2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Radyo bebek dinlyoruz biz Meltem'cim teşekkür ederim çook güzel masallar şarkılar..
Mesaj geldi bana hediye kazanmışım ordan adresi istediler gönderdim.
Kazandıgım şey iin ağlasammı gülsemmi bilemedim :KK52::KK52:
47 kilo bir kadına korse hediye göndrdiler :KK1::KK1:

:KK1::KK1: gerçekten komik olmuş korse, keşke hediye çeki falan olsaymış.
ben bi korsesiz bi de eyelinersız dışarıya çıkmam

Radyo bebek dinlyoruz biz Meltem'cim teşekkür ederim çook güzel masallar şarkılar..

Hahaa iyiymiş:)

anııııllll :KK3: selim de ilk bi kaç denemede çözülmüş sütü asla içmedi ama sonra yavaş yavaş kabullendi sanırım
ben sabaha karşı uyku arasında bi emziriyorum sonra 9 9 buçuk gibi birlikte kahvaltı yapıyoruz
ona ;
peynir zeytin
bazen tereyağlı bazen domates suyu ile ıslatılmış minik ekmek içi parçacıkları
yumurta sarısı ama az yiyo öyle bi top bitiremiyo
bir de bikaç gündür biberonda ılıtılmış buzluk sütü oluyor
başta gün içinde saatleri belirsiz denemelerde içmemişti
ama kahvaltıyla kabullendi sanırım bu tadı :KK1:

çok üzülmüştüm hatta gitti o kadar süt, boşa sağıp atmışım buzluğa diye ama neyseki içiyo şimdilik maşallah
aman nazar değmesin içer hepsini inşallah
demem o ki sen de belli bi öğünde onu kabullendirmeye çalış bakalım
benimki kahvaltıya hevesleniyodu birlikte yapıyoruz diye arada onu da itekleyiverdim :KK33:

bazen kahvaltıda tahin pekmez de tattırıyorum
ara sıra 2-3 cici bebe onu da buzluktan çıkan sütle ıslatıyorum
bazen de anason rezene ya da papatya çayıyla ıslatıyorum
ama cici bebeyi çok hevesli yemiyo

buarada ben bulamaç yapmıyorum direk taneli ezerek bazen pek te ezmeden verdim peyniri falan
belki de ondan cicibebe bulamaç gibi oluyo ya çok sevmedi

Son düzenleme:
kızlarrr yarın için randevu almıştık
sünnet olcas inşallah :18:
Allahımmm rahat geçer ve kolay iyileşir inşallah

2 ayda bir olan bi arkadaş toplantımız vardı o da yarınmış unutmuştuk
terasta mangal olcek fekat oğluşumu bırakıp ta gidemeeeemmmm

canım ben şöyle yaptım;
2-3 adet cici bebeyi sıcak suyla ezdim.
içine yarım kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ve iyice pişmiş yumurta sarısı, tereyağ ilave edip karıştırdım.
içine pekmez de katabilirsin.
ben bunu 2 hafta kadar verdim, 1 haftadır tane tane veriyorum.
mama sandalyesine oturtuyorum beraber kahvaltı yapıyoruz, bulamaçtan daha keyifli oldu benim için :))
ha bu arada forumda bazı anneler cici bebe yerine hipp organik bisküvi kullanıyorlar. artık dr.lar tavsiye etmiyormuş cici bebeyi.
ama ben veriyorum. ben de benim akranlarım da, kardeşim de, kuzenlerim de, hepimiz cici bebeyle büyüdük ben sıkıntı yaratmıyorum buna..
çok pimpiriklenmekten kafayı yiyicez artık, bence annelerimiz ve büyüklerimiz gibi biraz rahatlığı ele almak lazım artık.
ha ama ayından önce gıda verme taraftarı değilim. ileriki yaşlarda obezite, bağırsak ve sindirim sorunları, böbrek ve karaciğer sorunları yapabiliyormuş.
canım domates de 8. ay galiba, aklında bulunsun.
ben de arada menemen suyundan veriyorum ama ayına uygun olanlar kadar veremiyorum, tadımlık oluyor anca.

Saol bebeğim ben dr tavsiyesi üzerine domatese başlamıştım cnm benim kız da pek sorun yaratmadı benim kız pek domatezsiz bir şey yemiyor canım bunun için veriyorum ama uyarın için teşekkür ederim aynı şekilde bende cici bebe kullanıyorum hatta sadece cici bebe ile mama ds yapıyorum tatlım biz ikiz olduğumuz için annem 4. aya kadar emzirebilmiş mama eşliğinde tabi ki ama 4. aydan sonra sütü gelmemiş ve 2 bebeğe de hazır mama yetiştiremediği için cici bebe ile mama yapmış 7. aydan sonra da mamayı bırakıp normal yemek vermeye başlamış canım ve ikizimde de bende de sorun sıkıntı yok o yüzden ben annem ve ananem ne derse yapıyorum sonuçta görmüş geçirmiş insanlar :)

Selammmmmm canlarım :KK3:

Sadece son sayfayı okudum biraz

Bizim kahvaltımız
Gercek ıhlamur u kaynatıyorum.
Yumurta sarısı
Eti cici bebe
Buğday ekmeği bir dilim. ( yeni başlayanlar az ve muhakkak blendyrdan geçirip versin)
Yumurta vermediğim gun peynir ( küçük bi kalıp peynir i cam be içi su dolu kapta bekletiyorum hep o suda kalıcak tuzdan eser kalmıyor)
Bi çay kasığı pekmez
Bi çay kasığı tere yağ
Biz cevizede geçtik yarım cevizi buzdolabı poşetine koyup kavanoz ile eziyorum
Bunların hepsini kupaya koyuyorum
En son suzerek ıhlamur ile ıslatıyorum ıhlamur un bir kısmını
Ayrı küçük bi fincana koyuyorum
Tepsi ye koyup yediriyorum :))
İki üç kasık kahvaltı bi iki kasık ıhlamur veriyorum ardından

Afiyet olsun

17 Haziran'da aşımızı olduk
Hafiften yaptı şurup verdim birazda huysuzdu
O aşı olurken benim bacaklarım sızladı.. :KK43:(

Hepinize iyi geceler.
Havuz sezonu açıldığı için pert bi hadlerin
H sonu da yatılı misafirim gelecek 28 senelik arkadasım ve eşi

Denizim çok teşekkür ederim bende yarın yapacam arık bişeler benim sütüm geliyor ama hanım kızımız doymuyor 3 haftadır ben kahvaltı yaparken falan yediriyordum ama artık düzenli bir şekilde yedirmeye başlamam gerekiyor akşamları saat 5 gibi çorbasını içiriyorum gecede pekmezli peynirli tahıllı hazır mama veriyorum sonra emziriyorum iyi uyusun diye artık hayırlısı olsun diyelim :)

Bu arada Allah yardımcın olsun kuzum benim ya 2 delikanlı ama ikiside birbirinden tatlı Allahım eksiklerini hissetirmesin hep evlerine saygılı düşkün çocuklar olsun öpüyorum ikisini de ve senin gibi bir anneleri olduğu için çok şanslılar :KK16::KK54:

Kızlar ben günlük süt alıp bayalıuorım yoğurdu
Yarım litrelik
Benim gibi yapanlara bir sorum olacak
Açtığınızda kullanmadığınızı döküyo musunız
Çünkü ben o minik kavamozlara mayalıyorum 125 gr onlarda 4 de biri yani
Bilemedim yaaa. Kullanıuordum eşim olmaz dedi
Hamişlere sor diyo o da alıştı:)):44:

Yarım litrelik

anılcım ben de günlük sütle yapıyordum. ama eşim her sabah süt içer ondan kalan sütle yapıyordum. kalanını kullanmanda sıkıntı yok ama bence. açtıktan sonra 3 gün içinde tüketilebiliyor süt.
ben artık yoğurt mayalamaya uğraşmıyorum. ege yemiyor çünkü. sebzesini verirken arada 4-5 kaşık kakalıyorum o kadar. onun için de yoğurt yapmıyorum artık. akçaydayım şuan. annem köyden bi kadından koyun yoğurdu alıyor, ondan veriyorum. niye koyun deme :)) ondan alıyoruz diye :)) bi de kadın çok güvenilir geliyor bize...

Yarım litrelik
ben 2 gün kullanıyorum canım. bi şe olmaz yap gitsin :KK56:

1 aydır stresini yaşadığım 6. ay aşımızı olduk nihayet yavrum çok ağladı hala da huzursuz ateş düşürücü ver dedi hemşire eve gidince verdim . 4. ay aşısı 2 gün ateş yapmıştı insallah bu yapmaz. buarada 500 gr almış ek gıdaya gececeğim ama korkuyorum gerçi sabriya nın tavsiyelerinden sonra biraz rahatladım ama pazartesi doktora gittikten sonra kesin başlıyorum ek gidaya yoğurtlamı sebze çorbasıylamı başlayacağım onu bilemedim yeni yeni oturtuyorum yemek için yürüteç almayı düşünüyorum yoksa mama sandalyesi mi alsam bilemedim

hahaha, sana korse :))) tam adamı :))
valla güldüm çoook :))
ay bana hediye falan göndermediler :))
neyse korse de istemem zaten hiç giyemiyorum öyle rahatsız şeyler, ihtiyaç var ama giyebilecek kadın yok :))
fACEBOOK TA DİĞER KUTUSUNA MESAJ GELMİŞTİ ordan adresi istemişler yolladım bende çook güldüm yaa sabah Eşim aldı 9,5 da geldi manyakmısın kızım kemiklerin sayılıyo korsemi aldın diyo :KK1:
:KK1::KK1: gerçekten komik olmuş korse, keşke hediye çeki falan olsaymış.
ben bi korsesiz bi de eyelinersız dışarıya çıkmam
bende eyeliner çook seviyorum birtürlü beceremiyorum sürmeyi ama çook yakışıyo kalemle bişiler yapıyorum :) Evet ya bebek radyosun sonuçta oyuncak filan olabilirmiş.
Hahaa iyiymiş:)
:KK1::KK1::KK1: Bencede bende birine hediye edicem şişko ablama veririm belki :KK70:

kızlarrr yarın için randevu almıştık
sünnet olcas inşallah :18:
Allahımmm rahat geçer ve kolay iyileşir inşallah

2 ayda bir olan bi arkadaş toplantımız vardı o da yarınmış unutmuştuk
terasta mangal olcek fekat oğluşumu bırakıp ta gidemeeeemmmm

Ayyyy canımmmm yaaa vallahi cok doğru bi katar vermişsin
Yaptır ve kurtul..!
İnşallah sizde bizim gibi sorunsuz halledersiniz
İnşallah hemen iyileşir Selim paşa:KK66:
Güzel hbr ile gel topikeee:))

zeytin candır kuşum :) onuda mı suda bekletiyosun ?
benimkide cıvık ama lekeli işte :KK53: annemde bana mok sürmicek ya beceremedin demio süt kesmiştr dio :KK52:

Ilık su ile üç dört kez yıkıyorum
İçini veriyorum canım
Ben şimdi komşumdan süt istedim deniz onlar çiftlikten alıyorlar
Kapıya gelen sütçü yede güvenme kızım dedi amca bana
Bişiler katıyormuş o bile
O kendi torunu için alıyor bana da getirecek :21:
Sagolsun
Emine annem onla yaparsak tam tutar Dio
Cıbık olmazmış
Birde oyle deniciiimmm
Heee bide ev yoğurdu ile mayalamak lazım

kızlar eşim bugün günlük süt bulamamış keçi sütü almış ama uzun ömürlü tabi. napsam bilemedim.mamayla yaptığımda kızımın ağzının kenarları(yoğurdun bulaştığı yerler) kırmızı kırmızı oluyo ya tahriş sanırım .5 dakka sonra geçiyo ama bu bi alerji belirtisi olabilir mi ki? napayım keçi sütüyle mi yapayım :44:

:)))
Gülay sen bana gelecektin nooolduuuuuu

Not: gelirken Korseyi de getir :KK52::KK52:
Göbeğime gıcık oluyırum çünkü !!!

kızlar eşim bugün günlük süt bulamamış keçi sütü almış ama uzun ömürlü tabi. napsam bilemedim.mamayla yaptığımda kızımın ağzının kenarları(yoğurdun bulaştığı yerler) kırmızı kırmızı oluyo ya tahriş sanırım .5 dakka sonra geçiyo ama bu bi alerji belirtisi olabilir mi ki? napayım keçi sütüyle mi yapayım :44:

canım az önce yazdım anıla. ben artık egeye yoğurt mayalamıyorum. koyun yoğurdu verdim. geçen araştırırken okumuştum keçi sütü 1 yaş altı için önerilmiyormuş, ama yoğurt yaparken ne olur bilmem.. inek sütünü de önermiyorlar ama yoğurt olurken içindeki laktoz yok olduğu için sıkıntı olmuyor. aynı şey keçi sütü için de geçerli olabilir. ancak ben uzun ömürlü süt taraftarı değilim, çok fazla ısıl işleme maruz kalıyor. ha bi de keçi sütü için, 1 yaş altı bebekler için yeteri kadar besin değerine sahip olmadığını okumuştum. ben ek gıdaları gurmebebekte okuyorum. çok açıklayıcı ve net yazıyorlar besin değerlerine varana kadar. bak keçi sütünün linkini atıyorum, okursun canım.
http://www.gurmebebek.com/keci-sutu-23309

1 aydır stresini yaşadığım 6. ay aşımızı olduk nihayet yavrum çok ağladı hala da huzursuz ateş düşürücü ver dedi hemşire eve gidince verdim . 4. ay aşısı 2 gün ateş yapmıştı insallah bu yapmaz. buarada 500 gr almış ek gıdaya gececeğim ama korkuyorum gerçi sabriya nın tavsiyelerinden sonra biraz rahatladım ama pazartesi doktora gittikten sonra kesin başlıyorum ek gidaya yoğurtlamı sebze çorbasıylamı başlayacağım onu bilemedim yeni yeni oturtuyorum yemek için yürüteç almayı düşünüyorum yoksa mama sandalyesi mi alsam bilemedim

500 gr gayet iyi maşallah kızına :nazar::nazar::nazar::nazar:
canım doktorun yol çizecektir ek gıda için. her dr. farklı tavsiyeleri var.
ben mama sandalyesi aldım, çok rahatım.
ha yürütecimiz de var ama onda yemek yedirmek tercihim değil.
mama sandalyesinde masanın yanına çekerek yediriyorum ki sofra düzenini bilsin.
eğer oynayacağı bişeyde yemek yedirirsen, yürüteç gibi, gün gelip de sofraya oturmaya debelenebilirsin.
daha çok ufak zamanla alışır düşüncelerine inanmıyorum ben.
haa alışır ama ekstra bir efor sarf etmek gerekir.
benim tavsiyem mama sandalyesiyle sofra düzeni kurmandan yana...
mama sandalyesi olarak da İKEA'nın klasik mama sandalyesini öneririm. fiyatı da çok uygun ve çok rahat. temizlemesi falan da çok rahat.

canım az önce yazdım anıla. ben artık egeye yoğurt mayalamıyorum. koyun yoğurdu verdim. geçen araştırırken okumuştum keçi sütü 1 yaş altı için önerilmiyormuş, ama yoğurt yaparken ne olur bilmem.. inek sütünü de önermiyorlar ama yoğurt olurken içindeki laktoz yok olduğu için sıkıntı olmuyor. aynı şey keçi sütü için de geçerli olabilir. ancak ben uzun ömürlü süt taraftarı değilim, çok fazla ısıl işleme maruz kalıyor. ha bi de keçi sütü için, 1 yaş altı bebekler için yeteri kadar besin değerine sahip olmadığını okumuştum. ben ek gıdaları gurmebebekte okuyorum. çok açıklayıcı ve net yazıyorlar besin değerlerine varana kadar. bak keçi sütünün linkini atıyorum, okursun canım.
http://www.gurmebebek.com/keci-sutu-23309
teşekkür ederim canım bakıcam hemen ben de bi çocuk doktorunun sitesinde bebekler için keçi sütünden yapılan yoğurdun çok faydalı olduğunu okumuştum ama uzun ömürlü olması düşündürmüştü. sadece yarın için mayalasam mı dedim ama bi bakayım gurme bebeğe de. yarın da yoğurt vermem olmazsa

Son düzenleme:
kızlar yürüteç sormuştum, tavsiye de bulunanlara çok teşekkürler
http://www.civilim.com/taspinar-desenli-yurutec

bu yürüteci aldık, mağazasında daha ucuzmuş 39.90 dı
80-90 liraya baktıklarımızdan cok daha güzel ve kaliteli

uygunmuş gerçekten :KK31: ben avm de baktım off deli fiyatlar uçmuş 300-500
anııııllll :KK3: selim de ilk bi kaç denemede çözülmüş sütü asla içmedi ama sonra yavaş yavaş kabullendi sanırım
ben sabaha karşı uyku arasında bi emziriyorum sonra 9 9 buçuk gibi birlikte kahvaltı yapıyoruz
ona ;
peynir zeytin
bazen tereyağlı bazen domates suyu ile ıslatılmış minik ekmek içi parçacıkları
yumurta sarısı ama az yiyo öyle bi top bitiremiyo
bir de bikaç gündür biberonda ılıtılmış buzluk sütü oluyor
başta gün içinde saatleri belirsiz denemelerde içmemişti
ama kahvaltıyla kabullendi sanırım bu tadı :KK1:

çok üzülmüştüm hatta gitti o kadar süt, boşa sağıp atmışım buzluğa diye ama neyseki içiyo şimdilik maşallah
aman nazar değmesin içer hepsini inşallah
demem o ki sen de belli bi öğünde onu kabullendirmeye çalış bakalım
benimki kahvaltıya hevesleniyodu birlikte yapıyoruz diye arada onu da itekleyiverdim :KK33:

bazen kahvaltıda tahin pekmez de tattırıyorum
ara sıra 2-3 cici bebe onu da buzluktan çıkan sütle ıslatıyorum
bazen de anason rezene ya da papatya çayıyla ıslatıyorum
ama cici bebeyi çok hevesli yemiyo

buarada ben bulamaç yapmıyorum direk taneli ezerek bazen pek te ezmeden verdim peyniri falan
belki de ondan cicibebe bulamaç gibi oluyo ya çok sevmedi

ya ne güzel yediriyosunuz ben daha o kadar veremedim kahvaltı olayına filan hiç geçmedim bebelac hazır ek gıdalardan takılıyorum işte sebzelisini bulamassam evde yapıorum bişiler :26:

Yarım litrelik

:KK9: benim kide öle dio bişi olsun topiğe sor diyo minik kavanozlar nasıl iyice detaylı geç benim ki hemen almıyo biliyomusun :KK9: ayyy çok gıcık oluyorum gerçekten şu mayalama muhabbetine :KK4:

cnm bende geçen hafta onu konuşuyodum eşimle dedim mama sandalyesi şart ne gerek var dedi yürüteçide sıkıştırdım araya bakalım ya ikisi ya biri mama sandalyesi fiyatlarından haberdar değilim araştırmadım ev müsaitse olanak varsa ikiside olabilir bence :KK34:

Ilık su ile üç dört kez yıkıyorum
İçini veriyorum canım
Ben şimdi komşumdan süt istedim deniz onlar çiftlikten alıyorlar
Kapıya gelen sütçü yede güvenme kızım dedi amca bana
Bişiler katıyormuş o bile
O kendi torunu için alıyor bana da getirecek :21:
Sagolsun
Emine annem onla yaparsak tam tutar Dio
Cıbık olmazmış
Birde oyle deniciiimmm
Heee bide ev yoğurdu ile mayalamak lazım

kız emine anne kim benim annemin adıda emine aaa üstüme iyilik sağlık :KK9: bende öle duydum ev yoğurduyla iyi oluyo die bu kez böle oldu canım süt boşa gitti 1kilo :KK30: zaten adam gibi yoğurt yediremedim ki kızcağızıma Allah a şükür yeme sorunu yok laplup ne bulsa yuvarlıyo :KK9::KK56:

hazır yoğurt niye olmuyo ki büssürü yoğurt boşa gidiyo mayalanmış yoğurt sevmiyorum ben offf :KK25:

kızlar karsılastırmaları sevmiyorum aslında ama bebişleriniz desteksiz oturmaya basladı mı

X