• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2013-2014 Eğitim Yılında Anaokul Kaydı Soru ve Sorunları (devlet)

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Öncelikle elmayra ve diğer yönetici arkadaşlar lütfen konuyu taşımadan bir kaç gün buarada kalsınki , bir çok kişiye ulaşabilsin
Teşekkür ederiz şimdiden :)

şimdi asıl meseleye geliyorum

benim oğlum 2013 eylül ayında 42 aylık olacak , anaokuluna göndermek istiyorum ,

okulu kaç gündür telefonla arıyorum alabildiğim tek bilgi kayıtların 1 haziranda başalayacağı
ama henüz kaç aylıklar alınabilecek diye öğrenemedim
gitmemiz gerekiyormuş

Başka cocugunu anaokuluna gönderecek kişiler varmı neler ne gibi şeylere gerek duyulacak , harc parası yasalmı istiyorumki böyle seyler konuşabilelim..

Son düzenleme:
merhaba canım ,
bende birkaç gündür bu konu üzerinde araştırma halindeyim ,benim yaşadığım yerde devlet okulu da var özel anaokulda var ,devlette sıkıntı yaşayacağımızı düşündüğüm için ( kızımın yemek yeme ve paylaşma gibi sıkıntıları var ) özele göndermeyi düşünüyorum ,ve tam gün olacak şekilde ,devlet tam gün aylık 160 tl yarım gün 80 tl ,kayıtta para alınmadığını biliyorum ,özel ise tam gün 440 tl ,ayrıca özelde pedagog desteği de mevcut.

çocuğunuz 42 aylık henüz anaokulu için küçük almazlar ,ancak kreş uygun olur yani gündüz bakımevi adı altında alınır ,fakat 5 yaş itibariyle anaokulu yani okul öncesi eğitim programına dahil oluyor ,devletinde belirlemiş olduğu bir yaş sınırı var .benim kızım kasım ayında 60 aylık olacak ,yani yeni eğitim öğretim yılında tam 5 yaşında olacak ve kayıt yapıyorlar ..

ben 2 tane özel okul ile görüşme yaptım bir tanesi daha uygun geldi ,sanırım bu hafta kayıt için gideceğim ,kayıtlar erken başlayor ve kontenjan çabuk doluyor ,bunu da göz önünde bulundurun derim..

bence siz önce çocuğunuzu göndermek istediğiniz okul ile bir görüşün tam net bilgiyi ancak oradan alırsınız ..

Benim göndermek istediğim devlet okulu soyle bende orada okudum ve cıvar semtelerın pılot okulumu derler en ıyı okulu haftada 1 gun psikolog gozetmen gelıyormus
ılkokul ıle bahcelerı ayrı kendı bahcelerınde oyun parkları var yazın yanı yaza donerken bazı dersler bahcede goruluyormus fılan benı cok cezbedıyor
bızım burada yanı gıdebılecegı servıssız yakın bır yer var sahıbı spor kulubu baskanı oyle dıyım yarım gun 475 tl ıstıyor cocuk ne yemek yıcek orada nede uyuyacak ne bısey yaoacak bılmıyorum yad auyuyacak baska bısey yapmıcak
o yuzden devlete vermeyı dusunuyorumda kesınkez 42 aylıgı almazlarmı dıyorsunuz_?

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Benim göndermek istediğim devlet okulu soyle bende orada okudum ve cıvar semtelerın pılot okulumu derler en ıyı okulu haftada 1 gun psikolog gozetmen gelıyormus
ılkokul ıle bahcelerı ayrı kendı bahcelerınde oyun parkları var yazın yanı yaza donerken bazı dersler bahcede goruluyormus fılan benı cok cezbedıyor
bızım burada yanı gıdebılecegı servıssız yakın bır yer var sahıbı spor kulubu baskanı oyle dıyım yarım gun 475 tl ıstıyor cocuk ne yemek yıcek orada nede uyuyacak ne bısey yaoacak bılmıyorum yad auyuyacak baska bısey yapmıcak
o yuzden devlete vermeyı dusunuyorumda kesınkez 42 aylıgı almazlarmı dıyorsunuz_?

36 aydan itibaren devlet okullurıda alıyor diyebiliyorum...
bende sanırım evimizin yakınında bulunan devlet okuluna vericem çocuğumu. ama yarım gün almıyorlarmış henüz belli değil dedi. Tam gün verebilirim bu durumda.

Tam gün 250 tl. yarım gün 125 tl.
+70 tl de servis olur.

Devlet anaokullarına 36 aydan itibaren alınmaya başlar ancak çocuğunuzun özbakım becerilerini kendi başına yapabiliyor olması şartı aranır. Göndereceğiniz okula göre şartlar değişebilir. En sağlıklı bilgiyi göndereceğiniz okula giderek edinebilirsiniz. Hem çocuğunuzu göndereceğiniz ortamı kendiniz görürsünüz ölçüp tartarsınız hem de net bilgiler edinirsiniz.
Okulun ücretleri bulunduğunuz ile, ilçeye, semte göre değişiklik gösterir.

36 aydan itibaren devlet okullurıda alıyor diyebiliyorum...
bende sanırım evimizin yakınında bulunan devlet okuluna vericem çocuğumu. ama yarım gün almıyorlarmış henüz belli değil dedi. Tam gün verebilirim bu durumda.

Tam gün 250 tl. yarım gün 125 tl.
+70 tl de servis olur.
tam gun 250 tl aslında ozel okullara yakın bır fıyat ama yapıcak bısey yok artı bırde servısı kaldırıyormus fıyatı bzıım cok yakın okul hatta benım ısten dondugum servısten ındıgım yer bende alabılırım aksamları oglen annem bırakır dıye dusunuyorum
henuz gıtmeıdm ama esım bua ksam yetısebılırse gıdıcek
Devlet anaokullarına 36 aydan itibaren alınmaya başlar ancak çocuğunuzun özbakım becerilerini kendi başına yapabiliyor olması şartı aranır. Göndereceğiniz okula göre şartlar değişebilir. En sağlıklı bilgiyi göndereceğiniz okula giderek edinebilirsiniz. Hem çocuğunuzu göndereceğiniz ortamı kendiniz görürsünüz ölçüp tartarsınız hem de net bilgiler edinirsiniz.
Okulun ücretleri bulunduğunuz ile, ilçeye, semte göre değişiklik gösterir.

öz bakım derken tuvaletını kendı basına yapar ama bırının sılmesı belını toplaması gerekıyor

2008 agustos dogumlu kızım var bu yıl anaokulu veya 1. sınıf şartmı ben bu sene okula göndermek istemiyorum ben seneye 1. sınıfa yollamak istiyorum bilgi verirmisiniz

öz bakım derken tuvaletını kendı basına yapar ama bırının sılmesı belını toplaması gerekıyor

Belini toplamasına yardımcı olurlar ama özellikle her çocuğun yanında girip silmezler, sonuçta devlet okuludur özel okul seviyesinde şeyler beklememek gerekir. Dediğim gibi okula göre de değişir. Okul bünyesinde ek elemanlar çalıştırıyorsa söylediğiniz şeyler de mümkün. Benim çalıştığım kurumda (devlet anaokulu) çocukların tuvalet sonrası popolarını silmelerine yardımcı olunmuyor. Bu konu için talepte bulunanlara ise böyle bir şeyin mümkün olmayacağı okula alınırken kendi ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayıp karşılamadığının sorulduğu söyleniyor.

Benimde oğlum eylül de 42 aylık olacak.Yasay göre devlet okullarındaki Anasınıflarına 48 aylıktan itibaren alıyorlar.Özel kreş veya Anaokullarına zaten verilebiliyor.Bende Devlet anasınıfına vermek istiyorum ama daha yaşı tutmuyor.Özellerde çok pahalı ama bu kışı da evde geçirmesini istemiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum? Devletin bu konuda düzenleme getirmesi şart.Okullarını ve personelleri buna göre ayarlayıp yaşı 3 veya 3,5 civarına çekebilirler.Okul öncesi çok önemli bir temel ve şimdiki çocuklar çok zekiler.Bu eğitime hazır oluyorlar zaten bu dönemlerde..

Doğru yere mi yazıyorum açıkçası bilmiyorum.... Kızım Eylül'de 64 aylık olacak ana sınıfı yaşını tutmakla birlikte 66 ayı doldurmadığı için birinci sınıfı tutmuyor yaşı. Kreşe gidiyor, ben bu sene de kreşe devam etmesini ve seneye 1. sınıfa başlaması düşünüyorum. Ancak sorun şu ki kızım okuma-yazma biliyor, matematikle arası oldukça iyi (toplama, çıkarma yapabiliyor, sayılarla arası oldukça iyi), kreş öğretmeni ve götürdüğümüz çocuk psikiyatristi mutlaka değerlendirilmesi gerektiği kanaatinde birinci sınıfa direk başlayabileceği görüşündeler bense diğer sebeplerden dolayı (tuvalet, yeme, içme, oyun vs..) erken olduğu düşüncesindeyim..

1 yıl daha kreşte devam mı etmeli yoksa bu sene birinci sınıfa başlatmalı mı bilmiyorum?

Doğru yere mi yazıyorum açıkçası bilmiyorum.... Kızım Eylül'de 64 aylık olacak ana sınıfı yaşını tutmakla birlikte 66 ayı doldurmadığı için birinci sınıfı tutmuyor yaşı. Kreşe gidiyor, ben bu sene de kreşe devam etmesini ve seneye 1. sınıfa başlaması düşünüyorum. Ancak sorun şu ki kızım okuma-yazma biliyor, matematikle arası oldukça iyi (toplama, çıkarma yapabiliyor, sayılarla arası oldukça iyi), kreş öğretmeni ve götürdüğümüz çocuk psikiyatristi mutlaka değerlendirilmesi gerektiği kanaatinde birinci sınıfa direk başlayabileceği görüşündeler bense diğer sebeplerden dolayı (tuvalet, yeme, içme, oyun vs..) erken olduğu düşüncesindeyim..

1 yıl daha kreşte devam mı etmeli yoksa bu sene birinci sınıfa başlatmalı mı bilmiyorum?

Merhabalar , anneler hep aynı endişeleri paylaşıyor sanırım :44: Benim nacizane düşüncem çocuk ne kadar başarılı olursa olsun , sosyal yönden yeterli değilse diğer çocukların yanında kendini daha fazla sıkıntıya sokuyor , bu da üstün olduğu şeyde bile geriye gitmesini sağlayabiliyor , tabii çocuktan çocuğa da değişir ama , benim de oğlum aynı şekilde , ipad- bilgisayar kullanma ve İngilizce konusunda oldukça meraklı ve ilgili , fakat ne bileyim en basidinden bir parka gitsek yada mahalledeki çocukların arasına karışmasını istesem sorun çıkıyor.Yada mesela çocuk oğlumun ne dediğinden anlamıyor ,bilgisayardan bir oyundan bahsediyor mesela bizimki,diğeri ise düz duvara tırmanan cinsten,anlayacağınız birbirinin tersi iki çocuk , her ne kadar anne olarak biz aman derslerinde iyi olsun , ingilizce öğrensin bilgisayar öğrensin vs diye uğraşsak da, mahallede sabahtan akşama kadar oyun oynayan çocuğun yanına geldiğinde dengesi bozuluveriyor işte.Sürekli ağlayan yada arkadaşlarına müdahale eden bir çocuk olup çıkıyor...Amaaan ne çok uzattım , mazur görün , benim oğlumdan gördüğüm dolayısıyla görüşüm 1 yıl daha kreşe devam etmesi ama evde de bildiklerinin üstüne bilgi eklenmesi yönünde :34:

Oğlum eylülde 51 aylık olacak , kayıtlar erken başlıyormuş ben daha yeni öğreniyorum...Okulla filan işimiz olmadığı için , sizce de zarf falan göndermeleri gerekmiyor muydu kızlar yoksa ben mi garip düşünüyorum?Kayıtlar eylülde filan yapılır ordan da okula gider hemen diye düşünmüştüm ne bileyim :1: Bakalım yarın okula gideceğim şartlar neler ne istiyorlar yarın yazarım size de .. Bu arada topic neden bu kadar sakin acaba?

Kızlar vereceğim linkte açıklamalar var ama 2008leri önce alıcaz diyen müdürün , yada ne bileyim kayıt yapılmayacağını iddia edenlerin şeyleri nasıl oluyor onu anlamadım açıkcası.Kişisel görüşlerini mi paylaşmış oluyorlar yani bu şekilde çünkü bir okulda (atıyorum) 2009luları küçük diye alma yada marttan sonra doğanları alma diğerinde al olmaz ki sonuçta...Ayrıca mart ayında doğan eylülde 54 aylık olmuş oluyor bu da anaokuluna başlaması için yeterli değil mi?48-66 aylık öğrenciler anaokuluna kayıt yaptıracaklar bu yıl.Yanlışım varsa düzeltin kızlar?

ahanda link;
http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_do...rumlar-kayt-sartlar_590015_gorme_engelli.html

Son düzenleme:
benım gondermek ıstedıgım okul gecen sene 2007-2008 almıs
bu sene 2008* 2009 mart kadar bızde 2010 subat dogumluyuz kaldık yanı oglum o zaman 43 aylık olacaktı eylulde

36 aylık bile alıyorlar ben oğlumu kayıt ettirdim yarım gün 100 tl, tam gün 200 tl. ancak tam gün için anne ve babanın çalışıyor olması lazım. hangi ildesin?

Kızlar vereceğim linkte açıklamalar var ama 2008leri önce alıcaz diyen müdürün , yada ne bileyim kayıt yapılmayacağını iddia edenlerin şeyleri nasıl oluyor onu anlamadım açıkcası.Kişisel görüşlerini mi paylaşmış oluyorlar yani bu şekilde çünkü bir okulda (atıyorum) 2009luları küçük diye alma yada marttan sonra doğanları alma diğerinde al olmaz ki sonuçta...Ayrıca mart ayında doğan eylülde 54 aylık olmuş oluyor bu da anaokuluna başlaması için yeterli değil mi?48-66 aylık öğrenciler anaokuluna kayıt yaptıracaklar bu yıl.Yanlışım varsa düzeltin kızlar?

canım senin bahsettiğin anasınıfı. anaokulu farklı oğlum 2010 ağustos doğumlu. 2010 eylül doğumlulara kadar alıyorlar.

36 aylık bile alıyorlar ben oğlumu kayıt ettirdim yarım gün 100 tl, tam gün 200 tl. ancak tam gün için anne ve babanın çalışıyor olması lazım. hangi ildesin?

ben kayıt ettıremedım canım almıyorlar 2009 marttan sonrasını kayıt ettıremedım :S

ben kayıt ettıremedım canım almıyorlar 2009 marttan sonrasını kayıt ettıremedım :S

canım o zaman senin bahsettiğin anaokulu değil, anasınıfıdır. devletin anaokulları var. benim bahsettiğim M.B.na bağlı bir anaokulu hatta ön kayıt yaptırdık. eylülde de gerçek kayıtlar başlıcak.

ılkokulun yanında ayrı bır bına devletın ıste anasınıfımı oluyor bılemeıdm cok uygunmus fıyatalr ya bızım buralarda cok pahalı ıstanbuldayım ben

ahanda link;
T.Emlak Bankas Ataehir Anaokulu-OKUL NCES ETM KURUMLARI KAYIT ARTLARIGRME ENGELL

merhaba arkadaşım...
benim kızım da 2009 ocak doğumlu..bu topiği bulduğuma öyle sevindim ki anlatamam.kızım fiziki olarak gelişmiş,kreşte arkadaşları tarafından sevilen,gayet sosyal, uyumlu ve biraz da hassas bi çocuk.şuan 56 aylık, seneye bu zamanlar 68 aylık olacak...kızımda ne varsa en huysuz çocuklar bile onu seviyor.onunla anlaşabiliyor..hiç tanımadığı bi çocuğu görse parkta yada oyun alanında hemen oyun kurup anlaşabiliyor.ççancak daah çok küçük geliyor bana yaa...yani seneye göndermekle hata mı ederim bilmiyorum..
üzerimde baskı var kayınbabam gönder diye iddialaşıyor..bense kararsızım...
bu yıl özelde bi anaokuluna vereceğim..seneye ne olur nasıl olur bilemiyorum..kızımın bu saydığım olumlum özelliklerinin yanında bir de şöyle bir durumu var..mesela geçen dönem suçiçeği oldu bi müddet kreşten uzak kaldı..bu durumda o uyumlu çocuk gitti haliyle benden ayrılmak istemeyn bi çocuk geldi..yaklaşık 2 hafta gitmemişti kreşe..şimdi de yaz tatili dolayısıyla kreşten ayrı kaldı..dün müdüre hanım onu bi sınıfa soktu..yanında beni görmeyince hüngür hüngür ağladı..yani uzalka kalınca kreşe gitmek onun için zor ancak alıştı mı da gayet kolay oluyor bizim için...
belki şartları iyi olan özel bi okula yada öğretmeni iyi olan bi devlet okuluna verebilirim seneye ama çok kararsızım açıkçası..bir yanım gönder 1 yıl kaybetmesin çocuk yapar bu çocuk diyorken..diğer yanım hayır gönderme..hassas bi çocuk nasıl adapte olur...daha tuvaletine bile ben yardımcı oluyorum...kaldı ki küçük gidenlerden altına kaçıranlar bile olmuş..5 çocuktan 4ü okumatya geçememiş..
benimki hiç kavgacı değil.başka bir çocuk ona vursa hiç karşılık vermez..kreşteki öğretmenlerinin söylediği bu yönde..ben de tabi istemiyorum kendini savunsun isityorum..kimseye vurmasın ama kendine de vurdurmasın isityorum..
ÇOK KARARSIZIM ÇOK ARKADAŞLAR NE YAPSAM ÇIKAMADIM İŞİN İÇİNDEN..ALLAH TAN BİR YILIMIZ VAR SENEYE KADAR İYİCE DÜŞÜNÜRÜZ..PEKİ SİZLE NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ..SENEYE GÖNDERİCEK MİSİNİZ ÇOCUĞUNUZU İLKOKULA...
DİĞER SENE GÖNDERSEK BU SEFER DE 80 KÜSÜR AYLIK OLACAKLAR..OFF..

Back