Merhaba herkese:))) bugun sonjnda minik afacanımı gordum kalp atıslarınıda duydum:)))) ustumden nasıl bir agırlık kalktı tarif edemem.. Sata göre 6+6 ultrasona görede 7+1 cıktık... Darısı tüm hamile arkadaslarımızın basına insallah:)))
Kızlar okuduğum kadarıyla benim gibi mide bulantısı olanlar çoğunlukta; ama siz de acıkıyor musunuz hep benim gibi?
Midem sürekli gurul gurul. Nefes alamıyorum gibi hissediyorum. Çok yemişim de tıkanmışım gibi.
Bir de çoğunlukla midem bulanıyor. Daha hiç çıkarmadım allahtan da iki arada bir derede gibiyim.
Hem sürekli aç, hem de sürekli tok gibi. Çok garip bir hissiyat.
Merhaba canim. Doktorun sanirim karindan bakti. Karindan gorunmeyebliyor canim. 6+1de ben dede gorunmedi. Sonra vajinal bakti kese de bebekte kalo atisida duyuldu..endise etmene gerek yok canim. Mutlaka duyarsin.
Merhaba herkese:))) bugun sonjnda minik afacanımı gordum kalp atıslarınıda duydum:)))) ustumden nasıl bir agırlık kalktı tarif edemem.. Sata göre 6+6 ultrasona görede 7+1 cıktık... Darısı tüm hamile arkadaslarımızın basına insallah:)))
selam kızlar....
bende aranıza katılabılırım.adetım 4 gun gectı test yaptım evde negatıf cıktı...emın olamadım bugun saglık ocagında kan verdım bakalım sonucu yarın alıcam..hayırlısı dıyeyım...
Kızlar bazı yabancı sağlık sitelerinde folik asitin aç karnına (kahvaltıdan yaklaşık yarım saat önce) alındığında vücut tarafından emiliminin daha kolay olduğunu yazmış. Bu nedenle tok değil de aç karnına kullanımını tavsiye ediyorlar. Ben hep tok karnına folik asit kullandım bu zamana kadar. Bugün kontrole gideceğim için, doktora da sorarım bu soruyu. Sizler folk asiti aç karnına mı tok karnına mı alıyorsunuz? Gerçi aç karnına almak mide bulantısı şikayeti olanların bulantısını arttırabilir.
mrb kızlar ,bende dün dr a gittim çok şükür kalp atışını gördük , tahliller yapıldı yarın ögrencez , 7 haftalıkmışım ultrasona göre,
normalde sesli mi gösteriyorlar ? biz ses felan duymadık ekranda gösterdi ama ben hiç bişy anlamadım :) ekran çok tersimde kalıyordu , eşim görmüş serçe gibiydi diyo :) zerrecik bi nokta, pirinç kadarmış :)
rabbim isteyen herkese nasip eylesin inş, üstümden karlı dağ indi
3 gündür de lekelenmem vardı önce pembemsi , sonra 6-7 damla kanama oldu sonra tekrar pembemsiydi dr iğne yaptı tahlil yaptı ilaç verdi geldik bakalım, dinlenmek gerekiyormuş yüksek sesle konuşup bağırmak bile sakıncalı dedi güçlü öksürmek felan da yok dedi, hassas dönemmiş , bir de hamurişi yeme dedi ama benm canm da hep hamur işi çekiyor :) bu haftalarda olan arkadaşlarıma duyurayım dedim
Aklım skyangel de kaldı, umarım guzel haberlerle gelir.
slm kızlar.. biz de bugün dr kontrolündeydik. bebeğim sağlıklı görünüyormuş. bir sıkıntı olmazsa 1 ay sonra gel artık dedi. ve boyu 17mm. olmuş:)) 10 gün önce 4 mm falandı. maşallah güzel gelişimi var sanırım
ve buraya çok sıkıntılarımı falan yazmıyorum. çok fazlada takip etmiyorum açıkçası. yoksa birbirimizi çok endişelendiriyoruz bazen. ewt mutlaka bilgi alıyoruz ama çok takip etmeyince akışına bırakınca her şey daha çabuk ve sıkıntısız ilerliyor..
evet o konuda haklısın herkesi bunyesi farklı kimi erken gelisio kimis geç ama meraklanıyo insan duramıyo maşallah kuzucugunada çok sevindim darısı benim kuzumun pıt pıtlarını duymama
saol cnm. aynen dediğin gibi gelişimler farklı oabiliyor genetiksel yapıdan ötürü. kalp atışını 9. haftada duyan bile varmış.. şimdi biz daha erken duyunca o kişi ister istemez karamsar olabiliyor. ama dediğim gibi de güzel bilgi akışıda oluyor. dilerim sen de vakti zamanı gelince yavruşunun kalp atışlarını duyarsın cnm..
1 mayıstaki randevumu yarına aldım..böyle devam edersede akşam eşim gelince acile gidicez nefes darlığı çekiyorum resmen göğsümde sanki koskoca bişey varmış beni sıkıyomuş gibiyim
Gebelik sırasında nefes darlığı en sık rastlanan şikayetlerden birisidir. Gebelik ilerledikçe rahmin büyümesine bağlı olarak karın ve göğüs boşluklarını ayıran diyafram kası yukarıya doğru itilir ve güğüs boşluğu sıkışmış olur. İkiz gebeliklerde nefes darlığına daha sık rastlanır. Gebeliğe bağlı nefes darlığı geçici ve hafif bir durumdur, bebeğe oksijen gitmesini engellemez ve bir zarar vermez. Gebelikte oksijen ihtiyacı arttığı için hızlı ve sık nefes almak fizyolojik bir durumdur.
normal bir durummuş canım telaşlanma ama çok da kötüysen erkenden git tabi
1 mayıstaki randevumu yarına aldım..böyle devam edersede akşam eşim gelince acile gidicez nefes darlığı çekiyorum resmen göğsümde sanki koskoca bişey varmış beni sıkıyomuş gibiyim
Allah şifalar versin canım, umarım geçici ve önemsiz bir durumdur