ay yazdım yazdım hepsi gitti çıkış olmuş(
baştan yazayım canım.
öncelikle ben annemde kalıyorum evde olduğumuz için rahatız ek gıda için.
tarhana, şehriye, elma, armut, muz, şeftali veriyorum ben.
otelde kalacağın için ek gıda zor olabilir ama 1 hafta idare edilir.
cam rendeni mutlaka at valizine, şeftaliyi hemen yapar suyunu biberonla içirirsin.
ben yumurtanın sarısını 1 bütün veriyorum, döküntü olmadı. ama az az arttırarak başladım.
d vitaminini hergün günde 3 damla veriyorsun canım.
kan damlasını bilmiyorum değişiyor bebekten bebeğe.
eğer üstü brandalı simit alacaksan netten veya olduğun ilden al, yazlık yerlerde acayip fiyat çekiyorlar.
bana ist.da 10 tl denen şey burada 25 tl denildiği için almadım.
ama pişman değilim bugün çok güzel yüzdü, elle yüzdürmek çok keyifli.
kafasında şapkası var onu unutma ama..
deniz bezlerinden alacaktım, kardeşim 2 tane büyüttü tecrübeli, alma çok dandik parana yazık dedi, mayo al dedi.
ben de mayo aldım.
ilk sokarken mayoyu giydirdim, 2. de anadan doğma soktum, en rahatı da oydu valla...
bugün ilk seferinde 10 dakika ikinci de 20 dakika soktum. 45 dakika bile çok fazla bence.
pişik için ben elecon sürdüm hemen geçti, esradinçel fitoyu önermişti burda.
araba yolculuğundan korkma biz istdan akçaya çok rahat geldik.
arka klima kapalıydı önü düşük tuttuk. dr.unuzun dediği gibi durur durmaz inmedik, kilimayı kapattık sonra indik.
karışık karışık yazıyorum kusura bakma aklıma geldikçe.
ben erik vermiyorum gaz yapar diye, bildiğim kadarıyla 8. ay deniyor.
bebe bisküvisi cici bebe veriyorum dr.lar önermese de...
güneş kremi, bebişinin ilaçları, ateş düşürücü, ateş ölçer vs en önemlileri.
canım tatile ne kadar rahat hazırlanıp ne kadar korkusuz çıkarsan emin ol o kadar rahat edersin, streslenme, çok keyifli bir tatil olur.
Kizlaaarr oglumun sag gozu sulaniyo neden acaba yaa(
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ne kadar mantıklı ve bilinçli bir annesin seni canı gönülden tebrik ediyorum
gözler de denizz... maşallah sanaaa
Mavişim Denizim:)
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Canim benim bebisinde yaklaşık bir ay once falan once sulanmisti akti falan sonra capaklandi. Doktor mikrop kaptigini soyledi. Damla verdi. Ben kullanmadım. Bir sure sonra diger gozune de ayni şeyler oldu once sulandi sonra capaklanmalar oldu. O da gecti. Sut falann sagdim. Zaten artık olacak bunlar. Çünkü herseyi uzanip aliyo eline ağzına sokuyor. O mikroplu ellerle gozler ufalaniyor vs. Yine de göz doktoruna gotur istersen. Cocuk doktorumuz 6 ay civari göz kontrolü yaptirin demisti zaten
Canim benim bebisinde yaklaşık bir ay once falan once sulanmisti akti falan sonra capaklandi. Doktor mikrop kaptigini soyledi. Damla verdi. Ben kullanmadım. Bir sure sonra diger gozune de ayni şeyler oldu once sulandi sonra capaklanmalar oldu. O da gecti. Sut falann sagdim. Zaten artık olacak bunlar. Çünkü herseyi uzanip aliyo eline ağzına sokuyor. O mikroplu ellerle gozler ufalaniyor vs. Yine de göz doktoruna gotur istersen. Cocuk doktorumuz 6 ay civari göz kontrolü yaptirin demisti zaten
Bide sut sagdim demissin ya gozunemi damlattin sutu duyuyorum boyle seylerde soruyum dedim
Diğer mesajimi daa okumus ikisine birden cevap vermissin. Cok sagol canim benim. Cok uzun yazmissin zahmet edip. Mayonun icine o zaman bez takmiyorsun? Gerci deniz nasilsa mikrop kapmaz Allah in izniyle ama benimki kiz seninki neydi? Diger bir korkumda pişik varya tuzlu suya girince yanmasin yavrucagim. Siseyle normal su getirip guneste ilitip dokme fikri guzelmis sanırım sen başka mesajında yazmistin. Bide kafayı islatmadin yazmistin nedenki? Ateş düşürücü ve ateş olceri iyiki hatirlattin canim. Mesajini evden cikmadan bir kere daha okumam lazim :)
Meraba kızlar keçi sütü ile muhallebi yapan varsa tarifini verebilirmi (meyveli) ben pirinç unu ile karıstırıp yaptm pek sevmedi sanırım tatsız oldugu için
Sağol canım
Tombiş miii:) belki de sitenin en zayıflarından:) allerjiden belimizi doğrultamadık minyon tipli zaten...6. Ay kontrolünde 7000 gdı...
Oyy yerim nasıl yorulmuşsa artık:)
Pek koymuyorum foto ama al senin için:)
Eki Görüntüle 1167688
yok canım mayonun altına da bez bağlamadım... ama sanırım ben artık hiç mayoyla uğraşmıcam, anadan doğma çok rahat oluyor.. çıkardıktan sonra hemen yıkayıp giydirdim bi de altını çıkarmaya uğraşmadım. benim oğlum var. kafasını ıslatmadım çünkü bebekler en çabuk kafadan üşür ve üşütürmüş, nette bi yerde okumuştum ilk doğduğu zamanlarda, banyoyla ilgili bir yazıydı. kafayı en son yıkayın, üşümesin deniyordu. aynı mantığı yürüterek ıslatmamaya özen gösterdim. bi de buranın rüzgarı var, korktum hasta edersem diye, temkinli davrandım. sen gittiğin yere göre davran canım, rüzgar yoksa batır çıkar ooh mis açar ağzını yüzünü... ama akşamı rahatsız geçirirse tatilde burnundan gelmesin temkinli ol. bi de ben sabah 10 da soktum, ikincisini de 11 de. öğlen ve öğleden sonraki güneşten kaçmak lazım..
canım keçi sütü de 1 yaş altına önerilmiyor. suyla yap muhallebililerini ve ek gıda topiğinde bi sürü
Dr keçi sütü ile tarif ettiği için öyle yapıorım anne sütüne en yakın oymus teşekkürler yinede
Bide sut sagdim demissin ya gozunemi damlattin sutu duyuyorum boyle seylerde soruyum dedim
ay biz daha zayıfız daha 7 olmadık
6. ayda 6800dük 70 cm miz
bebe bisküvisi kendim yapıyorum canım
sen de durumlar nasıl
Evett ben inlar etmiyorm ki
Streslendim gerginim eşimle sorunlarım var
Hayatımda ki en düzgğn şey oğlum aslında
Üzerimde burda anlatmadığım çok sorumluluk var
Ondan da darldım gerildim aslında
Herles arasında köprü vazifesi görüyorum
O yüzden şamar oğlanına döndüm
Ben onlarınkorkutmak için yazmadım ki
Aslında daha neler yaşıcaz buba şükür diye yazdım
Şikayet amaçlı değildi yaniiii:))
Streslenmek için den değik hazırlıklıyımmmanasındaa
ya canım şu bebe bisküvisini nasıl yapıyorsun? bi tarif yazar mısın zahmet olmazsa...
Meraba kızlar keçi sütü ile muhallebi yapan varsa tarifini verebilirmi (meyveli) ben pirinç unu ile karıstırıp yaptm pek sevmedi sanırım tatsız oldugu için
Canim keci sutun pastorizedir muhtemelen, irmikle de bi dene istersen. Ben icine hurma ceviz incir kayisi seftali gibi şeyler de koymaya çalışıyorum. Hem tatlandirmis oluyorum. Irmik ve sütü pisir, piştikten sonra bu meyvelerden bir yada ikisini koyup blenderden cektir. Benim o zaman keci sutum olmadigi icin ayni tarifi su ile yaptim. Aslinda ben o saydigim meyvelerin hepsini karistirmistim. Kuru kayisi kuru incir ceviz hurma badem. Tadi cidden harika bir mama oldu. Ben bile yedim. Ama bazilari hepsini karıştırma agir olur dediler. Mantiksiz da degil hani. Agir olabilir
Tabi canim birkac damla sagdim gozune. Ama meme ucunu degdirmeden.