2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

Cok t ediyrm bugun yapicm insallh humana stilltea aldim dun sanki bugece daha iyi tam mama vericktim baktum sag gogs susti zonkluyr burktim mamayi iyi oldu sevndim ama solgogste tik yok

karasucum boşkende ver göğsünü biraz ağzında tutarsa gelecek inşallah. kompostoyu yap cnm bide ddiğim dut pekmeznini sulandıırp iç inşallah artar..

aymutucum geçmiş olsun canm ya maşallah prensese emeklemişte bide yürümek istiyor yemek konusunda mutlaka denediği şeyler vardır onları söyle cnm ona göre öneride bulanmaya çalışalım yapmadığın kalmamıştır ama.

nec sağol canım dediğin gibi herşeyi denediğimi sanıyorum ama yinede yazayım.
meyve suyu püresi,sebze püresi çorbası sulu yemekler hem ona özel yaptım sonra dediler artık büyüdü kendi yaptığın yemeklerden de ver belki yer ama malesef onuda yemedi. bilmiyorum ne yapsam neyse ki beni emiyor çok şükür.
önerilerinizi bekliyorum.

eksik yazmışım çorbalardan mercimek, şehriye ,tarhana yoğurt yani hepsini yaptım ama yok yemiyor.

eksik yazmışım çorbalardan mercimek, şehriye ,tarhana yoğurt yani hepsini yaptım ama yok yemiyor.

sebze çorbalarına balkabağı koymayı denedin mi tatlı olduğu için yiyebilir belki. makarna pişirip önüne koy. yapana arkadaşların bebekleri elleriyle yiyebiliyorlarmış. ben yapmadım daha küçüğüz. yoğurtlu makarna pilav dene birde. inşallah yer.

canım ermerin deidği gibi yoğurtlu makarne ve yoğurtlu pilav dene bide tvsiyem et suyu ya da tavuk suyu ver cnm. ya yaptığın sebze çorbalarını o suyla yapabilirsin yada şehriye çorbasını. farklı bi aroma kattığı için bebekler seviyo. ben hep et suyu kaynatırdım ama geçenlerde kemikli et suyu kaynnatım o çok daha güzel oldu..

kızlar cevaplarınız için tşk ederim.

nec onuda denedim malesef yemedi.makarnayı denedim iki gün önce kendi yemedi ama ben yedirdim çok şükür.

sarımsak rahatsız eder mi kızlar benim cadı kızım sarımsaklı yoğurt yedi hemde seve seve o zaman dikkatimi cekmedi ama acaba sebzeleri sarımsaklı yoğurtla hazırlasam gaz filan olur mu?

sarımsak aslında çok faydalı antibiyotik değerinde ama dediğin gibi gaz yapar mı ki. bi arkadaş denemişti ama daha küçükken kustuğunda sarımsaklı koku çok olmuş vermemişti bi daha ama oonun gaz problemi yoktu.

zeynep iki gündür baya bi sakinledi hem huysuzluğu azaldı hemde yemesi eskiye göre baya iyiydi o böyle oldukça valla bende iyi hissediyorum kendimi.huysuz ve yemediği zaman bende çok gergin ve mutsuz hissediyorum kendimi sizde de oluyo mu böyle yoksa ben herşeyi çok mu kafama takıyorum?

zeyneple bu sabah aşıya gidicez normalde geçen haftaydı günümüz ama hasta olunca bu güne ertelendi kızamık aşılarını öne almışlar.
inşallah aşıdan sonra tekrar geçen ki günlere dönmez tam düzeldi derken.
aranızda yaptıran var mı kızlar?

ohh canım maşallah hep böyle devam eder inşallah... olmaz mıyız canım ya huysuz olduğu zamanlar yemediği uyumadığı zamanlr çok geriliyorum bende maalesef

aşı olmuşunuzdur geçmiş olsun cnm sorunsuz atlatırsınız inşallah. biz olmadık izmitteyiz salgın yokumş doktor ve sağlık ocağı 1 yaşında dedi bi aksilik çıkıp salgın gelmezse tabi. siz istanbulda mısınız? istanbl ankara ve izmirdeki arkadşalara doktorları olmalarını söyledi.

Hangi asi bu acaba nec cm biz izmirde yasiyrz ama bana birsey demedi dr umuz

biz ankara dayız canım ama aşımızı olamadık biraz burnu akıyorda zeynebin bir hafta erteledi doktor.
bu arada zeynebin üsteki dişi göründü baya zor oldu ama sonunda çıktı çok şükür.

T ederm cnm sen vurdurmadn galiba Dr gecen hafta bahsetti ama ben kararsz kaldım ne yapsam ki bilemiyorum bir önerin varmı bu ası icin yaptıran varmı

yok canım yaptırmaık ama dediğim gibi burda salgın yok diye doktorumuz ve sağlık ocağı gerek yok dedi olsaydı yaptırırdım heralde.. yaptıran arkadaşlar var önemli olan 9. ayı geçmez ama vurulursa 12. ayda bi daha yaptırcaksıınız.

merhabalar herkese...bizde istanbuldayız ama saglık ocagındakı hemsıremız 9.aydan once olunmasına sıcak bakmadıgını soyledı onun oncesındede kendı doktorumuza salgın oldugu ıcın fıkrını sormus ve bekleyın cevabını almıstım bız yaptırmadık yanı kızamık asısını..bu aralar cok gergınım ınanın gece yataga gırerken sabah olucak dıye korkar hale geldım cok yorgunum oğlusum cok huysuz sureklı aglıo gezıyorken yatıyorken yerken hatta uyurken bıle altta ıkı dısımız var ama yenılerı eklenmedı henuz sanırım onun kuzumdakı huysuzluğu bıze yansıyanda..nerdeyse 8,5 aylık olduk ama hala yemek yemek uyumak ıskence gece 1 saatte bı kalkıyoruz doymuyo oldugunu dusunmuyorum kılosu sanırım ıyı 10 kılodan fazladır bır yumurta sarısını yedırmek tam 1 saatımı alıyor dusunun artık gunum sadece kuzuma yemek yedırme mucadelesıyle gecıyor yememek ıcın harcadıgı enerjı yerken aldıgından 5 kat daha fazladır..devam sutu tum gun boyunca 160 lık falan kı onuda ben agzına sıkarak doke saca ıcırıyorum onuda ıcmek ıstemıyor kı her mama cesıdını begenmedıgını dusunerek denedım uff sıkayet dııl bu yanlıs anlasılsın ıstemıyorum bınbır dua ve korkuyla sahıp oldum evladıma rabbım hepsını korusun ıns ama sanırım ıyı bı uyku cekememenın ve yorgunlugun veryansını bendekı.. kıskanıyorum herseye zaman ayıran ınsanları plan programla cocuk buyutenlerı uyku duzenımız yok halıyle yemek saatıde duzende dııl beraber kalıtelı vakıt gecırıp sosyal ve psıkomotor gelısımı ıcın bısıler yapmak ıstıyorum ondada basarılı olamıyoruz su an onun ıcın hersey sadece agza goturulecek bı nesne bılıyorum dıkkatını cekse dahı sanıyeler ıcınde onemını yıtırıyor ama ıyı bı anne olmak ıcın cabalıyor ve yetemedıgımı dusunup uzuluyorum saatlerce cocuk sarkıları soyleyıp onla konusmak bazen halsız bırakıyor benı sızler gunluk programınızı nasıl yapıyorsunuz hanımlar akıl verın bana...

Bu isin akılla oldugunu düşünmüyorum biz de seninle aynı durumdayız 7 doldu hic dış yok fakt fazlasıyla sıkıntısı var biz de gece 3 te hergece kakaya kalkıyoruz ve kabus gibi sabaha kadar salıncakta sallanıyor bağırıyor otomatik moda alıyorum fakt yanından ayrılınca kiyamt kopuyor kendime kızıyorum ben de geceleri arada kızıyorum Buda beni üzüyor ne zahmetlere anne olduk hepimiz cok kıymetli bu minikler ama ben de uykusuzluktan bitmiş durumdayım suanda bile gözlerim kapanıyor şimdi yaticm bağıra bağıra uyudu uykusunda bile ayakları ağzında cok harektli kollarım ağrıyor sırtım ağrıyor birde tam. 17 gündür dış kakmaz var sulu ishal gecenin hafta tahlilyapldi enfeksiyon değil şükür ki bir çıksa da dışımız raht etsek Rabbim hepimize sabır güç versin yapıcak hiçbirşey yok yani ben biliyorum yanlış ama salıncağa koyup babytv acıyorum kizim drago oliver maymunun hastası surekli kayıt halindeydim yemek yedirirken drago ve oliver kardes sagolsun ağzından mamalar dökülüyor çenesini toplayamiyor kahkaha atarken tv ye ben de bunu first bilip tıklıyordum takı 1 saat once gulerken nefesini çekti ve sebze Puresi nefes borusuna kaçtı kizim onumuz de gidiyordu anneme deli gibi bağırıyorum mama sandalyesinin kilit ac diye açamadık elimz ayağımız karıştı zarzor çıkardık koluma yüz ustu yartrdim sırtına vurdum kustu ama biz cok korktuk bir daha zorlamicam istediği kadr yesin ben devam sütunu aynı sekilde denemediniz kalmadı şimdi birsey denedim kizim sevdi cicibebe 2 tane rondodan geçiriyorum toz halinde devam sütüne biberona karıştırıyorum kizim severek iciyor birde tok tutuyor

Bizde mama sandalyesinin arkasında tv. Yemek zamanı kapatıyorum ses gelip ilgisini çekmesin diye. Ben hiç tv izletmedim. Biz izlerken bile önüne geçiyorum ilgisini başka yöne çekiyorum sürekli.

Yemek konusuna gelince anne sütü veriyorum ben. Sabah uyanınca 1 yada 2 cici bebe yanında normal peynir yemediği için bir tatlı kaşığı labne bazen yarım yada daha az ne kadar yerse yumurta sarısı bir çay kaşığı pekmez veriyorum. Biraz üzerinden geçince emziriyorum uyuyor biraz. 3 4 saat kadar sonra çorba veriyorum oda en fazla 1 yada 2 yemek kaşığı içiyor biraz ekmek kırıntısı su ve çorba verirken oyalansın diye önüne koymak için haşladığım makarnalardan bir iki tane yiyiyor. Yine emziriyorum bi yarım saat sonra. Sonra eğer yoğurt yapmışsam yoğurt veriyorum yine çok yemiyor tabi 1 yada 2 yemek kaşığı. Genelde yoğurt verdiğim gün meyve püresi yemiyor. Bende vermiyorum bu ara. Geceye kadar emerek geçiyor saat 9 gibi 1 yemek kaşığından kaşık maması yapıyorum onu yiyiyor bazen yemiyor belli olmuyor. Sonra banyo ve emerek beni uyuyor. Gece uyanınca yine emziriyorum. Bu arada kakası yumuşak olsun diye 4 5 kayısıyı suda bekletip küçük küçük doğruyorum sonra kaynatıyorum biraz su ile bir kaç damla limon damlatıp rondodan çekip dolapta saklıyorum. az az yapıyorum taze olsun diye ve sabah öğlen ve gece yemek sonrası bir çay kaşığı bundan veriyorum kakası yumuşak oluyor. Kilo alımı iyiyse çok zorlamamak lazım sanırım. Okuduğum kitaplarda ilgisini kaybetmişse ağzını açmıyor yemiyorsa zorlamayın diyor. Bende baktım yemiyor bir iki deniyorum yine yemiyorsa zorlamıyorum. Aksi halde geriliyorum o da mutsuz oluyor. Gerginlik hemen yansıyor zaten. Ben ne zaman gerginsem o da huzursuzlaşıyor. Umarım yardımcı olmuştur yazdıklarım...

Bugun sağlık ocağına gittim Sordum bende ne zaman olacak diye ve niye bazı yerlerde erken yapılıyor diye. 12 aylıktan sonra yapacağız dediler. Erken yapılan yerlerde kızamık vakkası görüldüğü için erkene alınmış en erkende 9 aylık yapıldığı içn 9. ayda yapıyorlarmış. Burada da bir vakka var denilmiş bakmışlar kızamık değil tekrar 12 aylık yapılacakmış. Yani il il değişiyor sağlık bakanlığı il il ayrı program uyguluyormuş.

Biz halen ayaktayiz basımın sag tarafı ağrıyor kizim uykuya acayip bir direnç gösteriyor uyumak istemiyor ve ben cooook yorgunum annem geldi Allah'tan dün gece ama yazık oda oturduğu yerde uyuyor yat kizim diyr banada korkuyorum kızımı uyur düşürür diye cunki biz cok kıpır Kipur'a hic durmuyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…