Bayanlar bende 2013 KPDS ye hazırlanmak istiyorum. Benide alır mısınız aranıza? İnşallah totomu koltuktan kaldırabilirsem başlicam... Burada anlamadığımız çözemediğimiz sorular olursa paylaşabilir miyiz peki :44:
He bu arada KPDS den 68 almıştım en son
Merhaba hoş geldin
Azimli olman çok güzel aralarda herkesin motivasyonunun düştüğü zamanlar oluyor ama sürekli devam edeceğini sanmıyorum yoksa zaten başlamak için bir adım atmazdın ki sen daha fazlasını yapmışsın şimdiden 300 kelime çoo..k iyi hele de gramer bile yarılanmış ben bu tabloda motivasyon kaybedici bir durum göremiyorum
bende netteki videoları izliyorum zamanım olduğunda soru çözmeye çalışıyorum ama kpss yüzünden pek zamanım kalmıyor şimdi 2 aylık program çıkardım tamamladıktan sonra ocak ayında kpds ye daha fazla zaman vereceğim kasıma kadar da yetiştirebileceğimi düşünüyorum umarım hepimiz istediğimiz puanları alırız
Teşekkür ederim canım inşallah motivasyonumu ve çalışma şevkimi hiç kaybetmeden ulaşıcam istediğim puana bugün mesela gramerden bir kaç konu daha bitirdim bi taraftanda küçük notlar çıkarıyorum ezberlenecek veya ipucu kısımlarını kendime yoğun bir çalışma planı hazırladım gramer haftaya bitecek ve sonrasında kelime ezberlemeye ağırlık vericem
inşallah canım gerçekten çok iyi ilerlemişsin
hangi kaynaklardan çalışıyorsun? mesela günde kaç kelime ezberlesek verimli olur?
bir de son sorum günlük kaç saat çalışıyorsun?
ben internetten uzaktan eğitim videolarıyla çalıştığım için hızlı ilerliyor kesinlikle tavsiye ederim çünkü bende biraz dikkat dağınıklığı var 15-20 dk dan sonra sıkılıyorum konsantrasyonum kayboluyo bu yöntemde çok sıkılmıyorum
günde kaç kelime diye sınırlamıyorum kendimi bazı kelimeler var hikayeler uydurarak ezberlediğim onlardan günde 500 tane bile ezberlenir ama asıl mesele zarfları phrasal ları falan ezberlemekte onlara görsel işitsel teknikler zor uygulanıyor
günde kaç saat çalıştığıma gelirsek valla değişiyo canım ya benim bide çocuk olduğu için oturuyorum 15 dk çalışıyorum geliyo yanıma yarım saat onunla ilgilenmek zorunda kalıyorum bidaha oturuyorum 1 saat çalışıyorum falanama tahmini toplarsak 3-4 saat çalışıyorum bide kelime ezberlemek zevkli öyle otur şukadar saat başına çalış değil tv izlerken bile elimde kelime listeleri var
arkadaşlar beni de alın aranıza. ben 2009 da ptt ye atandım şu an bebeğim için ücretsiz izindeyim mayıs sonuna kadar bu süreyi boş geçirmek istemiyorum. kpds üds ve alese hazırlanmak istiyorum. üds ve ales yüksek lisasn için özel üniversite olacak büyük ihtimalle ama ales 80 alırsam indirim alırım. asıl hedefim kpds kurum içinde yükselme sınavlarına puan katıyor ve dil tazminatı alabileceğim. tek ve en büyük sorunum nerden başlayacağımı bilemiyorum ve bu başlığı gördüğüme gerçektenm çok sevindim. Takım arkadaşalrına ihtiyacım var:):)
hoş geldin canımçok iyi düşünmüşsün arkadaşım ales e sürekli deneme çözerek çalıştı birkaç kere sınava girdi hiç 80in altına düşmedi hatta son sınavı 90 küsür bir şeydi eski yılların deneme şeklinde çözümlü fasiküllerini almanı iyice çözmeni tavsiye ederim
kpds üds için gramer ve kelime ezberlemek şart genel olarak cesur öztürk ün kitabı öneriliyor ben vakit buldukça suat gürcan ve rıdvan gürbüzün test your KPDS kitabından çalışıyorum ocaktan sonra daha da yoğunlaşacağım bol soru çözeceğim
kitabın yoksa hemen kendine bir kitap edin konuları bir bir çalışmaya başla bebiş varken ne kadar zaman ayırabilirsin bilmiyorum ama hafta da bir iki kere de kendine ales denemesi çözme hedefi koy derim bir yandan da kelimeleri ezberlersen tamamdır bu iş
başlığı görünce bende sevindim fikir alışverişi nasıl çalışmamız gerektiği hakkında herkes bildikleri paylaşırsa süper olacak
öneriler için teşekkür ederim canım:) bugün başlıyorum çalışmaya. annemin evindeyim şu an memlekette. iyi oldu burda karar vermem. eski notlarımı buldum çıkardım. 2008 de uds ye çalışmıştım 1-2 ay. şimdi de Kpds, Kpds Testleri, Kpds Hazrlk, ngilizce Kurslar,ngilizce Kitap, ngilizce testleri, ingilizce sorular, ds, ingilizce gramer, ingilizce kaynaklar, kpds kurslar, kpds km sorular, ds, kpss dan bazı notlar indirdim. anladığım kadarıyla kelimeleri bi listeden sırayla ezberlemek yerine paragraf içinde soru halinde görerek öğrenmek daha kalıcı. bende cesur öztürk var kendi evimde. ondan çalışacağım .yalnız karar veremedğim bi şey var. gramerde ilk konu ne olmalı? bu konuda fikrinize ihtiyacım var arkadaşlar.
Ayrica 2 yas 4 aylik bir ogluşum var hem onunla ilgileniyorum hem ingilizce calisiyorum kesinlikle basaricam kendimden eminim ama motivasyonumu kolay kaybedebiliyorum malesef
Ben yuksek lisans yaparken (3 yil once)3-4 ay kursa gitmistim ingilizcem sifirdi kursa basladigimda ve uds den 48 kpds den 47 aldim ama tez calismalari, evlilik, cocuk derken ertelendi hep dil calismalarim
Suan interaktif egitim veren bir siteden paketaldim calisiyorum gramer yarilandi biyandan arada kelimeler 2 haftada 300 kelimecik oldu bile :)
öneriler için teşekkür ederim canım:) bugün başlıyorum çalışmaya. annemin evindeyim şu an memlekette. iyi oldu burda karar vermem. eski notlarımı buldum çıkardım. 2008 de uds ye çalışmıştım 1-2 ay. şimdi de Kpds, Kpds Testleri, Kpds Hazrlk, ngilizce Kurslar,ngilizce Kitap, ngilizce testleri, ingilizce sorular, ds, ingilizce gramer, ingilizce kaynaklar, kpds kurslar, kpds km sorular, ds, kpss dan bazı notlar indirdim. anladığım kadarıyla kelimeleri bi listeden sırayla ezberlemek yerine paragraf içinde soru halinde görerek öğrenmek daha kalıcı. bende cesur öztürk var kendi evimde. ondan çalışacağım .yalnız karar veremedğim bi şey var. gramerde ilk konu ne olmalı? bu konuda fikrinize ihtiyacım var arkadaşlar.
kızlar baska bir platformda gördüm. kpds-üds kalkıyor deniyor. ilk uygulama 7 nisanda olacakmıs. bilgisi olan var mı?
KPDS ve ÜDS Kalkıyor mu? | Sınavlar
Sınav sistemi değişince kursta sanırım biraz geç başlayacak. Bende yoğunluktan hiç çalışmaya başlayamadım kursa güvendim. Daha önceden bir 50 almıştım kpds den acaba kalan zamanda sadece kursa asılarak 70 filan alabilir miyim( Tam ters zamanda yazıldım kursa ya. Hem işte yoğunum hem sınav sistemi tarihi değişti Hayırlısı bakalım.
Evet canım ÖSYM açıklama yaptı KPDS ve ÜDS kalktı yerine YDS geldi. İçeriği hakkında açıklama yapmadı ama tahminler diğer sınavlarla aynı olacağı yönünde. Ne güzel yılda toplamda 4 hakkımız oluyordu şimdi 2ye düştü :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?