2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Meraba kızlar bizde ek gıdaya başladık .dr ilk hafta meyve yoğurt ve muhallebi dedi meyveyi bi hafta ronddodan verdim aldı ama artık cam rendeden vermem gerekio ancak hiç birini almıyo ağlıo şuan çorbaya da geçtij ama istemio catalla ezip veridm . Tek yedirebildiğim şey yoğurt napıcam bilmiorum :KK43:

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende günlük yarım litrelik sütle 3 kücük kavanoza mayalıyorum ama o gün bitiremediği için bi kavanozum yarısını falan yiyor kalanı biZ yiyoruz :)

slm uzun zamandır takipteyim ama yazmak nasip olmuyor bir türlü benim kızımda 24 ünde 6 ayımız dolacak yaklaşık 1 aydır ek gıdaya başladım kızmın kalça usgsında sorun vardı 2. ayından 5. ayına kadar bacaklarında tubinger aleti takılıydı ayakları havada gibi olunca mideyede baskı vardı bu yüzden yemesinide etkiliyordu ayda en fazla 600gr alıyordu aleti çıkardıktan sonra ek gıdayada geçince 15 günde 500gr aldı yavrumun yemesi değişti günlük düzenimizi yazayım..

sabah genelde 7den sonra kalkıyor emziriyorum 9 gibi sabah kahvaltısı yapıyorum ben pirinç unu muhallebi yapıyorum içine yumurta sarısı peynir pekmez 2 tane cicibebe koyuyorum ama taneli pek sevmediği için süzgeçten geçiriyorum 10 gibi uyuyor öğle 1e doğru uyanıyor öğleleri çorba veriyorum tarhana, yayla çorbası (pirinçleri geçiriyorum) patates havuç püresi ,sebze çorbası (havuç kabak patates ve az pirinçli) dönüşümlü olarak bunları veriyorum çorbalarına az zeytinyağı koyuyorum arada yine beni emiyor 4e doğru uyuyor uyanınca yoğurt veriyorum (yoğurdu günlük sütten yarımlık 2 kavanoza mayalıyorum maya olarak prabiyotik çocuk yoğurdu kullandım biraz sıvı ve sünük oluyor ama ekşimiyor diğer mayaladıklarım ekşi oluyor kızımda ekşiyi sevmiyor) arada meyva veriorum dün kiraz denedim çok sevdi azda muz verdim onuda sevdi şeftali ve kayısı seviyor elma suyu seviyor meyva ekşiyse az cici bebeyle veriyorum saat 8 gibi beni emip uyuyor gece ben yatmadan önce uyku arası biberonla mama veriyorum gecede 3ten sonra emziriyorum isterse üzerine biberon maması veriyorum... mamayı çorbayı ve yoğurdu bir kase yiiyor ama en çok meyva ve yoğurdu seviyor diğerlerini şaklabanlıklar yaparak yediriyorum:) suyuda çok seviyor su biberonunu görünce heyecanlanıyor.. kızıma mama sandalyesi aldım ikeadan en uygun ve kullanışlı o bencede ablamın kızı 3 yaşında hala kullanıyor.....
mşl bebişlerinizin fotoloranı gördüm hepsi ayrı bir güzel rabbim nazarlardan korusun arasın ağlama fotolarına bayıldım nasıl dudak büzme o öyle ,masal duru hele mşl yetenekli prenses hepsi ayrı özel bu aralık bebekleri herkesi tek tek takipteyiz kızımla:21::KK16::KK16::KK16:

buda benim kızım :KK16:

Eklentiler

• $10155060_10202740612329708_382741264786924440_n.jpg
    $10155060_10202740612329708_382741264786924440_n.jpg
    23,8 KB · Görüntüleme: 40
  • $10481030_10203068708011895_6445586657484330936_n.jpg
    $10481030_10203068708011895_6445586657484330936_n.jpg
    23,7 KB · Görüntüleme: 33
slm ciciş annlerr ben 27 şubatta doğum yaptımm ara ara sizii takip ediyorum benim için iyi oluyorr burdan çok şeyler öğerniyorum iyi ki varsınız..yaa size bi sorunum var benim kızımın dişlerii şişmiş ama üst yan tarafı benim bildiğim ön dişler çıkarr anlamadım acaba dişmidirr bide kızım cok küçükk kızım 30 haziranda 4 aylık olucakk..sizce normalmiii...

Merhaba canım arkadaşlarım umarım bebişlerinide sizde çok iyisinizdir üç cocukla giremiyorum bide yaz tatiline girdik tam kadro evdeyiz beni ve oğluşumu sorarsanız iyiyiz çok şükür bende ek gıdaları yavaş yavaş vermeye başladım kendi yaptığım yoğurdu veriyorum severek yiyor çorbaları sevmiyor kahvaltıyıda severek yemiyor daha yeniyiz alışacak inşaşallah meyve sularını seviyor dün kendi sıktıgım şeftali suyunu verdim alerji yaptı onu vermıcem bidaha ben temiz kaynattığım beyaz tülbentin içine parçaladığım myveleri koyup sıkıyorum çok güzel suyu çıkıyor elmayı rendeledim sıktım çok güzel oldu biberona koydum içti tavsiye ederim uzun yazdım ama şunuda paylaşmal istiyorum hazır aldığımız meyve püreleri yerine iki kuru kayısı iki hurma beş altı kuru üzüm iki erik kurusu bunları bi su bardağı suda haşlayıp blendırdan geçirip yedirin çok güzel oluyor hepinizi çok seviyorum

Maasallah canm cok tatliymis.cok guleryuzlu.

Kalcadaki alet cikti mi tamamen. Artik kullanmicak misiniz .

benim kız babasına benziyor güler yüzlü ve çok cadı ilgi çekmek için bir çığlık atması varki boğazını yırtıyor:)) evet canım alet çıktı 1 ay oldu çıkaralı yaklaşık 3 ay kullandık bez değişmek ve yıkama dışında sürekli takılı kaldı ilk bir ayda ölçüleri normale dönmüştü ama tedbir amaçlı 5. ayına kadar takılı kaldı şimdilik sorun yok 1 ay sonra doktor kontrole çağırdı röntgenle bakılacak ...

İlk başta çorbayı nasıl yaptınız acaba ?? Bana dr ilk patates havuc pirinc haşla sonra irmik dedi çatalla ezip ver dedi ama yemiyo bizimki

İlk başta çorbayı nasıl yaptınız acaba ?? Bana dr ilk patates havuc pirinc haşla sonra irmik dedi çatalla ezip ver dedi ama yemiyo bizimki

Bende böyle yaptım yaptım hiç yemedi sonra tarhana yaptım alıştırdım yavaş yavaş sonra sebzelere geçtim çorbaya alışınca

hiç sorma canım yaa aynı sorunları yaşıyorum bi haftadır . öğlene kadar yatan kız sabahın köründe kalıyo gece emerken bi huysuz kıvranma uykuları bölük pörçük .ek gıdaya başlayınca oldu yaa gaz mı oluyo acaba? offff bi rahat etsekkk
Evet cnm Yeliz de aynısını dedi bana dün
5den sonra ek gıda verme bakalım dedi
Denedim bugün bakalım gecemiz nasıl gececek
Bir de gaz ilacı verdim belki o da rahatlatır yopurt sonuçta sıcak değik
Oda sıcaklığımda. Gaz yapıyor olabilir
Hemen geçse şu huzursuz dönemler ama sanırım dişler bitene kdr zor 2 sene yani
Sınra da 2 yaş sendromu teyy tey:KK64:
Canim bu durumun düzeleceğini sende biliyorsun. Gececek. Tipki gaz problemi gibi. Dedigin gibi saglikli olmasi bizim en büyük nimetlerimizden. Canim birine git. Yokmu akraban. Cidden git cekinme. Bende siyirmistim geçen. Kalktim esimin halasina gittim. Cok cok cok iyi geldi. Bide bir kadin alsan iyi olur. Evin daginikligi da seni bunalima sokar. Ev duzene girse senin psikolojinde rahatlar. O yüzden bosver evin pisligini demeyeceğim. Yada akraban varsa cagir yapin beraber sonra onlari hafta sonu falan piknige gotur.
Benim akrabalarımdan sadece babaanmeö burda ona da gidemem o gelio
Eşim tarafına aslla gitmem zaten gurulıyum biraz
Kendi annemi de çağırmam asla ağzımo büküp kimseviklerden birşey istemem
Çünkü herkes halimi görüyo ama kimsenin umrı değil:KK19:
Bu kdr kıvranırım bi gelirler 7ay destek olduk derler
Evet bu bi dönem farkındayım. Kendimi kastığım bi dönem
İyi ki burası var ark larım var yoksa iyice sıyırırdım:KK37:
buda benim kızım :KK16:
Evetttt
Ne zamandır yoksunbb
Ama ne kdr güzel haberlerle dönmüşsün
Düzeniniz herkesin hayali ne güzel oturtmuşsun maşallah:nazar:
Bayıldım bayıldımmm darısı başımoza olsunnnn
Helal olsun sana annesi. Ne güzel yetiştiriyorsın
Ben nerde hata yapıyorum acabaa:44:
Aletlerden kurtulduğunuza da çok sevindim
Demek kibu kalça çıkıklığı çok sorun edilecek birşey değilmiş
Sonuçta çaresi varmış. Başta panik olmuştuk hatırlıyorum
Rabbim dermansız hastalık vermesinnnn aminnnn:21:

Bi öyle boncul boncuk ağlarızz teyzesiii hep öyleyizzz:KK43:

Kızına da bayıldım bayıldımmmm maşallah sübhanallah:nazar:
cin göz beyaLar da ne güzel yakışmışşşş:nazar:
slm ciciş annlerr ben 27 şubatta doğum yaptımm ara ara sizii takip ediyorum benim için iyi oluyorr burdan çok şeyler öğerniyorum iyi ki varsınız..yaa size bi sorunum var benim kızımın dişlerii şişmiş ama üst yan tarafı benim bildiğim ön dişler çıkarr anlamadım acaba dişmidirr bide kızım cok küçükk kızım 30 haziranda 4 aylık olucakk..sizce normalmiii...
Olabilir burda var azı dişi önce çıkan
Arasın da ön dişlerden hiiiiçç derdi yok
Varsa yoksa alt sağ arka dişler
Şişmiş şişmiş şişmiş iyice hep orayı kaşıyor
Belki önce önler çıkcak ama orası canını yakmıyo
Bu arkalar çıkana kdr çekcez hu sıkıntıyı sanırım:KK53:
Merhaba canım arkadaşlarım umarım bebişlerinide sizde çok iyisinizdir üç cocukla giremiyorum bide yaz tatiline girdik tam kadro evdeyiz beni ve oğluşumu sorarsanız iyiyiz çok şükür bende ek gıdaları yavaş yavaş vermeye başladım kendi yaptığım yoğurdu veriyorum severek yiyor çorbaları sevmiyor kahvaltıyıda severek yemiyor daha yeniyiz alışacak inşaşallah meyve sularını seviyor dün kendi sıktıgım şeftali suyunu verdim alerji yaptı onu vermıcem bidaha ben temiz kaynattığım beyaz tülbentin içine parçaladığım myveleri koyup sıkıyorum çok güzel suyu çıkıyor elmayı rendeledim sıktım çok güzel oldu biberona koydum içti tavsiye ederim uzun yazdım ama şunuda paylaşmal istiyorum hazır aldığımız meyve püreleri yerine iki kuru kayısı iki hurma beş altı kuru üzüm iki erik kurusu bunları bi su bardağı suda haşlayıp blendırdan geçirip yedirin çok güzel oluyor hepinizi çok seviyorum

Senay kızzz sen merelerdesinn kaçaklkk
Bizimkide mama çorbalardan nefret ediyo
Ama meyve be yoğurda bayılıyor
Acaba diyorum serin diye mi sevio bu çocukların hepsi bunları
Tatlıyo seviyo desek yoğurt hiç de tatlı değil gayet mayhoş
Ahhh ahhh Senayy bizimki suyu ağzına sokmuyor senin yavruyu bana sürtelim birazzzz
Kabız kabız kabız heppp öğürüyüo su ağzına değince offff
Şeftali alerjisinidw farketmeden iyi olmuş ama inş başşa şeye yoktur
Alerjisi şeftali olsun başka şey olmasın:))
:KK54:

anııııl, iyice kötümser olmaya başladın son zamanlarda, azıcık rahatla kuzu ya...
ben kendimi mümkün olduğunca rahat tutmaya çalışıyorum..
''sakin ol meltem, her kadın annelik içgüdüleri taşır, elbet herşeyin üstünden kalkarsın'' diyorum kendime...
valla gözümü korkuttun 2 satırda...
benim de canım çok sıkkın çünkü. ege son 3-4 gündür fenalarda, dişten galiba :KK43:(
dişleri kaşıyo, kulakları kaşıyo, dişetlerine ve kulaklarına masaj yapıyorum, ilaç veriyorum öyle rahatlıyor yatırıyorum.
çok güzel uyku eğitimim var, korkuyorum bozulacak diye :KK43:(
sonra sil baştan...
sanırım hayat boyu hep bişeyleriyle uğraşıp durucaz.
ama bunları bilerek yaptık bu bebişleri.
uykusuzlukları, yemek yememeyi, dişi, gece ağlamaları, destek görmemeleri, gelecekteki 2 yaş sendromu hatta daha ilerisindeki ergenliği, hastalığı, huzursuzluğu, düşmesi, kalkması vs vs... hepsini bilerek yaptık.
kendimizi onlara adayacağımızı bilerek yaptık.
ve şuan hepimiz dünyanın en mutlu kadınlarıyız aslında :))
yanımızda eşlerimizden başka hiçbir destekçi olmasa da çok güzel aileler kurduk bebişlerimizle :))
ne mutlu bize anıl..
sıkma kendini, sen iyice streslendin.
internette araştırsana bebişinle yapabileceğin aktiviteleri, iyi gelir sana farklı sosyallikler...
belki de bebeğinle yapacağın ufak bir tatil de rahatlatır seni..
eşinle haftasonu için bişeyler planlayabilirsin...
akıl veriyomuş gibi algılama sakın sen çok neşeliydin böyle çok strese girdin gibi gördüğüm için öneri sunuyorum sadece.
bazen ben de çok darlanıyorum hemen eşimle farklı aktiviteler yapıyoruz, mangaldı, sahil yürüyüşüydü, dışarda yemekti falan filan..

anııııl, iyice kötümser olmaya başladın son zamanlarda, azıcık rahatla kuzu ya...
ben kendimi mümkün olduğunca rahat tutmaya çalışıyorum..
''sakin ol meltem, her kadın annelik içgüdüleri taşır, elbet herşeyin üstünden kalkarsın'' diyorum kendime...
valla gözümü korkuttun 2 satırda...
benim de canım çok sıkkın çünkü. ege son 3-4 gündür fenalarda, dişten galiba :KK43:(
dişleri kaşıyo, kulakları kaşıyo, dişetlerine ve kulaklarına masaj yapıyorum, ilaç veriyorum öyle rahatlıyor yatırıyorum.
çok güzel uyku eğitimim var, korkuyorum bozulacak diye :KK43:(
sonra sil baştan...
sanırım hayat boyu hep bişeyleriyle uğraşıp durucaz.
ama bunları bilerek yaptık bu bebişleri.
uykusuzlukları, yemek yememeyi, dişi, gece ağlamaları, destek görmemeleri, gelecekteki 2 yaş sendromu hatta daha ilerisindeki ergenliği, hastalığı, huzursuzluğu, düşmesi, kalkması vs vs... hepsini bilerek yaptık.
kendimizi onlara adayacağımızı bilerek yaptık.
ve şuan hepimiz dünyanın en mutlu kadınlarıyız aslında :))
yanımızda eşlerimizden başka hiçbir destekçi olmasa da çok güzel aileler kurduk bebişlerimizle :))
ne mutlu bize anıl..
sıkma kendini, sen iyice streslendin.
internette araştırsana bebişinle yapabileceğin aktiviteleri, iyi gelir sana farklı sosyallikler...
belki de bebeğinle yapacağın ufak bir tatil de rahatlatır seni..
eşinle haftasonu için bişeyler planlayabilirsin...
akıl veriyomuş gibi algılama sakın sen çok neşeliydin böyle çok strese girdin gibi gördüğüm için öneri sunuyorum sadece.
bazen ben de çok darlanıyorum hemen eşimle farklı aktiviteler yapıyoruz, mangaldı, sahil yürüyüşüydü, dışarda yemekti falan filan..
Evett ben inlar etmiyorm ki:KK43:
Streslendim gerginim eşimle sorunlarım var
Hayatımda ki en düzgğn şey oğlum aslında
Üzerimde burda anlatmadığım çok sorumluluk var
Ondan da darldım gerildim aslında
Herles arasında köprü vazifesi görüyorum
O yüzden şamar oğlanına döndüm

Ben onlarınkorkutmak için yazmadım ki
Aslında daha neler yaşıcaz buba şükür diye yazdım
Şikayet amaçlı değildi yaniiii:))
Streslenmek için den değik hazırlıklıyımmmanasındaa:KK1:

Evetttt
Ne zamandır yoksunbb
Ama ne kdr güzel haberlerle dönmüşsün
Düzeniniz herkesin hayali ne güzel oturtmuşsun maşallah:nazar:
Bayıldım bayıldımmm darısı başımoza olsunnnn
Helal olsun sana annesi. Ne güzel yetiştiriyorsın
Ben nerde hata yapıyorum acabaa:44:
Aletlerden kurtulduğunuza da çok sevindim
Demek kibu kalça çıkıklığı çok sorun edilecek birşey değilmiş
Sonuçta çaresi varmış. Başta panik olmuştuk hatırlıyorum
Rabbim dermansız hastalık vermesinnnn aminnnn:21:

Bi öyle boncul boncuk ağlarızz teyzesiii hep öyleyizzz:KK43:

Kızına da bayıldım bayıldımmmm maşallah sübhanallah:nazar:
cin göz beyaLar da ne güzel yakışmışşşş:nazar:
:

evet görümcem hamileydi yurt dışında yaşıyor bursada doğum yaptı doğum öncesi bir süre bende kaldı baya yoğundum ara ara okuyabildim .. kalçada derecelerde az bir eksiklik vardı alet takıldı dereceler normale döndü çok şükür şimdilik sıkıntı yok kızımın belli bir düzeni var ama valla benden değil kaderime bu çıktı diyeyim:)) ben eskiden çocuk bakıyordum mesleğim dadılıktı o yüzden çok zorlanmadım... canım sen kendinde hata arama sen çok sıkıntılar çektin yalnız başına bebeğine annelik yapıyorsun bence mşl senin oğlanda çok tatlı her çocuk ayrı bir dünya rahat ol canım rabbim sağlık versin öyle böyle büyücekler...

benim kızımda en çok tarhana çorbasını seviyor diğerlerini şaklabanlık lar yaparak yediriyorum:)) eğer sevmediyse yada doyduysa ağzında gargara yapıyor yediklerini ...meyveleri elma rendesinde rendeleyip veriyorum kirazıda rendede ezdim bu aralar diş huzursuzluğu bizdede var çıksada rahatlasa kuzum...

:KK54:
denedin mi canım bu gece nasıldı? valla acaba üstü mü ince geliyo gaz oluyo da dedim bu gece biraz daha kalın örttüm yok yine aynı. ben de gaz ilacı vareyim en iyisi.ne onlar uyuduğunu anlıyo ne biz .

Bende böyle yaptım yaptım hiç yemedi sonra tarhana yaptım alıştırdım yavaş yavaş sonra sebzelere geçtim çorbaya alışınca

gizemcim bebişin iştahı nası ? yemeye başladı mı ? ben de başladım ek gıdaya ama ne kadar yedirmem gerektiği konusunda kafam karışık. bir kase sebze püresi yiyo tek seferde. geceleri de kıvranıyo. acaba çok mu geliyo ? gerçi kahvaltıya başlamadım henüz. bir ana bir ara öğün veriyorum o kadar. yani sebze püresi ve yoğurt. ama bi hazımsızlık var gibi kabız falan olmasa da gaz sıkıntısı başladı.sen ne kadar yediriyosun canım merak ettim

evet görümcem hamileydi yurt dışında yaşıyor bursada doğum yaptı doğum öncesi bir süre bende kaldı baya yoğundum ara ara okuyabildim .. kalçada derecelerde az bir eksiklik vardı alet takıldı dereceler normale döndü çok şükür şimdilik sıkıntı yok kızımın belli bir düzeni var ama valla benden değil kaderime bu çıktı diyeyim:)) ben eskiden çocuk bakıyordum mesleğim dadılıktı o yüzden çok zorlanmadım... canım sen kendinde hata arama sen çok sıkıntılar çektin yalnız başına bebeğine annelik yapıyorsun bence mşl senin oğlanda çok tatlı her çocuk ayrı bir dünya rahat ol canım rabbim sağlık versin öyle böyle büyücekler...

benim kızımda en çok tarhana çorbasını seviyor diğerlerini şaklabanlık lar yaparak yediriyorum:)) eğer sevmediyse yada doyduysa ağzında gargara yapıyor yediklerini ...meyveleri elma rendesinde rendeleyip veriyorum kirazıda rendede ezdim bu aralar diş huzursuzluğu bizdede var çıksada rahatlasa kuzum...
Aaa ne kdr güzelll. Tam tecrübeli orofesyonel annesin o zaman:))
İlk öocuk gibi bakmamk lazım sana öyleyse:))
Şansına değil senin başarındır mütevazilik etme:KK34:

Her annenin işi zor tabi ki. Allah sağlık sıhhat versin
Çoğu anne yalnız bakıyor her birimize ve bebeklerimize maşallah:nazar:
Deneye yanıla öğreniyıruz işteee
denedin mi canım bu gece nasıldı? valla acaba üstü mü ince geliyo gaz oluyo da dedim bu gece biraz daha kalın örttüm yok yine aynı. ben de gaz ilacı vareyim en iyisi.ne onlar uyuduğunu anlıyo ne biz .
Yok soğuktan olacağını hiç sanmam çünkü ev sıcak
Bugün de hemen hemen aynısını yaşadık ama bir gğnde düzelmez bence bir kaç gün üstüste deneyeyim bAkalım
Bugün 5de kalktı mesela ben şu an zombiyimm
Gece de 3de yattım 2 saat ama galiba alıştım uykusuzluğa:))
Sadece sütüm azalıuor giderek o var yan etki olarakkk:))
Ya huzursuz olmasında uyumasın sorun değil valla
Ben uyusun da iş yapayım diye istemiyırum. Uykusuz kaldıkça huzursuzlupu artıyo her bebek gibi
Yoksa uyumadan da büyüo bebekler gördük test ettik:KK34:

gizemcim bebişin iştahı nası ? yemeye başladı mı ? ben de başladım ek gıdaya ama ne kadar yedirmem gerektiği konusunda kafam karışık. bir kase sebze püresi yiyo tek seferde. geceleri de kıvranıyo. acaba çok mu geliyo ? gerçi kahvaltıya başlamadım henüz. bir ana bir ara öğün veriyorum o kadar. yani sebze püresi ve yoğurt. ama bi hazımsızlık var gibi kabız falan olmasa da gaz sıkıntısı başladı.sen ne kadar yediriyosun canım merak ettim
Canım aynı iştahsız ama eskisi kadar değil yeme şekli uyuz sadece kaşıkla yemek istemiyo hanfendi enjektörle yiyo aç kalmasından iyidir yavaş yavaş alıştırıcam artık napim:KK43:

1 su bardagı yani 100-150 cc arası yiyo canım 5 öğünü var düzenli olarak

Yemeleri gereken minimum miktar 1 cay bardağı yani 100-125 gram arası yeterli oluyo alt sınır tabiki bu.

Son düzenleme:
X