slm uzun zamandır takipteyim ama yazmak nasip olmuyor bir türlü benim kızımda 24 ünde 6 ayımız dolacak yaklaşık 1 aydır ek gıdaya başladım kızmın kalça usgsında sorun vardı 2. ayından 5. ayına kadar bacaklarında tubinger aleti takılıydı ayakları havada gibi olunca mideyede baskı vardı bu yüzden yemesinide etkiliyordu ayda en fazla 600gr alıyordu aleti çıkardıktan sonra ek gıdayada geçince 15 günde 500gr aldı yavrumun yemesi değişti günlük düzenimizi yazayım..
sabah genelde 7den sonra kalkıyor emziriyorum 9 gibi sabah kahvaltısı yapıyorum ben pirinç unu muhallebi yapıyorum içine yumurta sarısı peynir pekmez 2 tane cicibebe koyuyorum ama taneli pek sevmediği için süzgeçten geçiriyorum 10 gibi uyuyor öğle 1e doğru uyanıyor öğleleri çorba veriyorum tarhana, yayla çorbası (pirinçleri geçiriyorum) patates havuç püresi ,sebze çorbası (havuç kabak patates ve az pirinçli) dönüşümlü olarak bunları veriyorum çorbalarına az zeytinyağı koyuyorum arada yine beni emiyor 4e doğru uyuyor uyanınca yoğurt veriyorum (yoğurdu günlük sütten yarımlık 2 kavanoza mayalıyorum maya olarak prabiyotik çocuk yoğurdu kullandım biraz sıvı ve sünük oluyor ama ekşimiyor diğer mayaladıklarım ekşi oluyor kızımda ekşiyi sevmiyor) arada meyva veriorum dün kiraz denedim çok sevdi azda muz verdim onuda sevdi şeftali ve kayısı seviyor elma suyu seviyor meyva ekşiyse az cici bebeyle veriyorum saat 8 gibi beni emip uyuyor gece ben yatmadan önce uyku arası biberonla mama veriyorum gecede 3ten sonra emziriyorum isterse üzerine biberon maması veriyorum... mamayı çorbayı ve yoğurdu bir kase yiiyor ama en çok meyva ve yoğurdu seviyor diğerlerini şaklabanlıklar yaparak yediriyorum:) suyuda çok seviyor su biberonunu görünce heyecanlanıyor.. kızıma mama sandalyesi aldım ikeadan en uygun ve kullanışlı o bencede ablamın kızı 3 yaşında hala kullanıyor.....
mşl bebişlerinizin fotoloranı gördüm hepsi ayrı bir güzel rabbim nazarlardan korusun arasın ağlama fotolarına bayıldım nasıl dudak büzme o öyle ,masal duru hele mşl yetenekli prenses hepsi ayrı özel bu aralık bebekleri herkesi tek tek takipteyiz kızımla