2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Yaa alıntım gitti dönemedim de geri... Valla bizim ek gıda olayı eh işte şeklinde gidiyor azra çorbayı yememek için direniyor hatta bazen muhallebiyi de.. Bir tabağın sonunu rahatlıkla getirdiğimizi hatırlamıyorum:KK43: hareketleri çok fazla aldığından çok yakıyor... Ara ara mukuslanma oluyor kafam çok bozuk:KK43: bilmiyorum canıma tak etti...:KK43:

Aynn cnm bizimki cooook hareketli
Tabak asla bitmez en fazla 50 cc lik muhallebi yer
Daha hic mama vermedim dogdugundan beri
Kan var iki gundur bizde de domatesmi kan mi bilemedim
Cig donates vermistim

OFFFFFFF OFFFFFFFF :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Kızım 8-9 gündür huysuz gündüzleri oyun istiyor kahvaltı yapmıyoruz yoğurt zaten hiç yemiyoruz meyve desen canı isterse sürekli beni emiyor arada yerse sadece havuç ve domatesli un çorbası başka sebzeyi kabul etmiyor gündüzleri 1er satten 3-4 defa uyuyor ama geceleri sürekli sancı ile uyanıyor :KK43: gaz çıkaramıyor oysaki uyku düzeni oturmuştu emerek uyumak isteyen kız emmek istemiyor karnı aç ama emmiyor ülker hero baby tahıllı mamayı çok seviyordu onu zar zor yiyor gazını çıkaramadığı için çığlıklar halinde sürekli ıkınıyor ama gaz çkaramıyor gaz çıkarınca susuyor hemen uyuyor kendi kendine ama 1 saat geçince tekrardan aynı şeyler gece 1de başlıyoruz sabah 7-8 e kadar cebelleşiyoruz niye ne oldu bir an da bu gaz olayı çıktı anlamadım gitti yoksa ben artık kızıma iyi bakamıyormuyum dikkat edemiyormuyum zaten enfeksiyon kaptığı için kendimi suçlu hissediyordum şimdi böyle çırpındıkça daha da kötü hissediyorum :KK14::KK43:

Birde bunların üstüne eşimle sıkıntılarım olmaya başladı artık ya söz vermiştim ev düzenli olacak diye ama 8-9 gündür 2-3 saat anca uyuyabiliyorum :2:sersem gibiyim evle kendimle irtibatı kesmişim resmen ayakta sallanıyorum bunu görüyor ve ev niye dağınık diye benle kavga ediyor sonra bi yandan çocuk bi yandan yemek koşturuyorum arada yemeğe baksana canım diyorum bi rahat verme zaten ve geldim akşam 8de saat 10 olmuş ortada yemek yok birde yemeği ben yapıyorum bune de sune de durumu anlatıyorum a tmm kusura bakma sinirlendim söyledim özür dilerim diyor aradan 1 gün geçiyor yine aynı eşim vardıyalı çalışıyr hem gece hem gündüz gündüz işe giderken 6 da kalıyor ve iş gömleğinin ütülenmesi gerekiyor benim yataktan kalkacak gücüm yok gömlek ütülenecek diyor bende ya sen ütülesen bugün dedim vay efendim gömleği de o ütüleyecekse bana ne gerek varmış sinir oluyorum bu aralar anlayışlı eşim gitti anlayışsız aksi bir eş geldi yerine ve ben 1 gözüm kapalı diğeri açık o gömleği ütüledim beyimize neskafe yaptım yolcu ettim ve tam yatacam kız uyandı hobaaaa uyutana kadar sallan ayakta

zaten kendimi kötü hissediyorum çok sıkıntım var ve sigaraya tekrardan başladım:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:kendime sinir oluyorum yaa offfffff ben gerçekten çok kötü bir anne ve eş oldum kendime bile bakamıyorum ya napacam böyle bunaldm iyice kızımdan hiç sıkılmadım yanlış anlaşılmasın o başımın tacı ama ben böyle gderse ekrem toka yatacam :KK5::KK37:
canım kendine hiç kızma :KK20: her bebek aynı değil ve bir bebeğin her dönemi aynı değil. bazen o kadar zor geliyo ki her şey. ben de senin kadar bunalmış durumdayım bu aralar. ek gıdaya başlamak bizi de bozdu. zamandan başka umut yok. eşlerin desteği de çok önemli .tüm zorlukların üstüne onların kırdıkları kalp de eklenince dayanılmaz oluyo durum.sen onunla tekrar konuşmayı dene tavrın da net olsun derim. biraz daha sabır, inşallah eski düzenlerine dönerler. anne olmak cidden hem harika bi duygu hem de çok zor işMİŞ.

Aynn cnm bizimki cooook hareketli
Tabak asla bitmez en fazla 50 cc lik muhallebi yer
Daha hic mama vermedim dogdugundan beri
Kan var iki gundur bizde de domatesmi kan mi bilemedim
Cig donates vermistim

Yaa ama yetmez aldıkları bu kalori onlara:KK43:
50 cc de azmış ya azra zar zor en az 45 dakikada 100 cc yiyor...
Mama almıyor içmiyor kesinlikle...
Oyyy çiğ domates mi... Valla bilmiyorum canım ben kendim bile çiğ donates tüketmiyorum Azraya düşünemiyorum...doktorun önerdi mi?

Geçmişi okuyamadım. Okucam birazdan ama yaAyım önce dedim:KK14:
Aras tan 6gün oldu hiç birşey yemio içmio bezler bomboş
Dr zorlama diyo kilosu iyi diyo ama olmuo işte olmuoooo:KK14:
Günde 400 cc süt içiyor sadece o kdr. İnanılır gibi değil
Ne mama be süt be ek gıda hiiiiççç birşey
Sizce de mi oluruna bırakmalıyım. Yemezse yemesin mi???

kızlar böyle saçma bi konuyla kafanızı şişirmek istemezdim aslında ama birileriyle paylaşma isteği içindeyim.bugün sevdiğim bi arkadaşımın kalabalık bi grup misafiri vardı. genç yaşlı karışık.beni de çağırdı kızımın zorlayacağını bile bile gittim. mevlüt vardı sanki o kadar kalabalıktı ev. kızım pek rahat vermedi .yabancıladı ortamı mız mız mız kucağımdan inmedi. tuvalete bile gidemedim patladım. neyse sıkıntı bu değil aslında. daha önce bu insanların büyük kısmı bebek görmeye bana gelmişlerdi. benim kızımın da doğduğu zaman kulaklarında tüyler vardı gittikçe azaldı döküldü. bi kadın geldi kucağmdaki kızımın kulaklarına baktı diğerine dedi ki noldu ki kulağına dedi yanımda. diğeri de utandı meğer kulağındaki kıllar dökülmüş mü bi bak demiş ona. bir diğeri aynı ayda doğum yaptığım arkadaşın bebeğiyle benimkini kıyaslıyo duymuyorum sanıyo ama hepsini duyuyorum yok neymiş kemikleri güçsüzmüş benimkinin.nerden anladın be kadın. o bebekle kiloları aynı o oturamıyo benimki dimdik oturuyo kıyaslamak için kesinlikle söylemiyorum her bebeğin gelişimi farklı o da güzel basıyo mesela.neyse biri de diyo ki yanındakine esmer esmer açılmaz daha . sanki esmer tenli olmak bir kusur. allahım dedim ya içimden nasıl bi dünyada yaşıyorum ben ve en kötüsü kızımı nasıl bi dünyaya getirdim:KK43:

canım doktor öyle dediyse doğrusu odur muhtemelen. bi arkadaşımın bebeği de bi dönem aynı anlattığın gibiydi. kilosu da iyiydi. enfeksiyon falan aradılar bi şey çıkmadı bi süre sonra düzeldiğini biliyorum.rahat ol dicem ama anneler rahat olamıyo biliyorum. olmak lazım işte:26: babalara baksana:KK1:

Valla Anılcım benim de çok ama çok sinirlerim bozuk bugün bu konuda... Direncim kırılacak sabrım kalmayacak daha fazla dite de korkuyorum... Azra da az yiyor yani en azından ywmemek için elinden geleni yapıyor... 1 saat uğraşıyorum yapmadığım şaklabanlık kalmıyor ne ses ne bel ne takat kalıyor bende.... Kendi oluruna bıraksam damla yemez heralde ek gıda... Eskiden çocuklarını zorlayan anneler gördüğümde aşırı antipatik bulur ben böyle yapmayacağım derdim ama iş kendi çocuğuma gelince öyle olmuyormuş:KK43: sizin kilonuz iyi Allahtan... Bizim o da kötü... 6. Ay kontrolünde daha 7000 g dı... Bugün sağlık ocağına gitmişken tartayım dedim 6750 çıktı... Beynimden vurulmuşa döndüm... Hala durup durup ağlıyorum sinirlerim laçka oldu:KK43: ne yapmalıyım bilmiyorum Allahtan sabır diliyorum:KK43:

Valla Anılcım benim de çok ama çok sinirlerim bozuk bugün bu konuda... Direncim kırılacak sabrım kalmayacak daha fazla dite de korkuyorum... Azra da az yiyor yani en azından ywmemek için elinden geleni yapıyor... 1 saat uğraşıyorum yapmadığım şaklabanlık kalmıyor ne ses ne bel ne takat kalıyor bende.... Kendi oluruna bıraksam damla yemez heralde ek gıda... Eskiden çocuklarını zorlayan anneler gördüğümde aşırı antipatik bulur ben böyle yapmayacağım derdim ama iş kendi çocuğuma gelince öyle olmuyormuş:KK43: sizin kilonuz iyi Allahtan... Bizim o da kötü... 6. Ay kontrolünde daha 7000 g dı... Bugün sağlık ocağına gitmişken tartayım dedim 6750 çıktı... Beynimden vurulmuşa döndüm... Hala durup durup ağlıyorum sinirlerim laçka oldu:KK43: ne yapmalıyım bilmiyorum Allahtan sabır diliyorum:KK43:
canım o kadar üzme kendini geçici bi dönem olduğunu düşün. az yiyosa en azından bol kalorili gıdalar vermeye çalış.meyve olarak avakado ver mesela çok yağlı ve besleyici bi meyve. öyle yapıyosundur muhtemelen de başka bi öneri bulamıyorum malesef. emiyo muydu canım?

canım doktor öyle dediyse doğrusu odur muhtemelen. bi arkadaşımın bebeği de bi dönem aynı anlattığın gibiydi. kilosu da iyiydi. enfeksiyon falan aradılar bi şey çıkmadı bi süre sonra düzeldiğini biliyorum.rahat ol dicem ama anneler rahat olamıyo biliyorum. olmak lazım işte:26: babalara baksana:KK1:
Yok bizim baba benden telaşe
Rahat etmio ki şnsanın içi offf
Ne zaman biter bu iştahsızlık acaba yaaa
Enfeksiyon olsa onunda belirtileri ılurdu herhalde
Bilemedim gitti....
Öznürcum aynıyız aynıııı
Bende zorlanır mı derdim kızardım. Aç olsa yer bu be ya ben yapmam derdim
Ama vermesem hiiiiçççç
Aç olduğundan uyumuo da tabi. Fıttırmaya az kaldı. Diş desek daha ortada birşey yok
Ne yapacağız bekliocez mi bu durumun geçmesini
Haklısın sinirlerinin bosulmasında bende o durumdayım. Ağzını öyle kitliyo ki sinir gelio bana
Ben mi abartıyorum anlamıyorum ki ama gğnde 400 cc zorla içilen süt var ırtada.
Isıt içmyo at. Isıt içmiyo at. İçim gidiyo
Senin durum daha farklı ama. Alerjiniz var cnm. Daha ne yapabilirsin

kızlar böyle saçma bi konuyla kafanızı şişirmek istemezdim aslında ama birileriyle paylaşma isteği içindeyim.bugün sevdiğim bi arkadaşımın kalabalık bi grup misafiri vardı. genç yaşlı karışık.beni de çağırdı kızımın zorlayacağını bile bile gittim. mevlüt vardı sanki o kadar kalabalıktı ev. kızım pek rahat vermedi .yabancıladı ortamı mız mız mız kucağımdan inmedi. tuvalete bile gidemedim patladım. neyse sıkıntı bu değil aslında. daha önce bu insanların büyük kısmı bebek görmeye bana gelmişlerdi. benim kızımın da doğduğu zaman kulaklarında tüyler vardı gittikçe azaldı döküldü. bi kadın geldi kucağmdaki kızımın kulaklarına baktı diğerine dedi ki noldu ki kulağına dedi yanımda. diğeri de utandı meğer kulağındaki kıllar dökülmüş mü bi bak demiş ona. bir diğeri aynı ayda doğum yaptığım arkadaşın bebeğiyle benimkini kıyaslıyo duymuyorum sanıyo ama hepsini duyuyorum yok neymiş kemikleri güçsüzmüş benimkinin.nerden anladın be kadın. o bebekle kiloları aynı o oturamıyo benimki dimdik oturuyo kıyaslamak için kesinlikle söylemiyorum her bebeğin gelişimi farklı o da güzel basıyo mesela.neyse biri de diyo ki yanındakine esmer esmer açılmaz daha . sanki esmer tenli olmak bir kusur. allahım dedim ya içimden nasıl bi dünyada yaşıyorum ben ve en kötüsü kızımı nasıl bi dünyaya getirdim:KK43:
amaaaaaaaaaan biptir et geç böyle insanları canım(biraz kaba oldu ama napayım bu tür insanlar terbiye falan bırakmıyor) benim kızımın da kulaklarında kollarında bacaklarında belinde hatta parmaklarında acayip tüy var üstelik kafası kel ama heeeeeeeer yerinde tüy var, benim kızımın da sağ göz kapağında damarlar çok belirgin her gören "aaa gözü morarmış" diyor . Allaha şükürler olsun sağlıklı yavrularımız var şekilci insanlara takılmıyorum zaten onlar söyleyecek bir şey HERZAMAN bulurlar
buarada zeynep 6 ayy 1 haftalık ama ben hala ek gıdaya gecemedim, 2 kere yoğurt mayaladım hüsranla sonuçlandı yarın makinayla deneyeceğim:KK14: aslında yoğurt tutuyor ama ertesi gün biraz kıvam alıyor. birara kalkıp sebze çorbasıyla mı başlasam diye düşündüm ama neyse yarını bekliyorum yarın da yoğurdu tutturamazsam sebze çorbasıyla başlayacağım. :KK50:

Bilemedim gitti....

inşallah bir an önce düzelir kuzucuk. en keyifli zamanlarında oyunla falan da mı açmıyo ağzını? büyük ihtimalle öyledir. enjektörle falan mı denesen ki? bilemiyorum canım ben de ya ama büyük ihtimalle benim de başıma gelecek git gide azaldı iştahı

amaaaaaaaaaan biptir et geç böyle insanları canım(biraz kaba oldu ama napayım bu tür insanlar terbiye falan bırakmıyor) benim kızımın da kulaklarında kollarında bacaklarında belinde hatta parmaklarında acayip tüy var üstelik kafası kel ama heeeeeeeer yerinde tüy var, benim kızımın da sağ göz kapağında damarlar çok belirgin her gören "aaa gözü morarmış" diyor . Allaha şükürler olsun sağlıklı yavrularımız var şekilci insanlara takılmıyorum zaten onlar söyleyecek bir şey HERZAMAN bulurlar
buarada zeynep 6 ayy 1 haftalık ama ben hala ek gıdaya gecemedim, 2 kere yoğurt mayaladım hüsranla sonuçlandı yarın makinayla deneyeceğim:KK14: aslında yoğurt tutuyor ama ertesi gün biraz kıvam alıyor. birara kalkıp sebze çorbasıyla mı başlasam diye düşündüm ama neyse yarını bekliyorum yarın da yoğurdu tutturamazsam sebze çorbasıyla başlayacağım. :KK50:
beni eleştirseler umrumda olmaz da insan kuzusuna hiç kıyamıyo canım yaa. engelli çoğuğu olan annelere allah sabır versin.kim bilir neler duyuyolardır. ben ilk yoğurt vermiştim cnm.kıvamı cıvık olsa da ver önemli olan ekşi olmaması. hiç tutturamazsan da tek çeşit sebzeyle başla bence de. kolay gelsin bol iştahla yesin inşallah

Tatlım üzme kendini nolur biliyorsun benimki aylaedır yemiyor biz çareyi uykuda vermekde bulduk uykuya hafif dalınca ama derin uyku olmayacak yoksa emmez, ver 120 lik anne sütünü mamayı yoksa bunlar başka türlü kilo alamayacaklar hepsi bi tuhaf bebeklerimizin ama düzelecekler hiç canını sıkma benimki ara ara ıyanıkken ara ara ıykuda alıyor öyle topladık kiloyu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım bu insanlar bariz kıskanç ce fesat insanlar bunları kafana takıp üzülmene değmez boşver yaaaa, benimkinin de kafası hafif sivri hep onu konu ederler ama çok da tınnnnn, üzme kendini lütfen sen üzülürsen bebek de hisseder

Bilemedim gitti....

Öznürcum aynıyız aynıııı
Bende zorlanır mı derdim kızardım. Aç olsa yer bu be ya ben yapmam derdim
Ama vermesem hiiiiçççç
Aç olduğundan uyumuo da tabi. Fıttırmaya az kaldı. Diş desek daha ortada birşey yok
Ne yapacağız bekliocez mi bu durumun geçmesini
Haklısın sinirlerinin bosulmasında bende o durumdayım. Ağzını öyle kitliyo ki sinir gelio bana
Ben mi abartıyorum anlamıyorum ki ama gğnde 400 cc zorla içilen süt var ırtada.
Isıt içmyo at. Isıt içmiyo at. İçim gidiyo
Senin durum daha farklı ama. Alerjiniz var cnm. Daha ne yapabilirsin

Aynı ya bir kilitliyor ağzını güldürmezsen hayatta açmıyor... Güldürdüğünde de o saiye hızla kaşığı ağzına sokarsan şanslısın yoksa yok:KK43: yaa eskiden olsa hadi yeter diyeceğim ama şimdi çok hareketliler ve süt artık eskisi kadar da değil yani yetmiyor benimkine... Senin de ayrı zor tabi bir de sütü içmediğinde atman gerekiyor:KK43: allerji de pek iyi gitmiyor vücudu döküntü halinde kaka arada mukuslu... Bilmiyorum çok asabım bozuk... Bir şekilde büyüyecekler heralde bilmiyorum...

Tatlım üzme kendini nolur biliyorsun benimki aylaedır yemiyor biz çareyi uykuda vermekde bulduk uykuya hafif dalınca ama derin uyku olmayacak yoksa emmez, ver 120 lik anne sütünü mamayı yoksa bunlar başka türlü kilo alamayacaklar hepsi bi tuhaf bebeklerimizin ama düzelecekler hiç canını sıkma benimki ara ara ıyanıkken ara ara ıykuda alıyor öyle topladık kiloyu

Canım uykuda özel mamayı mı veriyorsun? siz pregomin kullanıyordunuz değil mi? Gece olmadı onu da denerim ama bizimki biberon da almıyor bakalım alacak mı? Sağol canımm

ay canım ne kadar sakin kalmışsın valla bravo... bana böyle bişey denk gelse çat çat çat söylerim lafımı...
cahil insanlar bunlar, doğumda vücutta kıl olması çok normal. bebeğin esmer olması çok normal. bebeğin kemiklerinin gücünü bir bakışta anlayabilecek kadar cahil bu insanlar. gerizekalılar.
keşke dalga geçseydin.
ege de doğduğunda çok kıllıydı, alnı, favorilerle ve kulaklarla birleşiyordu. eşim kurtadamım benim diye seviyordu çocuğu :))
milletin yanında bile böyle dedi hep :))
dediğin gibi esmer olmak kabahatmiymiş?? esmer, sarışın ne fark edermiş. evlat bu ya, can.. sana ne be kadın, yolasım geldi valla bunları..
sıkılma canım dediğim gibi bunlar cahil ve terbiyesiz insanlar.

canım sana bişey sorucam,
2 gün önce eşimin şirketten arkadaşının bebeği 5 aylık, dondurma almış bunlar, bebiş de uzanıp hamle yapmış, eline bulaşmış, yüzüne bulaşmış. nefes alamamış bebiş. hastahaneye götürmüşler. serum takmışlar geçmiş. tahlillerde dr. düt alerjisi olduğunu söylemiş, özel mamaya geçmişler falan.
ama ben de dedim ki bizim forumda alerjik anneler var, çoktan annesütünden çıkardı ortaya, bu kız hiç mi süt, peynir, yoğurt tüketmiyor dedim. bi de önceden normal mama kullanıyorlardı bişey yoktu. şimdi böyle denilince bunlar özel mamaya geçtiler 140 tl ya yazık günah..
ben de dedim ki farklı bişey de olabilir, başka bir hastahanede yeniletsin tahlili. bi de şey dedim normal mama bunca ay reaksiyon vermemiş bence devam edebilir dedim. saçmalamışmıyım sence?

X