2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaşlar yine ensar tuğrulu uyutma macerasındayiz bırakınca ağlıyor.bir de sürekli kusuyor oğlum ya.akşamları benim gibi sütü çok azalan var mi akşamları bir kez mama veriyorum ama vicdan azabi çekiyorum ne yapsam sizce iki buçuk ayligiz kilo da biraz fazla sanki masallah 6500 kilosu.sizin bebekler kaç kilo.acaba mama verdigim için mi böyle
Bilinçaltında benim sütüm yetmiyor diyorsan sütün azalır ben her emzirme sonrası oğluma yeniden süt yapmam lazım diyorum ve işe yaradığını soyleyebilirim doğum kilosunu bilmiyorum senin yavrunun ama şu an ki kilosu gayet iyi benim fikrimce, bir de her emzirme sonrası bir bardak su iç geceleri iki bardak iç faydasını görürsün, akşamları azalıyor demişsin, akşam yemegini biraz öne alabilirsin onun için

Benim bebeğim 58 günlükken 5050 gr dı. Şuan ne bilmiyorum. Benimde sütüm çok azaldı. Bir kaç gün özellikle. Hatta burda da sordum napayım diye. Dere otu yemeye başladım su içmeyi ihmal etmedim tahin helvası yedim. Şuan göğüsler full akşama da azalmıyor. Bence mama verme eğer bebiş doyuyorsa. Sütünü arttırmaya çalış
Dereotu kilo da verdiriyor sanırım

Benim bebeğim 58 günlükken 5050 gr dı. Şuan ne bilmiyorum. Benimde sütüm çok azaldı. Bir kaç gün özellikle. Hatta burda da sordum napayım diye. Dere otu yemeye başladım su içmeyi ihmal etmedim tahin helvası yedim. Şuan göğüsler full akşama da azalmıyor. Bence mama verme eğer bebiş doyuyorsa. Sütünü arttırmaya çalış
Suyu içiyorum da dere otuna başlayayim tekrar.gece uyuyup uyanınca iyi ama akşam az malesef. Biraz daha uğrasayim süt için

Haklısın akşam olunca yetmeyecek yine diyorum etkiliyor olabilir doğum kilosu 3350ydı
Bilinçaltında benim sütüm yetmiyor diyorsan sütün azalır ben her emzirme sonrası oğluma yeniden süt yapmam lazım diyorum ve işe yaradığını soyleyebilirim doğum kilosunu bilmiyorum senin yavrunun ama şu an ki kilosu gayet iyi benim fikrimce, bir de her emzirme sonrası bir bardak su iç geceleri iki bardak iç faydasını görürsün, akşamları azalıyor demişsin, akşam yemegini biraz öne alabilirsin onun için

Selam kizlar dogum sonrasi kilolari verdiniz mi? Ben tam emziremedigim icin sanirim yani mama destekli gittigim icin kilo veremiyorum. 5 kilo fazlam var, sizler napiyorsunuz? Bu göbek beni cok daraltiyor. Oturunca her tarafim göbekten ibaretmis gibi hissediyorum.

Bu arada sütü azalanlar sizde ise yariyor mu bilmiyorum ama bulgur bende bomba etkisi yaratiyor. Bulguru yiyorum ertesi gün artmis oluyor sütüm. Ayrica sütü arttirmak icin bende ise yarayan bir yöntem saat basi elimle biraz biraz sagiyorum. O zaman cogaliyor. Bir de sunu fark ettim makine cidden tam pompalamiyor. Makineden sonra elimle masaj yapa yapa sagmaya devam ediyorum, cok yorucu oluyor tabi ama 40cc daha fazladan cikiyor. Bebegim icin...

Annecikler Merhaba;

Oğlum ilk ay 30.günde 4550 gr olmuştu. (3604 gr doğdu)
bugün tam 61.günde ve 5100 gr olmuş. İlk aya göre daha az almış. Gazdan dolayı pek uyuyamıyor ve çok ağlıyor emerken bile bazen sancıdan kesiliyor emmesi. Belki bundandır. Çok mu az kilo almış ? doktor ortalaması iyi dedi ama kayınvalidem ilk ay aldığı 1 kiloyu beğenmemişti çok az 1,5 kilo almalıydı diyordu.
Şimdi 540 gr olunca kilo alımı bu ay eyvah çocuk zafiyetten ölecek moduna girdi maalesef. Sütüm de var fazla fazla. Bebeğim geceleri de düzenli uyuyor. Aslında gaz sancıları dışında gündüz de uyuyor fena değil. Yine de ben birşeyi yanlış mı yapıyorum ki kilo alımı azaldı :(

Dereotu nu nasil ve ne kadar tuketiyosun bende deniyim diyorum faydasi olur belki

Kizlar sezeryan olan arkadaslar sezeryan yerinizi hissediyormusunuz benim 73 gun oldu hala o bolgeyi hissetmiyorum. Gobek deliginin iki parmak altina kadar olan yer ile kesi yeri arasi.sicak ve soguk hic hissetmiyorum o bölgede dokunuyorum hissetmiyorum

Kizlar sezeryan olan arkadaslar sezeryan yerinizi hissediyormusunuz benim 73 gun oldu hala o bolgeyi hissetmiyorum. Gobek deliginin iki parmak altina kadar olan yer ile kesi yeri arasi.sicak ve soguk hic hissetmiyorum o bölgede dokunuyorum hissetmiyorum

Canım ben normal doğum yaptım ama daha önce apendektomi ameliyatı oldum. Oradaki kesik yeri yaklaşık 3 cm idi. Ben kesik bölgesini 1 sene boyunca hissetmedim.

Annecikler Merhaba;

bugün tam 61.günde ve 5100 gr olmuş. İlk aya göre daha az almış. Gazdan dolayı pek uyuyamıyor ve çok ağlıyor emerken bile bazen sancıdan kesiliyor emmesi. Belki bundandır. Çok mu az kilo almış ? doktor ortalaması iyi dedi ama kayınvalidem ilk ay aldığı 1 kiloyu beğenmemişti çok az 1,5 kilo almalıydı diyordu.
Şimdi 540 gr olunca kilo alımı bu ay eyvah çocuk zafiyetten ölecek moduna girdi maalesef. Sütüm de var fazla fazla. Bebeğim geceleri de düzenli uyuyor. Aslında gaz sancıları dışında gündüz de uyuyor fena değil. Yine de ben birşeyi yanlış mı yapıyorum ki kilo alımı azaldı :KK43:
Bebeğim sağlığında bir problem yoksa çok üzülüp kendine strese sokma her bebek illa bir ayda 1 kilo alacak diye bişey yok sütünde varmış günlük düzenli çişini yapıyorsa doyuyodur merak etme

Canim kilosu iyi bence dr. Demiş zaten normal aralıkta diye. .benim oğlumda ilk ay giysiyle 5040gr
(3470gr dogdu) 60.gun yine giysiyle 6040 gr çıktı dr. İyi dedi bence sorun değil. Sağlıkliklari yerinde olsunda kilo. Çok sorun değil bence
Annecikler Merhaba;

Şimdi 540 gr olunca kilo alımı bu ay eyvah çocuk zafiyetten ölecek moduna girdi maalesef. Sütüm de var fazla fazla. Bebeğim geceleri de düzenli uyuyor. Aslında gaz sancıları dışında gündüz de uyuyor fena değil. Yine de ben birşeyi yanlış mı yapıyorum ki kilo alımı azaldı :KK43:

Bebeğim sağlığında bir problem yoksa çok üzülüp kendine strese sokma her bebek illa bir ayda 1 kilo alacak diye bişey yok sütünde varmış günlük düzenli çişini yapıyorsa doyuyodur merak etme
Ya doktor da aynen senin gibi dedi aslında. Genel durumu gayet iyi kendini dengelemiş dedi. Ama gel de kayınvalideye anlat sen bu durumu. Şuan çocuk zafiyet geçiriyor modunda.

Canim kilosu iyi bence dr. Demiş zaten normal aralıkta diye. .benim oğlumda ilk ay giysiyle 5040gr
(3470gr dogdu) 60.gun yine giysiyle 6040 gr çıktı dr. İyi dedi bence sorun değil. Sağlıkliklari yerinde olsunda kilo. Çok sorun değil bence
Sağlığında bir sorun yok çok şükür. Aşırı gazlı bir bebek. Ememiyor pek belki de ondan azaldı kilo alımı. Benim buna yapabileceğim birşey yokki :(

Annecikler Merhaba;

Doktorun bir sorun görmedi ise mesele yok boya vermiştir belki;)

Back