Geçmişi okuyamadım. Okucam birazdan ama yaAyım önce dedim
Aras tan 6gün oldu hiç birşey yemio içmio bezler bomboş
Dr zorlama diyo kilosu iyi diyo ama olmuo işte olmuoooo
Günde 400 cc süt içiyor sadece o kdr. İnanılır gibi değil
Ne mama be süt be ek gıda hiiiiççç birşey
Sizce de mi oluruna bırakmalıyım. Yemezse yemesin mi???
canım sana bişey sorucam,
2 gün önce eşimin şirketten arkadaşının bebeği 5 aylık, dondurma almış bunlar, bebiş de uzanıp hamle yapmış, eline bulaşmış, yüzüne bulaşmış. nefes alamamış bebiş. hastahaneye götürmüşler. serum takmışlar geçmiş. tahlillerde dr. düt alerjisi olduğunu söylemiş, özel mamaya geçmişler falan.
ama ben de dedim ki bizim forumda alerjik anneler var, çoktan annesütünden çıkardı ortaya, bu kız hiç mi süt, peynir, yoğurt tüketmiyor dedim. bi de önceden normal mama kullanıyorlardı bişey yoktu. şimdi böyle denilince bunlar özel mamaya geçtiler 140 tl ya yazık günah..
ben de dedim ki farklı bişey de olabilir, başka bir hastahanede yeniletsin tahlili. bi de şey dedim normal mama bunca ay reaksiyon vermemiş bence devam edebilir dedim. saçmalamışmıyım sence?
ayyy hakikaten Gülayyy:) Atakmış yeni bir atak odadan çıgınca kıyamet kopuyor yaa valla perişan oldum yanlızım düzgün bişelerdayye yapamıyorum ki yarım yamalak bir çorba anca
Bugün kemik aldım bakalım yarın yapabilrmiyim belki sever..Hastaneye gelmeyeydim iyiydi yanyana koydu mutasyon ile genler menler birbrine bulaştı galiba :) Aras'la Ali aynı sürekli kusuyo benim bacaksızda.Ama araştırmalarım sonucu bir proff araştırmış çook duygusal ve aşırı hassas insanlar bebeklik döneminde böyle oluyorlarmış en ufak sesten korkuyorlar sürekli ilgi bekliyorlarmış ilgilenince sürekli Ali ile oyunlar oynayınca ondan mutlusu yookk.Bugün eşimin halasına gittik oyunlar oynadı tüm gün güldü ağlamadı hiçç çünki sürekli onunla ilgilendi herkes..Bence biz çook duygusalız oto moka kafayı takarsak hamile iken bebelerde böle olur tek sıkıntıları aşırı hassas olmaları.Yaprak sallansa Ali korkuyo yüzüne yaklaşınca gözlerini kırpıyor vurucakmışım gibii
cnm saçmalamaaaakusura bakmayın sizinde başınız şişidim çok uzun yazmışım ben bile sıkıldım kendimden
cnm ne demek kafa şişirmek..kızlar böyle saçma bi konuyla kafanızı şişirmek istemezdim aslında ama birileriyle paylaşma isteği içindeyim.bugün sevdiğim bi arkadaşımın kalabalık bi grup misafiri vardı. genç yaşlı karışık.beni de çağırdı kızımın zorlayacağını bile bile gittim. mevlüt vardı sanki o kadar kalabalıktı ev. kızım pek rahat vermedi .yabancıladı ortamı mız mız mız kucağımdan inmedi. tuvalete bile gidemedim patladım. neyse sıkıntı bu değil aslında. daha önce bu insanların büyük kısmı bebek görmeye bana gelmişlerdi. benim kızımın da doğduğu zaman kulaklarında tüyler vardı gittikçe azaldı döküldü. bi kadın geldi kucağmdaki kızımın kulaklarına baktı diğerine dedi ki noldu ki kulağına dedi yanımda. diğeri de utandı meğer kulağındaki kıllar dökülmüş mü bi bak demiş ona. bir diğeri aynı ayda doğum yaptığım arkadaşın bebeğiyle benimkini kıyaslıyo duymuyorum sanıyo ama hepsini duyuyorum yok neymiş kemikleri güçsüzmüş benimkinin.nerden anladın be kadın. o bebekle kiloları aynı o oturamıyo benimki dimdik oturuyo kıyaslamak için kesinlikle söylemiyorum her bebeğin gelişimi farklı o da güzel basıyo mesela.neyse biri de diyo ki yanındakine esmer esmer açılmaz daha . sanki esmer tenli olmak bir kusur. allahım dedim ya içimden nasıl bi dünyada yaşıyorum ben ve en kötüsü kızımı nasıl bi dünyaya getirdim
aynen kuzum..açmıyor öyle bir kitliyor kiinşallah bir an önce düzelir kuzucuk. en keyifli zamanlarında oyunla falan da mı açmıyo ağzını? büyük ihtimalle öyledir. enjektörle falan mı denesen ki? bilemiyorum canım ben de ya ama büyük ihtimalle benim de başıma gelecek git gide azaldı iştahı
Tatlım üzme kendini nolur biliyorsun benimki aylaedır yemiyor biz çareyi uykuda vermekde bulduk uykuya hafif dalınca ama derin uyku olmayacak yoksa emmez, ver 120 lik anne sütünü mamayı yoksa bunlar başka türlü kilo alamayacaklar hepsi bi tuhaf bebeklerimizin ama düzelecekler hiç canını sıkma benimki ara ara ıyanıkken ara ara ıykuda alıyor öyle topladık kiloyu
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
aynen Yelizim aynen
uykuya geçerse iç almıyor
ama uykuya tam geçti geçcek o sürei yaalayabilirsem 60-70 cc içiyor
ama kaçırdım ya da erken verdim Allah kızılc kıyamet kopuyor bu sefer uykudan da oluyouz.
bunlar parmaklarındaoynatıyorlar bizi de haberimiz yok
Canım şimdi bebeğin allerjisinin seviyesine göre değişiyor... Bizimkilerde anne sütünden aldıkları protein bile bir takım gastroenterolojik veya allerjik sıkıntılar yaratırken bazılarında allerji ek gıda ile ortaya çıkıyor... Bebeğin anne sütü vasıtasıyla aldığı miktar ve proteinlerin bağları ile direkt yiyerek aldığı proteinler farklı oluyor.... Arkadaşınızın bebeği de inek sütünün kendisiyle temas etmiş sadece böyle olduğu halde anaflaksi yaşamışAllah korumuş yeseydi hemen hastaneye götürülememe durumunda kayıp bile edilebilirdi... Bazı anneler biliyorum ki anne süt ve süt ürünlerini tükettiği halde bebeğin tüketmesi durumunda allerji ortYa çıkabiliyor... Normal mamanın içeriğinde bulunan inek sütü proteini ile dondurmada bulunan inek sütü farklı olabilir onu bilemedim... Nasıl bir tahlil yaptılar acaba çocuğa? İnek süt allerjisi pozitif çıktıysa doğrudur ancak negatif çıktığında bile kesin yoktur denemez zira yaşı küçük... Özel mama evet çok pahallı ama allerji teşhisi kesin konulursa devlet raporla mamaları sağlıyor... Çok geçmiş olsun Allah korumuş yavruyu bir de iyi bir allerji doktoruna göstermelerinde fayda görüyorum..ileride sıkıntı yaşamasınlar... Çok da dikkatli olmaları gerekir yanlarında epipen iğne bulundurmaya çalışsınlar... Onu da devlet raporla veriyor...
haha=)Aynı ya bir kilitliyor ağzını güldürmezsen hayatta açmıyor... Güldürdüğünde de o saiye hızla kaşığı ağzına sokarsan şanslısın yoksa yokyaa eskiden olsa hadi yeter diyeceğim ama şimdi çok hareketliler ve süt artık eskisi kadar da değil yani yetmiyor benimkine... Senin de ayrı zor tabi bir de sütü içmediğinde atman gerekiyor allerji de pek iyi gitmiyor vücudu döküntü halinde kaka arada mukuslu... Bilmiyorum çok asabım bozuk... Bir şekilde büyüyecekler heralde bilmiyorum...
yok cnm ne kusuruSevgili anilcim yazini okurken birden aklima su geldi büyüme atagi olabilir bence belki tepkisini boyle gösteriyor dur. Bak Ahmed yasinin bezini dun aksam 10 da taktim bakiyirum bezine hala bi tane ccisss yok... Ama muhallebi yedi suyunu içti kaç kere emdi doymamis olmasına ihtimal yok. Boyle yapmadigi oluyo bi zaman antika bizim Ahmed . ggerçi ahmedin kilo alimi ile arazi kiyaslayamayacagim nede olsa Ahmed çiroz bir bebek aras pasanin yaninda:))
Bide bak zorlamayayimmi demissin ya? Şey geldi aklima ilk memeni tutmadigi zaman zorladigina pismansin ya simdi yada ben öyle zannediyorum başka birinile karistirmis olabilirim :)) bence yine zorlama çünkü arasin neye ne tepki vereceği hic belli olmuyor. Oluruna Birak bence.. Şuanda bebekler çok hassas bence anlamiyo diyosakta herşeyi anliyolar. Ahmed 6.ay da sadece 160 gr almis düşünebiliyor musun? Hayal kirikligina ugradim resmen bide her saat emziriyorum uyanikken ne zaman vizirdansa memede sut olsa da hep 50-60-70 Yurdumdan sonra emmeyi birakiyir doyuyor diyorum doyuyosa bunkilo niye boyle diyorum cozemedim bunisi :)) yani mantiga oturturmaya calisma niye öyle niye boyle diye bosvermeyi öğrenmeliyiz biz anneler bazen...
Kirici konustumsa kusura bakma lutfeN BİKİYOSUN en son isteyecegim şeydir seninkirmak çok optum inşallah arascikla mutlu mesut huzurlu günler sizi geliyor:))
Geçmişi okuyamadım. Okucam birazdan ama yaAyım önce dedim
Aras tan 6gün oldu hiç birşey yemio içmio bezler bomboş
Dr zorlama diyo kilosu iyi diyo ama olmuo işte olmuoooo
Günde 400 cc süt içiyor sadece o kdr. İnanılır gibi değil
Ne mama be süt be ek gıda hiiiiççç birşey
Sizce de mi oluruna bırakmalıyım. Yemezse yemesin mi???
sağol canım şimdi bu bilgileri arkadaşa ileticem. teşekkür ederim.
haha=)
bizimki gülerken bile ağzını kapattığı için zor
ancak ağzına emzik verir gibi yaparsam a da metal kaşık öyle açıyor
o sırada ağzına soktun soktun yoksa kaldı gene elimde mama=)
rahat olmamız lzm ama olamıoruz
ilk çocuk olduğundan da kaynaklı tabi.tecrübeli olsak daha rahat olabilirdik.
yok cnm ne kusuru
büyüme atağı falan sanmıyrum yaa ilk 3 ay her şeyi koliğe yoruyorduk şimdide büyüme atağı deyip çıkamam.
bu kdr zaman sürer mi bu.
yok zorlamam zaten..zaten zorlasam da yemiyor ki.
şimdi mis gibi meyve püresi yaptım tadı öyle güzel ki..kavgz dövüş yemedi ben yiyorum ohh misss
Bizde enjektörle büyüyoruz yarabbim hayra çıkarsın sonumuzu hepsi ayrı bi antika bunların valla.
7700 olmuş.
dr eylüle bile kilo aldırmayı başarıyosun helal olsun diyo bana. Tımarhanelik oluyorum kimsenin haberi yok:)
Gece olsun istemiyorum 9 gibi yatıyo banyo yapıp muhallebi yiyip.1e kadar tutuyo muhallebi heralde ki 1 den sabaha kadar açlıktan ağlıyo uyuyamıyo mama yemiyo elimde biberonu gördü ya aman allahımm kıyamet kopuyo gece içine canavar giriyo resmen. Ya bu gece beslenmesini bırakıcak yada mama yicek ikiside imkansız bu böyle sürüp gidicek...
Emrah uykusuz ben uykusuz kendisi uykusuz hepimize yazık günah derdi ne bilmiyorum(
Kvdemde yemek versen gece olmazmı diyo ne verceksem gece gece uykudan yiyemezki zaten ooffff allahım yardımcımız olsun((
Gündüz yiyo tamam ama bi dk kucaktan inmiyo hep ağlıyo mızmızmız sürekliiiii sürekli huysuz. Dişmi neyse çıksın artık ya daha yolda bissürü var((
haklısın canım da o gün bi daralmıştım hepsi birbirinden güzel bebeklerin küçücük yavrulara kusur bulmaya çalışan insanların eline bi ayna tutuşturcaksın hemenCanım bu insanlar bariz kıskanç ce fesat insanlar bunları kafana takıp üzülmene değmez boşver yaaaa, benimkinin de kafası hafif sivri hep onu konu ederler ama çok da tınnnnn, üzme kendini lütfen sen üzülürsen bebek de hisseder
haklısın canım da o gün bi daralmıştım hepsi birbirinden güzel bebeklerin küçücük yavrulara kusur bulmaya çalışan insanların eline bi ayna tutuşturcaksın hemen
arada bi kaç laf soktum da anlicak kapasitede olsalar zaten bunları söylemezler diye çok uğraşmadımay canım ne kadar sakin kalmışsın valla bravo... bana böyle bişey denk gelse çat çat çat söylerim lafımı...
cahil insanlar bunlar, doğumda vücutta kıl olması çok normal. bebeğin esmer olması çok normal. bebeğin kemiklerinin gücünü bir bakışta anlayabilecek kadar cahil bu insanlar. gerizekalılar.
keşke dalga geçseydin.
ege de doğduğunda çok kıllıydı, alnı, favorilerle ve kulaklarla birleşiyordu. eşim kurtadamım benim diye seviyordu çocuğu :))
milletin yanında bile böyle dedi hep :))
dediğin gibi esmer olmak kabahatmiymiş?? esmer, sarışın ne fark edermiş. evlat bu ya, can.. sana ne be kadın, yolasım geldi valla bunları..
sıkılma canım dediğim gibi bunlar cahil ve terbiyesiz insanlar.
tamam canım takmıyorum karamsarlık da yapmıyorum inşallah hepsi mağara gibi açıcak ağızlarınıcnm ne demek kafa şişirmek..
memnuniyetle dinleriz dertleşiriz.
hele de cevrede böyle cahil insanlar olduka bizim canımızın sıkılması hiiiiiçççç azalmaz hiççç
bende senn gibyim brşey diyemem içime atarım daha sinir olurum kemirir dururum.
keşke pat diye yüzlerine vurbilsek böylece bir daha ne bize ne de başkalarına yapabilirler bu hareketi ders olur ama nerdeee bizdeee
esmeriği kusur olarak görebilen ya da kıla tüye takılan öyle boş insanlara kafanı takarak vakit kaybetmem deyip geçmen lazım.
yoksa düşün düşün iyice çıldırır insan..ne saygısızlık.
herkes akıllı bi biz saşaız sanki duymucz görmücez yptıklarını..ne insanlar var yarabbim yaa.
günahtır yaa günah..
aynen kuzum..açmıyor öyle bir kitliyor ki
inanır mısın ağlarken bile ağzı kapalı ağlıyo gülerekn bile açmıyor çok ilginç yaaa
enjektöre geçmek de çok zor Gizemden biliyorum ama devam ederse başka çare yok napalım.
öyle karamsar düşünme sen neden yaşayasın
iştahlı olur iyi olur bir sürü iştahlı bebek var burda
bi kötü örnekleri görüp içini sıkma iyileri gör yazmam yoksa bi dahahaa=)))