2013 Mayıs için Yurtiçi veya Yurtdışı Balayı Önerileri...

edna1905

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
99
2
Arkadaşlar herkese merhaba, 2013 Mayıs'ta düğünümüz var kısmetse. Daha erken olmasına rağmen şimdiden balayı için araştırmalara başladım:) Yurtiçi yada yurtdışında tavsiye edeceğiniz yerleri sormak istiyorum.
Türkiye'de (Antalya hariç) önerebileceğiniz sakin ama aynı zamanda sıkılmadan vakit geçirebileceğimiz butik otel tarzı yerler olabilir. İzmir'de oturduğumuz için bu civarlarıda düşünmüyoruz malum. Ağva'ya baktık mesela ama orasıda çok küçük bir yer sanırım.
Ayrıca yurtdışı Roma ve Paris'te görmek istediğimiz yerler arasında ama önerebileceğiniz, değişik ülkelerde varsa duymak isterim.
Şimdiden teşekkürler herkese...
 
canım merhaba öncelıkle hayırlı olsun allah utandırmasın inş benım sana tavsiyem kesınlıkle yurt dışı çunku turkıye ıcınde de aynı parayı harcayacaksın hatta turla gıdıldıgınde yurt dışına daha ucuz bıle oluyor benım sana tavsıye ettıgım yer kesınlıkle dubaii internetten tur fiyatlarını ıncele ne kadar uygun oldugunu göreceksın agvayı tercıh etme bence balayı ıcın agva hafta sonu 2 3 gün lüğüne tercıh edılebılcek bır yer herkezede göre değil çok sakın ben mesela çok sıkılmıstım umarım yardımım olmuştur.Venedikle dubaiye bakmanı tavsıye ederimm cnmm
 
canım ben açıcaktım bu konuyu başlığını görünce çok sevindim..benimde düğünüm 2013 18 mayıs? senin ki mayısın kaçında ?
bizde günlerdir balayı yerleri arayışı içerisindeyiz..düne kadar yunanistan da hem fikirdik...ama bu vize işlemlerini nasıl halledeceğimizi bilmiyoruz..halleden şirketler var ama vize pasaport derken bu sefer de fiyat türkiyedeki otel fiyatlarını geçiyor...Yunanistandaki oteller innaılmaz ucuz fakat vize yi filan ekleyince fiyat artıyor..hep aklımda hayalimde yurt dışı vardı ama şimdi yurt içi için araştırma yapmaya başladık ve çok kararsızız
 
Nasıl bir yer düşünüyorsunuz mesela ? Yani deniz kenarı mı yoksa Avrupa şehirlerinde gezi şeklinde mi? Eğer deniz kenarı diyorsanız size Sardunya Adası'nı tavsiye ederim, özellikle plajları inanılmaz.Cala Marioulu ve Goloritze yazarsanız google'dan fotoğraflarına bakabilirsiniz.Masmavi bir deniz ve Türkiye'deki gibi sizi rahatsız etmeyecek bir kalabalık, sakin yıldızlı geceler.Tabi nereyi seçeceğinize bağlı, çok hareketli yerler de var, adada deniz manzaralı çok uygun fiyatlı otel ve daireler de mevcut. Yine İtalya'dan Floransa ve Verona harikulade şehirler, pegasus'un uygun uçak biletleri var İtalya'ya ama en önemlisi tatilinizi kendiniz organize edin, tur şirketiyle gitmeyin çünkü rehber eşliğinde gezdiğinizde kendiniz başbaşa gezmiş kadar özgür hissetmiyorsunuz.Örneğin Türkiye'den Roma'ya, ordan Venedik,Floransa ve Verona'ya trenle sonrasında da uçakla Sardunya adasına.İtalya'da mayıs ayında havalar da çok güzel olur, yemeklere zaten diyecek yok,İtalyan mutfağı harikulade. Ya da aynı turu İspanyada da düzenleyebilirsiniz, Madrid,Barcelona sonra Valencia ve sonrasında Mallorca adasına geçip orda da deniz tatili yapabilirsiniz.Eğer çok lüks otellerde kalmazsanız o kadar da pahalı olmaz, biletleri önceden almak koşuluyla tabi.Size şimdiden iyi tatiller ve mutluluklar.
 
Çok teşekkürler önerileriniz için...


bizim mayıs'ın 25'i tam bir hafta sonra sizden :)
Ağva'nın sıkıcı olacağında bende aynı fikirdeyim sanırım. Sürekli araştırıyorum ama çok zor karar vermek.



İtalya hep aklımda olan bir yer. Özellikle hep Roma'ya gitmek istemişimdir ama daha önce giden ve çok pahalı olacağını söyleyen arkadaşlarım oldu... Ama sardunya hiç aklıma gelmemişti, araştıracağım :)

Aslında sakin ve başbaşa kalabileceğimiz romantik bir yer ama bir yandanda eğlenebileceğimiz canlı bir şehir.. :)) Çok şey istiyorum galiba :)
 
Allah tamamına erdirsin hayırlı olsun. Biz aydın kuşadası sea light resort hotel e gitmiştik balayına bana göre mükemmel otel,hizmeti dahil olmak üzere temiz kaliteli hişzmet.
 
Herkese merhabalar! Ben de nisanın 21 inde evlendim. Düğün telaşından balayı organize edemedik, daha yeni bakmaya başladım. Mallorca'yı düşünüyorum ama fiyatları hangi sitede en güzel araştırırım bilen var mı? Teşekkürler..
 
Gecen yil Mayıs ayında esimle Roma'ya gittik.. Cok cok güzeldi. Floransa cok değişik bir yer.. Bir gece orda ama Daha cok Roma da zaman geçirdik.. Hava tam gezmelik oluyor ne sıcak ne soğuk yağmurlu romantik bir tatil olmuştu. Tavsiye ederim. Unutulmaz oldu bizim icin.. Roma herkesi etkileyecek bir sehir. Ama biz mutfağını beğenmedik. Pizza makarna ve dondurmadan orda bıktık diyebilirim.. İtalyan mutfağı bize göre değilmiş onu anladık,, onun disinda gecesi ayrı gündüzü ayrı guzel.

Viyana da tavsiye edeceğim yerler arasında. Ama Roma'ya göre daha az gezecek yer var bence. Viyanada sanattan hoşlanıyorsanız cok cok guzel zaman geçirirsiniz. Hem daha ucuz geldi bana..

Ha cok param var derseniz gidin Paris'e.. Hakikaten cok guzel ama bana yemek bile cok masraflı gelmişti..

Yurt ici tavsiye etmiyorum her zaman gidilir. Ve aynı para harcanır. Mesela şimdi cocuğumuz oldu artık yurt dısı zor küçük bebekle.. O büyüyene kadar biz de yurt ici takilacagiz
 
Dubrovnik de gerçekten çok güzel bir yer, tertemiz sokaklar,bakımlı evler,binalar, denizle tarihin buluşması.Hem de fiyatlar inanılmaz ucuz, güzel bir balık lokantasında romantik bir akşam yemeği,Türkiye'dekinden çok daha ucuz,hem de daha orjinal.Onun dışında Slovenya'da Piran var, orası da gayet şirin bir yer.Böyle daha fiyat açısından uygun yerleri alternatif olarak gösteriyorum, bütçe açısından bir sınırlama yoksa Sardinya Adası ve Yunan adalarından (Mykonos ve Santorini) daha enerjik ve güzel yerler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…