Kesinlikle , birde taraftan duyduklarım burada okuduklarım 3 günlük, bir haftalık evliler, çok mutluyuz, ayaklarımız yerden kesildi falan deyince herhalde bizde sorun var diyordum, ama gerçekten zamanla insan alışıyormuş, ben zamanla daha da güzel olacağını düşünüyorum.. Bu arada ben çalışıyorum, yoğun bir işim var, ev işlerinin hepsini yetiştirmekte biraz zorlanıyorum, siz çalışıyor musunuz evde misiniz? yemekte pratik bilgileriniz varsa paylaşın benimle(
sanırım herkes o duyguyu yaşıyor ve boşluğu. Bir koşturmaca içinden sakin bir hayat ve bütün düzenin değişmiş bir şekilde. Sürekli bunu düşünerek ne zaman alışıcam diye beklersek olmuyor bir türlü haytı kabul etmek lazım hepimizin eşleri hiç yadırgamamıştır yeni hayatlarını çünkü onlar kabul ediyorlar. Bende artık yaşadığım anın ve eşimin yanımda olmasının keyfini çıkartıyorum. Ve şimdi evli olmak daha bir güzel:)))[/QUOT
Evet onlar bizden çok daha çabuk uyum sağlıyorlar, eşime baktığımda öyle mutlu ki, ben niye onun kadar mutlu değilim diye üzülüyordum hep... Zaman geçtikçe, daha çok alışıyoruz varlıklıklarına, :) Artık akşamları iş çıkışı evime giderken isteyerek mutlu mesut gidiyorum:)
buzluğunu doldur eve geldiğinde pişirme süresi ile uğraş sadece
tahmini 7 gibi evde oluyorum 30*35 dk içinde yemeklerim hazır oluyor. böyle yetiştiremem dersende.
akşamdan yap
çok şükür, aynen bende daha yeni alışıyorum, ilk zamanlar sudan çıkmış balık gibiydim... burası benim evim mi, ben şimdi bu adamla bir ömür mü geçiricem diyordum( ama artık çok şükür evimi daha çok seviyorum, kocamla vakit geçirmekten daha çok zevk alıyorum, evli olmanın,sevgili olmaktan nişanlı olmaktan daha güzel yanlarının olduğunu keşfediyorum gün geçtikçe..:)) Evlenmeden önce 4 yıl çıkmıştık eşimle birde, ona rağmen yaşadım bunları birde düşün..:))
7 ,20 de evde oluyorum bende.. pratik olarak buzluğu kullanmaya başlamadım, ama işi çok kolaylaştırdığını söylüyorlar,, benim eve geldiğimde 1 saatim mutfakta geçiyor(
ilk zamanlar istersen 1 gün önceden yemeğinin tek çeşitini yap
sonra zaten zamanla elin hızlanıyor. daha çabuk yapıyorsun 2 çeşit yemeği ocağa koyup hemen salata geçebiliyorsun
Kasım'da evleniyorum inşallah ve sizleri okudukça bocalayacak mıyım yoksa çok mu normal gelecek acaip merak ediyorum:44:
mutluluklar hepinize :)
Ben bekarken mutfağa çok fazla girmezdim, sağolsun her işi annem hallederdi.. o yüzden biraz bocaladım, yeni yeni yemekler yaptıkça kendime daha çok güvenim geliyor, tecrübe ede ede pratikleşicem heralde:))
benim de öyleydi.
annemin çalışmasına rağmen eve gelir yan gelip yatardım
dediğin gibi artık kendi evine alışıyorsun ve bi anda sihirli değnek değiyor.
Evet aynen öyle, geçen hafta annemleri yemeğe çağırdım, annem masayı görünce şaşkınlık geçirdi, inanmadı benim o sofrayı hazırladığıma:))
zamanla daha hızlı ve daha güzel yemekler yapıyorsun tariflere baktıkça öğreniyorsun merak etme.
bende aileyi balayı dönüşü çağırdım. tatlı yapamadım diye oturdum ağladım 2 defterde de farklı tarif yazıyor diye.
ve harika yemekler çıktı ortaya sanırım içgüdüsel bişey
Ben de 2 Temmuzda evlendim.Balayına gittik geldik iyi güzel döndükten sonra içimde çok derin bir boşluk oluştu.Kocamı çok seviyorum ama yeni bir hayat.Ailenin yanındaki o güvenli hayattan kopmak yepyeni bir düzen...Hiç tahmin ettiğim gibi olmadı,ağlama krizleri,hiç yoktan kavga çıkartmak,uyuyamamak gibi şaçma sapan şeyler yaşadım.
Ama bir süredir daha iyiym özellikle dün akşam bir karar aldım.Bu ev benim, bu hayat benim,nasıl başlarsa öyle gider.düzeni nasıl oturtursam öyle gidecek.İş hayatıyla birlikte tabiki de çok zor ama her daim bakımlı marifetli elinden her iş gelen hemde iş hayatı başarılı hep kıskanılan kadınlar vardır ya ...Tatlı dilli ,güler yüzlü olup bu işi kıvırmaktır niyetim bakalımneler olucak.[/QUO
İyi taraflarından bakmak lazım, güzelliklerini görmek lazım, herşey dört dörtlük olmuyor elbet... ilk başta bende yırtınıyordum, evim toplu olsun, yemeklerim güzel olsun, üstüne birde ben süslü püslü olim diye ama imkansız... ben eşimde önce çıkıyorum, eşimden sonra giriyorum eve :)) elektriklenmiş saçlarla oturuyorum yemekte karşısına:)) o yüzden artık ev işleri konusunda kendimi çok fazla paralamıyorum... Benden kıymetli mi:))
İlk iftar akşamı da yemeği yetiştiremeyeceğim diye resmen mideme ağrılar girdi, yetişmese eşim birşey demez sorun yapmaz ama... ister istemez insan panik yapıyor... Ama çok şükür hepsi yetişti, üstünde dumanı tüten mis gibi bir sofra hazırladım kocama:)
afiyet olsun.
böyle böyle bi bakmışşsın iş çıkışı bile rahatlıkla yemek hazırlayabiliyorsun.
hatta haftaiçi akşam yemekli misafir bile alabiliyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?