- Konu Sahibi antidepresif
-
- #29.481
tebrik ediyrum maaşallah demek ıstıyorum bebışlerınıze ben de benım kızımın uykusu ıyı dıyordum :) ne zamanır bu sekılde uyuyo sadeceanne sütü mü sırrı ne benımle de paylaşırmısınız :)
canım merhaba. aslında pek bir sırrı yok çünkü bu düzeni oğlum yavaş yavaş kendi kurdu uyuma uyanma saatlerine hiç karışmadım ben. sadece uykuya yatmadan önce hep aynı şeyleri yapmaya dikkat ediyorum bir uyku rutinimiz var yani böylece rutinin arkasından uyuması gerektiğini biliyor ve daha rahat uykuya dalıyor bunun faydasına kesinlikle inanıyorum. ilk başlarda böyle uyumuyordu canım gazlı bir bebeğim var malesef bazı geceler hiçç uyumuyordu uykusuzluktan çok çektikama 1buçuk aya yakındır kurdu düzenini bence her bebek kendi düzenini zamanla kuruyor. bu arada evet canım sadece anne sütüyle besleniyor.
canım benım kızımda uyku sorunu yok kendı uyuyo kendı kalkıyo onda proble yokta fazla uyuymuyo 4 saatte bır uyanıyo yemek ıcın yatak odasında yanımızda yatıyo kucuk beişkte orda rahat edemıyo mu acaba odasına gecırmedım henuz dr erken dedı genıs yatakta yatan cocuklar daha rahat uyuyomus denesem mı bılemedım
arkadaşlar günaydın.sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum.büyük kızımın 25 mayıs ta sınıfının düzenlediği antalya gezisi var.3 günlüğüne fakat bir günü otelde geçecek listede gezilecek çok yer var.karar veremiyorum önümüzde daha bir ay var.geçen sene izmir gezisi vardı hamileliğimin ilk aylarıydı ve çok ağrılı bir dönemdi yine gidemedim.çok istiyo hatta dün ağladı.(kardeşim geldikten sonra benimle ilgilenilmiyo diye düşünmesinide istemiyorum)napıcağımı bilmiyorum.siz olsaydınız gidermiydiniz.bu arada antalyayla aramız 7 saat.
kızımın şu anda folklör gösterisi var ve ben yine gidemiyorum.hava çok soğuk .
günaydın canım.. karar vermesi çok zor bir konu aslında yazdığından beri düşünüyorum acaba ben ne yapardım diye? aklıma ilk emzirme altını değiştirme falan geldi gezilecek yer çoksa bayağ bir süreyi dışarıda geçirmeniz gerekecek kızını emzirmen için gerekli ortam ve zaman için kolaylık sağlancak mı ilk bu geldi aklıma. sonra bebeklerimiz çok küçük çabuk yoruluyorlar çok fazla uyaran aldıkları zaman bazen mızmızlanıyorlar onların küçük dünyasına fazla geliyor çünkü. kendi bildiği güvendiği ortamından uzak kalacak 3 gün. sen rahat olabilirmisin aslında en önemlisi bu küçük bir bebekle okadar yol katedip kızının ihtiyaçlarını karşılayabilirmisin eğer yaparım dersen git. uzun yazdım kusura bakma canım ama kendimi yerine koydum gerçekten zor bir durum aklım karıştı inan bir yanda da diğer kızın var düşündüklerinde çok haklısın. peki küçük kızını 3 günlüğüne güvenebileceğin birine bırakamazmısın sütünü de sağıp bıraksan? bu sadece bir fikir ben yapamazdım bırakamazdım ama düşünmem gereken başka bir çocuğum olmadığı için bu cevabı veriyorum yoksa gerçekten güvenebileceğin biri varsa 3 gün çok uzun değil bilemiyorum aklım karıştı.
2 çocuklu olunca insan arada kalıyor bu tarz durumlarda..ben olsam-ki benim de iki çocuğum var- eğer eşim ya da annem vs. de gelebilecekse giderdim..diğer türlü kalkışamazdım..kızım gayet sakin huzurlu bir bebek, buna rağmen 2 çocukla şehir içi, yakın mesafe yerlere gitmek bile benim için yorucu oluyor..hele bir de şehirlerarası geziye gitmek bana göre stresli..bu arada emzirme konusunda emzirme önlüğü tavsiye ediyorum herkese..inanılmaz kolaylıkmış..hamileyken görmüştüm ama acaba kullanır mıyım diyim pek de para vermek istememiştim..sonra inceledik ki yapımı çok basit..annem ben hazırlarım bunu dedi...kare bir kumaşım vardı evde...bir de kasnak aldık yüncüden..kumaşın üst kısmını kasnak içinden geçecek biçimde büküp dikti annem..kasnağı genişçe kestik ve o yerden geçirdik..şimdi misafirlikte ya da dışarda uygun bir yerde, hatta geçenlerde başka alternatif yoktu restoranda tenha bir masada..önlüğümle çok kolay emzirdim..süper birşey tavsiye ederim...diğer türlü emzirme odası vs aramak gerekiyor illa...dediğim gibi tenha bir köşe-kalabalık bile olur da gerek yok- tak önlüğünü emzir
canım benım kızımda uyku sorunu yok kendı uyuyo kendı kalkıyo onda proble yokta fazla uyuymuyo 4 saatte bır uyanıyo yemek ıcın yatak odasında yanımızda yatıyo kucuk beişkte orda rahat edemıyo mu acaba odasına gecırmedım henuz dr erken dedı genıs yatakta yatan cocuklar daha rahat uyuyomus denesem mı bılemedım
merhaba canım çok iyiyiz oğluşla. gelinimle siz nasılsınız bakalım:) hiç endişelenme tatlım çok kısa sürüyor zaten ve çatı kontrolünden falan çok daha kolay. spekulum deniyordu sanırım o aleti takıyor rahim ağzına bakıyor önce gözle görülen birşey var mı diye sonra rahim ağzının ordan akıntı örneği alıyor. bu işlemler çok kısa sürüyor bir rahatsızlık da vermiyor merak etme gerçi buna rağmen doktorun bana bir iki kere lütfen rahat ol demesi gerekti
en mantıklı alışverişim oldu canım emzirme önlğüm iyi ki almışım diyorum. ben çekinirim emziremem dediğim için daha hamileyken aldık hastane çantamda bile en baş sıradaydı:)) okadar büyük bir rahatlık ki çok haklısın her yerde emzirebiliyorum geçen gün hastenede sıra beklerken taktım önlüğümü emzirdim. gerçi pek bir rahatlık geldi bana doğumdan sonra önlük olmasaydı oğlum da çok acıkmış olsaydı yine çıkarır emzirirdim
benimde dökülüyo
evet biraz dar gibi ama haff olsun araba dersen ya bu yada baston almak lazım zaten bastonlarda dar ben alıştım iyice pproton a memnunum
dün dr a gittik kızlar 60 cm 5400 olmuş oğlum yani geçen aya göre sadece 400 gr almış ,doğumdan beri aldığı kiloları toplayıp bölünce normal dedi dr ,sütüm az dedim sen emzir o istedikçe 3-4 kez 90 cc mama ver en fazla 90 ı geçirmemeye alış eğer kilo almazsa erken başlarız ekgıdaya dedi ,gelişimi ve tpkilerini beğendi çok hareketli sakın yalnız bırakma dedi,umarım dediği gibidir nedense pek sinmedi içimemama vermesem ne olcaktı merak ediyorum
bizimki de çok hareketli çorapların topukları pantalonlarının paçaları aşınmış hep kudurmaktan. bence de yoruldukları için güzel uyuyorlar. doruk da 7gibi yatıyor canım sabah 8de uyanıyor 1 kere emmek için kalkıyor ve sabah çok mutlu uyanıyor. demek ki 1 emmek yetiyor ona hiçç elleme sakın kuzunu
merhaba canım. oğlum da çok seviyor ellerini tadı da güzel olmalı ki ağzından çıkaramıyor şapur şapur yiyor. anakucağında asılı duran oyuncaklarına bazen sanki uzanmaya çalışıyormuş da denk getiremiyormuş gibi geliyor ama sadece bana da öyle geliyor olabilir yani gelişigüzel bir el hareketi de olabilir henüz emin olamıyorum. eline oyuncağı tutturursam ancak tutuyor canım yoksa uzattığım birşeyi tutamıyor.
oğlum gündüzleri neredeyse yok denecek kadar az uyuyor.. bende en son uykusunda giydiğim bi atletimi yastığına serip öyle uyuttum..
tesadüfmü bilmem ama 2 saate yakındır uyuyor
cnm iyiyiz mervişte uyuyor su andahmm benm kesın smear yaptırmam lazım annem rahım agzı kanserıni atlattı bende yüzde 99 risk grubundaymısm annemden dolayı haftaya gidip yaptırıym bari
ve arkadaşlar kızım 3,5 aylık olmak üzere ve yarın ilk uçak yolculuğumuzu yapacağız İzmire..yaklaşık 1 saat sürüyor..uçak yolculuğu yapan oldu mu hiç bebekle?
oğlum 6-7 aylıkken uçmuştuk ve o zaman yol boyu kemeri kurcalayıp oyalanmıştı..bakalım kızım ne yapacak..
iniş ve kalkışta basınçtan etkilenmesin diye emzirin/emzik verin diyorlar..benimki emzik almıyor ama emzirme nasıl olacak...bebek özel kemeriyle bana bağlı oturacak o halde nasıl emecek o kısmını anlamadım :44:
ve arkadaşlar kızım 3,5 aylık olmak üzere ve yarın ilk uçak yolculuğumuzu yapacağız İzmire..yaklaşık 1 saat sürüyor..uçak yolculuğu yapan oldu mu hiç bebekle?
oğlum 6-7 aylıkken uçmuştuk ve o zaman yol boyu kemeri kurcalayıp oyalanmıştı..bakalım kızım ne yapacak..
iniş ve kalkışta basınçtan etkilenmesin diye emzirin/emzik verin diyorlar..benimki emzik almıyor ama emzirme nasıl olacak...bebek özel kemeriyle bana bağlı oturacak o halde nasıl emecek o kısmını anlamadım :44:
canım oğlunu ısırabilirmiyim:) o ne güzellik öyleoyun halısını da sevmiş anlaşılan nasıl oyalanıyor mu canım halısında?
oğluma diş kaşıyıcı aldık bizde arda tutturuyorum bakıyor şaşkın şaşkın. kendi oynayacağı ağzına götüreceği zamanı heyecanla bekliyorumbugün internetten bir kaç oyuncak siparişi verdim umarım sever oğlum.
tşkrle canım benim.hiç ısırılmadı teyzesi ilk deneyimi senle olsunnkarnı tok olursa yarım saat oyalanıyor.o da bana yetiyor.hem içim de rahat artık yalnız bırakınca kendimi suçlu hissediyordum.oyun halısındaki büyük balığı çok seviyor ipinden tutup çekince titriyor içindeki bpncuklar ses çıkarıyor.o sese o kadar hreyecanla ellerini ayaklarını çırpıyorki göreceksin teyzesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?