2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

Başınız sağolsun öncelikle...

Bizimde yılbaşı sabahı ilk dişimizi farkettik bir kaç gün sonra yanındaki de çıkmaya başlıdı. Biraz büyüdüler ama bizde de iki gündür huzursuzluk var. Çıkana kadar bişey yoktu son günlerde huzursuzluk yapıyor ve sürekli bişeyleri ağzına götürüp çektirerek damaklarını kaşıyor.. Doktorumuz bir yaşına kadar 8 tane dişi olacak demişti. 2 tanesi çıktı kaldı 6 bakalım umarım diğerleri kolay çıkar..

nec86 başınız sağolsun, dedenizin mekanı cennet olsun, oğlununda incileri hayırlı olsun, bizim dişlerimiz çıkmadı daha heyecanla bekliyoruz, her gün kontrol, ama yok daha vakti var sanırım.

nec başınız sağolsun canım.
bizimde iki tane dişimiz var ikiside çıktı ama huysuzluk uykusuzluk iştahsızlık aynen duruyor hiç değişmedi ne olcak bilmem artık.
herkese kolaylıklar.

sarayca gunnes aymutu çok saolun canlarım..

bu sabah 2. dişimizde farkettim. pazartesi salı inanılmaz huzursuzdu dün daha iyidi çok şükür inşallah sıkıntısız atlatırlar yavrularımız bu dönemleri..

aymutucum ya iştahsızlık sizde de mi var. geçen hafta pek yoktu ama pazar gecesinden beri emmeyi reddediyor çok zorluyorum gündüz gece toplamda 2-3 kere emzirebildim bu durumda çok üzüyor beni.. acaba sütüm mü az diyorum. ek gıdalarda yine çok inat etmiyo kaşıkla dişini filan kaşıyor sanırım ama inşallh emmeme geçici bi süreçtir

nec uykuya yeni daldığında emzirmeyi dene ben bu şekilde aştım bi süre sonra bırakıyor inadı uyanıkkende emiyor yani bizde böyle oldu.
ben şimdi uyanıkken ek gıda uykuya daldığında da emziriyorum yada yeni uyandığında böyleyken sorun olmuyor.kolay gelsin canım zor bi süreç yaşadım çünkü allah yardımcın olsun.

canım gecede direndi kaç gündür Allahıma binlerce şükür bu gece emdi inşallah emmeye devam ederler sütlerimizde bol bol olur..

ek gıdaya herkes geçti sanırm. neler veriyosunuz canlar? tarifleri paylaşalım mı??

Herkese merhaba..nec cim basınız sagolsun allah gerıde kalanlara uzun omurler versın ıns...bizde artık ek gıdalara basladık ben ılk olarak havuc puresıyle baslamıstım ama mınık kuzum havuctan sonra 4 gun buyuk tuvaletını yapamadı o surecte kayısıdan tutun zeytın yagına kadar aklınıza gelebılcek ne varsa verdım dktr duphalac vermemı ıstedı ıkı kez verdım ve ılac vermekten vazgecıp vermedım tum gun karın masajlarım 4.gun ıse yaradı ama sorasında yıne duzene gırmedıkı o havuctan sora hııc bısı vermeme ragmen bu seferde 7 gun ustune yaptı ama kabız degıl sadece dıskılama surelerı cok uzadı en sonunda 3 gune dustuk nette arastırdıgıma gore anne sutu alan bebeklerde ve ek besın surecınde normalmıs bole olması..ben su an ıcın sadece yarım meyve puresı hazırlıyorum bı hafta sora yogurda gecıcem acaba sımdımı gecsem kararsızım 6 aylıgız corbalar ıcın ne kadar beklemelıyım sızce?ve bırde yoğurtlarınızı neyle mayalıyorsunuz?

canım benim kızım doğduğundan beri emiyor azda mama veriyordum. 2. ayından sonra 3-4 günde bir kakasını yapıyordu. ekgıdaya balayalı 1 ay oldu. 15 gündür hergün yapıyor maşallah. dönem dönem olabiliyor kaka problemi. ben hiç ilaç kullanmadım.

artık 6 aylıksanız çorbalara başla canım. sebze çorbasıyla başla. nette çok güzel tarifler var bebekler için. ilk olarak patates, piriç hasla blendırdan geçir. bikaçgün sonra havuç ekle. birkaçgün sonra irmik ekle kreviz ekle. mevsim sebzelerinden gaz sıkıntıları olmayanlardan yap canım. ben yoğurda geçen hafta başladım. kendim yapıyorum. ilk başlarda sadece yoğurt verdiğimde pek sevmedi. sonrasında sebze çorbasından sonra vermeye başladım yarısını yiyor çok şükür. meyve pürelerini hepsini ayrı ayrı dene alerjik bişey olmazsa karıştırarak verebilirsin.

bizimde bu hafta 6. ayımız bitiyor. haftaya aşılarımız var inşallah bu sefer ateş yapmaz. kızım 2 haftadır dönmelere başladı. ama yinede çok fazla yerde yatmak istemiyor. dişimiz yok hala bakalım ne zaman çıkacak. ek gıdaları 3 haftadır daha sık veriyorum. haftaya kahvaltı içinyavaş yavaş başlıcam. bizden bu kadar.

mevlüt kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar. dualarınız kabul olsun.

enteresan merhaba..

kızlr biz hasta olduk Allahım beterinden korusun ama pazartesi gecesi ateşimiz çıktı acile gittik doktor antibiyotik verdim. onu kullanıyoruz şu an çok şükür ateşimis düştü ama boğazlarımız kırmızıymış sesi kısıldı yavrumun halsizlik iştahsızlık.. geçecek inşallah bunlarda.. cuma ve pazr günleri hasta kişilerler aynı ortamda olduk maalesef. ne yazıki düşüncesiz insnaların yüzünden kuzum hastalandı. bende suçluyum bişi diyemedim kırılcaklar diye. ama bundan sonra ne derlerse desinler söylücem insanlara..

Merhaba kızlar uzun zaman oldu gelmeyli, çok şükür herşey yolunda ..
Oğlum Mert'im 6,5 aylık oldu sağlığı sıhhati yerinde hamd olsun ama dişle sıkıntımız var , henüz hiç dişimiz çıkmadı ama oğlum herşeyi ısırmak kemirmek istiyor 1 aydan daha fazla zamandır .. Hırsla ağzına sokuyor , çok kaşınıyor sanırım ..
6. ay aşılarımızı vurulduk bitti çok şükür , şimdiye kadar hiç bir aşı ateş yapmadı rahat geçirdik aşı olayını ..
Ek gıda olarak yemesi gereken herşeyi yiyor , meyve püresi sebze püresi kahvaltı akşam gece de mama veriyorum ..
Bizden böyle teyzeleri .. Hepinizin kuzuları öpüyorum kocaman..

uzun zamandır yazmıyordum, nec86 geçmiş olsun bebeğin hastalanmış, gerçi baya zaman olmuş iyileşmiştir inşallah, benim kızda hasta teyzeleri salya sümük akıyor öksürük var dr. antibiyotik vermedi peditus ve ventolin verdi inşallah tez zamanda geçer, biz ek gıdalara çoktan başlamıştık zaten, kızım neredeyse herşeyden tattı ve çorba vs. yiyor zaten en sevdiği yemek babaannesinin yaptığı tarhananın çorbası :) ha bu arada kızım emekleyemiyor hala neredeyse 7. ayını dolduracak :) oturmasıda bazen düşüyor, bazen oturabiliyor ve hala alkış yapamıyor korkuyor ellerini birleştirmeye :) zamanla yapacak inşallah :))) hepinize mutlu günler...

günaydın kızlar.. kimse girmiyo mu yazılmıyo diye mi yazmıyo. her giren bişi yazsa daha aktif oluruz bence.
saraycacım saol cnm iyileştik çok şükür sizede çok geçmiş olsun.
ama dün kötü bi olay yaşadık Allahım beterlerinden korusun ama çok üzüldüm dün ilk defa kuzumu annemlerin yatağında yanına yastıklar koyup odadan çıktım. ve hayatım boyunca unutamayacağım bi ses kuzum düşmüşşş yüzüstü. hemen kaldırdım Allahtan annem ablam vardı yanımda onlar aldı balkona çıktık krem sürdük filan derken sustu kuzum 2 saat uyutmadım çok şükür şişme kızarıklı daha kötü şeyler olmadığı için doktora gitmedik. ama ömrümden ömür gitti. Rabbim evlatlarımızla imtihan etmesin şimdi bi sn yanından ayrılmam canımın hayatımın yaşamamın sebebinden..

merhaba kızlar

nec cnm geçmiş olsun tekrar. Rabbim beterinden korusun

Biz de minik prematuremle buyumeye calışıyoruz. ek gıdaya yenı gectık, 2 gun oldu. kucuk hnm pek bi tepkili. su ana kadar sunu sevdı dıyemıyorum. Olsun denemeye devam edeceğiz. nasılsa o da direnmeyi bırakacak zamanla :)

hepınızı ve kuzularınız opuyorum

Bizimde ek gıdalarla aramız pek hoş değil... Tek tek başlamak gerekiyormuş. Bir gıda ile başlayıp ikinci hafta yeni bir gıda eklemek lazımmış. Sabırla herşeye alışmasını bekliyoruz. Olacak nasılsa seveceği gıdalarda olacak diye düşünüyorum... Şimdilik gece pirinç unlu mama gün içinde de elma suyu veya elma püresi veriyorum...

herkes aynı dertten muzdarıpmıs yanlız degılmısım demek :) ahh bu ek gıdalar ah...merhabalar...gecenlerde 6 ay asımız ıcın hastaneye gıttık mınık kuzum donuste oksurmeye basladı yarım saatın ıcınde mıkrop kapmısız oksurugumuz 15 gunun ustune yenı gecıyor bu dogumdan berı kullandıgımız 4.antıbıyotıgımız bızımde 2 dısımız cıktı hastalıkta eklenınce uyku banada oğlumada haram oldu bırde pasam nasıl alıstıysa hep yuzustu yatmak ıstıyor o dondukce ben cevırıyorum gece boyu mucadele halındeyız :) artık desteksızde oturabılıyoruz yerımızde durmak ıstemıyor her gordugumuzu tutup tatmak ıstıoruz :) bızde henuz allkıs yapamıyoruz emeklemeye daır bı cabamızda yok ama baba anne vb kısa seylerı oldukca sık tekrarlıyoruz kendı e eeemızı kendımız yapıyoruz...yemek konusuna gelınce oglum devam sutunu ıcmek ıstemıyor daha doğrusu bıberon kullanamıyor su ıhlamur vermek ıstıyorum tadını alınca böğğ yapıyoruz ben elımde tabak kasık fır donuyorum son bı kasık bunu barı yesın dıe ama pasam cok ınatcı agzımızı kapatınca asla acmıyoruz ısrar etmeyın dıolar ama ben etmeme konusunda kendıme hakım olamıyorum lıste kısmından ııce bagımsızım su aralar ne bulursam tattırmak ıstıorum ve oğun olarak duzen olusturamadım cunku uyku saattlerımız cok dengezız gece en az 6 7 kez kalkıyoruz kı 1,5 tan once uyumuyor kahvaltımız 11 12 gıbı oluyor ama artık cok dert etmıcem kararlıyım takıntı oldukca aksıne bı artıs yada gelısım katmıyor ınadına sakınan goze cop batıyor ... bızden sımdılık bu kadar sizlerde durumlar nasıl ?

uzun bi aradan sonra nihayet yazıyorum ama arada girip okuyorum umarım herkes iyidir.
herkes gibi bizde ek gıda olayından hiç memmun değiliz. çorba,sebze.ve meyve pürelerini hiç sevmiyor zeynep hanım emmesi iyi günde bir yada iki kezde devam sütü veriyorum kaşık mamasınıda bazen yiyor bazen reddediyor şaşırıyorum valla ne yapsamda yedirsem diye yaptığım şeyleri çöpe dökmekten bıktım artık.
artık desteksiz oturabiliyor emekleme pozisyonunu alıyor fakat olduğu yerde kalıyor bir türlü ilerleyemedi bol bol yuvarlanıyor.kucağa çok alıştığı için bizi çok yoruyordu sonunda yürüteç aldım birazda olsa rahatladım fazla binmek istemiyor ama ne binerse kar kardır.
uykuya gelince geceleri yeni yeni düzelmeye başladı 3-4 kere uyanıyor önceleri çok kötüydü gündüzleride 3 kere her seferinde de yarım saat anca uyuyor hiç mi yorulmuyo bu çocuklar ya.....neyse yeter ki canları sağolsun.
işte bizde de durumlar böyle.
hepinizi ve kuzularınızı öpüyorum şimdilik hoşçakalın.

herkese iyi akşamlar , kızlar incilerimiz hala çıkmadı, emeklemeye yavaş yavaş başladık, ama hala dönme olayını pek yapamıyoruz :) biz ek gıdalara çoktan geçtik, kızım neredeyse herşeyden yiyebiliyor ama öğün olarak; devam sütü, yoğurt, tarhana çorbası, meyve suyu yada püresi... başkaca sıkıntımız yok... hepinize sevgiler (sayfamızı arada yazalım lütfen, yalnız kalmasın)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…