2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Şu buzluğu kullanma işini bende öğrensem fena olmayacak sanırım.. Pişirdiğin yemeği koyuyorsun değil mi? Buzluktan çıkarınca da sadece ısıtıp servis yapıyorsun??

Şu buzluğu kullanma işini bende öğrensem fena olmayacak sanırım.. Pişirdiğin yemeği koyuyorsun değil mi? Buzluktan çıkarınca da sadece ısıtıp servis yapıyorsun??

evet şekerim pişiriyorum,soğumasını bekliyorum,sonra kalanını buzdolabı poşetine ikimize yetecek kadar paylaştırıyorum ve koyuyorum,inanılmaz rahat oluyorç.Annem börek çörek vermişti onları da koymuştum dolaba,dün kayınvalidemler iftara geldi börekleri ve zeytinyağlıları dolaptan çıkarttım bu kadar şeyi tek izin gününde nasıl yetiştirdin dediler.Çok keyifliydi.

bende internetten beğendiğim yemeklerin çıktısını aldım dosyaladım mutfağımda duruyor.
ve her yemek yaparken bende mutlaka bakarım çünkü unutkanım.
haftaiçi misafir yeri gelince mecbur oluyor 1 gün önceden yemekleri yaptın mı ağırlaması da çok kolay oluyor

pişmiş yemeği yani yanlış anlamıyorum dimi ben

tavsiyeni mutlaka deneyeceğim, fazla yemek yaptığımda, sürekli aynı şeyi yemekten sıkılıyor insan ve bir müddet sonra bozuluyor çöpe atmak zorunda kalıyorum( kayınvalidemlerle aynı şehirde değilim ama görümcemi iftara çağırmayı düşünüyorum bende bakalım müsait olabilirse

pişmiş yemeği yani yanlış anlamıyorum dimi ben
Canım yemeği pişirdin mesela karnıyarık;10 tane patlıcandan pişirdin yemeği 2 tanesini yediniz geriye kalan 8 tanesini istersen 2 şerli paketle.(buzdolabı poşetiyle)istersen geriye kalan 8 tanesini tek poşete koy.Ama önemli olan onu dolaptan tüketmen lazım ikinci kez dolaba girmesi sağlıksızmış.No frost tüm dolaplar bu şekilkde kullanılabilir.Ve inanın yeni pişmiş kadar tze ve lezzetli oluyor.Ben yer yaptığım yemeği biraz fazla yapıyrum soğuyunca atb dolaba.Hergün başka yemek yemiş oluyorz.1 haftada dolap baya baya doluyor, fazla fazla yapınca.

Ay süpermiş bu ya yemeği fazla yapmakta birşey yok fazla fazla yapıp hemen atarım dolaba. Ohhhh. Vallahi çok teşekkür ederim bu faydalı bilgi için:))))

Benim içinde yemekleri ziyan etmemek adına güzel bir alternatif oldu buzluk işi.. Akşama iftar menünüzde ne var kızlar, benim cumadan kalma yemeklerim var:)) haftasonu iftara davetli olduğumuz için bugüne kaldı,
patlıcan yemeği
pilav
şehriye çorbası

yanına da salata yaparım yada ayran..

Merhaba,

Senin bu yaşadıklarının aynını hatta çok daha fazlasını ben de yaşadım ve yaşıyorum, ben evleneli de bir ay oldu. Dediğin gibi balayı dönüşünden itibaren içimde inanılmaz bir boşluk, mutsuzluk, garip bir güvensizlik oldu. Ben de eşimi çok seviyorum ve isteyerek evlendim, zaten 3,5 yıldır da beraberdik. Ben sandım ki düğünün ertesi gününden itibaren gayet mutlu mesut devam edecğiz hayatımıza ama bende öyle olmadı. Sürekli bir ağlama krizi, garip bir boşluk, hiçbir şeyden keyif almama, evi garipseme nasıl yani ben artık burada mı yaşayacağım gibi garip sorular, hatta kıyafetlerim bile bana yabancı geliyordu. Başta çok korktum çünkü sadece ben yaşıyorum bunları sandım, hemen yeni evlenen yakın arkadaşlarımla paylaştım ve öğrendim ki hepsi yaşamış, sanırım yeni düzene alışmaya çalışmakla ilgili bir şey, bir de evlenmeden önceki hayatımızda da çok mutluyduk ondan sanırım. Ama hepsi zamanla geçeceğini söyledi. Ben hatta onunla yetinmeyip bu konuyu internette de araştırdım ve kendimi bu sitede buldum. Belki diğer forumlarda yazdıklarımı okumuşsundur. Hatta sana buraya yazdığım ilk yazıyı aşağıya kopyalıyorum. Gördüğün gibi aynı hisler, keşke kimse yaşamasa ama insan yalnız olmadığını bilince yük hafifliyor bir nebze de olsa. Bak dün ne güzel karar almışsın, ben de öyle yapmalıyım.Umarım en kısa sürede atlatırız bu süreci.

BU konuda ilk yazdığım yazı aşağıda:
Merhaba herkese :))

Ben yeni katıldım bu siteye, evleneli 3 hafta oldu ve ben galiba evlilik sonrası bunalımı yaşıyorum, hiç alışamadım. Oysa 3,5 yıldır beraberiz hiç de sorun yok onu seviyorum isteyerek evlendim ve bu süreçte çok şükür hiç sorunumuz da olmadı. Ama düğünün ertesi gününden beri garip bir ruh halindeyim, boşluktayım sanki. Ev ve her şey istediğimiz gibi oldu, taşınmadan önce bile oturacağımız evi daha çok benimsemiştim, şimdi nasıl yani burası benim evim mi burada mı yaşayacağım diye düşünüyorum. eski düzeni ve ailemi arıyorum. Eşim çok anlayışlı allahtan. ama ben niye böyle oldum bilmiorum, sürekli bir ağlama krizi... bu siteye girip bir bakayım dedim ve gördüğüm kadarı ile ilk zamanlar tüm bayanlar böyle şeyler yaşıyor, sanırım eski düzenden kopuşun etkisi. Çoğu kişinin böyle şeyler yaşadığını bilmek ve yalnız olmadığımı bilmek rahatlatıyor, o nedenle katıldım bu siteye, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Benimde bugün 3 haftam geride kaldı,ama artık daha rahatım.Çok yorucu bir süreçti.Ama yavaş yavaş alışıyorum benimsiyorum.Daha sabırlı ve anlayışlı olmaya çalışıyorum.Kendime özn gösteriyorum.Şık sofralar kurmaya çalışıyorum.Umarım iyi olucak.

slm kızlar bende yeni evliyim evime alıştım öyle büyük zorluklar yaşamadım eve alışmak yemek temizliklede bi sıkıntım yok zor ouyo ama yetişiyor. kendimi gün içinde ayarlıyorum eve gidincede kolay oluyo ama. Biz eşimle alışamadık evli olmaya çabuk alınıyoruz oda bende. neredeyse hergün bişey yüzünden sürat yapıyoruz. Ve çok sinirlerim bozuluyor bu duruma. Ayrıca şuda varki biz kadınların sürekli koşuşturması işinede bozluyorum ikimzde çalışıyorsak tek ben neden çabalıyorum erkekler bide en ufak bi yardımı bile büyük bi marifetmiş gibi abartıyolarda biz neden bu kadar çabalıyoruz. Biraz kafam karışık kızlar.

bende 3 haftalık evdeyim. gayet iyiyim . eşimla anlaşıyoruz ama herşeyi benim düşünmem ve çabalamam benide yoruyor bende çalışıyorum sonuçta.. sanırım yeni nesil ortak çalışan bayan sorunumuz bu çözümü ne sizce kızlar. ben eskiden çok söylenirdim sevgiliykne şimdi konuşmuyorum çünkü konuşuram yüzgöz olup kavga etmek istemiyorum . ne yapmalı bu eşlere daha duyarlı olmaları için

bu konuyla ilgili bizde çözüm arıyoruz. Çözümü bulan anlatsın

Bende 2012 gelini olacağım kısmetse bakalım kasımda düğünüm
bazı arkadaşlarımın yaşadığını yaşar mıyım bilmiyorum..
Benim evimin kayınvalidem ile aynı binada yani yemek vs işi nasıl olacak hiç bir bilgim yok eşimin bir dairesi daha var kirada o orada oturalım dedi ben kayınvalideme yakın olsun dedim tek çocuk eşim birde ablası var evli. şimdi herkes keşke diğer evi seçseydin diyor zorlanacaksın diyorlar bazen aklıma geliyor acaba kayınvalidem ile geçinemem mi diye.
şuana kadar birşey yaşamadık. gerçi eşim aileler tanışmaya gittiğinde annesi teyzesi ve ablası varken şunu söyledi bu zamana kadar hep ailem sizlerdiniz siz kıymetliydiniz ama artık benim tek ailem herşeyim emel dedi. teyzesi bizim papuçlar dama atıldı abla dedi ben ses etmedim.. şimdi dediğini evlendiğimizde uygular mı bilmiyorum asla yalan söylemez ve yapamayacağı birşey içinde asla söz vermez ..

Canım allah tamamına erdirsin. Bende görümcem ve kayınvaldemele aynı binada oturuyoruz anlaşırsan bi sıkıntı çıkmaz. gerçi bende yeniyim şimdilik bi sıkıntı yok. Benim eşimde kimseyi karıştırmaz ve banada der anneme iyi gelin olmak için her dediğine tamam demeki karışamasın.

Bence de diğer evi seçseydin daha iyi olurdu ama, aynı binada oturunca da illa problem yaşayacaksın diye bir şey yok.. Hayırlısı buymuş demek ki.. Allah yardımcın olsun düğün hazırlıklarında..

Biraz ısrarcı olmak lazım sanırım.. Bıkmadan usanmadan , yardım istemek lazım, azıcık nazlanmak lazım, bir müddet sonra onlarda da alışkanlık yapacaktır diye umuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…