2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar bugün haberlerde rota virüsü hakkinda bilgi verdiler ishal ve böbrek yetmezliğine yol açıyormuş. Doktor bana iki doz halinde yapiliyor ilki üçüncü aya diğeri beşinci ayda. Sizin bir bilginiz varmı

Arkadaşlar bugün haberlerde rota virüsü hakkinda bilgi verdiler ishal ve böbrek yetmezliğine yol açıyormuş. Doktor bana iki doz halinde yapiliyor ilki üçüncü aya diğeri beşinci ayda. Sizin bir bilginiz varmı
Ya bu aşılar benimde kafamı çok kurcalıyor karma aşıları böldürerek yaptırmak iyiymiş diye şeyler söuleniyor bide çocuk felci için dolaşıyolarmış kapı kapı gerçi benim oturduğum semtte tehlike yokmuş ama yinede tırsıyom suriyelilerden rota virüsü ne işe yarıyor onuda araştırmadım arkadaş ne kadar tefferraut varya hangi birini düşünüp de doğru karar vercem :KK43:

[xtable]
{tbody}
{tr}
{td}ROTAVİRÜS AŞISI

Dünya çapında rota virüslerin her yıl 111 milyonun üzerinde gastroenterit (mide-bağırsak enfeksiyonu) vakasından ve yaklaşık 600.000 ölüm vakasından sorumlu olduğu tahmin edilmektedir. Bu ölüm vakalarının %82’sinin gelişmekte olan ülkelerde olduğu hesaplanmıştır ve bu da her gün yaklaşık 1205 çocukluk çağı ölüm vakasına eşdeğerdir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde rota virüs hastalığı sıklığının benzer düzeyde olması, bu hastalığın sadece su kalitesi, sağlık önlemleri yada hijyen koşullarını iyileştirmeyle kontrol altına alınamayacağını düşündürmektedir. Şiddetli rota virüs gastroenteritinin güncel tedavisi sıvı-elektrolit kaybının önlenmesidir. Bu tedavi şiddetli ve ölümcül enfeksiyon sayısının azaltılmasına yardımcı olmakla birlikte, özellikle gelişmekte olan ülkelerde, ölüm oranları kabul edilemez düzeyde yüksek kalmaktadır. Bu bulgular, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yüksek hastalık düzeyi ve ilişkili maliyetle birlikte, rota virüs nedenli hastalığı önlemek için yeni, daha etkili halk sağlığı stratejilerine kuvvetle gereksinim duyulduğunu vurgulamaktadır. Aşılamanın, şiddetli rota virüs hastalığı sıklığı üzerinde önemli derecede etkisi olabilecek tek kontrol yöntemi olduğu bilinmektedir.

Bu virüse karşı geliştirilen aşı 2000’li yılların ortalarında rutin uygulamaya girdi. 1990’lı yıllarda aşının ilk geliştirilmesi sırasında rotavirüs enfeksiyonunun kendisi gibi aşının da yan etkisi olarak invaginasyonlar (bağırsak düğümlenmeleri) görülmüştü. Ancak bu durum daha çok 8 aydan büyük çocuklarda aşı denemelerinde ortaya çıktı. Daha sonra denemelerle aşının en etkili olduğu ve en az yan etkinin olduğu yaşın 6 ay altındaki bebekler olduğu saptandı. (İnternette hala aşının deneme dönemindeki yan etkilerine dair eski bilgilere ulaşılabilmekte bu da bilgi kirliliğine neden olarak ciddi kafa karışıklığına neden olmaktadır) Güney Amerika ülkelerinden Brezilya, Arjantin gibi gelişmekte olan ülkelerde rotavirüs aşısı rutin aşı programına girmiş ve hastalığa bağlı hastaneye yatışlar ve ölümler ciddi oranda azalmıştır.

Aşı, 6 aydan küçük bebeklere en az 4, en fazla 8 hafta ara ile 2 dozda uygulanabiliyor. 6 aylık olmadan aşılamanın bitirilmiş olması gerekiyor. (Yani bebek 5 aylıkken ilk doz yapılması halinde 6 aylıkken 2. doz yapılamıyor; dolayısıyla o zaman ilk doz da yapılmamalı).

İdeal aşılama 2. ay ile 3. ayda başlamalı

Uygulama ise ağız yolu iledir; enjeksiyon şeklinde değildir. Aşıdan sonra hemen beslenme mümkündür; diğer aşılarla birlikte yapılabilir, geçimsizliği yoktur. Aşıyı bebek kusarsa tekrralanmasına gerek yoktur, içeride kalan 1-2 damla bile koruyuculuğu sağlamaya yeterlidir.

Aşının ağır yan etkisi yoktur. 6 ayın altındaki bebeklerde yapılan rotavirüs aşısına bağlı bağırsak düğümlenmesi sıklığı hastalığa bağlı bağırsak düğümlenmesi sıklığından bile daha azdır. Güvenilirliği yaklaşık %100. Koruyuculuk da %100 civarı.

Ülkemizde iki firmanın rotavirüs aşısı var:

Bir üretici firma Glaxo-SmithKline; ürettiği aşının piyasa adı Rotarix®. Doz: 2 ve 4. ayda veya 3 ve 5. ayda: Dikkat: (bu marka aşının ilk dozu en geç 12 hafta olunduğunda yapılabilir, 12. haftadan, yani 3 aydan sonraya kalınmamalıdır)

Bir başka marka da gene Amerikan markası olan Merck Sharp Dohme'un ürettiği Rotateq®. Bu aşıda ise dozlar 2-4-6. aylarda veya 3-5-7. aylarda olabiliyor.

DİKKAT: AŞIYA ÖYLE BİR ZAMANDA BAŞLANMALI Kİ EN SON DOZU EN GEÇ BEBEK 32 HAFTALIK OLDUĞUNDA YAPILSIN; DAHA GEÇ KALINDIYSA AŞIYA HİÇ BAŞLANMAMALIDIR.
{/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]

biz dun olduk rota aşımızı uç aylık kontrole gittiğimizde. Dr bize rotateq olanı önerdi,rota virüsunun tüm turlerini kapsıyormuş ve uç doz olarak yapılacakmış

canim yanitin icin cok sagol. evet ben de sasirdim, ama deli gibi icti böyle kana kana icti. uykusu da vardi evet haklisin orda, zaten 110 anne sütü verdim direk uyuttum ama tam uyumadi, bir saat yari uyanik yari uyur durdu. sonra birden aglamaya basladi ve 180 cc yi bulduk aptamil ile. Simdi 2 saattir derin uyuyor. aptamil 1 e geceyim ben en iyisi, cünkü pre icince direk uykuya geciyordu, artik bana misin demiyor. Benimki aslinda doyunca almiyordu ama... Bir karmasiklik oldu bu aksam hatlarimizda :D
Evet ben sagiyorum sütümü aslinda emziriyordum ama son 1 haftadir memeyi almaz oldu malesef :KK43: Cünkü hizli akmiyor ya sinirleniyor. Biberona alisti yani :KK43: Aslinda yavas akan biberon ucundan alicaktim onu cok gec ögrendim netten, ama is isten gecti.
Sagip sagip veriyorum ben de.
hangi biberonu kullanıyordun ki,benim ki avent 0-3 ay

Kızlar sizinde emzirirken atıyorum sag memeyi verirken sol memeniz sizliyor mu sanki aşağıya doğru birşey oluyor. ..
Nette rota virüsü hakkında birçok şey var eski yazılar deneme yapildigi filan. ..bazi hemşireler kendi çocuklarına yaptırmamis vs vs.doktorumuz %95 koruduğunu söyledi tam koruma yok filan dedi ama yine de büyük oranla koruyucu..
Bakalim önümüzde 1ay var.iyice öğrenip bakariz

Ben de yaptirdim rota virüsü. Yan etkisi yok dedi doktor ama benim kizim asidan sonra iki gün huysuzdu ve ishal oldu. Ingilizce sitelerde baktim da ayni yan etki baska bebeklerde de görülmüs. Ama gecti üc dört güne.

asmin kardeşim gelmiş geçmiş olsun çok sevindim ...rabbim hiçbir anneyi evlat acısıyla sınamasın
Amin canım Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin
Kizlar ozellikle bebekleri kusanlar..mutlaka idrar tahlili yaptirin..kizim kusuyordu refludur dedim ama cok huysuzdu..acile gittik agliyordu hep..idrar tahlili yaptilar enfeksiyon cikti.belirtisi kusmaymis.bazen belirti vermezmis bile..ilerlerse bobrek yetmezligi yapiyormus..sonra baska hstanede yine yaptirdim idrar kulturunede bakildi..90.000 cikti degeri cok yuksekmis .yarin bobreklerine bakilick ultrasando.isallah birsey cikmaz..cok korkuyorum..
Çok geçmiş olsun inşallah birşey çıkmaz sen içini ferah tut

Benim bebeğim 61 günlük üç gündür aksam 9 da uyuduktan sonra 4te uyanıyor önceden 2-3 te uyaniyordu.. 7 saat uyuyor ben kendim uyandırıyorum 7-8 saat normal mi drma sormayı unuttum..gece kaldırıyorum bıraksam mi kan şekeri olayı bitmiş midir artık
Biz oğlumun hastalık riskinden dolayı bir prof.a gidiyoruz o gece 6-7 saat aralıksız uyuması lazım hatta uyanırsa emzirmeden hemen uyut demişti o yüzden yine söylüyorum çok şanslısın uyku konusunda tam uyumlu gidiyor kuzu sen sakın bozma düzenini yavrunun

Bebişi uyumayan varmı ;( ;( ;(
El kaldırmak istiyorum ve eğer bir çözüm bulursan lütfen haber ver

Kizlar selam size birsey soracagim. Kizim normalde benim 120 civari icebiliyordu bir seferde. Anne sütü ve aptamil beraber yani toplamda 120 en fazla. Ama genelde 50 anne sütü 50 aptamille doyuyordu. Son günlerde bir acayiplik vardi. Anne sütünü 100 verdigim halde bir saat sonra bir 90 da aptamil iciyordu. 140 tek seferde ictiginde hepsini birden geri kusuyordu. Bugün cok daha saskinim, saat 18.30da 110 anne sütü icti, bir saat sonra aglamaya basladi, ben de 60 aptamil verdim, hala agliyor. Bir daha 60 aptamil verdim, hala agliyor, bir daha verdim ancak sustu. Yani 110 anne sütünün üzerine bir saat sonra 180 aptamil icti ya... Kafam karisti. Cok mu verdim birden? Yoksa o ne kadar iciyorsa vermeli miyim? Sonra karni agriyacak diye de korkuyorum.

Bu arada aptamil pre kullaniyordum. 2 aylik olduk acaba Aptamil 1 e mi gecmem lazim? Bilgisi olan var mi?
Bildiğim kadarıyla bebeklerde bazen büyüme atakları oluyor ve o zamanlarda doymuyorlar benim oğlumda bazı günler memeden ayrılmak istemiyordu baktım netten tamda büyüme ataklarının olabileceği haftalara denk gelmişti

Kizlar yazmıyorum ama yakindan takip ediyorum benim bebiste ay şöyle oldu böyle oldu niye oldu diye panik yaparken burayi okuyorum sizinkilerde de ayni şeylerin oldugunu görünce rahatliyorum.uyurken sicramaya basladi benimkide.bide 2 gecedir 5 saat uyuyo buda normalmis sizden ogrendigim kadarıyla. Ama bi kac gündür kakasi yesil gibi icinde küçük küçük parcaciklar var buda normalmi acaba buyukler üşütmüşssün ondandir diyo ama neresinden usuyo bu cocuk anlamadım gitti

Canım ben usutmeden diye biliyorum ama burada cok fazla beslendiği için olduğunu dediler. .mesela gazı kokuyor benimki yoktu önce bu aralar var üşümesin diye sanırım uyurken cok bastırıyorum terliyor değiştirirken ya da ter bezi koyarken oluyor bilmiyorum. ..cok dikkat ediyorum ama oluyor
Kizlar yazmıyorum ama yakindan takip ediyorum benim bebiste ay şöyle oldu böyle oldu niye oldu diye panik yaparken burayi okuyorum sizinkilerde de ayni şeylerin oldugunu görünce rahatliyorum.uyurken sicramaya basladi benimkide.bide 2 gecedir 5 saat uyuyo buda normalmis sizden ogrendigim kadarıyla. Ama bi kac gündür kakasi yesil gibi icinde küçük küçük parcaciklar var buda normalmi acaba buyukler üşütmüşssün ondandir diyo ama neresinden usuyo bu cocuk anlamadım gitti

ah kızlar ah biliyorsunuz benim kuşum kolik bir bebek.asla isyan değil kelimelerim o benim bitanem .bu saat oldu ağlamaktan katılarak o minicik topuklarını yerlere vura vura kızartarak sızmaya çalışıyor.görseniz ağlarsınız inanın.ben kendimi tutamıyorum kendi yorgunluğumdan falan değil he onun çaresizliğine ve benim ona çaresiz kalışıma :KK61::KK61::KK61:neler yaptım neler ama banamısın demiyor en son doktorla şunlara karar kıldık s.simplex gaz ilacı,debridat bağırsak düzenleyici,humananın kimyonlu rezenesi ve bir çay kaşığı zeytinyağı.benim dikkat etmemi hiç sormayın bile.korkudan sebze yemeyeli nekadar oldu bilmiyorum.oğlumda yaşamadan kolik kelimesini bile hiç duymamıştım.3aya biter diyorlar benim kuşum bugün80.gününde.3aylık iş değil bu.çalışmaya başlayamadım çünkü paşama kimse dayanamaz,ben gibi pişpişleyip merhamet edemez.annem bakacaktı ama o biledayanamıyor.hala sızmadı inliyor sabahlara kadar kıvranıyor.dua edin.benimde değişik rahatsızlıklarım var biride vertigo bukadar uykusuz kalınca başım dönmeye başlıyor.geçen kızkaedeşim geldi o bile 'yok abla biz bunla 2kişi başedemiyeceğiz' dedi gitti.baska şeylermi var diye dünya test yapıldı ama adımızKOLİK.
Ben eylül annesiyim benimde kızım kolik internette youtube da kolik bebekler için sesler var sac kurutma makinası sesi kizima iyi geldi istersen bir dene çok zor sabır ve sinirleri zorlayan bir durum Allah yardımcın olsun bebisinede acil şifalar

merhbalar bebegım önceden bıberonu alırken sımdı almıor zorladığımda cıglık cıglıga ağlıyor,goreve baslıcam sutumu sağıp bırakıcam bakıcıya,benım bebegım sımdı nasıl beslenecek,ne yapmalıyım sasırdım,cocugu ben gelene kadr ac mı kalacak,bıberonu nasıl tutturabılırım,fıkırlerınıze ıhtıyacım var
Ucuna tatli sur,

Back