2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
ya gecenin bu saatinde bütün sistemim çöktü daha gözüme nasıl uyku girer bilemiyorum :KK50: 1,5 yıldır oturuyorum burda böle bişi görmedim !!! mutfağa bir gittim eşşek kadar hamamböceğe (tabir-i caizse karafatma) beni yer o kadar yani :KK30:şimdi öle bir tiklendim ki gözüm sağda solda bişi dokunsa hopluyorum offf ya nerden çıktı bu :KK47: evimden soğudum iki dakkada kaldırdım benim kini şoka girdi oda :KK9:

ya gecenin bu saatinde bütün sistemim çöktü daha gözüme nasıl uyku girer bilemiyorum :KK50: 1,5 yıldır oturuyorum burda böle bişi görmedim !!! mutfağa bir gittim eşşek kadar hamamböceğe (tabir-i caizse karafatma) beni yer o kadar yani :KK30:şimdi öle bir tiklendim ki gözüm sağda solda bişi dokunsa hopluyorum offf ya nerden çıktı bu :KK47: evimden soğudum iki dakkada kaldırdım benim kini şoka girdi oda :KK9:

A bende cok korkarim haserelerden:18:
Apartmanca anlasip.her evi.ilaclama yaptirin. Biz yaptirdik.
Her evin ozellikle mutfagi ilaclandi.:KK34:

Kızlar ben günlük süt alıp bayalıuorım yoğurdu
Yarım litrelik
Benim gibi yapanlara bir sorum olaca
Açtığınızda kullanmadığınızı döküyo musunız
Çünkü ben o minik kavamozlara mayalıyorum 125 gr onlarda 4 de biri yani
Bilemedim yaaa. Kullanıuordum eşim olmaz dedi
Hamişlere sor diyo o da alıştı:)):44:

Anilcim mayalamisken iki uc kavanoz mayala. Daha iyi olur iki uc gunluk yogurdun hazir olur...kapagi acilmadigi icin de taze kalir

A bende cok korkarim haserelerden:18:
Apartmanca anlasip.her evi.ilaclama yaptirin. Biz yaptirdik.
Her evin ozellikle mutfagi ilaclandi.:KK34:

offf sıyırıcam esra kafayı huzurum kaçtı valla abartı gelebilir size ma valla ben acayipim bu konuda cam pencere açmam doğru dürüst arka camlarım da sineklik var kapı eşiklerimde ne olur olmaz ilaç tableti hergün evi silmessem süpürürüm Allam ya nerden çıktı aydan aya ev temizleyen komşularıma sordum geçen dedim ben acayip çok bacaklı bi böcek gördüm aaa biz öle şeler hiç görmüyoruz dio Allah ım koca apartmanda bi tek bana mı geliyo bide en üst kattayım.Acaba çatıdan mı geliyo ayyy kafamda deli sorular :KK30:

Deniiiz evde kendin yap sebzeyi meyveyi bebelac neymiş ya 😑

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

U
kızlar karsılastırmaları sevmiyorum aslında ama bebişleriniz desteksiz oturmaya basladı mı

Mert epey uzun süre düşmeden desteksiz oturuyor, arkasına dönmediği sürece rahatlıkla oturuyor arkaya dönerse dengeyi kaybediyor bazen elini yere dayayıp kendini toparlıyor bazen düşüyor.

Kızlar ben günlük süt alıp bayalıuorım yoğurdu
Yarım litrelik
Benim gibi yapanlara bir sorum olacak
Açtığınızda kullanmadığınızı döküyo musunız
Çünkü ben o minik kavamozlara mayalıyorum 125 gr onlarda 4 de biri yani
Bilemedim yaaa. Kullanıuordum eşim olmaz dedi
Hamişlere sor diyo o da alıştı:)):44:

2 gün bişey olmaz canım dökme yazık

1 aydır stresini yaşadığım 6. ay aşımızı olduk nihayet yavrum çok ağladı hala da huzursuz ateş düşürücü ver dedi hemşire eve gidince verdim . 4. ay aşısı 2 gün ateş yapmıştı insallah bu yapmaz. buarada 500 gr almış ek gıdaya gececeğim ama korkuyorum gerçi sabriya nın tavsiyelerinden sonra biraz rahatladım ama pazartesi doktora gittikten sonra kesin başlıyorum ek gidaya yoğurtlamı sebze çorbasıylamı başlayacağım onu bilemedim yeni yeni oturtuyorum yemek için yürüteç almayı düşünüyorum yoksa mama sandalyesi mi alsam bilemedim

Canım kızıma yürütec almıştım mama sandalyesi almamıştım, bir kaşık alıp kaçardı, onu zaptetmek ikinci kaşığı verebilmek baya zor olurdu,
Oğlum içinde önce yurutec aldık, baktım ki o da aynı şeyi yapıyor, yemek yemeyi sevmesine rağmen koşup gidiyordu, mama sandalyesi de aldık şimdi bizimle birlikte herkes yemeğini bitirene kadar masada oturuyor.
Birçok arkadaş gibi ben de ikea antilop mama sandalyesi aldım memnunum. Biz elma suyuyla başladık, hemen peşinden sebze, diğer meyveler, 15 gün kadar sonra kahvaltı, baştan beri denememe rağmen yoğurt çok sevmedi. Yoğurt veya sebzeyle başlayabilirsin ya da elma suyu olabilir

Son düzenleme:
Deniiiz evde kendin yap sebzeyi meyveyi bebelac neymiş ya 😑

yavrum yaptım ilk zamanlar çok ziyan oldu ulaş ta dedi çok yiyene kadar hazır takıl ...Aslında hazır daha sıkıntı tarihe bak yok 48 saatten sonra verme tırı-vırı işler

Radyo bebek dinlyoruz biz Meltem'cim teşekkür ederim çook güzel masallar şarkılar..
Mesaj geldi bana hediye kazanmışım ordan adresi istediler gönderdim.
Kazandıgım şey iin ağlasammı gülsemmi bilemedim :KK52::KK52:
47 kilo bir kadına korse hediye göndrdiler :KK1::KK1:
Ayy Gülayy
Tam adamına getirmişlerrrr:))
Çok da saçma olmış kırse olayı yaaaa kimşn aklına gelmiş acep:))
kızlarrr yarın için randevu almıştık
sünnet olcas inşallah :18:
Allahımmm rahat geçer ve kolay iyileşir inşallah

2 ayda bir olan bi arkadaş toplantımız vardı o da yarınmış unutmuştuk
terasta mangal olcek fekat oğluşumu bırakıp ta gidemeeeemmmm
Canımmmm hadi bakalımm
İnşallah rahat geçer kolay olur
Güzel haberlerle inşallah. Oldu da bitti maşallah diyelim:nazar:
anılcım ben de günlük sütle yapıyordum. ama eşim her sabah süt içer ondan kalan sütle yapıyordum. kalanını kullanmanda sıkıntı yok ama bence. açtıktan sonra 3 gün içinde tüketilebiliyor süt.
ben artık yoğurt mayalamaya uğraşmıyorum. ege yemiyor çünkü. sebzesini verirken arada 4-5 kaşık kakalıyorum o kadar. onun için de yoğurt yapmıyorum artık. akçaydayım şuan. annem köyden bi kadından koyun yoğurdu alıyor, ondan veriyorum. niye koyun deme :)) ondan alıyoruz diye :)) bi de kadın çok güvenilir geliyor bize...

ben 2 gün kullanıyorum canım. bi şe olmaz yap gitsin :KK56:
Tamam yapayım bari yazık günah
Ya da 240 ml lik sütlerden alayım
kızlar karsılastırmaları sevmiyorum aslında ama bebişleriniz desteksiz oturmaya basladı mı
Benimki devriliyor henüz oturamıyor
Biz sağından solundan tutyoruz düşerken
Anilcim mayalamisken iki uc kavanoz mayala. Daha iyi olur iki uc gunluk yogurdun hazir olur...kapagi acilmadigi icin de taze kalir

Ya canım başta burda konuşulmuştu günlük mayalanması gerek diye
Bende her gün tek tek mayalıyordum
Bileydim böyle 2-3 günlük mayalanabileceğini uğraşmazdım
Artık öyle yapcm hem bana da rahatlık olur

Aras iyice az uykuya alıştı
Sabah 5-6dedim mi ayakta
Zaten geç yatıyo ve gece 8-9kere kalkıyo
Ben artık bayılmak üzereyim
Ne yapcam bilmiyorum. Psikolojim gerçekten alt üst oldu
Herkese çatar oldum. Hiç birşeye sabrım kalmadı.....

Ben dayanamıyorken o nasıl dayanıo uykusuzluğa

Tmm cnm öyle yapayım
Öyle böyle deneye deneye bakalım
Bulamaca da alıştırayımmki aslında dışarı gittiğimizde ondan yaparım rahat olur tek tek zor olur
Herşeye alışmaşarı lazım ayy ne zorrr:KK37:
Maşallah ne güzel yiyor prenses. Bizde öyle olurız inşallah ya
Ispanağı sevmiyo semizotunu seviyo annesi gibi dün bunu gördğm
Zy taze fasulyenin de sıyundan verdim sapır sapır yedi eşek sıpası

Aman senin mama faciasını hatırlıyorum. Korkunçtu Allah korusun yaaaa
Evet o sütler ne olcak canım bozulmasın?? Ben onları saklamak hiç aklıma gelmedi ama benim ilk4gün hiç sütüm gelmedi
Bi de Aras doğduğu andan itibaren 15 gün hastaydı ya saklamaktansa kullanmak daha iyi oldu herhalde.
Sınuçta hasta olunca kullanmak işin saklayacaktım
Allah muhtaç etmesin kuzum:KK54:

Yok cnm ben zaten azaldı niye azaldı diye üzülmüyorum
Ek gıdaya daha yeni geçiyorum yan eğer sevöez alışmazsa aç kalır diye korkuma
Yoksa süt illa azalacak. O konıda aştım kendimi artık ne yapayım yoksa yok
Bakalım bizimkine daha katı şeyler veremem çok var teyzesi bizim kat edeceğimix yol
Siz bizden çok öndesiniz inş bizim de damaklar sertleşir
amin canım çok şükür ki sütün var. benım kızın dişleri yok henüz ama damakları çok sert o yüzden taneli şeyleri çiğniyor gibi ağzında döndürüyor bişeyler yapıyor güzel yiyor muzu falan ağzına sokunca direkt diş etleriyle koparıyor ekmek kabuğu veriyorum dişini kaşısın diye nu bile koparıyor allah korusun boğazına takılcak gözümün önündeyken verıyorum çıkmadı gitti şu dişlerr
Radyo bebek dinlyoruz biz Meltem'cim teşekkür ederim çook güzel masallar şarkılar..
Mesaj geldi bana hediye kazanmışım ordan adresi istediler gönderdim.
Kazandıgım şey iin ağlasammı gülsemmi bilemedim :KK52::KK52:
47 kilo bir kadına korse hediye göndrdiler :KK1::KK1:
bana yollasalarmış o korseyı 73 kıloda çakıldım kaldım
kızlarrr yarın için randevu almıştık
sünnet olcas inşallah :18:
Allahımmm rahat geçer ve kolay iyileşir inşallah

2 ayda bir olan bi arkadaş toplantımız vardı o da yarınmış unutmuştuk
terasta mangal olcek fekat oğluşumu bırakıp ta gidemeeeemmmm
hadi hayırlısı olsun inşallah canım kolayca atlatırsınızı minik selim erkekliğe ilk adımını atıyor maşallah
1 aydır stresini yaşadığım 6. ay aşımızı olduk nihayet yavrum çok ağladı hala da huzursuz ateş düşürücü ver dedi hemşire eve gidince verdim . 4. ay aşısı 2 gün ateş yapmıştı insallah bu yapmaz. buarada 500 gr almış ek gıdaya gececeğim ama korkuyorum gerçi sabriya nın tavsiyelerinden sonra biraz rahatladım ama pazartesi doktora gittikten sonra kesin başlıyorum ek gidaya yoğurtlamı sebze çorbasıylamı başlayacağım onu bilemedim yeni yeni oturtuyorum yemek için yürüteç almayı düşünüyorum yoksa mama sandalyesi mi alsam bilemedim
mama sandalyesi al canım ve direkt sofranıza oturt hep beraber yıyın benımkı öyle alıştı tek başınayken yedıremıyorum beraber yersek çok güzel yiyor

kızlar eşim bugün günlük süt bulamamış keçi sütü almış ama uzun ömürlü tabi. napsam bilemedim.mamayla yaptığımda kızımın ağzının kenarları(yoğurdun bulaştığı yerler) kırmızı kırmızı oluyo ya tahriş sanırım .5 dakka sonra geçiyo ama bu bi alerji belirtisi olabilir mi ki? napayım keçi sütüyle mi yapayım :44:
tatlım o ağzının kenarları kaşıktan oluyordur ela denızın de çok hassas tenı hemen kızarıyor
benımkı 20 gündür falan oturuyor ama benımmkı kasım bebesi :) heran sizinkılerde oturur artık
Sabah 5-6dedim mi ayakta

ayy çok zor işin anıl uykusuzluk insanı çok yorgun gergin yapıyor allah kolaylık versin gece uykusundan önce çok yorsan oynasan belkı güzel uyur dicem ama her bebek farklı bu bebeklere akıl sır ermiyor nasıl dayanıklılar yahu

amin canım çok şükür ki sütün var. benım kızın dişleri yok henüz ama damakları çok sert o yüzden taneli şeyleri çiğniyor gibi ağzında döndürüyor bişeyler yapıyor güzel yiyor muzu falan ağzına sokunca direkt diş etleriyle koparıyor ekmek kabuğu veriyorum dişini kaşısın diye nu bile koparıyor allah korusun boğazına takılcak gözümün önündeyken verıyorum çıkmadı gitti şu dişlerr

ayy çok zor işin anıl uykusuzluk insanı çok yorgun gergin yapıyor allah kolaylık versin gece uykusundan önce çok yorsan oynasan belkı güzel uyur dicem ama her bebek farklı bu bebeklere akıl sır ermiyor nasıl dayanıklılar yahu
Maşallah cnm.
Arasın da ağzından kaç kere ekmek parçası çıkarttık kocaman
O yüzden verirken korkuyorum
Muzu falan da fileye koyup veriyorum

Gerçekten çok gerikiyorum
Herkese patlıyorum. Gerginlikten başım ağrıyo inan
Böyle değildi bi haftadır iyice sapıttı ve alıştı uykusuz kalmaya:KK14:

Maşallah cnm.

tatlım seninki de belki diş çıkaracaktır huysuzluk yapıyor mu ypksa normalmı geceleri

tatlım seninki de belki diş çıkaracaktır huysuzluk yapıyor mu ypksa normalmı geceleri

Yok teyzesi bizim model hep huysuz
Dişin arkasına sığınmasın hiç:KK19:

Ben 2. Ayda regl oldm ama şişliklet ne zaman gitmeyr başladı hatıtlayamıyorım
Ama bende hiç kalmadı aylar öncesinden beri:44:

Canim catidan gelmiş olabilir benim evinde de evlendigim ilk sene çok vardi nefret ediyodum geceleri nöbet bekliyorum nerdeyse paranoyak olmuştum inan. Hamambiceklerini arastirmaktan perişan olmuştum kafasi olmadan 3gun yaşayabilen bi bocekten ne belleyebikirsinizki? Ölümsüz gibi okusan sasarsin
Eltimde bi ilaç vardi sikiyosun silsende bir ay kaliyodu çok güzeldi o onun sayesinde çok şükür gitti geçenlerde kapinin altından bi daha girdi gördüm ahmedle nobetteydim basbas bagirdim tabi benim adamin umurunda değil detan mi raid mi bi haşere ilaci var onu aldim eğilmiş sikiyidum tam bi baktim bana doğru geliyo heyecandan boca ettim nerdeyse oldu pislik ama paranoyam devam ediyor geceleyin her uyandigimda sağa sola bakiyirum
Maşallah cnm.

Taze ekmek verme Anil hamurlasir islaninca bayat ekmek ver barime bidearas büyüme atagi geçiriyor olabilir Ahmed rutinde sapitik zaten ama atak olduğunda iyice sapitiyor anliyirum

canım gece uyusun diye gündüz uyutmamaya çalışıyorsan bu da doğru değil ama...
uykusu gelen bebek uyumazsa, uyutmaya çalıştığında uykuya daha zor geçer ve bu da zor.
bence sen önce gündüz uykusu ayarla...
gündüz o biraz uyurken sen de yat dinlen...
sonuçta gündüz de sallaya sallaya uyutunca uyuyacak sana da dinlenme fırsatı olur..
eşin de geldiğinde sana biraz yardımcı olsun, o ilgilensin sen dinlen...
artık ahmet uykusuzluğa çok alıştı, nasıl bir bünyesi varsa artık :KK43:(
senin yapabileceğin en doğru şey, eşinden veya başkalarından yardım isteyerek gün içerisinde dinlenmeye çalışmak.
haa çocukla uğraşırken de ev işlerine gömülme, onları da salla gitsin...

Sukunet arkadasimiza katilmakla beraber yardim alacagim kimse yok tek basimayim cnm. Hala bi asama kaydedemedik bi hafta oldu ama. Bu arada cvp çok geç oldu kusurabkma cnm

Ben napsam bilmiyorm masal yürüteçini kırmştı zaten yürüyor sizce almama gerek varmı tekrar kızlar ne diyorsunuz

Sabah 5-6dedim mi ayakta

Sakin olmalısın canm geçiş dönemleri olur bebeklerim arasta muhtemelen öyledir.Yine şükret anılcm
Benim halim daha fena 3 aydır masal gündüz asla uyumuyor ne yemek ne banyo hiçbişi yapamaz hale geldim birde tek tabancayım

Sakin olmalısın canm geçiş dönemleri olur bebeklerim arasta muhtemelen öyledir.Yine şükret anılcm
Benim halim daha fena 3 aydır masal gündüz asla uyumuyor ne yemek ne banyo hiçbişi yapamaz hale geldim birde tek tabancayım

Sakin olmak için kendimi öyle Zorluyorum ki
Devamlı şükğrler olsun ki sağlıklı ne yapayım deyio deyip duruyorum
Yukarıdan devamlı şikayet halinde bi anne gibi durmak istemiyorum

Bende yalnızım cnm biliyorsun
Bak sabahtan beri 3makşna çamaşır yıkandı asılmayı bekliyo
Damla yemek yok evde
Evin b. K götürdüğünü dağınıklığını hiç saymıyorum
Mutfak almış başını gitmiş. Bulaşık makşnası boşalmayı bekler
Çamaşırlıktaki çamaşırlar katlanmayı ve önceki katlananlarla ütülenmeyi bekler

Ayrıca süt sağmam da lazımdı önce onu yaptım
Hasta olmasan gene bi nebze birşeyler yapıyordum bi de hastayım iyice tükenmişlik sendromuna girdim sanırım :KK53:

Bu arada eğer Masalı oyalayacağını düşünüyorsan al yürüteç ama bence çok da gerek yok gibi
Kullanma amacına bağlıydı:) yürümeyi öğrensin diyeyse gerek yok
Ama ayy biraz dursun onda nefes alayım diyorsan vakit kaybetmer:KK6:

X