canım ben de yazıyorum kaç gündür egenin huysuzluklarını, dişe yoruyorum ben. sizde de öyle bi huysuzluk olabilir. diş iştahsızlık da yapıyor malesef. umarım en kısa sürede yoluna girer.
eşşine gelince canım kendin söylemişsin, eşim anlayışlıydı diye. bence geçici bir dönemdir sakin ol, kimse bir anda değişmez böylesine. eşleri de anlamak lazım kim bilir bütün gün işte neler yaşıyorlar. biz iyi anne olmaya debelenirken onlar da iyi bir eş ve baba olmaya debeleniyorlar. bütün evin, bizim ve bebeklerimizin sorumlulukları üstlerinde. bebeğinin gerginliği, huzursuzluğu sana nasıl yansıyorsa eşine de yansıyordur canım. biraz sakin olmaya çalış. ben de eşim gelince yapıyorum yemekleri, önceden o geldiğinde herşey hazır olurdu. ilk başta o da tantana yapıyordu haklı olarak, bütün gün çalış çalış eve gel 1 lokma yok. onlara da hak vermek lazım canım. ama benim eşim alıştı bir süre sonra o gelince yemeğin yapılmasına. aldım karşıma konuştum, ne kadar yorulduğumu, egeye ne kadar özverili kaliteli zaman ayırdığımı anlattım. sağolsun o da anladı şimdi eve gelişini yemeğin gelince yapılacağını bilerek geliyor, kendi düzenini oturttu. sonuçta el kadar bebeği kendime ayarlıyamıyorum, kendimi ona göre ayarlıyorum bunu da anladı.
ha bi de şöyle bişey var, eşinin işte sorunu da olabilir. ve erkekler bizim gibi çen çen çen anlatmıyorlar malesef dertlerini, gururlular.. yani benim eşim mühendis, bölge satış müdürü, satış stresi, yurtdışının sat sat sat baskısı, bayi sıkıntısı vs bi dünya tantana yaşıyor ama ağzını açıp da tek kelime etmiyor. böyle dönemlerde hep bana çatar. eşinde sıkıntı yaşıyor olabilir.
yanlış anlama canım eşini savunmak için yazmıyorum ama biz kadınlar daha tahamülsüz ve gerginiz, bazen ufak şeyleri deve yapabiliyoruz, tek taraflı düşünebiliyoruz. umarım en kısa sürede atlatırsınız bu dönemi.
ben senin eşinden yana hiç şikayetlendiğini hatırlamıyorum, inan bu geçici bir dönem. zaten bu dönemleri atlatabiliyorsak ne mutlu bize. ev, yemek, dağınıklık bunlar ufak sorunlar ve çözülür. dualarım seninle canım.
sigaraya gelince ben de içiyorum malesef. ve bunun vicdanı beni öldürecek. o konuda sana hiç birşey diyemicem
((
umarım tekrar bırakıp, bebişlerimize tertemiz, sağlıklı, mis kokularla sarılabiliriz.