2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?


  • Ankete Katılan
    469
Arali okuldan aldım.
Eve geldik ve ev iki dk da darma duman oldu:26:
Oyyy oyyyy bnm bal gozlumm muzur prensim senin canin sagolsun ne edemmm
 
Boyle bisey mi var, benim bebek 37 gunluk kesin 3 kez yapiyor geceyide saymiyorum seninki ne kadarlik ?.

bugün tam 20 günlük oldu.. iki gündürde kaka yapmadı, bazen 3 gün yapmadığıda oluyor.. ama benim oğlum çok az anne sütü alıyor, her emzirme sonrası 100 ml mama ile doyuyor.



Bu da benim kızım Azra'm..banyo sonrası mayışık halde Eki Görüntüle 927056

benim oğlumun gözleride bu renk. inşallah değişmez gözleri dayısının gözlerinin aynısı. benimkilerde yeşil, küçükken benimkide böyle lacivertiimsi bir renkmiş. maşallah çok tatlı.


ayy keşke bende ilk farkettiğimde üstüne düşseydimde daha küçükken kesilseydi, şimdi 20 günlük olduk. haftasonuda girdi artık araya, pzt götürsem bende hastaneye, ama nasıl dayanacam bilmiyorum, eşim ben gelemem dayanamam diyor. babamla beraber götürürüm. çocuk doktoru yarım saat sonrasında emzirebilirsin demişti gerçektn öyle mi? hemen geçiyor mu?




maşallah canım, anne sütü ile beslendiği için olabilir demekki. benim yavrum anne sütü çok azalıyor ondan kabız mı oluyor acaba.. zaten yaparkende çok zorlanıyor kıpkırmızı oluyor ıkınmaktan.


ay iyi ya biraz moralim düzeldi, dilinin ucu yapışık alttan, dilini dışarı çıkarmak istiyor çıkaramıyor.

o aventin meme ucu koruyucusu çok iyiymiş, onun ucu uzun olunca onla emebiliyor. ama dediğim gibi çekiş gücü az, çok çabuk yoruluyor 1 saat kadar emziriyorum.

sende denemiştin dimi onunla? hiç mi çekmiyor meme arayınca ağzına versn direk? bide mamayı neyle veriyorsun? ben dr. browns doğal akış (gaz önleyici) biberon kullanıyorum, onuda çekmezse gelmiyor o yüzden belkide memeyi bırakmadı. önceden kaşıkla veriyordum ama hem çok zor oluyordu hemde curk curk gidiyordu boğazında kalıyor gibi sesler çıkarıyordu ve çok fazla hava yutuyordu bıraktım kaşıkla vermeyi.
 
arkadaşlar ben böyle girip bişeyler sorup gidiyorum, çoğu zaman yazdığınız cevaplara bişey bile yazamıyorum kusuruma bakmayın. benim telefonumdan sadece girilip okunabiliyor yazılamıyor. eşimin telinden girersem veya böyle bir fırsat bulupta laptopu açabilirsem girebiliyorum ancak.. ama yazdıklarınızın hepsini okuyorum. Allah razı olsun hepinizden.
 
Yaa bide bende azicik aglanca ver bakiyim bana demesine gicik oluyorum ya... Sanki ben bakamiuorum öyle bi havada.
ayyyy Tubaaa ayn aynı aynı beni bve kv yi anlattın.VER BANA BAKİİM =))
aynısı inan kii=) öykkkk..
evet beni annem ve çevremdekiler de diyor.ekşi kokunca da "Anıl sen üşütmüşsün kızımibu çocuk ishal" diyorlar hemen...
cnm öğünlük 120 den aşağı bırakma sütünü.bilmiyorm kaç kilo ama ben sağarak verdiğim için biliyorum...
bende vardı kaybettim.hemen yarın tekrar alcam.keşke emse.ben mammajoo nun biberonunu kullanıyorum.
kaşıkla da vermedim.kesin tutmaz o zaman beni.offf....daralıyorum..bi yandan da çok şikayet etmiyorum en azından sütüm var verebiliyorum diyorum.1 ay bitti kaldı 5 ay. 6 ay versem yeter az az bile olsa...
 

sütün yetiyorsa boşver canım. keşke benimkide yetsede sağsam onada razıyım. 1 saat emziriyorum üstüne 100 ml mama veriyorum bitiriyor hepsini, 3 saatte birde acıkıyor..
 

Aynen bende oyleyim canim bazen bisey sorucam sıkilip utanip yaziyorym
Gercekten allah razi olsun hepinizden her soruma ole ya da boyle cevap buluyorum sizden, kimseyi tanimasanda hepinize seviyorum
 
sütün yetiyorsa boşver canım. keşke benimkide yetsede sağsam onada razıyım. 1 saat emziriyorum üstüne 100 ml mama veriyorum bitiriyor hepsini, 3 saatte birde acıkıyor..

aynen bende sen gıbıyım okadar uğrasıp emzırıyorum ama doymuyo aglamaktan helak oluyo mecbur bende mama verıyorum 100 cc ancak öyle doyuyo napalım mama vermıycez dıye ağlatalım mı kıyamam ac kalmasına..
 
arkadaşlar her emzırme sonrsı sol göğsum agrıyo ve iki göğsumunde içi şiş beze gibi bişey var oğlum emerken 2 dakıka cok sut gelıyo sonra kesılıyo ama sonra sağıyorum süt fılan gelmıyo cok az gelıyo ne bu şimdi :26:

off anlatamadım
 
Son düzenleme:
bende ne hikayemi yazamadım bir türlü. şimdi benim miniğim kucağımda ters bir şekilde yatıyor kaka yapmakla meşgulken yazayım.
gerçi benim anlatımımda pek iyi değildir.

21 aralık saat 12 olarak bize sezeryan saati verdiler. çok erken gelmeyin tam saatinde gelin boşuna beklemeyin dediler.

o gün erkenden uyandık, ben aç olarak gideceğim için eşim annemlere gitti kahvaltı yaptılar, bende evde doğum çantasını falan kontrol ettim, akşamdan lohusa şerbetini yapmıştım onu büyük bir termosa doldurdum falan, hazırlıkları tamamladık. annem, babam ben ve eşim, son kez sitenin bahçesinde bikaç poz foto çekiildik. 12 gibi hastanedeydik, giriş işlemlerimiz yapıldı odamıza çıktık, ben hemen ikramlarımızı bebek şekerlemizi falan hazırladım annemle birlikte..

ebe geldi damar yolunu açacam dedi, bir elbise getirmiş onu giydim, (önü arkası kapalı, yandan çıtçıtlı) damar yolumu açtı serum taktı, odada beklemeye başladık. eşimin aileside geldi. saat 13 oldu beni hala almadılar, sorduk ebeye, acil bir sezeryan çıkmış beni sonra alacaklarmış. iyi dedik, tabi biz doğum 12'de olacak millete 13 diyelim erkenden gelmesinler demiştik, saat 13'ü geçtikçe arkadaşlar teker teker gelmeye başladı odamız doldu ben hala hamileyim gırgır yapıyoruz foto çekiliyoruz falan. en son beni 15'te aldılar ameliyata.. hemşireler geldi tekerlekli sandalyeye aldılar beni bebğin kıyafetlerinide kucağıma koydular, odadaki herkes arkamdan el salladı arkadaşlar foto video falan çektiler, asansöre kadar topluca gittik..

eşim ben ve ebe (yada hemşire bilemiyorum) ameliyathaneye indik, eşime sen dışarda bekle dediler, kaç tane kapıdan geçtik bilmyiroum bir sürü odadan geçtik beni heyecan bastı bir yandan dua ediyorum ama ağladım ağlayacam korkudan titremeye başladım. ameliyathane kocaman bir odaydı ortada sedye var, beni oturttular oraya. odada 5-6 kişi var, müzik açmışlar herkes neşeli, şarkı söylüyorlar, bana hoşgeldiiiiiin dediler güleryüzle karşıladılar nasılsın kaç yaşındasın adın ne falan bir sürü sorular soruyorlar arada birbirleriyle muhabbet ediyorlar falan. anestezi uzmanı geldi sırtımı açtılar ama hep sohbet eidyorlar şarkı söylüyorlar o kadar rahatladım ki. genç bir hemşire bana sarıldı kıpırdamadan durmam gerektiğini canımın hiç yanmayacağını söylediler ve belimden iğnem yapıldı.. şu an uyuşmuş olman lazım dedi ayaklarını hareket ettirebiliyormusun dedi, benim hareket ediyordu korktum birden dedim ben hissediyorum ayaklarımı kıpırdatıyorum, iyi o zaman hadi yat sedyeye deyip bıraktılar beni ayağımı kaldırmaya çalıştım arkaya düşüyordum kesinlikle en ufak kıpırdatamadım bile, güldü anestezi uzmanı hadiiii yatsana ha gayret zorla hareket edebilecekmisin bakalım falan diyor. anladımki tamamen uyuşmuş.. yatırdılar üstümü örttüler falan, doktorum geldi merhaba dedi kocaman bir gülümsemeyle, sonra biri bana sordu sakinleştirici bir iğne istermisin diye, yok dedim sakinim iyiyim, olsun az bir doz yapayım daha rahat olursun istermisin dedi, olur dedim. sonra baktım eşimi giydirmişler geldi yanıma oturdu elimi tuttu. haluk levent hayranı olduğumu söyledim ve bana haluk leventin şarkısını açtılar, düşündürdü yine beni gözlerin şarkısıyla doğdu oğlum.. doktor hemen çıkarıp örtünün üstünden bize gösterdi, ortalığı yıkıyordu bizim sıpa.. sonra giydirip yanımıza getirdiler, ben ağlamaya başladım kokla kokla dediler, boynuma yatırdılar eşimle kokladık o kadar güzel bir duyguydu kii..3850 gram bende zayıf olunca zor çıkarmış doktor, öyle söyledi.. sonra eşim ve bebeği yukarı odamıza götürdüler ve bende doktorla sohbet ederken 20 dak. kadar sonra benimde işim bitti ve yukarı götürdüler.

yukarı çıktığımda bir sürü kişi beni karşıladı, herkes tebrik ediyordu, bebeğim ağlıyordu yatağında.. eşimin annemin babamın gözleri parlıyordu. çok tatlıııı maşallah toplu bir bebek diyorlardı... ebe geldi ve herkes odadan çıksın dedi, bebeğimiz annesini emecek dedi, annem kayınvalidem ve eşim kaldı.. emzirmeye çalıştım sütüm gelmedi maalesef. bir damla o sapsarı ilk ağız sütü gelmişti sadece. ama doymadı tabi yavrum, bir kaç saat bekledik sanırım tam emin değilim sonrasında da mama verildi kan şekeri düşmüştü çünkü.

böyle işte, laptopun şarjı bitmek üzere.. dediğim gibi anlatımım çok iyi değildir, giriş gelişme sonuç yok, gereksiz ayrıntıları anlatmış olabilirim kusura bakmayın..

benimde doğum hikayem böyle..
 

İlk fırsatta yapacağım. Tarifin için teşekkürler.
Kulunç ağrın nasıl oldu? Masaj yaptır bolca. Geçmi olsun
 

Valla ben bi saat emzirmeye dayanamam ki... Belin bikinim mahvoluuo benim memislerde küçük tabi ondan zorlaniuorum. Ben ikisini veriyorum üstüne 60cc ilk mama yapıyorum uyursa bi saat sonra tekrar meme uyumazsa bir iki saat sonra mama demiyorum bi daha... Benim oğlan emip biraktiktan sonra sikiyorum mememi sit geliyor ama niye birakiyo anlamiyorum (( sonra mamayi veriyorum hic görmemiş gibi yapisiyo...
 
içimi dökmem lazım kv lafı açılmışken çok iyi çok şeker çok da severim kendisini ama 15 gunden fazlası sıkıyrmuş.
biliyorum benım iyiliğim için yapıyor yapmaya çalışıyor ama batmya başladı çocuk mıkırdanmaya başlasın hemen o kucağına alıyor uyudu diye yatırıyorum bir ses gelsin hemen kucağına alıyor heponun kucğında ben uyuturum ben ltını alırım sen emzir yetr diyor benımbebek gazsız öyle çok ağlayan bir bebek değil biraz ağlasın gazı var bunun gidin zinco alındior herşeyden de haberi var gecenlerde biraz ağladı sadece 2-3 dk sürmüştür eşime zinco aldırdı tamam bulunsun evde dedik gtti aldı o gelmeden ver dedim belki acıkmıştır aldımmemzirdim ağlama kesildi uyudu. her ağlamaya gazı vardır diyor ağlamayan çocukmu olur . neyse gün içinde biraz uyucaz gidiyo çocuğun yanına yatıyor bende sap gibi kalıyorum çocuk hep koynunda alıştırdı kucağa hergun kp arıyor o arıyor bu arıyor telefon da neymiş onlara sesini duyurcakmış cocuğun orasını burasını sıkıyor mıkırdıcak ta ses duycaklar telden içim gidiyo bişey diyemıyoruum gecede yanında yatırmak istıyor kızlarının kıni o hep geceleri yanına almış sadece emeceği zaman götürmüş bununda öyle istiyor vermıyoruum tabiiiii bn çok mu kötüyüm iyiliğim için istiyor hepsini ama ben kötü mü düşünüyorum ya
 
Ay cok guzel masallah. ? Sanırım renkli gözlü olacak


Hemen hemen aynısını ben de yaşadım.... Çok severim kendisni ve çalıştığım için ileride o bakacak üstüne üstlük ancak yok anacım bana geldiler... Habire ben alıyım ben bakıyım ben neciysem sanki... İşin komiği annem kaldığında o da aynını yaptı... Anneme hadi daha kolay laf sokabiliyodum annem sonuçta ama kv me onu da çok yapamadım... Sinir krizi geçiriyodum birgün... Ben şöyle sştım gece hep ben baktım.. O ara kolay oluyor diye beşiği salona getirmiştik orada yatıyorduk... Eşim de işe gidecek diye yan odada kalıyordu... Karşılıklı koltuklarda kalıyoduk kv ile... Bu almaya kalkıyordu gece ben buna müsade etmedim ben alırım ben bakarım dedim herşeyii ısrarla ben yaptım... Bu almaya kalkınca biraz yüzüm düşüyordu tabi... Neyse o haftanın sonunda dedik artık ben gayet iyiyim zaten geceleri ben bakabiliyorum tek başına... Eşim de söyledi tabi artık yalnız kalmaya başladık... Kafa rahat sorun yok...
 

benımkı de çok alıngan birşey desem tammamen elini çeker eşimde işte tabi birşey görmuyor kı anlamaz kı erkekler biz kadınlar çok detaycıyız neyse içimi dökeyım dedimm
 
Cok güzel anlatmışsın harika bi dogum maşallah inşallah bebegin ve ailenle daha nice güzel günler dilerim
 
Melekkkkkkk
Mıncıklamak ne dmk yaaa şok oldum. Yapmasın öyle bişey
Bunun seni düşünmekle alakası yokki
Birde sakın yanına yatırmasın. Öyle şey mi olur ya:/

Emine annemde aralda herseyi alıştırmıştı
O aksam evine iniyordu bütün gece ceremesini ben çekiyordum
Yıllarca çektim sonra çünkü herseye alışmıştı Aral
Valla hamileyken kesin bi dille bunu asla sallamaması gerektiğini söyledim
Kimse beni bnm kdr duşunemez..
 
landfloves
Cok guzel bi dogum hikayesi Cnm
Bence cokta guzel anlatmıssın..
Valla okurken inanılmaz duygulandım..
 
kızlar bende bebeişime kv le bakıyorum ama ben çok tedirginim emzirirken koluma çevirirken korkuyorum alışırım dimi iice moralim bozuluyo oda gitcek şubatta o zamana kadar herşeyi öğrenmeliyim

bide şu göbekten nasıl kurtulcam bilemiyorum siz neler yapıyosunuz sezeryan oldumya bilemedim 3 aylıkm hamile gibiyim göbeğimle
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…