2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım merhaba. aslında pek bir sırrı yok çünkü bu düzeni oğlum yavaş yavaş kendi kurdu uyuma uyanma saatlerine hiç karışmadım ben. sadece uykuya yatmadan önce hep aynı şeyleri yapmaya dikkat ediyorum bir uyku rutinimiz var yani böylece rutinin arkasından uyuması gerektiğini biliyor ve daha rahat uykuya dalıyor bunun faydasına kesinlikle inanıyorum. ilk başlarda böyle uyumuyordu canım gazlı bir bebeğim var malesef bazı geceler hiçç uyumuyordu uykusuzluktan çok çektik ama 1buçuk aya yakındır kurdu düzenini bence her bebek kendi düzenini zamanla kuruyor. bu arada evet canım sadece anne sütüyle besleniyor.

arkadaşlar günaydın.sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum.büyük kızımın 25 mayıs ta sınıfının düzenlediği antalya gezisi var.3 günlüğüne fakat bir günü otelde geçecek listede gezilecek çok yer var.karar veremiyorum önümüzde daha bir ay var.geçen sene izmir gezisi vardı hamileliğimin ilk aylarıydı ve çok ağrılı bir dönemdi yine gidemedim.çok istiyo hatta dün ağladı.(kardeşim geldikten sonra benimle ilgilenilmiyo diye düşünmesinide istemiyorum)napıcağımı bilmiyorum.siz olsaydınız gidermiydiniz.bu arada antalyayla aramız 7 saat.

canım benım kızımda uyku sorunu yok kendı uyuyo kendı kalkıyo onda proble yokta fazla uyuymuyo 4 saatte bır uyanıyo yemek ıcın yatak odasında yanımızda yatıyo kucuk beişkte orda rahat edemıyo mu acaba odasına gecırmedım henuz dr erken dedı genıs yatakta yatan cocuklar daha rahat uyuyomus denesem mı bılemedım

canım kaç aylık oldu kızın? aslında sık aralıklarla kalkmıyor 4 saat kısa bir süre değil ama bazen bebekler gece sadece annenin sıcaklığını hissetmek için de uyanırlarmış aç olmadıkları halde. ve biz her seferinde meme verirsek farkında olmadan bebeğin sık uyanmasına neden olurmuşuz bilemiyorum çok sık kalkmıyor yine de bence arkadaşımın bebeği 1buçuk yaşında ve hala saat başı uyanıyor geceleri
bu arada bence de geniş yatakta daha rahat yatarlar çünkü oğlum bazen çok deli yatıyor ellerini bir o yana bir bu yana atıyor ayaklarını kıpırdatıyor bazen hafif yer değiştiriyor ve bunları yaparken eğer ben yatağın kenarına doğru yatırmışsam ve olur da bir yeri yatağa değerse gözlerini açıyor şaşırıyor çünkü bir yere çarpınca sesimi çıkarmıyorum uyuyor yine ama çok sık olursa bu değmeler uykuları bölünür mutlaka

kızımın şu anda folklör gösterisi var ve ben yine gidemiyorum.hava çok soğuk .

günaydın canım.. karar vermesi çok zor bir konu aslında yazdığından beri düşünüyorum acaba ben ne yapardım diye? aklıma ilk emzirme altını değiştirme falan geldi gezilecek yer çoksa bayağ bir süreyi dışarıda geçirmeniz gerekecek kızını emzirmen için gerekli ortam ve zaman için kolaylık sağlancak mı ilk bu geldi aklıma. sonra bebeklerimiz çok küçük çabuk yoruluyorlar çok fazla uyaran aldıkları zaman bazen mızmızlanıyorlar onların küçük dünyasına fazla geliyor çünkü. kendi bildiği güvendiği ortamından uzak kalacak 3 gün. sen rahat olabilirmisin aslında en önemlisi bu küçük bir bebekle okadar yol katedip kızının ihtiyaçlarını karşılayabilirmisin eğer yaparım dersen git. uzun yazdım kusura bakma canım ama kendimi yerine koydum gerçekten zor bir durum aklım karıştı inan bir yanda da diğer kızın var düşündüklerinde çok haklısın. peki küçük kızını 3 günlüğüne güvenebileceğin birine bırakamazmısın sütünü de sağıp bıraksan? bu sadece bir fikir ben yapamazdım bırakamazdım ama düşünmem gereken başka bir çocuğum olmadığı için bu cevabı veriyorum yoksa gerçekten güvenebileceğin biri varsa 3 gün çok uzun değil bilemiyorum aklım karıştı.

2 çocuklu olunca insan arada kalıyor bu tarz durumlarda..ben olsam-ki benim de iki çocuğum var- eğer eşim ya da annem vs. de gelebilecekse giderdim..diğer türlü kalkışamazdım..kızım gayet sakin huzurlu bir bebek, buna rağmen 2 çocukla şehir içi, yakın mesafe yerlere gitmek bile benim için yorucu oluyor..hele bir de şehirlerarası geziye gitmek bana göre stresli..bu arada emzirme konusunda emzirme önlüğü tavsiye ediyorum herkese..inanılmaz kolaylıkmış..hamileyken görmüştüm ama acaba kullanır mıyım diyim pek de para vermek istememiştim..sonra inceledik ki yapımı çok basit..annem ben hazırlarım bunu dedi...kare bir kumaşım vardı evde...bir de kasnak aldık yüncüden..kumaşın üst kısmını kasnak içinden geçecek biçimde büküp dikti annem..kasnağı genişçe kestik ve o yerden geçirdik..bir de kurdela ile boynuma bağlanacak hale getirdik...şimdi misafirlikte ya da dışarda uygun bir yerde, hatta geçenlerde başka alternatif yoktu restoranda tenha bir masada..önlüğümle çok kolay emzirdim..süper birşey tavsiye ederim...diğer türlü emzirme odası vs aramak gerekiyor illa...dediğim gibi tenha bir köşe-kalabalık bile olur da gerek yok- tak önlüğünü emzir

Son düzenleme:

en mantıklı alışverişim oldu canım emzirme önlğüm iyi ki almışım diyorum. ben çekinirim emziremem dediğim için daha hamileyken aldık hastane çantamda bile en baş sıradaydı:)) okadar büyük bir rahatlık ki çok haklısın her yerde emzirebiliyorum geçen gün hastenede sıra beklerken taktım önlüğümü emzirdim. gerçi pek bir rahatlık geldi bana doğumdan sonra önlük olmasaydı oğlum da çok acıkmış olsaydı yine çıkarır emzirirdim

Bebeğin 4 saate bir uyanıyorsa onu tebrik etmelisin bence , üstelik kendi kendisine uyuyormuş,maşallah...7-8 saat non-stop uyuyan bebeklere ben de 41 kere maşallah diyorum ama bence istisnai bir durum..benim bebeğim de mutlu, huzurlu bir bebek üstelik kendi kendisine uyuyor ama sadece gece ilk uykusu 4 saat non-stop..sonra 3 saat daha uyuyup saat gece 3-4 gibi olunca sabah 7-8e kadar o kadar sık uyanıyor ki...bazen saat başı, hatta bazen o saatlerden sonra yatağına yatmak istemiyor, kucağında tutarsan çoook mutlu mırıl mırıl devam ediyor..epey zor oluyor o saatlerimiz yani...sadece anne sütü alıyor, kilo alımı çok güzel yani açlık uyanması değil sadece anne kucağı istiyor o saatlerde nedense??

cnm iyiyiz mervişte uyuyor su andahmm benm kesın smear yaptırmam lazım annem rahım agzı kanserıni atlattı bende yüzde 99 risk grubundaymısm annemden dolayı haftaya gidip yaptırıym bari

evet canım mecbur olunca illa emziririz bir şekilde...hatta geçen gün yine yemeğe gittik ve önlüğümü almamışım..kızım uyandı ve aç..ortam da hiç müsait değil..mecburen lavaboya gittim, ayakta kucakta doyurdum kuşumu...önlüğüm olsa rahat rahat oturduğum yerde hallederdim..Ankaradakiler için söyleyim ben Cepa Joker mağazasında gördüm,20 lira civarıydı..ama anlattığım şekilde kendiniz de yapabilirsiniz..bir de boyun kısmı için kurdela dikeceksiniz ..

ve arkadaşlar kızım 3,5 aylık olmak üzere ve yarın ilk uçak yolculuğumuzu yapacağız İzmire..yaklaşık 1 saat sürüyor..uçak yolculuğu yapan oldu mu hiç bebekle?
oğlum 6-7 aylıkken uçmuştuk ve o zaman yol boyu kemeri kurcalayıp oyalanmıştı..bakalım kızım ne yapacak..
iniş ve kalkışta basınçtan etkilenmesin diye emzirin/emzik verin diyorlar..benimki emzik almıyor ama emzirme nasıl olacak...bebek özel kemeriyle bana bağlı oturacak o halde nasıl emecek o kısmını anlamadım :44:

benimde dökülüyo

evet biraz dar gibi ama haff olsun araba dersen ya bu yada baston almak lazım zaten bastonlarda dar ben alıştım iyice pproton a memnunum

merhaba canım.Dün ilk defa arabamızla geziye çıktık evet dar ama kullanışlı ama bir sorun daha var tentenin arka kısmına çıt çıt yapmamışlar yatırma konumunda rüzgr vurunca içe doğru geliyor ve açılma yapıyor.Anck eşim çözüm buldu oraya cırt cırt dikecek bakalım.aldık artık kullanıyoruz.Olmazsa bunu alan eşim benim dediğimi yapmadığı için bir daha almak zorunda kalacak.

Canım boyu gayet iyivarsın klosu da çok olmasın.Sağlıklı ise.Zaten hızlı kilo alan bebekler büyüyünce ne yesem yarıyor diyen bireyler haline geliyormuş.Benim oğlumda öyle olucak sanırım

mrh canım benim oğluş da aşırı hareketli o yüzden uykusundan bile uyanıyor.Ben de yatarken ellrini hafifce battaiyesi ile sarıyorum.Yoksa çok uyanıyor.Ayrıca benim oğluşum birkaç gündür çok sinirli zaten hep ağlayarak uyanıyordu ama alınca susuyordu şimdi alınca bile ellerini ve kendini sıkarak ağlıyor çok üzülüyorum niye bu kadar gergin halbuki güzel bir hamilelik geçirdim.Bu ay ki kontrolümüzde sorcam dr.a

Benim oğluş da sürekli eli ağzında oğlum ne yiyorsun bana da ver çok tatlı sanırım diyorum beraber ellerini öpüyorum çok gülüyor ayrıca biz dişlik aldık biraz ben tutarak eriyorum ağzına hızlı hızlı sıkıyor damağıyla ama kendisi tutamıyor henüz.

oğlum gündüzleri neredeyse yok denecek kadar az uyuyor.. bende en son uykusunda giydiğim bi atletimi yastığına serip öyle uyuttum..
tesadüfmü bilmem ama 2 saate yakındır uyuyor

Canım benim oğluş da hiç uyumuyordu birgün annem yerini değiştir senin yataığına koy bakayım dedi hakikaten benim yastığımda ve yatağımda uyudu 1,5 saat şimdi öğlenleri benim yatağımda yatıyor.annem kokunu aldığından yaıyor diyor.bir iki saat uyuyor o d bana yetiyor.

tv konusuna gelince aynen benim oğluş da çok meaklı tv.ye ben de izletmemey çalışıyorum.ışıklara çok meraklı sanırım çünkü yere yatırdığım zamanda gözünü lambaya dikiyor.Ben de sürekli ona bakıyor diye üzülüyordum.Şimdi oyun halısı aldık ama onun da tavanında renli yanıp sönen ışklar var müzikle beraber yanıp sönüyor demek ki bunu yaptığına göre kraft bir zararı yok dedim şimdi onlarala ilgileniyor.

bakın oğlum oyun halısında nasıl uruyor

Eklentiler

• $kayra9 (10).jpg
    60,3 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
cnm iyiyiz mervişte uyuyor su andahmm benm kesın smear yaptırmam lazım annem rahım agzı kanserıni atlattı bende yüzde 99 risk grubundaymısm annemden dolayı haftaya gidip yaptırıym bari

doruk da uyumak üzere tatlım uzaklara daldı gitti:) masal okuduk oğluşla biraz evi süpürdük yorulduk uyuyacak şimdi:))
canım benim merak etme kolay bir test ama insan geriliyor tabi vajinal muayene olduğu için ama çok kısa ve kolay merak etme. bu arada annene çok geçmiş olsun tatlım bir daha hiç korkutmasın allahım sizi çoook uzun yıllar ayırmasın sizi

canım bebekle hiç uçak yolculuğu yapmadım ama dediğin gibi basınçtan etkilenmesin diye sık sık emmesi gerekiyormuş. alıntı yaptım belki faydası olur canım...

bebek.com: Uçak yolculuğu hangi sağlık sorunlarına yol açabilir, bunları nasıl önleyebiliriz?
Dr. Murat Palabıyık: En önemli sorun kulaklarda olur. Özellikle kalkış ve iniş sırasında kabin içi basıncında olan değişikliklerden dolayı bebekler kulaklarında hissettikleri dolgunluk hissi ve ağrı nedeniyle şidetli bir şekilde ağlayabilirler. Bunu engellemek için yolculuk öncesinde bebeğin doktoruna da danışılarak genellikle soğuk algınlığı için kullanılan bir ağrı kesici şurubun verilmesi uygun olur. Bu sayede orta kulağın havalanmasını sağlayan östaki borusunun daha kolay açılması sağlanarak dolgunluk hissinin gelişmesi önlenebilir. Kulağı rahatlatacak başka bir önlem de yutkunmayı sağlamaktır. Bebekler de emerek yutkundukları için kalkış sırasında emzirilmeleri kulak ağrısı duymalarını engelleyebilir. Daha büyük çocuklara da sevdikleri içecekler içirilmesi ya da ciklet çiğnetilmesi de aynı etkiyi yapar. Uzun uçak yolculuklarında sürekli olarak huzursuz olan çocuklar uçakta verilen yiyecek ve içecekleri reddederler. Bu nedenle vücudun susuz kalması demek olan dehidratasyon tablosu gelişebilir. Bebeklerin sık sık emzirilmeleri, büyük çocukların da her zaman severek içtikleri içeceklerin yanlarında bulundurulması bu durumu önlemeye yardımcı olur.

canım oğlunu ısırabilirmiyim:) o ne güzellik öyle oyun halısını da sevmiş anlaşılan nasıl oyalanıyor mu canım halısında?
oğluma diş kaşıyıcı aldık bizde arda tutturuyorum bakıyor şaşkın şaşkın. kendi oynayacağı ağzına götüreceği zamanı heyecanla bekliyorum bugün internetten bir kaç oyuncak siparişi verdim umarım sever oğlum.

canım benim bebeğim 2,5 aylık dün uçak yolculuğu yaptık üstelik aktarmalı 2 uçakla geldik kemerr sıkı yapmadım ben canım rahat emsin diye bol bıraktım göğsüyle kalçassı arasında hareket edebiliyordu kemer emzirmek sorun değilde canım hiç bişi yapamazsan emzirir pozisyonda kemeri takarsın yalnız son zamanlar sıkılıyor bebek oyuncak al yanına huzursuzlanıyor

tşkrle canım benim.hiç ısırılmadı teyzesi ilk deneyimi senle olsunn karnı tok olursa yarım saat oyalanıyor.o da bana yetiyor.hem içim de rahat artık yalnız bırakınca kendimi suçlu hissediyordum.oyun halısındaki büyük balığı çok seviyor ipinden tutup çekince titriyor içindeki bpncuklar ses çıkarıyor.o sese o kadar hreyecanla ellerini ayaklarını çırpıyorki göreceksin teyzesi.

heyecanlanmalarına bayılıyorum canım ne güzel oyalanıyorsa işlerini rahat rahat yaparsın sen de. bu oyun halılarıyla kaç aya kadar oynarlar çok merak ediyorum şimdi seviyorlar ama ne kadar devam eder acaba bu? bazen oğlumu severken ısımak istiyorum sonra dur napıyorsun daha çok küçük diyorum ayy büyüsünler azcık da ısırayım ya bu arada özlemişim seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…