2013 'ün yaşlı gelinleri !!! Yoksa bi tek ben mi varım ;((

ylnzeskici

Bana Karçiçeği derler :))
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.375
15
108
İngiltere
Merhaba...

Evlilik hazırlıkları hakkında bilgi sahibi olmak için bir hevesle nette gezinmeye başladımdı ki bu siteyi buldum ve yeni üye oldum. Sonra bir de baktım ki buradaki müstakbel gelinlerin yaşı hayli küçükmüş ( kimi liseyi yeni bitirmiş, kimi üniversitede son dersini vermeyi , kimi de nişanlısının askerden gelmesini bekliyor evlenmek için !! ) Eyvaaaahhhhh. Ben ne yaptım, niye bu yaşıma kadar bekledim ki, hangi akla hizmet, işti kariyerdi derken ömür baya kısalmış , artık elini çabuk tutmak lazım ( Yaklaşık bir ay sonra 39 umu bitiriyorum laf aramızda ;( ah ki ne ahhhh )

Ama ben naapayım, sevgilimle 4 yıldır birlikteyiz ve nihayet artık daha fazla uzatmayalım , 2013 yazına evlenelim dedik... ( Kendisi yurtdışında 3 yıldır işlerini yoluna koymasını bekliyoruz, ama maalesef hayat öyle planlandığı gibi yükselen bir çizgide devam etmiyo ;((

Bunalıma girmeden önce dur dedim kendime acele etme, acaba benim gibi evlenmeye geç karar veren arkadaşlar var mıdır birbirimizin dilinden derdinden daha iyi anlayabileceğimiz bir araştırayım, sorup soruşturayım.

Varsanız ve birşeyler paylaşmak isterseniz buyrun...

Hayır birtek sen değilsin... Birde ben varım. Bende 2012 Kasımında 40 yaşıma girdim. Bizimde bu Şubatta 4. yılımız dolacak. Büyük bir aksılık olmaz ise bu yaz evlenmeyi planlıyoruz. Netleşmiş bir tarihimiz yok...benim sevgilim bende 4 yaş küçük bakalım sorunsuz, bir yol alabilecek miyiz?:18:

Son düzenleme:
Aslında ben biraz tedirginim. Daha önce bir evliligim olmadı. Yaşta baya oluncakorkuyorum. Kayinvalide adayımla aramda 18 yaş var ya yok. Henüz kendisi ile tanışmadım ama böyle kendimi tuhaf hissediyorum. Sanırım herşey yaşında güzel. Herşey adabıylamı olmalı yoksa kısadan kestirilmelimi? düşünüp duruyorum.

Son düzenleme:

Ben de evlilik ortalamasinin biraz üstündeyim sanirim. Nisanliyim, 2013 de evlenecegim. Benim nisanlim da benden kücük. Ama bunlari hic dert etmeyin bence. Biz cok iyi anlasiyoruz, ailesi ile aram cok iyi, onun da benim ailemle. Yani kimin bi kac yas büyük oldugu cok sorun degil bence.

Kisadan kestirme bence hic birseyi. Imkanlar dahilinde herseyi yap derim ben. Kiz isteme ve nisan bir arada olabilir mesela. Ben de öyle oldu. Ama bizimkisi mesafenin uzakligindandi. Ama sakin benim yasim gecti artik yakisik almaz filan gibi düsünme. Sen öyle düsündükce insanlar da seni oraya koyar. Zaten bu durumlarda hep vardir birileri cok konusan. Bana sorsan dügün yapmadan nikahla evlenirim derdim, karsiydim feodal adetlere, "kimse beni isteyemez mal miyim ben, ben isterim gerekirse" havalarindaydim. Ama simdi en güzeli olsun diye ugrasiyorum. :) Uzakken konusmasi kolay tabii, ama o gün gelince iste degisiyo :)

Bende sadece nikah mi? olmalı yoksa yemekli bir davet mi? düşünüyodum. Gönlüm davetten yana. Lolalula, yazdiklarin moral oldu Bakalım nasil bir yol alacağız. Benim kilo sorunum vardi 48 gündür diyetteyim 8 kilo verdim. Nisanda hedefledigim kioya inmiş olacağım. Sanırım o tarihten sonra hazırlık detaylarına başlayabilirim.

Ben de dügünden önce biraz kilo vermek istiyorum ama sürekli erteliyorum diyet baslangic tarihini. :) Seni tebrik ediyorum. Böyle devam et. Ama dügün, nikah, davet neolursa öyle kolay hazirlanmiyo. Bi kac ay icinde evlenebilenlere imreniyorum. Ben 1 yillik nisanliyim ve anca yetistirdik. :)

Bence imkanlarin el veriyorsa yemekli bi davet cok hos olur. Hangi sehirdesin bilmiyorum ama, kokteyl tarzi biseyler de olabilir nikahin ardindan. Dügün diyince benim aklima ilk "masraf" geliyo. Birseyin önüne "dügün" kelimesi gelince fiyati 10 katina cikiyo nedense.

Bende aynı şey oluyor hep para düşünüyorum. sizin tarihiniz netleştimi?

Arkadaşlar hoşgeldiniz. Yalnız olmadığıma ve sizlerden bir ses aldığıma çok sevindim...
Ben de sadece nikah olsun yeterki sorunsuz olsun diye düşünüyordum. Ama şimdi müstakbel eşim nikahtan sonra kokteyl olsun, ben oynamak , dans etmek istiyorum falan diyince kokteyl araştırmalarına giriştim :) Hem şık hem güzel ve eğlenceli bir kokteyl olsun diyince fiyatlar - tabi herkesin bütçesi farklıdır, çok yorum yapmak bana düşmez - hayli yükseliyor. Ben davetlilerimi güzel yedirip içirdim eğlendirdim diye düşünmenin bedelini evlendikten sonra maddi manevi sıkıntı çekerek ödemek istemiyorum. O nedenle de araştırdıkça kafamda farklı bir şey şekillendi. Nişanlımı kokteylden vazgeçirip nikah akşamı yakın arkadaşlarla gidilecek güzel bir yemek ve eğlence organizasyonu yapmaya ikna etmeyi düşünüyorum. Bilmem siz ne dersiniz

Yaş konusunda ben de biriki şey söylemek istiyorum. Belli bir yaştan sonra erkekle kadın arasındaki yaş farkının olgunluk anlamında pek bir farkı kalmıyor. Kayınvalide ile ilişkiler konusunda da biraz bence büyüklere olgunluk, biz gelinlere de saygı göstermek düşüyor. Benim kayınvalidemle aram çok iyi Allah'a şükür. Ancak bunda kayınvalidemin oğlunu mutlu ettiğim gerçeğini gözardı etmemesi ve beni sevmeye bana saygı duymaya çaba göstermesi , benim de kayınvalideme gözbebeği , dünyadaki biricik varlığı oğlunu üzmeyeceğim, kendisini de bu bilinçle ve hep saygı çerçevesinde yaklaşacağım yönünde güven vermemin büyük etkisi var şüphesiz.
Dilerim bu hep böyle gider Allah bozmasın, ve yine dilerim sizlerin de ilişkileri hep böyle güzel olsun ağız tadıyla.

Kilo vermeye gelince ((( Allahım benim de kilo vermem lazım ama veremiyorum bir türlü. Çünkü ben klasik diyetlerdeki ara öğün olayını bir türlü oturtamıyorum , normalde de yemek aralarında bişeyler atıştıran, çayın kahvenin yanında illa ki birşeyler yeme ihtiyacı duyan biri olmadığımdan herhalde bir türlü aralarda yiyemiyorum. siz nasıl kilo verdiniz bana da bir akıl verin noolur
Hepimize kolay gelsin herşey gönlümüzce olsun diyorum yine görüşmek üzere...

Arkadaşlarla yapılan yemek ve eğlence firki bende pek olumlu ışık yakmadı. Ben arkadaşlarımla herzaman eğlenbilirim, bu durum, özel farklı diye düşünüyorum. Gelinlikle bir restorana gitme fikri bana tuhaf geliyor. Ama maliyet konusunda çok haklısın. Benim için sadece nikah da olabilir. Nikah daireleri, sanırım yarım saat arayla saat veriyor diye tahmin ediyorum. Bu zaman dilimi daha esnek olmaz mi acaba?

Amin allah bozmasın.

Kilo konusuna gelince, ben 4 yıl önce sağlık sorunları nedeni ile kilo almaya başladım. 1 yılda 20 kilo aldım. Süreç içinde birçok diyet, diyetisyen, spor solonu vs. denedim. Gram vermiyordum. Sağlık sorunum yeni çözümlendi şimdi vermeye başladım. Dukan diyeti bana yakın ve kolay geldi. Bende denemeye karar verdim. Şuanda çok iyi gidiyorum. Henüz iki ay bitmedi ama 8 kilo kadar gitti. Haftada da 360 dak. spor yapıyorum. Sende kendine uygun bir diyet bulup deneyebilirsin. Bu iş acısız ve kolay olmuyor ve kesin irade istiyor. Sigarayı bırakmak gibi. KK da hayatıma bu diyetle birlikte girdi. Burada diyet arkadaşlarım var. Her cuma tartılıp yarışıyoruz.
sevgiler...

Bildiğim kadarıyla esnetmiyorlar. Hatta bir arkadaşımın nikahı sonrası takı faslı biraz uzayınca salondaki görevliler sürekli gelinle damadın yanına gidip çabuk olun acele edin diye sıkıştırıp çocukları sinir etmişlerdi.
Gelinle damat ne yapsın, kendilerini tebrik eden sıradaki insanlara çabuk olun ne takıcaksanız takın geçin bekleme yapmayın mı desin Ya da fotoğraf çektirmek isteyenlere hadi şipşak çekilin fotonuzu gidin mi desin çok üzücü bir durum oldu yani...

Seni tebrik ediyorum, 2 ay bitmeden 8 kilo çok güzel bir başarı. Dukan diyetini ben de düşünüyorum aslında çünkü benim de 20 kilo kadar fazlam var. Ve ne ayıptır ki ben sırf stressten yiyerek bu kadar kiloyu biriktirdim Bu diyette olumsuz bir yan etki gördün mü sen ya da arkadaşların ? Yaşla birlikte metabolizma da yavaşlıyor ya ,
benden de sevgiler

İşte nikahin en kötü yanı bu... koştur koştur oluyor herşey... Yoksa gerçekten en mantıklısı nikah ama türkiyede ciddi dügün sektörü oluştuğu için, nikah böyle tuhaf bir yer edinmiş. Aslinda işin en güzel kısmı olmalı.

Stresten, can sıkıntısında, üzüntüden, depresyondan, zararlı gidalar başta olamk üzere yemek yemek bende de var(dı). Dukan kolay gibi gözüken asılnda pekte kolay olmaya bir diyet. Ama kibrit kutusu kadar beyaz peynir gibi kısıtlamaları olmadıgı için aç kalmıyorsun ve alışınca kolaylaşıyor. Hiç karbonhidrat, ve şeker almıyorsun. Sınırlı sebze yiyorsun, sınırsız protein yiyorsun. Bu yüzden diyet süresice vitamin ve omega 3 almakta fayda var. Ben kullaniyorum. En olumsuz etki olarak, bende şu oldu; ilk diyeti başladığımda reglim 2 gün erken geldi. Dr. a gitim sorun yok. Benim diyet sürem 132 gün. Zaten peket sağlıklı beslendigim söylenemezdi, hayatımda 132 gün hiç birşey değil. Tabi sonra hayat biçimin değistirmek gerek bunun bilincindeyim. Yeniden kilo almak istemiyorum. dukandiyetitariflerim: DUKAN DİYETİ LİSTESİ istersen oku. Begenirsen kitabını alır başlarsın. Ben 90 Kilonun Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor! topikinde takılıyorum. Birde dukan biraz ekomik açıdan zorlayıcıymiş gibi gözüküyor. Geçende hesap yaptımda, benim pizzaya, pastaya, böreğe, baklavaya, çikolataya, verdigim para ile şimdi kırmızı et , balık aliyorum. pekte fark yok. Ben eskiden yediğimin 4/1 ile doyuyorum artık.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam,

Epey oldu haberleşmeyeli. Neler yaptınız gelişmeler nasıl :)
Bende henüz hiçbir değişiklik yok. Halaa damadın Türkiye'ye ne zaman gelebileceğini söylemesini bekliyorum. ( devletin maaşlarına yapacağı zam oranını bekleyen emekliler gibi )...

Nergis'cim ve digerleri,
Ben de 35'ten sonra evleniyorum, bu yaz kesin olucak. Oyle gerekti, hic dert etmiyorum. Benim yasimda ikinciye evlenen arkadaslarim oldu, ayrilip da tekrar es arayan arkadaslarim var. Yani 35-40'larda evlenmek cok normal oldu artik. Belli bi olgunluga eristikten sonra evlenmenin avantajlari var (tabi dezavantajlari da var). Aileleri kendi ic islerinizden uzak tutarsaniz, cevrenin de lafina bakmazsaniz gul gibi gecinir gidersiniz. Insallah yakinda tarihiniz belli olur, dugune dogru hizla yol alirsiniz.
Kolay gelsin

Merhaba,
Sizin adınıza çok sevindim ( hem kısa zaman , hem kesin olucak dediğiniz için ) , Allah bozmasın, tamamına erdirsin...

Nihayet kabataslak da olsa takvim belli oldu...
Mayıs sonu gibi nikah düşünüyoruzz...
İnşallahh daha fazla uzamaz da o tarihlerde nikahımızı yaparız, sonrasında ben de evlilik vizesi için başvurur, temmuz-ağustos gibi Londra'ya gider eşime kavuşurum ...

Kayınvalide erkenden evlenmiş çocuk doğurmuşşsa sizin suçunuz nerde? aman boşverin bunları. Bu mantıkta olan insanlarada sinir oluyorum. Bazı kızları okuyorum işte kendinden 10 yaş küçük gelin aldılar da bilmemne .... ne olmus yani küçük oldunda. Ne genç kızlar var 25 inde 40 gibi duruyolar. 35 indede 25 gibi duranlar. Hayat kısa kendi ayaklarınız üzerinde durup birde para kazanıyor olacaksınız birde yaşım geçmiş mi falan. Valla hiç takılmayın derim.

Bu arada bende 32 yaşındayım. Bu mayısta sonunda evleniyorum. Allah'ın izniyle inşallah

Topiğiniz hayırlı olsuunnnn

Yine de diğer 2013 gelinleri topiklerine bekleriiiiizzzz
Yaş ne olursa olsun Aşk her yerdeee

Aşk her yaştaaa

Bu arada bende 32 yaşındayım. Bu mayısta sonunda evleniyorum. Allah'ın izniyle inşallah

Sizin adınıza çok sevindim Allah tamamına erdirsin inşallah

Nikah gününüzü aldınız mı , nasıl bir tören düşünüyorsunuz
Daha gün alamadık ama mayıs sonu düşünüyoruz biz de, ben ne yapsam nasıl yapsam nerde yapsam sorularının içinde boğulmuş durumdayım da :44::44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…