2013-2014 KYK Burs ve Kredi Sonuçları Açıklandı!

damlao

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2013
385
14
KYK burs sonuçları, 15 Aralık Pazar günü yani bugün açıklanacak.

KYK burs sonuçlarını merakla bekleyen öğrencileri heyecan sardı. Bu yıl üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerin büyük çoğunun başvuruda bulunduğu KYK bursları ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç geçtiğimiz hafta içinde açıklama yaptı.
Bakan Suat Kılıç'ın twitter'den yaptığı açıklamada, KYK sonuçlarını haftasonu Başbakanla beraber açıklayacaklarını söylemişti.
Gözler, Başbakan Erdoğan'ın Antalya'da yapılacağı toplu açılış törenine çevrildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün müjdeli haberi vermesi bekleniyor
İLK ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?
Aralık ayında açıklanan sonuçlara göre öğrenim kredisi ya da bursa alma hakkı kazanan öğrencilere ilk ödemeleri 7 Ocak 2014 tarihinde yapılacaktır. Öğrencilerin kredisinin kesilmesini gerektirecek herhangi bir durum olmaması halinde bu ödemeler öğrenci hesaplarına her ayın 7′sinde yatırılacaktır.
KYK BURSU NE KADAR OLACAK?
Kyk burs sonuçları için ne kadar ödenecek ; Şuan ödenen burs üzreti 280 tl’dir. Bu ücretin yılbaşından sonra zamlanarak 300 TL ile 320 Tlarasından bir değer alacağı tahmin ediliyor. Yani KYK burs sonuçlarınagöre ilk kez Başbakanlık bursu alacak adaylar zamlı burs alacaklar.
ÖĞRENCİLER KYK SİTESİNDEN ÖĞRENEBİLECEK
Burs sonuçlarının ardından öğrenciler, kendilerine burs çıkıp çıkmadığını öğrenmek için http://eyurtkur.kyk.gov.tr/tr/Genel-Bilgiler/KrediBurs/2 adlı adresten giriş yaparak öğrenebilecek.

Kaynak: Kyk Burs Sonuçları Açıklandı Mı Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet

Ancak site şu an açılmıyor arkadaşlar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…