- Konu Sahibi ylnzeskici
-
Aslında ben biraz tedirginim. Daha önce bir evliligim olmadı. Yaşta baya oluncakorkuyorum. Kayinvalide adayımla aramda 18 yaş var ya yok. Henüz kendisi ile tanışmadım ama böyle kendimi tuhaf hissediyorum. Sanırım herşey yaşında güzel. Herşey adabıylamı olmalı yoksa kısadan kestirilmelimi? düşünüp duruyorum.
Bende sadece nikah mi? olmalı yoksa yemekli bir davet mi? düşünüyodum. Gönlüm davetten yana. Lolalula, yazdiklarin moral olduBakalım nasil bir yol alacağız. Benim kilo sorunum vardi 48 gündür diyetteyim 8 kilo verdim. Nisanda hedefledigim kioya inmiş olacağım. Sanırım o tarihten sonra hazırlık detaylarına başlayabilirim.
Ben de dügünden önce biraz kilo vermek istiyorum ama sürekli erteliyorum diyet baslangic tarihini. :) Seni tebrik ediyorum. Böyle devam et. Ama dügün, nikah, davet neolursa öyle kolay hazirlanmiyo. Bi kac ay icinde evlenebilenlere imreniyorum. Ben 1 yillik nisanliyim ve anca yetistirdik. :)
Bence imkanlarin el veriyorsa yemekli bi davet cok hos olur. Hangi sehirdesin bilmiyorum ama, kokteyl tarzi biseyler de olabilir nikahin ardindan. Dügün diyince benim aklima ilk "masraf" geliyo. Birseyin önüne "dügün" kelimesi gelince fiyati 10 katina cikiyo nedense.
Arkadaşlar hoşgeldiniz. Yalnız olmadığıma ve sizlerden bir ses aldığıma çok sevindim...
Ben de sadece nikah olsun yeterki sorunsuz olsun diye düşünüyordum. Ama şimdi müstakbel eşim nikahtan sonra kokteyl olsun, ben oynamak , dans etmek istiyorum falan diyince kokteyl araştırmalarına giriştim :) Hem şık hem güzel ve eğlenceli bir kokteyl olsun diyince fiyatlar - tabi herkesin bütçesi farklıdır, çok yorum yapmak bana düşmez - hayli yükseliyor. Ben davetlilerimi güzel yedirip içirdim eğlendirdim diye düşünmenin bedelini evlendikten sonra maddi manevi sıkıntı çekerek ödemek istemiyorum. O nedenle de araştırdıkça kafamda farklı bir şey şekillendi. Nişanlımı kokteylden vazgeçirip nikah akşamı yakın arkadaşlarla gidilecek güzel bir yemek ve eğlence organizasyonu yapmaya ikna etmeyi düşünüyorum. Bilmem siz ne dersiniz
Yaş konusunda ben de biriki şey söylemek istiyorum. Belli bir yaştan sonra erkekle kadın arasındaki yaş farkının olgunluk anlamında pek bir farkı kalmıyor. Kayınvalide ile ilişkiler konusunda da biraz bence büyüklere olgunluk, biz gelinlere de saygı göstermek düşüyor. Benim kayınvalidemle aram çok iyi Allah'a şükür. Ancak bunda kayınvalidemin oğlunu mutlu ettiğim gerçeğini gözardı etmemesi ve beni sevmeye bana saygı duymaya çaba göstermesi , benim de kayınvalideme gözbebeği , dünyadaki biricik varlığı oğlunu üzmeyeceğim, kendisini de bu bilinçle ve hep saygı çerçevesinde yaklaşacağım yönünde güven vermemin büyük etkisi var şüphesiz.
Dilerim bu hep böyle gider Allah bozmasın, ve yine dilerim sizlerin de ilişkileri hep böyle güzel olsun ağız tadıyla.
Kilo vermeye gelince((( Allahım benim de kilo vermem lazım ama veremiyorum bir türlü. Çünkü ben klasik diyetlerdeki ara öğün olayını bir türlü oturtamıyorum , normalde de yemek aralarında bişeyler atıştıran, çayın kahvenin yanında illa ki birşeyler yeme ihtiyacı duyan biri olmadığımdan herhalde bir türlü aralarda yiyemiyorum. siz nasıl kilo verdiniz bana da bir akıl verin noolur
Hepimize kolay gelsin herşey gönlümüzce olsun diyorum yine görüşmek üzere...
Arkadaşlarla yapılan yemek ve eğlence firki bende pek olumlu ışık yakmadı. Ben arkadaşlarımla herzaman eğlenbilirim, bu durum, özel farklı diye düşünüyorum. Gelinlikle bir restorana gitme fikri bana tuhaf geliyor. Ama maliyet konusunda çok haklısın. Benim için sadece nikah da olabilir. Nikah daireleri, sanırım yarım saat arayla saat veriyor diye tahmin ediyorum. Bu zaman dilimi daha esnek olmaz mi acaba?
Amin allah bozmasın.
Kilo konusuna gelince, ben 4 yıl önce sağlık sorunları nedeni ile kilo almaya başladım. 1 yılda 20 kilo aldım. Süreç içinde birçok diyet, diyetisyen, spor solonu vs. denedim. Gram vermiyordum. Sağlık sorunum yeni çözümlendi şimdi vermeye başladım. Dukan diyeti bana yakın ve kolay geldi. Bende denemeye karar verdim. Şuanda çok iyi gidiyorum. Henüz iki ay bitmedi ama 8 kilo kadar gitti. Haftada da 360 dak. spor yapıyorum. Sende kendine uygun bir diyet bulup deneyebilirsin. Bu iş acısız ve kolay olmuyor ve kesin irade istiyor. Sigarayı bırakmak gibi. KK da hayatıma bu diyetle birlikte girdi. Burada diyet arkadaşlarım var. Her cuma tartılıp yarışıyoruz.
sevgiler...
Bildiğim kadarıyla esnetmiyorlar. Hatta bir arkadaşımın nikahı sonrası takı faslı biraz uzayınca salondaki görevliler sürekli gelinle damadın yanına gidip çabuk olun acele edin diye sıkıştırıp çocukları sinir etmişlerdi.
Gelinle damat ne yapsın, kendilerini tebrik eden sıradaki insanlara çabuk olun ne takıcaksanız takın geçin bekleme yapmayın mı desinYa da fotoğraf çektirmek isteyenlere hadi şipşak çekilin fotonuzu gidin mi desin çok üzücü bir durum oldu yani...
Seni tebrik ediyorum, 2 ay bitmeden 8 kilo çok güzel bir başarı. Dukan diyetini ben de düşünüyorum aslında çünkü benim de 20 kilo kadar fazlam var. Ve ne ayıptır ki ben sırf stressten yiyerek bu kadar kiloyu biriktirdimBu diyette olumsuz bir yan etki gördün mü sen ya da arkadaşların ? Yaşla birlikte metabolizma da yavaşlıyor ya ,
benden de sevgiler
Nergis'cim ve digerleri,
Ben de 35'ten sonra evleniyorum, bu yaz kesin olucak. Oyle gerekti, hic dert etmiyorum. Benim yasimda ikinciye evlenen arkadaslarim oldu, ayrilip da tekrar es arayan arkadaslarim var. Yani 35-40'larda evlenmek cok normal oldu artik. Belli bi olgunluga eristikten sonra evlenmenin avantajlari var (tabi dezavantajlari da var). Aileleri kendi ic islerinizden uzak tutarsaniz, cevrenin de lafina bakmazsaniz gul gibi gecinir gidersiniz. Insallah yakinda tarihiniz belli olur, dugune dogru hizla yol alirsiniz.
Kolay gelsin
Merhaba,
Sizin adınıza çok sevindim ( hem kısa zaman , hem kesin olucak dediğiniz için ) , Allah bozmasın, tamamına erdirsin...
Aslında ben biraz tedirginim. Daha önce bir evliligim olmadı. Yaşta baya oluncakorkuyorum. Kayinvalide adayımla aramda 18 yaş var ya yok. Henüz kendisi ile tanışmadım ama böyle kendimi tuhaf hissediyorum. Sanırım herşey yaşında güzel. Herşey adabıylamı olmalı yoksa kısadan kestirilmelimi? düşünüp duruyorum.
Bu arada bende 32 yaşındayım. Bu mayısta sonunda evleniyorum. Allah'ın izniyle inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?