2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

canım ilkay elinden geleni yapıyor, evde koşturuyor, ben bu eve gidince sadece yemek yapıyorum. yani dün öyle oldu. eşim arkamdan topluyo dağınıklıklarımı. ama evin o dağınık hali sinirlerimi bozuyor... bir de sabah kahvaltı yapamazsam gergin oluyorum şu an olduğu gibi. evim üç dk mesafede, cumartesi de çalışmıyorum; ama bu haftasnu şehirdışındaydım ve şu an evin bütün işi duruyor :50: sanırım benim sorunum eşime kendime çok zaman ayırmam, evi boşlamam. yine de öğle araları son 15 dkda yemek yiyorum nerdeyse her gün. onun dışında sürekli koşturuyorum evde. işyerindeki işleri de aksatıyorum. cuma gelsin istiyorum :50:

krizcim, herkesin aksine evliliği masalsın bir mutlulukla yaşıyorsun :nazar::nazar::nazar:

bu çok güzel aslında...ama buna artı bişiyler daha eklemen gerekiyor demek ki şuan mutsuzsun..:31:
ben de kahvaltı yapamadığım zamanlarda çok huzursuz olurum..eğer söyleme imkanın varsa ya da bir şeyler alabiliyorsan önce karnını
doyur lütfen..ve sonra düşünmeye başla. ( tereciye tere satıyor gibi hissediyorum bazen sen ve ilkayla konuşurken affedin.:50: ) sen daha iyi bilirsin diye ekleyeyim..

ama bazı anlar arabanın benzine ihtiyacı olup o olmadan çalışmaması gibi işte kişinin de önce birincil ihtiyaçlarını karşılayıp öyle düşünmesi gerek diye düşünenlerdenim..

sonrasında epey bir vaktin var gibi temizlik için aslında.o evinin 3 dk olması var ya ooo..inan büyük bir nimet senin için..bak ben 3 saatten bahsediyorum.:52:
keş 3 saat en az bir de..3 saatte ben koca bir aç ordusuna yemek hazırlarım, bir kitabın önemli bir kısmını bitiririm, bir evin neredeyse tüm temizliğini yaparım ( günlük)..
ve pek çok şey daha..

zamanı kaliteli kullanmak çok önemli hepimiz için..ben bile özümle sorunsuz bir gün geçirmek adına tüm işlerimi gözden geçirip toparlamaya çalışıyorujm ki
canımı sıkmasın ya da son an sürprizi yaşatmasın..

yemek yapmayı hiç sevmediğini gördüm sanki..:31: yemek bir kadın için bence inanılmaz bir terapi..:29: gerçekten sevmeye çalışırsan
en güzel vakitlerin mutfakta geçer..hem yemeklerini hazırlarsın hem de zevk alırsın..

başta da dediğm gibi geçici bir durum senin ki, bugün krizciğimizin biraz kriz günü:31: h.sonu da şehir dışında
olman planlarını ( eve dair belkide ) bozduğu için ve etrafı dağınık gördüğün için bu kadar olumsuz bakıyorsun ama bir kaç
saatine mal olur emin ol .h.sonu biraz daha zaman ayırıp en azından yeni yıla süper bir başlangıç yaparsın..:16:

üzülme canım ya.. umarım atlatılabilir sorunlardır.. bende o kadar sıkılıyorum ki bazen bizde tartışıyoruz ama inan ufak bir atınca tüm kederim yok oluveriyor akşama kadar öyle çok özlüyorum ki ufak tartışmalar renk katıyor.. Allah büyük dert ve kederlerden göstermesin.. bazen annemi özlüyorum telefonda saatlerce konuşsan bile göz görmeyince gönül katlanmıyor ..

yok canım o kadar büyük kavgalarımız yok çok şükür .. ben annem yakınımda olmasına rağmen çok özlüyorum.. sen daha uzaktasın Allah yardımcın olsun canım.

insan üzülüyo bi de:50: madem altından kalkamıcaktım niye evlendim diyorum bazen kendime:5::5:

işte bunu deme..:20: altından kalkılamayacak bir şey yok ..yeter ki sağlığımız iyi olsun..güzel bir planlama ile bazen her şey çözülür..
evet bazen evdeki hesap çarşıya uymaz ama o zamanları da tolere etmek gerekiyor.:34: havlu atmak olmaz hemen..

aslen eskişehirliyim eşimle üniv.de tanıştık 5.yılımızda evlendik.. şu aralar evdeyim can sıkıcı oluyor biraz e birde aile özlemi var tabi.. şimdi konyada yaşıyoruz eşimin işi sebebiyle bu şekilde benim.. siz neler yaparsınız ? :)

oo yarım hemşerim sayılırsın..:31: konyayı bilirim, konyalı kardeşim gibi sevsdiğim bir dostum var.kankam hatta:34:
alışma süreçleri biraz sancılı geçiyor sanırım..ben de alıştırsam iyi olacak kendimi..

ben konunun yine en ihtiyarlarından..:27: yaşım 30 , istanbul dayım, muhasebeciyim,aslen karadenizliyim, hırçın ve sert:9:
ama genelde severler beni işte..sağolsunlar.

taa görüşürken planladığımız şeyleri yapmıyoruz. birlikte kitap okuyacaktık, iki kere oturup okumuşuzdur. birlikte namaz kılacaktık, sadece sabahları yapabiliyoruz onu da her zaman değil. düzenimiz oturmadı ve huzursuzum :50: yoksa dediğin gibi hayal gibi bir evlilik... her gün birbirimizin yüzüne söylüyoruz, iyi ki seninle evlenmişim diye, iyi ki beni seçmişsin diye. ben işleri yapmıyorum, o yapıyor, düzenliyor sırası gelince.. silkelenip kendime gelmem lazım. sabah geç uyandık, benden yarım saat geç uyandı diye sinirleniyorum sanırım ona. garibim benim, halbuki hep kıymetini bilmeye çalışıyorum. geçen de son iki saatlik saat diliminde hep yanağımdan öptün diye oturup surat asmıştım. adetim yaklaşıyor ondan galiba, her şeye takılmaya başladım :50:

yok canım o kadar büyük kavgalarımız yok çok şükür .. ben annem yakınımda olmasına rağmen çok özlüyorum.. sen daha uzaktasın Allah yardımcın olsun canım.

ilk 2 ayımda o kadar çok zorlanmıştım ki canım tamamen aileler kültürler farklı.. tamamen farklı bir hayata atılıyorsun ve tamamen hayatın yükü omuzlarına biniyor.. konya ve eskişehir kültür ve yaşayış bakımından açık ara farklı.. kayınvalidemlerle yakın oturuyoruz saolsun çok tatlı bir insan bana hiç zorluk çıkarmadı çok seviyorum kendisini ama bazen gelin kaynana ilişkisi oluyor malesef.. bu sebeple hayat daha zorlaşıyor.. sen üzme kendini umarım atlatırsın sıkıntılarını ailen sana en büyük teselli yanında olmalarıyla.. insan ailesinin yanında olunca daha bi güvende hissediyor..

işte bunu deme..:20: altından kalkılamayacak bir şey yok ..yeter ki sağlığımız iyi olsun..güzel bir planlama ile bazen her şey çözülür..
evet bazen evdeki hesap çarşıya uymaz ama o zamanları da tolere etmek gerekiyor.:34: havlu atmak olmaz hemen..

oo yarım hemşerim sayılırsın..:31: konyayı bilirim, konyalı kardeşim gibi sevsdiğim bir dostum var.kankam hatta:34:
alışma süreçleri biraz sancılı geçiyor sanırım..ben de alıştırsam iyi olacak kendimi..

ben konunun yine en ihtiyarlarından..:27: yaşım 30 , istanbul dayım, muhasebeciyim,aslen karadenizliyim, hırçın ve sert:9:

eylül başakcım biz senle yeni tanışıyoruz bu arada ben de yasemin istanbulda oturuyorum 23 yaşındayım 3 aylık evliyim.:1::1: genelde uyumlu ve sevecen bi kızım balık burcuyum:1::1: yeterince tanıtım yaptım galiba:16: neyse konumuza dönelim. canım evliliğin ilk zamanları zaten sürekli akrabalar el öpmelerle geçti. bişey anlayamadık eve adapte olmam gerçekten çok zor oldu. ilk bir ay ağlamadığım gün yoktu:50: şimdide iki gün gtmesem annem babam küsüveriyo. onlara gtsem eşim kızmaya başlıyo iki günde bir niye gdiyosun diye. evimi ihmal etmekte istemiyorum kaldım arada böyle işte:18::18::18:

ben ailemi hiç aramıyorum ya, çok tuhaf :44: bu konuda kendime kızmaya başlıcam. burda bakıyorum uzakta olanlar özlüyor. sanırım ben bir sene tek başıma uzak yaşadığım için alıştım, tek başına hayat çok zordu, tamir alışveriş her şey sana bakıyor. şimdi yüküm hafifledi diye aileyi falan da aramaz oldum :9: iki üç günde bir knuşuyorum ama hala gitmedim, inşallah yılbaşından sonra :31:

[/QUOTE]

maşallah :) çok güzel yaa ben çok severim karadenizin insanını hırcın sert ama yufka yürekli olurlar.. bu arada 23 yaşındayım ben :)

yasemin, ailelerle ilişkilerinde bir kural oluşturup onlara söyleseniz çok iyi olur bence :44: böyle beklentileri büyütmekten başka bir şey olmaz ki :50: sen arada sıkışır kalırsın :50:

ilk 2 ayımda o kadar çok zorlanmıştım ki canım tamamen aileler kültürler farklı.. tamamen farklı bir hayata atılıyorsun ve tamamen hayatın yükü omuzlarına biniyor.. konya ve eskişehir kültür ve yaşayış bakımından açık ara farklı.. kayınvalidemlerle yakın oturuyoruz saolsun çok tatlı bir insan bana hiç zorluk çıkarmadı çok seviyorum kendisini ama bazen gelin kaynana ilişkisi oluyor malesef.. bu sebeple hayat daha zorlaşıyor.. sen üzme kendini umarım atlatırsın sıkıntılarını ailen sana en büyük teselli yanında olmalarıyla.. insan ailesinin yanında olunca daha bi güvende hissediyor..

kaynanamlada yakınım ben:1::1: ama Allahtan kaynanalık yapmadı bana. her gün arar bi ihtiyacın varmı diye. bazen yemeklerle gelir kapıya bugün yemek yapma ben yaptım diye:1::1: ilk günler çok kızardımda niye getiriyo ben yemmek yapmayı bilmiyomuyum diye eşimin başına ekşirdim:17::17: sonradan anladım kadının kötü bi niyeti olmadığını. ben biraz fesatım galiba:1::1::1:

kızlar sizler karadenizin neresindensiniz :31: benim eşim trabzonlu :16: küçüklüğümden beri trabzona gitmek istemişimdir, sonra orda okumak istedim olmadı. bir baktım trabzonlu adamla evlenmişim :9: taç'ın trabzonlu nevresim takımını aldım öyle hevesliymişim ki, bazıları o ne erkek gibi dedi ama aldım, çok seviyorum çünkü. hatta yakın zamanda sersem keşke, bizimki daha bir mutlu olsun :9: ve şu an trabzon kütüğüne bağlıyım, hayat insanı nerelere getiriyor :53:

ben ailemi hiç aramıyorum ya, çok tuhaf :44: bu konuda kendime kızmaya başlıcam. burda bakıyorum uzakta olanlar özlüyor. sanırım ben bir sene tek başıma uzak yaşadığım için alıştım, tek başına hayat çok zordu, tamir alışveriş her şey sana bakıyor. şimdi yüküm hafifledi diye aileyi falan da aramaz oldum :9: iki üç günde bir knuşuyorum ama hala gitmedim, inşallah yılbaşından sonra :31:

bende iki sene yalnız yaşadım üniversitede tek başına düşün:1::1: bende hani evlenince zorlanmam zaten alıştılar diye düşünürken daha bi üstüme düşmeye başladılar:18: eşime de kızamıyorum gtmek istemiyo diye çünkü haklı. ben onun ailesine gderken binbir suratla gdiyorum:17:

kaynanamlada yakınım ben:1::1: ama Allahtan kaynanalık yapmadı bana. her gün arar bi ihtiyacın varmı diye. bazen yemeklerle gelir kapıya bugün yemek yapma ben yaptım diye:1::1: ilk günler çok kızardımda niye getiriyo ben yemmek yapmayı bilmiyomuyum diye eşimin başına ekşirdim:17::17: sonradan anladım kadının kötü bi niyeti olmadığını. ben biraz fesatım galiba:1::1::1:

böyle kaynanaya can kurban :52: ı love you kaynana, ı love you kaynana :9:

kızlar sizler karadenizin neresindensiniz :31: benim eşim trabzonlu :16: küçüklüğümden beri trabzona gitmek istemişimdir, sonra orda okumak istedim olmadı. bir baktım trabzonlu adamla evlenmişim :9: taç'ın trabzonlu nevresim takımını aldım öyle hevesliymişim ki, bazıları o ne erkek gibi dedi ama aldım, çok seviyorum çünkü. hatta yakın zamanda sersem keşke, bizimki daha bir mutlu olsun :9: ve şu an trabzon kütüğüne bağlıyım, hayat insanı nerelere getiriyor :53:

ben kastamonuluyum, eşim bilecikli:1::1:

taa görüşürken planladığımız şeyleri yapmıyoruz. birlikte kitap okuyacaktık, iki kere oturup okumuşuzdur. birlikte namaz kılacaktık, sadece sabahları yapabiliyoruz onu da her zaman değil. düzenimiz oturmadı ve huzursuzum :50: yoksa dediğin gibi hayal gibi bir evlilik... her gün birbirimizin yüzüne söylüyoruz, iyi ki seninle evlenmişim diye, iyi ki beni seçmişsin diye. ben işleri yapmıyorum, o yapıyor, düzenliyor sırası gelince.. silkelenip kendime gelmem lazım. sabah geç uyandık, benden yarım saat geç uyandı diye sinirleniyorum sanırım ona. garibim benim, halbuki hep kıymetini bilmeye çalışıyorum. geçen de son iki saatlik saat diliminde hep yanağımdan öptün diye oturup surat asmıştım. adetim yaklaşıyor ondan galiba, her şeye takılmaya başladım :50:

plandıklarınızı yapamadığınız için işte her şey...ama az önce de dedim , evdeki hesap her zaman çarşıya uymuyor..ve bu bahsettiğin sebeplerden ötürü inan canını bu denli sıkmaya değmez..regl sendromuna bağlamak en akıllıcası tabi bir kadın için..:1: huysuz ve tatlı kadınlar bizi..:13:

eylül başakcım biz senle yeni tanışıyoruz bu arada ben de yasemin istanbulda oturuyorum 23 yaşındayım 3 aylık evliyim.:1::1: genelde uyumlu ve sevecen bi kızım balık burcuyum:1::1: yeterince tanıtım yaptım galiba:16: neyse konumuza dönelim. canım evliliğin ilk zamanları zaten sürekli akrabalar el öpmelerle geçti. bişey anlayamadık eve adapte olmam gerçekten çok zor oldu. ilk bir ay ağlamadığım gün yoktu:50: şimdide iki gün gtmesem annem babam küsüveriyo. onlara gtsem eşim kızmaya başlıyo iki günde bir niye gdiyosun diye. evimi ihmal etmekte istemiyorum kaldım arada böyle işte:18::18::18:

memnun oldum yasemincim.:31: hayırlı olsun size de bir yastıkta kocayın inşallahhh:nazar::nazar::emir_bebek:

hemen güzel bir çıkış yapayım..ne annenleri ne eşinin ailesini size mecbur edin..yani canınız ne zaman isterse o vakit gidin..
sizin artık ayrı bir yuvanız yok mu? evlilik iki birey arasında değil mi? ailene de sen söyleyeceksin, anne işlerim var,evime zaman
ayırmam lazım..yoksa onlar üzülüyor dur bir gönüllerini alayım diye herkesin gönlünü hoş edersen daha genç yaşta üzüntü ,sıkıntı sahibi olursun..
şahsen ben iki tarafa da yakın olmak istemeyen biriyim ama mücbir sebeplerden bir tarafa yakın olacağım..ama hal böyleyken bile benim ailem
erkek kardeşimin evine bile sayılı gidiyor, çat pat gidilmez bizde..gelinimiz uygun değil, işi gücü vardır denlir,izinle gidilir..:10:

ben evli değilim ama küçük yaştan beri epey bir sıkıntı içinde büyüdüm kızlar..yaş oldu 30, epey bir piştik , olduk diyemem ama
geçim sıkıntısı, zaman darlığı, aşk acısı, uzaklık şu bu biliriz..Allah beter şeyler göstermesin, en mühimi budur.

bugün ilk mesajımı okudunuz mu bilmiyorum..gece 23,00 de geldim eve..iş ile evim arası 1,5 saat trafiksiz haliyle..otobüsten inip epeyce bir yürüyorum sonra.
c.tesileri çalışıyorum.vsvs....kolay değil yaşam, ama biz de öylee:1:

:D yaaa aynısı banada oluyordu.. bende kızıyordum ben yapamıyormuyum sanki eşim benim yemeklerime alışamayacak diye.. ilk zamanlarda kızdım ama hakkaten kadıncağız iyi niyetinden sevgisinden dolayı yapıyor.. bende gündüz çay demleyip çaydanlığımla gidiyorum :) anne ben geldim hadi çay içelim diye oda seviniyor boyle olunca.. kayınpederim bana dün panço almış hediye.. çok sevindim baya bi önce bakmıştım ama düğün borcumuzdan dolayı hiç alalım diye eşime soylemedim. Allah da kalbime göre vermiş sanırım :) teşekkür olarak akşam çayına gittik kurabiye yaptım.. ama hakkaten kötü niyetle insan bie yere varamıyor.. Naapalım yani sonucta eşimin annesi huzursuzluk çıkarsam eşim mutsuz olcak o mutsuz olunca bende mutsuz olucam.. ne kadarda bencilim değil mi :)

bende iki sene yalnız yaşadım üniversitede tek başına düşün:1::1: bende hani evlenince zorlanmam zaten alıştılar diye düşünürken daha bi üstüme düşmeye başladılar:18: eşime de kızamıyorum gtmek istemiyo diye çünkü haklı. ben onun ailesine gderken binbir suratla gdiyorum:17:

siz plan yapın eşinle canım ve ona göre hareket edin, ikiniz de mutlu olun, ailelere asılan surat eşlerin arasındaki muhabbeti de azaltıyor bazen. dikkatli olmak lazım. mesela her iki aileye de haftada bir gün gidilsin, böyle karar aldık deyin. ve birbiriniz ailelerine birbiriniz hakkında asla laf söyletmeyin. eşler birbirini kollamalı. evlilik kitaplarından okuyup uyguladıklarım :9: biz bunları nişanlılık sürecinden itibaren uyguladık ve inan hiçbir sorun yaşamadık. nişanlılıkta her zaman büyük kavgalar edilir derler, hiç olmadı. zira bir şey sçeiminde eşim ailesinin fikrinin aldıktan sonra "krize de soralım, sonuçta o yaşayacak bu evde, o kullanacak bunları, onun fikirleri önemli, sizi dinledi ve kararı birlikte vereceğiz" gibi cümleler söyledi hep. ve hakikaten ailelerin nerdeyse sıfır müdahalesi oldu :31:

ben orduluyum canım:29:

benim de ilginç bir olayım var buna dair..adanalıları sevmezdim hiç..daha önce iş arkadaşımla sorun olmuştu, benden epeyce büyük bir adam..
neyse bir ön yargı işte..sonra nasıl oldu özümle tanıştık..adam adanalı..ayy şimdi adana aşığı oldum iyi mi:17: bekliyorum sabırsızlıkla ne zaman giderim diye..
belki sözden sonra gideriz:17: hayat çok tuhaf gerçekten..

:D yaaa aynısı banada oluyordu.. bende kızıyordum ben yapamıyormuyum sanki eşim benim yemeklerime alışamayacak diye.. ilk zamanlarda kızdım ama hakkaten kadıncağız iyi niyetinden sevgisinden dolayı yapıyor.. bende gündüz çay demleyip çaydanlığımla gidiyorum :) anne ben geldim hadi çay içelim diye oda seviniyor boyle olunca.. kayınpederim bana dün panço almış hediye.. çok sevindim baya bi önce bakmıştım ama düğün borcumuzdan dolayı hiç alalım diye eşime soylemedim. Allah da kalbime göre vermiş sanırım :) teşekkür olarak akşam çayına gittik kurabiye yaptım.. ama hakkaten kötü niyetle insan bie yere varamıyor.. Naapalım yani sonucta eşimin annesi huzursuzluk çıkarsam eşim mutsuz olcak o mutsuz olunca bende mutsuz olucam.. ne kadarda bencilim değil mi :)

bende öyleydim hatta senden daha fena:1: :17: ilk zamanlar balık göndermişti eşimle bende o gün yemek yapmıştım. o kadar sinirlendimkiii. en son gördüğümde balıklar havada uçuşuyodu düşün:10::10::1::1::1:

Back