2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar merhabalar. tv konusunda bende sizlere katılıyorum.aynı şekilde ne zaman koltukta yatsa tv izlerken yakalıyorum kafasını çeviriyorum yandan yandan gözleriyle bakmaya çalışıyor.birde 10 gündür yumruklarını ve parmaklarını inceliyo ve oyuncak uzattığım zaman tutmaya çalışıyo.sizinkiler neler yapıyo.

oyuncağı ben tutturuyorum eline ama anca 10 sn falan tutuyor..
yatarken ellerinden tutup kaldırıyorum ama bizimki hala kafasını kaldırmıyor..

bizimkide çok mutlu uyanıyor ya :nazar: nazar değmesin hiç ağlamıyor agu seslerine uyanıyorum ben beni görür görmezde gülücüklere başlıyor..
yorganını açtığımdada deli gibi çırpınıyor kaldırmam için sayesinde bende güzel başlıyorum güne :)

bence normal bi durum canım kendini üzme benim kızımda akşam 10 da yatıp sabah 7 de uyanıyor çılgın bir aç kuş gibi :16:

kızlar çok şanslıyız aslında bu kadar küçük bebeklei olan çoğu kişi uykusuzluktan yakınır ama bizim kuzular maşallah güzel uyuyor:nazar: oğlum sabah agularıyla uyandırınca dediğin gibi ben de güne güzel başlıyorum haydut. o da ben de uykumuzu aldığımız için mutlu uyanıyoruz bol bol sabah koklaşması yapıyoruz :16:

arkadaşlar merhabalar. tv konusunda bende sizlere katılıyorum.aynı şekilde ne zaman koltukta yatsa tv izlerken yakalıyorum kafasını çeviriyorum yandan yandan gözleriyle bakmaya çalışıyor.birde 10 gündür yumruklarını ve parmaklarını inceliyo ve oyuncak uzattığım zaman tutmaya çalışıyo.sizinkiler neler yapıyo.

merhaba canım. oğlum da çok seviyor ellerini tadı da güzel olmalı ki ağzından çıkaramıyor şapur şapur yiyor. anakucağında asılı duran oyuncaklarına bazen sanki uzanmaya çalışıyormuş da denk getiremiyormuş gibi geliyor ama sadece bana da öyle geliyor olabilir yani gelişigüzel bir el hareketi de olabilir henüz emin olamıyorum. eline oyuncağı tutturursam ancak tutuyor canım yoksa uzattığım birşeyi tutamıyor.

oğlum gündüzleri neredeyse yok denecek kadar az uyuyor.. bende en son uykusunda giydiğim bi atletimi yastığına serip öyle uyuttum..
tesadüfmü bilmem ama 2 saate yakındır uyuyor:nazar:

oğlum gündüzleri neredeyse yok denecek kadar az uyuyor.. bende en son uykusunda giydiğim bi atletimi yastığına serip öyle uyuttum..
tesadüfmü bilmem ama 2 saate yakındır uyuyor:nazar:

canım belki hatırlarsın kısa bir süre önce bebeğimin yerini yadırgadığını misafirlikte çok zor uyuttuğumuzu mecbur erken kalkmak zorunda olduğumuzu söylemiştim. vee buna bulduğum çözüm de oğluşun babasının atletini yanımıza almak olmuştu çook işe yaramıştı pek nazlanmadan uykuya dalmıştı oğlum belki tesadüftür demiştim ozamanda ama o günden beri hep aynı taktiği uyguluyorum ve sonuç mükemmel bence kesinlikle işe yarıyor:42:

canım belki hatırlarsın kısa bir süre önce bebeğimin yerini yadırgadığını misafirlikte çok zor uyuttuğumuzu mecbur erken kalkmak zorunda olduğumuzu söylemiştim. vee buna bulduğum çözüm de oğluşun babasının atletini yanımıza almak olmuştu çook işe yaramıştı pek nazlanmadan uykuya dalmıştı oğlum belki tesadüftür demiştim ozamanda ama o günden beri hep aynı taktiği uyguluyorum ve sonuç mükemmel bence kesinlikle işe yarıyor:42:

uu ozaman hep bu yöntemi uygulayım gündüzleri:23:

uyandı benim tırtıl ben gidip ilgileneyim biraz.. ayrı kaldık bugün görüşürüz cnm:3:

Hemen aradan konuya dalayım, bizim yeğenler (3 ve 4 yaşlarında) ne zaman isteseler bizimle birlikte çay ve kola içebilirler, tabi onların çay ve kola diye şapur şupur içtiği sulandırılmış pekmez oluyor :)

benim kızım aşırı maşallah kıpır kıpır yatakta dönüyor ayaklar eller sürekli dün mama yedirdim kaşığı kaptı elimden zor aldık :9: oyuncaklarını filan zaten tutuyor ama hemen ağıza götürüyor eller şapur şupur hep baş parmağını emiyor hanımefendi:16:

benim minik kuşta ellerini götürüyor şapur şupur =)) bu sabah uyandığımda park yatağında dönmüştü yani yatağın enine doğru yatmış kafayıda dayamış fileye öyle uyuyor nasıl tepindiyse artık =))

bu arada ben bugün doktora gittim 2 ay sonra görüşelim demişti...rahmime ve yumurtalıklarıma baktı alttan ultrasonla...bir de smear için örnek aldı..sonucu haftaya alıcam...sizler gittinizmi kontole ???

kızlar oğlumla salonda vakit geçirirken gözü mutlaka televizyona kayıyor çeviriyorum gözünü bana bir iki gülüyor tekrar dönüyor tvye birde gülücükler atıyor:53: izletmemek için elimden geleni yapıyorum aklımdaysa hep sırtını tv ye döndürüyorum ama doğal olarak bazen aklımdan çıkıyor bir bakıyorum pür dikkat odaklanmış. artık çoğunlukla kapatıyorum ben de. doktorum da kesinlikle izlemesine izin verme çok küçük televizyon onun için çok fazla uyaran içeriyor dedi ayrıca hipnotize etkisi varmış bukadar küçük bebekler için. bu tv neden bukadar ilgilerini çekiyor anlamıyorum:19: biraz daha büyüdüğünde de uzun süre kontrollü izlettirmekten yanayım. sizler ne düşünüyorsunuz? herkes çok katı olduğumu söylüyor ama ben doğru yaptığımı düşünüyorum böyle taktığım bir kaç şey var ve taviz veremiyorum. sizce ben mi çok katıyım yoksa normal olanı mı yapıyorum?

benimkide bakıyoo tv ye merakla :(

ya benim yiğen tv izledi(yinede izlememesi taraftarıyım) ama maşallah 2 yaşından beri şakır şakır konuşuyo laf yetiştiriyo zeka fışkırıyo ben hamileyken karnına balon koyup bem meltem oldum diyodu şimdi evde 2 bebeği vr sarı saçlı olan benmişim kel ufak olan berkin miş ayağında sallayıp altını değiştiriyo ve erkek yiğenim bütün araba markalarını biliyo amblem ve yazılarıyla ve hepsini 2 yaşından beri yapıyo
onu görünce oğlum ona benzesin diye dua ediyorum

Son düzenleme:
bizimki de çok hareketli çorapların topukları pantalonlarının paçaları aşınmış hep kudurmaktan. bence de yoruldukları için güzel uyuyorlar. doruk da 7gibi yatıyor canım sabah 8de uyanıyor 1 kere emmek için kalkıyor ve sabah çok mutlu uyanıyor. demek ki 1 emmek yetiyor ona hiçç elleme sakın kuzunu:16:

tebrik ediyrum maaşallah demek ıstıyorum bebışlerınıze ben de benım kızımın uykusu ıyı dıyordum :) ne zamanır bu sekılde uyuyo sadeceanne sütü mü sırrı ne benımle de paylaşırmısınız :)

kızlar oğlumla salonda vakit geçirirken gözü mutlaka televizyona kayıyor çeviriyorum gözünü bana bir iki gülüyor tekrar dönüyor tvye birde gülücükler atıyor:53: izletmemek için elimden geleni yapıyorum aklımdaysa hep sırtını tv ye döndürüyorum ama doğal olarak bazen aklımdan çıkıyor bir bakıyorum pür dikkat odaklanmış. artık çoğunlukla kapatıyorum ben de. doktorum da kesinlikle izlemesine izin verme çok küçük televizyon onun için çok fazla uyaran içeriyor dedi ayrıca hipnotize etkisi varmış bukadar küçük bebekler için. bu tv neden bukadar ilgilerini çekiyor anlamıyorum:19: biraz daha büyüdüğünde de uzun süre kontrollü izlettirmekten yanayım. sizler ne düşünüyorsunuz? herkes çok katı olduğumu söylüyor ama ben doğru yaptığımı düşünüyorum böyle taktığım bir kaç şey var ve taviz veremiyorum. sizce ben mi çok katıyım yoksa normal olanı mı yapıyorum?

canım katılıyorum sana.. bende lafımı geçirebilirsem tv düzeni kurucam inş.
akşam bile face.te bir yazı okudum tv izleyen çocuklar asosyelleşiyormuş diye..
bizim zamanımızda bukadar program da yoktu
sokaklarda büyüdük haydut'un dediği gibi.. şimdiki nesil ya pc yada tv başında hep..
bizim babaya aslında önce laf geçirmemiz lazım.. eşimle çok ters düşücez gibime geliyor.. çok yüz verecek.. ben de katıyımdır.. bakalım neler yaşayacağız

çay kola konusunda da sana katılıyorum..
geçende eşimi yakaladım oğluma kaşıkla tattırıyordu çayı.. ortalığı yıktım.. dedim senin yeğenlerin biberonla çay içmeyi öğrenmişse benim çocuğum içmicek..
sen vermezsen kendi isticek dediği olacak yine demez mi.. kusura bakma dedim.. ben hayır dersem o "hayır" kelimesinin anlamını bilecek.. her istediği yapılamıyacak malesef dedim

Son düzenleme:
gözdecim nasılsn tatlım:3: smear testi yaptırmıssn sanırım ya nasıl yapılıo bu test benımde yaptırmam lazımda:31:

merhaba canım çok iyiyiz oğluşla. gelinimle siz nasılsınız bakalım:) hiç endişelenme tatlım çok kısa sürüyor zaten ve çatı kontrolünden falan çok daha kolay. spekulum deniyordu sanırım o aleti takıyor rahim ağzına bakıyor önce gözle görülen birşey var mı diye sonra rahim ağzının ordan akıntı örneği alıyor. bu işlemler çok kısa sürüyor bir rahatsızlık da vermiyor merak etme gerçi buna rağmen doktorun bana bir iki kere lütfen rahat ol demesi gerekti :30:

canım katılıyorum sana.. bende lafımı geçirebilirsem tv düzeni kurucam inş.
akşam bile face.te bir yazı okudum tv izleyen çocuklar asosyelleşiyormuş diye..
bizim zamanımızda bukadar program da yoktu
sokaklarda büyüdük haydut'un dediği gibi.. şimdiki nesil ya pc yada tv başında hep..
bizim babaya aslında önce laf geçirmemiz lazım.. eşimle çok ters düşücez gibime geliyor.. çok yüz verecek.. ben de katıyımdır.. bakalım neler yaşayacağız

çay kola konusunda da sana katılıyorum..
geçende eşimi yakaladım oğluma kaşıkla tattırıyordu çayı.. ortalığı yıktım.. dedim senin yeğenlerin biberonla çay içmeyi öğrenmişse benim çocuğum içmicek..
sen vermezsen kendi isticek dediği olacak yine demez mi.. kusura bakma dedim.. ben hayır dersem o "hayır" kelimesinin anlamını bilecek.. her istediği yapılamıyacak malesef dedim

bence de bir şekilde laf dinletmeliyiz her istediği yapılmamalı hayır'ın ne anlama geldiğini bilmeli çocuk. dedim ya arkadaşım 5aylık bebeğine çay kola veriyor ve kendi istiyor yıkıyor ortalığı vermezsem diyor. pardon da vermeseydin nerden bilecekti küçücük bebek. ben rahat bir insanım çok korumaktan yana değilim oğlumu toz çamur içinde gelsin yerlerde yuvarlansın oyunun da kirlenmenin de tadına varsın ama bazı şeyler için önlem almak gerektiğini düşünüyorum. haydut da bahsetti okula gittiklerinde kendileri bazı şeyleri keşfedecek zaten ozamana kadar ne kadar koruyabilirsek kardır diye düşünüyorum. beslenme alışkanlıkları da küçükken oluşuyor yanlış temeller atmayalım. sonra neden sebze yemiyor ya da tam yemek saatinde hep cips yemek istiyor diye şikayet etme hakkımız olmaz. umarım başarırız canım. bence biz doğru olanı yapıyoruz:42:

Back