2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

canım dün akşam okudum cevap yazamadım çook çook üzüldüm Allah rahmet eylesin Allah geride kalanlra sabır versin. evlenecek olan görümcen kim bilir ne kadar üzgündür düğün günü annesini kardeşini kaybetmek Allah hiçbirimie böyle acılar yaşatmasın. çok etkilenmişim gece benzer rüyalar gördüm tırnak batması bende de önceden olmuştu benim küçük bi operasyona tırnağın yarısını alıp deriye diktiler şimdi iyi çok şükür.. inşallah seninde en kısa zamanda geçer acısı dayanılmaz biliyorum..

bizde 6. ay aşılarımızı olduk hamdolsun ateşimiz çıkmadı 1 yaşına kadar aşılarımız bitti inşallah.
ek gıda doktorun tavsiye edince başla bence canım o sana yol gösterir. ama genelde meyve suyu ile başlanıyor. elma suyu gaz yaptı bizde çok eğer öyle sıkıntınız varsa armut havuş suyu filan ver canım. sonra srayla pürelere yoğurda geçersin.

Son düzenleme:

canım başın saolsun allah rahmet eylesin. çok üzücübir durum.
geçmiş olsun bende teli ilk defa duyuyorum iyice araştır öyle kullan.
benim ayak tırnaklarımı her kesmemde diplerinde iltihaplanma oluyor ben bilmiyordum hamilelikten olabilceğini. inşallah batma olmaz bende.
canım kızlarınla eminim yeterince ilgileniyosundur stres sıkıntıdan sana öyle geliyordur. allahım yardımcın olsun kızlarını öp bezim için

maşallah ya naıl arttı bukadar ki?

maşallah ya naıl arttı bukadar ki?

maşallah ya nasıl arttı bukadar ki?

ilk bir aydı o sonra azaldı canım ya birde benim bebeğim birini emerken diğer göğsüm hep boşalır akar onun için süt toplama kabı almıştım ona akan sütlerimdi onlar şimdi nerdeee yetmiyor bile ek gıdaya başladıkda biraz birikiyor neyse ki.

merhaba hanımlar nasılsınız, dün milupa'dan hediye paketimiz geldi, içinde tahıllı sütlü mama vardı, kızım çok sevdi veeee artık diğer mamasını yemiyor, yani zorlayarak yediriyorum :). dün tarhana çorbası verdim pek hoşuna gitti, kaşık ile yemekten hoşlandı sanırım. kızım dört buçuk aylık ama hala dönmesini beceremiyor, tembel çıktı... sizinkiler ne durumda? ayrıca bebeklerinize yürüteç almayı düşünüyor musunuz, ben çok kararsız kaldım da, hepinize sevgiler....

4.5 ay dönmemek için geç değil, hiç merak etmeyin. Özellikle de sırt üstü yatırılan bebekler geç dönüyor. Benimkiler 6 ay civarı dönmeye başladı. Yürüteç ben almayı düşünmüyorum, yanlış kasları çalıştırıyor, yürümeyi geciktiriyor diyorlar doktorlar. Ama almak istiyorsanız da tabii günde yarım saat falan kısa bir süre kullanılırsa bir zarar vermez heralde.

Öncelikle başınız sağolsun, çok acı bir olay, çok üzüldüm. Ayak olayı da çok zor biliyorum bana da oluyor arada bir, zar zor iltihap olmadan düzeltiyorum kendim. İnşallah bir an önce iyileşirsiniz.

Elma suyu, elma-armut püresi (tamamen pürüzsüz olacak), pirinç unlu kaşık maması.. bunlarla başlanabiliyor ek gıdaya. Önce çok az, bir iki kaşık vermek ve kesinlikle ısrar etmemek gerekiyor. Bebekler ağzına koyduğunuz herşeyi tükürüyorsa, diliyle ittiriyorsa vermeyip 1 hafta sonra tekrar denemek gerekiyor. Çok yavaş yavaş alışıyorlar zaten. Hiç acele etmeyin, valla ek gıda olayı karışık, çorbasıydı püresiydi, özellikle iki bebekle püre hazırla, her gün bişey bul, çok zor çok

başın sağolsun çok üzüldüm Allah sabır versin bu arada ayağın içinde çok geçmiş olsun hiç bir bilgim yok maalesef söylediğin tel hakkında...kuzucuklarınada maşallah bu arada

kızımm 5 ayını doldurdu yaramaz cimcime fıstık mı fıstık bir kuzu oldu. nasıl güzel bir duygudur bu anlatılmaz. Rabbim isteyen dileyen herkese yaşatsın inş çok öpüyoruz teyzeleri :)

canım benim oğlumda o kadarken başlamıştı dönmeye 4. ayda çok rahat dönerleri okuyunca biraz panikledim ama çok şükür ki hemen sonra başladı :) ama hala sırtüstünden yüzüstüne çok nadir dönüyor genelde sağ sol seviyo onları yapıyor gün boyunca. bi de ben sürekli koltukta yatağımızda filan tutuyodum yere koymak gerekiyor bence dönmeyei öğrenmesi içn. düşme thlikesi olmadan özgürce hareket etsin. yürütüeç konusunda porter gibi düşünüyorum. yürümek için kalça kaslarının çalışması gekeiyormuş ama yrüteç bacak kaslarını çalıştırdığı için yürümeyi geciktiriyor bide malum hoppala yürüteç gibi şeyler erkeklere tavsiye dilmyior. ama ablamdan kalan bi yürütecimiz var daha eve getirmedimde belki onu denerim ama gün iÇinde max 15er dakikalık 2 sefer filan konulması gerekiyomuş.

Başınız sağolsun.. Ben o telden hamile kalmadan önce taktırmıştım iki tırnağıma. Biri iyice batıyordu tel ile uzayıp düzeldi. Birinde acı vs yoktu ama yavaş yavaş içe kıvrılma vardı onada taktırmıştım ancak o tırnağımda pek bi işe yaramadı. Yani tavsiye ediyorum diyemem etmiyorumda sanırım tırnaktan tırnağa farkediyor. Cok acıyor bilirim şimdiden geçmiş olsun umarım iyi gelir..

Son düzenleme:
selam canlarım nasılsınız?biz iyiyiz,büyüyyoruz şükür..kızlar iyi,bu hafta iki gün yogurt verdim,iki gündür corba yaptım,patates havuc onu veriyorum,,kavanoz maması verdim sevmediler,yeniden deniycem bakalım..ben ufaktan başladım anlıycagınız..:))sizin kuzular nasıl?neler yediriyosunuz yazın bakalım merak ediyorum..:))acımıza ortak olmuşsunuz hepiniz sagolun,rabbim herkese saglık,sıhhat versin gerisi boşşş..parmaklarıma gelince birine yine gidip pamuk koydurduk,digerine kendim koydum pamugu..netten ısmarladıgım tel geldi,ama bi işe yararmı bilmem,plastik bişey,74 tl para verdim,ama eşimle babam pek bişeye benzetemedi..taktırmak zorunda kalırsam ozaman belli olcak marifeti..dr pamuk koydugu parmagım 2 ayda iyileşcek inş..yara bitti kurudu gibi,ama kızarıklık hala var ve acaip kaşınıyo..hala corap fala giyemiyorum tabi..öle işte..şimdilik benden bu kadar..buarad benim kızlarda dönmüyo daha sanırım ikiside tembel:))alara yine saga sola yatıyo ama aysima hep sırtüstü yatıyo hiç saga sola yatmıyo,yatırınca aglıyo..:))hepinizi öptüm sevgiler...

selam canım,bende milupa ya üyeyim,bilgileri de gayet güzel..sana hediye paketi gelmiş ya merak ettim,nasıl geldi?kazanmak için bişey mi yapmam gerekiyo,nasıl kazanılıyo bilmiyorum da sorayım dedim:))

selam canım,bende milupa ya üyeyim,bilgileri de gayet güzel..sana hediye paketi gelmiş ya merak ettim,nasıl geldi?kazanmak için bişey mi yapmam gerekiyo,nasıl kazanılıyo bilmiyorum da sorayım dedim:))

selam erva, milupa anne bebek kulübüne üye oluyorsun, bu yetelrli oluyor.. bebeğin 1 yaşına gelene kadar hamilelikte dahil 4-5 defa katolog ve eşantiyon ürünler gönderiyorlar, hamileliğimde ve bebeğim ilk doğduğunda nivea eşantiyon pişik kremi şampuan vs. gönderdiler, 4. ayımızda ise indirim çekleri (aptamil mamalar için) tahıllı mama ve bebek kaşığı ( bebek kaşığı çok hoşuma gitti, özel kutusuda var)

merhabalar...bizde 4 ay 23 gunluk olduk ama hala tam olarak donebılıyo sayılmayız sag sola yatar gıbı bısıler yapıyo...bu ara sutum yıne azaldı sanırım mama takvıyesı gerekecek aptamil 1 ve organık sutlac aldım ama doktorumuzun haberı yok :) gecen ası ıcın gıttıgımızde ek gıda vermeye baslasam olurmu dedım dırek hayırı aldık kuzumla :) acele etme meyve kılo almasınıda saglmaz doyurmazda zaten buyuyunce hep onları yıycek dedı ıtıraz edemedık :) sız mama olarak ne onerırsınız? bu arada yurutec almak ıstedıgmı soyleyınce doktorum almamamız konusunda ısrar ettı gelısımıne katkısı yok aksıne yurumeyı gecıktırır dedı tuhaf geldı annemlerse ısrarcılar yurutec konusunda bız sızı buyuttuk cok sukur bısı olmadı dıyolar:) kuzum saolsun tum gun kucakta odadan odaya gezmek ıstıyo...bızden haberler bu kadar herkese sevgıler...

nasılsınız arkadaşlar umarım herkes iyidir? bizde durumlar şöyle zeynep yarın 6 ayını doldurcak gayet iyiyiz kucak olayı bizdede var özellikle akşam saatlerinde bir başlıyor yatana kadar hep kucakta gezmek istiyor kucağımızda oturmayıda kabul etmiyor illaki gezecek evin içinde.
zeynep çok rahat dönüyor artık yere koyduğumda hemen dönüyor sağ sol yapıyor bazen kolunu kurtaramıyor başlıyor bağırmaya birde iki gündür gel gel yapmaya başladı kuzucum.
ek gıdaya bizde başlamıştık zaten meyve suyu yada püresi,yoğurt,kaşık maması birde kahvaltıya başladım bir haftadır.kahvaltıda bebek bisküvisi ,labne,reçel,tereyağ koyuyorum.bir iki günde yumurta karıştırdım çok az.sırada sebze püresi ve çorbalar var onlarıda bu hafta deneyeceğim.
bizdende haberler bu kadar teyzeleri bebişlerinizi ve sizi öpüyoruz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın hoşçakalın.

poyrazcım süt azaldıysa bence mama ver ek gıda konusunda aklına yatıyosa doktorunu dinle. benimde bi doktroum 4 aylık kontrolde az aldığımız için geç demişti ama ben geçmedim. çok şükür düzeldi sonra kilo alımımız. 5.5 ayda azaldığında sütüm doktora söyledim o zaman ek gıdaya geçtik yavaş yavaş tabi. yürüteç konusunda doktorlar hemfikir :) biz daha sormadık ama düşünmüyorum açıkcası geçen annemde yeğenlerimden kalan vardı bıraktım oğlumu bikaç dk ilginç geldi sonra yürütemediği için sıkıldı :) annemlere gittikçe 5-10 dk bırakırım belki ama eve almayı düşünmüyorum.

aymutucum haberlerinizz çok güzel maşallah kızına dönmeler gel gel yapmalar başlamış..

hadi herkes yazsın bişiler :)

Selam kizlar beni hatirladiniz mi.cok mutluyum dun test yaptim ve ne goreyim ikinci cizgi:)hem de iki test yaptim.tam da tuplerimi actiracaktim bu ay.henuz kan testi yapmadim ama umarim vardir bebisim.idrarin yanlis cikma ihtimali varmis.nolur biseyler yazin sakinlestirin beni.boslukta gibiyim inanamiyorum hala:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…