2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

kızlar kızlık soyadlarınız duruyor mu durmuyor mu, ben kararsızım bu konuda :44: dursun istiyorum çok uzun, durmasın istiyorum bu sefer de bir markayı yok etmek gibi! kendini bildin bileli bu isim ve soyadla hemhâlsin, onu terk etmek zor geliyor :26:

bende hem kızlık soysimimi hemde eşimin soyismini taşıyorum ama soyadı değişikliğini nikah sırasında yani nikah işlemlerini başlarken söylüyorsun. bizde öyle olmuştu ama bildiğim kadarıyla sonra mahkeme kararı ile alabiliyormuşsun 2 soyismini

Merhaba herkese,

Yukarıda yazdıklarımı okumuşsunuzdur belki, evlilik sonrası bir bunalım, alışamama yaşıyorum sizde de olmuş muydu diye sormuştum ve anladığım kadarı ilek evliliğin ilk aylarında bir çoğumuzda olmuş böyle şeyler. Zamanla alışıldığı ve ilk zamanlar böyle bir bunalım yaşandığı konusunda neredeyse herkes hemfikir.

Şİmdi ben size başka bir şey soracağım, ben hiç böyle evlilik sonrası böyle bir süreç yaşayacağımı tahmin etmiyordum, eşimle 3,5 yıldır beraberdik ve severek isteyerek evlendim. Şİmdi tabi böyle bunalım yaşayınca ya acaba sebebi ne olabilir diye soruyorum durmadan ve bir kaç gündür garip bir hisse kapıldım, galiba kendimce bahane bulmaya çalışıyorum ki son bikaç gündür kapıldığım his çok kötü: ya acaba ben eşimi sevmiyordum da o evlilik telaşında anlamadım, evliliğin hayaline kapıldım, şimdi tüm düğün telaşı bitip sakin kalınca gerçekle mi yüzleştim diyorum. Sonra da saçmalama 30 yaşındasın ve 3,5 yıldır beraberdin öyle olsa anlardın diyorum, ne olur bana diyin ki bizde de zaman zaman oldu o sorgulama, sonra geçiyor, o saçma bir sorgulama, takılma buna geçer o his zamanla.

ne olur, bunları duymaya çok ihtiyacım var....sizde de zaman zaman böyle garip hisler oldu mu?

evet ilk zamanlar alışamama gibi durumlar bir boşluk hali oluyor .. ama geçici bunların hepsi

bence sen bu durumu düşündükçe kuruyorsun ve şeytan senin vesveseni artırıyor...

unut düşünme böyle şeyler .. evinle eşyalarınla ve en önemli eşinle evinde güzel vakitler geçirmeye bak..

bence hissettiğin şeyler sadece vesvese...

Merhaba herkese,

Yukarıda yazdıklarımı okumuşsunuzdur belki, evlilik sonrası bir bunalım, alışamama yaşıyorum sizde de olmuş muydu diye sormuştum ve anladığım kadarı ilek evliliğin ilk aylarında bir çoğumuzda olmuş böyle şeyler. Zamanla alışıldığı ve ilk zamanlar böyle bir bunalım yaşandığı konusunda neredeyse herkes hemfikir.

Şİmdi ben size başka bir şey soracağım, ben hiç böyle evlilik sonrası böyle bir süreç yaşayacağımı tahmin etmiyordum, eşimle 3,5 yıldır beraberdik ve severek isteyerek evlendim. Şİmdi tabi böyle bunalım yaşayınca ya acaba sebebi ne olabilir diye soruyorum durmadan ve bir kaç gündür garip bir hisse kapıldım, galiba kendimce bahane bulmaya çalışıyorum ki son bikaç gündür kapıldığım his çok kötü: ya acaba ben eşimi sevmiyordum da o evlilik telaşında anlamadım, evliliğin hayaline kapıldım, şimdi tüm düğün telaşı bitip sakin kalınca gerçekle mi yüzleştim diyorum. Sonra da saçmalama 30 yaşındasın ve 3,5 yıldır beraberdin öyle olsa anlardın diyorum, ne olur bana diyin ki bizde de zaman zaman oldu o sorgulama, sonra geçiyor, o saçma bir sorgulama, takılma buna geçer o his zamanla.

ne olur, bunları duymaya çok ihtiyacım var....sizde de zaman zaman böyle garip hisler oldu mu?

Canım sanırım bizdede oluyu öyle durumlar bizleri hep cicim ayları diye kandırdılarya şimdi sorun yaşayınca kendimizi ve sevgimizi sorguluyoruz ki bence biz abartıyoruz sanırım. Bende bi kaç gün baya abarttım evlenmesemiydim falan diyede. Ama geçti sayılır eşlerimiz içinde zor onlarında alışma süreci var. VE SEVMESEYDİK EVLENMEZDİK YADA EŞLERİMİZ BİZİ SEVMESEYDİ EVLENMEK İSTEMEZLERDİ. rahat ol cnm geçicektir eminim. bu mübarek günlerde allah hepimizin gönlüne göre versin.

Merhaba herkese,

Olur mu canım öyle birşey tabi ki eşini seviyorsundur,sadece geçiş süreci çok ağır oluyor.Düzenin değişiyor evin,yatağın değişiyor.Ama alışıcaksın.Kafanda böyle şeyler kurma,sorgulama,kendine zaman tanı.

şu an 1 ay oldu evleneli düğünden sadece 2 aylık 350 tl borcumuz var. onuda ödemesi çok zor geliyor nedense. şu 2 ay geçsede kurtulsak diyorum. yemek yapmak zor gelmiyor aslında ama eşim hergün yeni yemek yemek istiyr o biraz sıkıntı benim içn. onun dışında herşeeeeey süper ;)

herkese merhaba, bu bölümü yeni gördüm ve ben de yazmak istedim evlilikte 3. ayım bitmek üzere
hala evliliğe alışamadım. bazen evin işleri o sorumluluk o kadar zor geliyor ki anlatamam çalıştığım için
onun yorgunluğu da var sürekli iş ev koşuşturmaca bir şeyler yapmaya arkadaşlarla buluşmaya fırsatım yok
bunalıyorum

herkese merhaba, bu bölümü yeni gördüm ve ben de yazmak istedim evlilikte 3. ayım bitmek üzere
hala evliliğe alışamadım. bazen evin işleri o sorumluluk o kadar zor geliyor ki anlatamam çalıştığım için
onun yorgunluğu da var sürekli iş ev koşuşturmaca bir şeyler yapmaya arkadaşlarla buluşmaya fırsatım yok
bunalıyorum

Haklısın, alışmak baya bir süre alıyor sanırım. Benim 1,5 ay oldu, alışamayanlardanımi belki yukarıda yazdıklarımı okumuşsundur. Ben baya baya bir bunalım yaşadım düğünden bu yanai her geçen gün daha iyiyim ama alıştın mı diye sorarsan, hayır... aslında bana evin sorumluluğu pek sıkıntı yaratmıyor, onu bir şekil hallediyorum ama bana asıl zor gelen manevi kısmı oldu, eşimi uzun süredir tanıdığım ve sevdiğim halde. Sanırım eski düzenimden kopmak zor geldi, kimbilir belki de bu ruh halimin sebebinin altında evin sorumlulukları, yeni koşturmalar eskisi kadar rahat arkadaşlarınla görüşememe falan yatıyordur. Eşim ev işlerinde yardımcı, yemek diye tutturmuyor arkadaşlarımla görüşmeme de müdahale etmiyor ama tabi arkadaşınla buluşacağın zaman şimdi 40 şey düşünüyorsun, ay daha dün de dışardaydım, evde yemek var mı vs. Eskiden böykle dertlerimiz yoktu. Bir de ben de aşırı derecede annemlere dşükünlük başladı, zaten çok düşkündüm, ama evlendikten sonra sürekli onlarla olma isteği oldu.

Ame merak etme, çoğu evli arkadaşlarım senin ve benim bu yaşadıklarımızı yaşamış inan, zaman bırakın ve sürekli bu konuyu düşünmeyin diyorlar. en azından bir 4-5 ay geçsin diyorlar. Eee senin de daha 3 ay olmuş, daha çok yeni sayılır. Zamanla daha güzel olacak inşallah. Sende de evin sorumluluklarının getirdiği yük dışında benim bu bahsettiğim gibi hisler oldu mu?

Kızlar 13 gün sonra bende evliler kervanına katılıyorum. Bana neler tavsiye edersiniz? Nelere dikkat etmeliyim yada ne gibi durumlara düşüp neler hissedebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum

kızlarrr bende 1 ay 5 günlük evliyim:) :16::16::16::16:
bütün sayfaları tek tek okudum...aynı hisleri paylaşmak aynı şeyleri yaşamak beni ne kadar rahatlattı anlatamamm...hatta neden hep ben yapıyorum diye yakınmalarımın benzerlerini görmek "demekki yalnız değilmişimi" dedirtti bana...o nedenle yüzümden gülümsemeyle yazıyorum bunları size.
evet yemek seçimi konusunda eşimle zor günler yaşıoyoruz.ben tam bir otçul eşim ise tam bir etçil ken ortak yemeklerim genellikle sebze yemeklerimin içine birkaç parça et katmakla oluo...mesela sebze kızartmasının üzerine köfte gibi:)
ramazanın hemen dğünümüzden sonra gelmesi bizide noluoruz kıvamına getirdi. bütün gün ramazan etkisi nedeniyle bir türlü kendimize gelememelerimiz falan,,ha şu konuda şanslıyız sizler gibi hem ev hem iş yapmıoyurz. Rabbim sizlere yardımcı olsun.
benden de bu kadr kızlar...hepimiz mutlu ollalım inşallah..biz bunu hakediyoruzzzzzzzzzzz :52::52::52::52:

bende 24,06,2012 den beri sizlerdenim :) benim sorunumuda;bizde evlendikten nerdeyse 1 ay sonra ramazan geldi :( öncesindeyse balayı, akraba ziyaretleri, düğün yorgunluğu derken hiç başbaşa kalıp tadına varamadık evliliğin.şimdide iftar çok geç olduğundan akşamları dışarı çıkamıyoruz, hemen erkenden yatıyoruz sahura kalkabilmek için, hafta sonlarını uyuyarak geçiriyoruz. birbirimizi nerdeyse göremiyoruz. eşim sürekli mesailerde ve akşamları 1 saat, şanslıysak 2 saat görüşebiliyoruz. evlenmeden önce benim gece çıkmam sorun oluyordu o yüzden evlenince istediğimiz kadar dışarıda olabilicez, istediğimiz yere gideriz, şöyle gezeriz böyle eğleniriz filan diye dünya kadar hayal kurduk. hevesimiz kursağımızda kaldı resmen :( neyse ki son 1 hafta, inşallah ondan sonra kendimize gelip şu evliliğin tadını çıkartıcaz:)

misafirin eksık olmayacak galıba canım allah sabır kolaylık versin..zamanla duzene girer muhakkak eşinde sıkılır bir sure sonra sonuçta evde biri olunca eşiyle sohbet bıle edemıo ınsan..

merhaba kızlar bende daha 2 aylık evliyim ve baya bi borçlulardanım :(

kızlarrr bende 1 ay 5 günlük evliyim:) :16::16::16::16:
bütün sayfaları tek tek okudum...aynı hisleri paylaşmak aynı şeyleri yaşamak beni ne kadar rahatlattı anlatamamm...hatta neden hep ben yapıyorum diye yakınmalarımın benzerlerini görmek "demekki yalnız değilmişimi" dedirtti bana...o nedenle yüzümden gülümsemeyle yazıyorum bunları size.
evet yemek seçimi konusunda eşimle zor günler yaşıoyoruz.ben tam bir otçul eşim ise tam bir etçil ken ortak yemeklerim genellikle sebze yemeklerimin içine birkaç parça et katmakla oluo...mesela sebze kızartmasının üzerine köfte gibi:)
ramazanın hemen dğünümüzden sonra gelmesi bizide noluoruz kıvamına getirdi. bütün gün ramazan etkisi nedeniyle bir türlü kendimize gelememelerimiz falan,,ha şu konuda şanslıyız sizler gibi hem ev hem iş yapmıoyurz. Rabbim sizlere yardımcı olsun.
benden de bu kadr kızlar...hepimiz mutlu ollalım inşallah..biz bunu hakediyoruzzzzzzzzzzz :52::52::52::52:

bende isterdim yeni evimin tadını çıkarmak ama mecburen çalışıyoruz :)

şu an 1 ay oldu evleneli düğünden sadece 2 aylık 350 tl borcumuz var. onuda ödemesi çok zor geliyor nedense. şu 2 ay geçsede kurtulsak diyorum. yemek yapmak zor gelmiyor aslında ama eşim hergün yeni yemek yemek istiyr o biraz sıkıntı benim içn. onun dışında herşeeeeey süper ;)

aynen ya bizi anneleri gibi zannediyorlar ki bide yemek yapmayı bilmeyen birinden hergün ayrı bir yemek :))

Nüfus cüzdanı ile ilgili herhangi bir süre yokmuş, eşim değiştirmedi çünkü, onun için sordum ceza falan var mı diye hayır yok dedi,, Ama adres değişikliği 20 gün içerisinde yapılmazsa cezası varmış , ne zaman taşındığımı nereden biliceklerse

bende yeni adres değişikliği yapmış biri olarak size bi bilgi vereyim adres değiştirmeye giderken eve gelen en son faturayı götürün çünkü 20 günü geçerse ceza yazıyorlar.

KızLar yazdıklarınızı yeni okuma fırsatım oldu..Bende 25 günLük evLiyim ve yaşadıkLarınız düşündükLeriniz endişeLerinizin aynıLarını yaşıyorum..hatta düğün ertesi annem memlekete gitmişti yeni geldi..bana daha da ağır geldi..bir anda tek başına kalmak..sanki annem gelince bende geri eve dönücekmişim gibi geliyordu..ama son günlerde iftara bir yere gittiğimizde eve gitsek demeye başladığımı farkettim..yavaş yavaş herkes gibi aLışıcaz sanırım..bu süreçte hep tadını çıkarmalıyım diye düşünmek Lazım diye düşünüyorum..çünkü bugünLer bir daha geri geLmeyecek..zorLaştırmadan aşmak Lazım..eşLere de bence inatLaşarak değiL de bizim de çok yoruLduğumuzu onunda katkı sağLaması gerektiğini aLttan aLttan hissettirmek Lazım..

çok doğru söylemişsin arkadaşım tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler ramazan dolayısı ile çok yoruluyorum eşim sürekli dışarı çıkalım gezelim diyor ama çok yorulduğumu anlatınca bana hak veriyor hatta sofra kurmama yardım bile ediyor.karşılıklı saygı her zaman gerekli

slm kızlar bende yeni evliyim evime alıştım öyle büyük zorluklar yaşamadım eve alışmak yemek temizliklede bi sıkıntım yok zor ouyo ama yetişiyor. kendimi gün içinde ayarlıyorum eve gidincede kolay oluyo ama. Biz eşimle alışamadık evli olmaya çabuk alınıyoruz oda bende. neredeyse hergün bişey yüzünden sürat yapıyoruz. Ve çok sinirlerim bozuluyor bu duruma. Ayrıca şuda varki biz kadınların sürekli koşuşturması işinede bozluyorum ikimzde çalışıyorsak tek ben neden çabalıyorum erkekler bide en ufak bi yardımı bile büyük bi marifetmiş gibi abartıyolarda biz neden bu kadar çabalıyoruz. Biraz kafam karışık kızlar.

ee adı üstünde onlar erkek ev işi yapmazlar dolabın üst rarından tencereyi indirmek bile onlara çok zor gelir :) birde erkeğin tavrı çok önemli bende senin gibiyim mesela herşeye alınırım ama eşim alınmaz ve haklı olsa bile gönlümü almayı bilir iki tarafta da biraz keçilik varsa o biraz zor oluyor işte ne diyim arkadaşım Allah yardımcın olsun :))

bende internetten beğendiğim yemeklerin çıktısını aldım dosyaladım mutfağımda duruyor.
ve her yemek yaparken bende mutlaka bakarım çünkü unutkanım.
haftaiçi misafir yeri gelince mecbur oluyor 1 gün önceden yemekleri yaptın mı ağırlaması da çok kolay oluyor

daha 2 gün önce hafta içi iftar yemeği verdikten sonra kesin karar verdim h.içi misafir kabul edemicem üzgünüm :))

Ben de 2 Temmuzda evlendim.Balayına gittik geldik iyi güzel döndükten sonra içimde çok derin bir boşluk oluştu.Kocamı çok seviyorum ama yeni bir hayat.Ailenin yanındaki o güvenli hayattan kopmak yepyeni bir düzen...Hiç tahmin ettiğim gibi olmadı,ağlama krizleri,hiç yoktan kavga çıkartmak,uyuyamamak gibi şaçma sapan şeyler yaşadım.
Ama bir süredir daha iyiym özellikle dün akşam bir karar aldım.Bu ev benim, bu hayat benim,nasıl başlarsa öyle gider.düzeni nasıl oturtursam öyle gidecek.İş hayatıyla birlikte tabiki de çok zor ama her daim bakımlı marifetli elinden her iş gelen hemde iş hayatı başarılı hep kıskanılan kadınlar vardır ya ...Tatlı dilli ,güler yüzlü olup bu işi kıvırmaktır niyetim bakalımneler olucak.

benimde temennilerimden biride bu inşallah hep beraber başarırız.

Back