2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

2012 hayatımızın unutulmaz yılı oldu.. Hepimize en değerli hediyeyi verdi.. Kucaklarımızda yavrularımızla bu yılı mutlu bitiriyoruz.. 2013 hepimize sağlık huzur mutluluk getirsin.. Tüm annelerin babaların ve tatlı yavrucuklarının yeni yılı kutlu olsun...

Son düzenleme:
uzun bi aradan sonra herkese merhaba..
bi telaş bi yoğunluk inanın girmeye fırsatım olmadı. cmt kontrolümüz vardı Allahıma binlerce şükür gelişimimiz iyi. ek gıdalara devam ediyoruz artarak. geçmişe hızlıca göz attım sizlerde iyisiniz çok şükür..
merlncim hatırlmaz mıyız çok çok sevindim haberine Allahım tamamına erdirsin.

2012 yılı yavrularımıza kavuştuğumz çok özel ve anlamlı bir yıldı. inşallah 2013 yılıda canlarımızın sağlıkla büyüdüklerini huzurlu mutlu günleri birlikte geçireceğimiz yıl olur..

Son düzenleme:
herkese mutlu yıllar
bu yılın hepimize sağlık ,mutluluk getirmesini diliyorum.

öncelikle herkese saglıklı,mutlu huzurlu şanslı bir yıl diliyorum,ailelerimizle,kuzucuklarımızla inş..biz iyiyiz,cok yorgunum,uykusuzum alara gece 3 ten hatta 3 30 dan önce yatmıyo kafam salak gibi oluyo,aysima da 2den önce yatmıyo..geceyi sevmiyoruz..ek gıda yogurt tarhana corbası sebze corbası meyve püresine devam ediyorum..şimdilik bizden böyle..hepinizi öptüm...

canım beni face e eklemeyi unuttun heralde,ben eklendiysemde göremiyorum bana cevap yazarmısın??alara nı öptüm:))

harika bir 2012 den sonra mükemmel bir 2013 yakışır bize değil mi ? heeyanlı umutlu sevinç göz yaşları mucizelerle dolu bir 2012 geçirdik Rabbime şükürler olsun en büyük hediyelerimizi aldık. dileğim, dualarım bu mucizemizin ömür boyunca eşlerimizle sağlıkla, mutlulukla, huzurla sürmesi ve nerede varsa Rabbimin her isteyene bu mucizeleri nasip etmesi. kızım ilk kıkırdadığında elleriyle yüzüme ilk dokunduğunda eğer Rabbim onu vermeseydi nelerden mahrum kalacak mışım diye ağladım uzun zaman şükürler olsun bir, bin, milyonlarca kere..

bu arada yaramaz Alara kuzu artık geceleri daha geç yatmaya sabahları daha geç kalkmaya başladı yarın sabahtan itibaren bu duruma el koymanın zamanı geldi sanırım. küçük hanım 2013 kucağımızda girdi gözler kocaman kocaman. yüz üstünden sırt üstüne dönüyor ama sırt üstünden yüz üstüne dönme gibi bir çabamız yok pek sanırım kocamn popomuzla alakalı :) yemek alışkanlıklarımız yine değişti yoğurt dışındaki herşeye tepkili bu ara.şimdilerde ağzını kilitlemeyi öğrendi bende ısrar etmiyorum açıkçası mama ile destekliyorum kalan öğünlerini fakat yine yarın itibari ile sıkı bir yemek programı uygulamayı düşünüyorum. ayın 7 sinde altı aylık olacağız. aşılar biraz korkutuyor beni çünkü Alara yapılan tüm aşılarda ateşlendi sanırım yine ateşlenecektir. Allahtan eşimin iş seyahati yok bu ara o evdeyken hiç olmazsa beni sakinleştiriyor :) ÇOk şükür hiç hasta olmadı ama ucundan sıyırdı. nedense onu hasta etme olayı panik atak halini almıştı bende tabi bide ek gıda olayı var. o ucundan sıyırma dönemlerinde tam 2 hafta yıkamadım Alara yı sonrasında kendime yuhhhhhhhh desemde ne yapayım hasta olmasın diye işte tabi şimdi çok pişmanın eskisi gibi yine 3 günde bir yıkıyorum kızımı :))kızım tam bir baba aşığı. ona bakışı, gözlerini süzüşü, geldiğinde heyecanlanışı anlatılmaz. izlemekten asla bıkmayacağım bir manzara.zaten kızım babasına çok benziyor damak zevki ve sima olarak ve babamız çok mutlu bu durumdan :)) sağolsun eşim çok yardımcı salı ve cmrts akşamları o bakar kızımıza maması alt değiştirilmesi oyun oynatılması... biraz mızmızlanır ama e o kadar olur herhalde ...öncesinde geçmeyen zaman artık çok çabuk akmakta. sanırım yaşlanma belirtileri böyle baaşlıyor şikayetçi olduğum için değil aksine çok zevk alıyorum bu süreçten. daha dün sabah Alara yı kollarıma almak için kapıdan çıkışım, 2 kişi olarak çıktığıız bu evden 3 kişi döneceğiz diye kurduğum hayaller hala çok canlı ve biz eve dönüp çoktan 6 aylık olmuşuz bile hayat. çok bencilce belki ama onun sevgisi bölünmesin diye ve tabii ki hamile kalma ve hamilelik süresince yaşadığım olumsuzluklar beni tekrar anne olma fikrinden uzuaklara çoook uzaklara itiyor. Rabbimin gücüne gidecek diye çok korkuyorum şükürler olsun öyle yada böyle hamile kaldım zor oldu ama doğurdum ben o pastanın şanslı tarafındayım hep söylüyorum. o neden2le Rabbim önce isteyene olmayana versin diye çok dua ediyorum
işte
çok çok anılarım var benim bu sayfalarda umutlu, umutsuz, mutlu, mutsuz, hüzünlü, heyecanlı, kızımsız ve KIZIMLA.....

uzun zaman çok uzun zaman önce yalnız açtığım bu sayfaya şimdi bir sürü yol arkadaşlarımla onların kuzularıyla ve Alaramla devam ediyorum oyy çok duygulandım çok
2013 1 ocaktan herkeze kocaman bir merhaba Alaram ve benden iyi ki varsınız yol arkadaşlarım iyi ki :)) İYİ Kİ VARSIN KIZIM VE İYİ KKİ BENİ SEÇTİN RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN SENİN BABANIN ACISIT-YLA SINAMASIN BENİ BİZLERİ... aminnnnnnnnn

kızlar merhaba ben uzun zamandır yazamıyorum bende ikizlerimle 7,5 aylık olduk.kızımın dişi çıktı oğlumda sanırım çıkaracak çok huysuz ve ağlıyor.bizde ek gıdada nerdeyse herşey yiyoruz oğlum yemek istemiyor ek gıda ne yapıcam bilmiyorum bizde böyle şimdilik....

herkese mutlu saglıklı kuzucuklarının kahkahalarıyla dolu nıce mutlu yıllar...gecen sene gobusumde olan kuzum bu sene kucagımdaydı sukurler olsun rabbım bu duyguyu isteyen herkese yasatsın ıns..bugun rotavırusunun 3.dozunu olduk kılomuz 7800 boyumuzda 65 cm bıraz bodur olcaz sanırım subat 4 ıcınde 6 ay asımız var ıns bu sefer ateslenmeyız 4 ay asımız bıraz ates yapmıstı..sımdıye kadar sadece anne sutu aldık ama doktorumuz artık meyvelerın tadına baktırmakla baslayabılırız dedı lıstede yumurta sarısı labne gıbı kafama pekde yatmayan seyler vardı kı ben labnelerın sadece yag oldugunu dusunuyorumorganık kavanoz mamaları hakkında doktorumuzun fıkrı olumsuz yonde yarından ıtıbaren kuzuma havuc vermeye baslıcam sız pure olarakmı verdınız ılk olarak ya cok tuhaf ama cok heycenlıyım mınıcıgım farklı bısıler tadıcak umarım begenır:)sutumun az oldugu bı donemde almıs oldugum mama hala rafta acılmadan beklıyo umarım hıc ıhtıyac duymayız...oglusum tek tarafına donebılıyo ama oyle sırt ustune donme gıbı bı gırısımı yok henuz ve sadece memesıne ılgı duyuyor he bırde battanıyemız sanırım onları kemırmek daha cazıp gelıyor ah bu dısler ahhh...onun dısında motor gelısımı adına da bı gelısım yok gıbı uzanıp tutmak ıstemıyor oyuncaklarada hala ılgısızız aldıklarımızla hala ben oynuyorum :)bızden haberler boyle sevgılı anneler...

slm kızlar.beni hatırlarmısınız bilmem sizlerle tedavi sonucunda negatif görenlerdenim ama yılmadık 2.denememizde çok şükür bende hamişler dünyasına katıldım.şuan 27.haftamızdayız.ALLAHIM kısmt ederse bi kızım olacak teyzelerii sizin tecrübelerinizi okuyorum.ALLAH hepimizinkuzucuklarına sağlık sıhhat versin.

canımm hatırlamaz mıyız..çok çok sevindimm Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. ne zaman sorun olursa yardımcı olmaya çalışırız burdan ya da özelden mesaj at mutlaka..

canım 5 aylık için 65 cm bence iyi hiç kısa diye düşünme biz 7 ayda 69 cmmiz. yumurta sarısı için biraz daha bekle bence cnm ben bi kere verdim o da bikaç gün önce. kahvaltıya 5,5-6 aylıkken başladım o zaman bisküvi ıhlamur pekmez verdim 2-3 haftas onra peynir ekledik şimdi yumurta sarısı nohut tanesi kadar eklendi ama dediğim gibi bi defa verdim henüz. labneye bende ısınmamıştım zaten doktorumuz geceden peyniri ıslat sabah ver dedi labne demedi yani. hatta bi arkadaşımıza labne katklılı bence verme filan dedim ama dün labne verdim oğluma :) kaç gündr peyniri yemiyor bende labne deneyim dedim maşallah severek yedi. bugn yine diğer peyniri denicem yemezse suda beklettiğim labneyi vericem çünkü labnedede tuz var.dönme konusunu bende kafama takmıştım ama zamanla oluyor gerçekten. senin yapman gereken ona yer tanımak. yere koyarsan çok daha kolay öğreniyorlar ben koltuklarda tutarken yavrumu dönmeye çabası yoktu ne zaman yere koydum çabaladı yavrum. inşallah tm canlarımız sağlıkla gelişirler. mümkün oldukça yazalım haberleşim

Merhaba poyraz,

Labnelerin sadece yağ olduğunu düşünüyorum yazmışsın. Ama bebekler bizim gibi değil ki, onların yağa çook ihtiyacı var. Yağ onlar için öcü değil, tam tersine çok çok iyi birşey. Bizim İsviçreli doktorumuz kaşık mamasına bir kaşık da sıvı yağ (kanola yağı) eklettiriyor..

İlk olarak herşeyi püre olarak verdim ben, meyve suyu veya sebze suyu vermedim. Önce elmayla başladık biz, ama havuç da iyi bir ilk seçim. İlk günlerde çok iyi püre yapman lazım, blenderdan geçirmek şart gibi hatta. İlk zamanlar yadsıyabilir, hiç kafana takma. Bir iki haftada severek yemeye başlıyorlar. Peynir, yumurta için henüz erken. Önce çeşitli meyveleri, sebzeleri tattır, (yeni bir şeyi 3 gün verip alerji testi yapman gerekiyor), ondan sonra öbürlerine geçersin.

Dönme konusu tamamen çocuktan çocuğa değişiyor. Desteklemek için yapabileceğin şey bol bol yere battaniye serip üstüne bırakmak, yüzüstü döndürmek. Bizimkiler hiç sevmiyordu yüzüstü durmayı, beşer dakika beşer dakika baya uzuun bir sürede alıştırdık. Şimdi Doğa'yı sırtüstüne çeviremiyoruz Diğer oğlum da seninki gibi hiç meraklı değil harekete, yatmayı oyuncaklarıyla oynamayı seviyor Benim yeğenim ama mesela hiç yüzüstü dönmemiş, direkt oturmaya geçmiş. Kafana takma, her çocuk eninde sonunda dönüyor, oturuyor, yürüyor. Çocuğun yapısını değiştiremiyoruz, istemiyorsa istemiyor o kadar

Bir de çocuklar uzanma, oyuncakları tutma gibi şeyleri bir anda yapıyor. Bizim 4 ay kontrolümüzde doktor tutabiliyorlar mı diye kontrol etmişti, ikisi de hiiiç oralı olmamıştı. Tam 1 hafta sonra ikisi de şak diye tutmaya başladılar. Arada bir al! diye bir şeyleri uzat, ilgisini çekecek şeyleri. O hazır olduğunda zaten yapışacak herşeye

Hepinize iyi yeni yıllar diliyorum arkadaşlar, bebeklerimiz ve bizim için çok iyi bir yıl olur inşallah

merhaba canım hatırlamazmıyız çok sevindim sağlıklı al kuzucuğunu kucağına

Selmlar kizlr masallh bebeklerimiz buyuyr size bursorum var bn bugun aptamil 4-36 aylik yazan tahilli bir gece mamasi aldim bibernla verdim kizima dr a sormadim anne sutude aliyor kizim sukur haln gunde sadece gece mama veriyorum busaatlerde cinki uykusu gelince emmiyr bagiriyr acaba erkn mi verdim diyorum bu mamayi bilginiz varmi buarada hergun yogurt ve havuc suyu yada armut rendedi veriyorum dr bu ay sadece bunlari verdi hepinizi opuyoruz rabbm saglikversin bebeklerimize

Merhaba herkese

Biz bugün kontrolden geldik. Anne sütü bu ayda sadece devam edecek. Önümüzdeki ay ek gıdalara başlayacağız doktorumuz öyle dedi. Boyu 69cm kilosuda 8400gr olmuş. Kilo alımı yavaşlıyor sanırım geçen aya göre 500gr alabilmiş. Hareketleri arttıkça anne sütü yetmemeye başlıyor sanırım. Bende ek gıdalara geçme konusunda garip bir heyecan duyuyorum. Yılbaşı sabahı kahvaltıda farkettik ki minicik bir dişimiz olmuş. Ucu görünüyordu bugün baktı doktorumuz bi hayli uzamış yandakide patlatmak üzere dedi. Sırt üstü yatarken yüzüstü rahat rahat dönüyor oğlum ama tekrar sırtüstü dönmek için çabası yok. Ben 3. ay sonrası neredeyse bi halı kadar büyük bir oyun halısı almıştım. Onun üzerine sıklıkla koyuyorum önüne bi sürü oyuncak yığıp çabalamasını izliyorum. Bizdede kavrama tutmak bir anda oldu. Yemek yerken kucağımda oluyor bazen uslu uslu dururken bi gün bardağıma elini uzatmaya başladı ve arkası geldi sonra..Her çocukta farklı oluyormuş bazısı erken bazısı geç ama hepsi normal diyor doktorumuz. Rota virüs aşımızı olduk yaklaşık 10 dk sonra kustu. Acaba aşı yeterli mi diye doktorumuzu aradım. Merak etme hem tekrarı hemde mide sıvısında erimiştir tekranına gerek yok dedi. Biraz olsun rahatladım. Bizde böyle hepinizi öpüyoruz..

çok güzelll, bizde bekliyoruz incilerimizi, bakalım, her gün kontrol ediyorum ama yok daha vakti var sanırım :)

Oy masallh incilerinize pinarcim ne gibi seyler yasadinz disler cikmadn benim felaket tukuruyr resmen buuu diye surekli onluk degistiriyorz su akiyor cocugumn agzindan cok salyamiz var birde cok huzursz kuzim

sağol canımm çok şükür bu günlerimize :)) bizim salyamız çooookkk uzun zamandır akıyor. belirti olarak sadece huysuzluk uykusuzluk yaptı bizde canım çok mızmız oldu kızım uykusunda bile sürekli ağladı

herkese merhaba.. yine 10 gün oldu girmeyeli. 4 ocakta dedemi kaybettik Allahım rahmet eylesin mekanını Cennet etsin inşallah. genelde telden giriyorum telden de kk açılmıyor boyutundan dolayı fotoğraf filan silmem gerekiyor ama onları da aktarmadan silmek istemiyorum. bugün bilgisayarı açtımda hemen kkya girdim.

bizimde 11 ocakta dişimiz incimiz çıktı çok şükür. çok huzursuzluk vardı son zamanlarda. haftasonu rahatlamıştı kuzum ama bugün yine huzursuzluk başladı artık büyümesi için mi başka diş mi çıkıcak bilmiyoum ama süreç zormuş hem canlarıız için hem biizim için. tamda dedeciğimin vefatı üzerine gelince huzursuzluk açıkcası bana da çok zor geldi ama çok şükür tek derdimiz bunlar olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…