2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

özlemişim bu topiği doğum yaptıktan sonra fırsat bulamıyorum artık girmeye geçmiş birikmiş okuma şansım sıfır umarım herşey yolundadır:26:

selam haziran anneleri
ben de hep temmuz annesi olucam diye temmuz anneleri forumunda gezinirken oğlumun erken gelmek istemesiyle bir anda haziran annesi oluverdim. 27 haziran sabaha karşı 4de başladı sancılar, belimden kasıklarıma doğru, yavaş yavaş sıklaştı sabah da nişan geldi , Sabah hastaneye gittim doktorlar ameliyattaydı bi süre doktorların gelmesini bekledim, evde çekmişim bütün sancıyı ama çok şiddetli değildi, hastanede beklerken daha da şiddetlendi, hastane koridorlarında yürüyerek rahatlattım kendimi gerçekten yürümek çok fayda ediyo, doktor muayene etti açılmam 6 cm di. Hemen tekerlekli sandalyeyle doğumhaneye aldılar, suyumu patlattılar, açılma 7-8-9 derken 1o cm oldu ama bebek bi türlü çıkmıyo, meğer kanala yan girmiş, bi türlü ilerleyemiyo, çok sancım vardı bana anestezi vermişler, bebeği forseps+vakumla çıkarmaya çalışmışlar, çok zor bi doğum olmuş, bütün doktorlar ebeler aynı şeyi söyledi, uyandığımda karnım boştu, bütün sancıyı çektim normal doğumun en güzel anını yaşayamadım.yoğun bakıma almışlar 2 saat sonra getirdiler yanıma. bebeğimin kafası huni gibiydi çıktığında, kıpkırmızı upuzun bir kafa, neyseki toparlandı şimdi. doğumun 2. günü sarılık oldu. hastaneye yattık fototerapi aldı 1 gece sonra çıktık, ertesi gün yine sarardı tekrar yatış verdiler ama özel hastane fiyatları fahiş olduğu için ümraniye eğitim araştırmaya götürdük, bebeğimi yoğun bakımda fototerapiye aldılar, 24 saattir ayrıyız, çok zormuş, ağla ağla gözlerim şişti ama şimdi biraz daha iyiyiym. bu gece de hastanede misafir, kontrol amaçlı, allah kimseyi evladından ayırmasın. benim doğumum çok zor olduğu için ve de bebekle kan uyuşmazlığım çıktığı için(benim kanım 0 Rh+ bebeğinki ARh+) sarılığı atlatması zor oluyormuş. ilerlerse beyne hasar veriyormuş sıkı takip edilmesi gerekiyormuş sarılık sorunu yaşayan oldu mu aranızda ?

selam kızlar..
bugün doktorumuza gittik bi hewesle. bi hewesle diyorum cünkü dün gece hiç uyumadık esimle cok sancım wardı bütün gece döndüm durdum ewde.. dedim belki acılma olmustur ama yokkkk dedi doktorumuz :KK31:
o an nası fena oldum.. ben en azından 1-2 cm bekliyodum :KK14: o kadar hurma, yürüyüş işe yaramamıs demekki diyorum.. kısmet meselesi..
daha fazla bekleyemem dedi cuma sabahı 9 da gel yatışını yapıcaz suni sancıyla başlicaz dedi, o an dünya basıma yıkılmıs gibi hissettim.. cok tuhaf bi duyguymus gününün belli olması.. ama kötü olan durumun belli olmaması.. basıma ne gelicek hiç bilmiyorum.. o kadar cekip cekip sancıları sonunda kesicekler mi beni onu da bilmiyorum :KK14::KK14:
ama gizli bi mutluluk içimde bi yerde kıpır kıpır.. cuma Allah izin werirse miniğimi görücem, onu kokliycam.. Bu duygu içerden bi yerden bana el sallıyo, suan sadece ona odaklanmak istiyorum..

tansiyonum 13-9 cıktı idrar felan istedi temiz cıktı cok sükür. ama tahlili wermeye giderken sol omzuma bi kramp girdi resmen kitlendim acıdan.. nası kasmışsam kendimi.. eşim de bana kızdı manyakmısın sen, ne güzel bebeğimize kawusucaz boswer doğum seklini diye :KK20: hala az da olsa umudum war ama..
doktorla muabbet ederken dedi -bu sabah bi kızı suni sancıyla baslattık 5.30 da 9 cm di acıklığı.. beni sezeryana alın diye bağırıyodu almadım bekliyoruz dedi..
dedim bende bağırırsam almayın sakın beni, dedi o sana bağlı değilki, bebeğin kalp atımları cok önemli düşmemesi lazım dedi..
dedim ya hakkımızda hayırlısı olsun..

cok tuhafım son 2 günüm.. basıma ne gelicek cok merak ediyorum.. :26:

doğum anı geldiğinde insana çok enteresan bi kuvvet geliyo, bebeğe kavuşma heyecanıyla olsa gerek korku falan kalmıyo, ben normalde o kadar korkak bi insanım ki (eskiden kan grubumu ölçek için kan aldıklarında bayılmıştım, o kadar yani ) ben bile normal doğum yaptım, hiç korkma allah kuvvet veriyor, inşallah sağlıkla kısa sürede alırsın bebeğini kucağına

selam kızlar..
bugün doktorumuza gittik bi hewesle. bi hewesle diyorum cünkü dün gece hiç uyumadık esimle cok sancım wardı bütün gece döndüm durdum ewde.. dedim belki acılma olmustur ama yokkkk dedi doktorumuz :KK31:
o an nası fena oldum.. ben en azından 1-2 cm bekliyodum :KK14: o kadar hurma, yürüyüş işe yaramamıs demekki diyorum.. kısmet meselesi..
daha fazla bekleyemem dedi cuma sabahı 9 da gel yatışını yapıcaz suni sancıyla başlicaz dedi, o an dünya basıma yıkılmıs gibi hissettim.. cok tuhaf bi duyguymus gününün belli olması.. ama kötü olan durumun belli olmaması.. basıma ne gelicek hiç bilmiyorum.. o kadar cekip cekip sancıları sonunda kesicekler mi beni onu da bilmiyorum :KK14::KK14:
ama gizli bi mutluluk içimde bi yerde kıpır kıpır.. cuma Allah izin werirse miniğimi görücem, onu kokliycam.. Bu duygu içerden bi yerden bana el sallıyo, suan sadece ona odaklanmak istiyorum..

tansiyonum 13-9 cıktı idrar felan istedi temiz cıktı cok sükür. ama tahlili wermeye giderken sol omzuma bi kramp girdi resmen kitlendim acıdan.. nası kasmışsam kendimi.. eşim de bana kızdı manyakmısın sen, ne güzel bebeğimize kawusucaz boswer doğum seklini diye :KK20: hala az da olsa umudum war ama..
doktorla muabbet ederken dedi -bu sabah bi kızı suni sancıyla baslattık 5.30 da 9 cm di acıklığı.. beni sezeryana alın diye bağırıyodu almadım bekliyoruz dedi..
dedim bende bağırırsam almayın sakın beni, dedi o sana bağlı değilki, bebeğin kalp atımları cok önemli düşmemesi lazım dedi..
dedim ya hakkımızda hayırlısı olsun..

cok tuhafım son 2 günüm.. basıma ne gelicek cok merak ediyorum.. :26:

benimde cumaya kadar normal gerçekleşmez ise sabah 7:30 da yatışım yapılacak suniyle başlayacak doktor. ben korkuyorum ama dediğin gibi içimde kızıma kavuşacak olmanın verdiği bir mutluluk bir heyecanda var. umarım suniye cevap verir bünyelerimiz ve sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız. gece gündüz dua ediyorum, cumadan önce başlasa artık sancılarım diye:KK25: hakkımızda hayırlısı olsun canım

Ya kızlarr allah kahretsın bu gebelık kasıntısını (pupppp) 25 gun oldu dogum yapalı halaa daha delı gıbı kasınıom yuzum harıç her yerım
gecmeyen varmı bnm gıbııı buna yapılcak bısıde yokmuş gecmesınıı beklıomsz allahım delırrcm hayattan soguttu bu kasıntı benıı:KK43::KK43::KK43:

benim doğum yaptığım gün gittio kadar terledimki doğumu yaparken kaşıntı felan kalmadı hepsini atmışım :) ki ben 2 aya yakın çektim bu hastalıktan Allahım kimsenin başına vermesin:KK50::KK50:

Selam kızlar, cok kısa yazayım hemen,
Cepten giriyorum, Almanya saatiyle 13:30da
Sezeryan ameliyatına aldılar beni, oğlum doğdu cok şükür
Detayları inşallah daha sonra yazarım, suan cok şükür
Cok iyiyiz cok tatlı bir oğlum oldu teyzeleri, Allah sizlerede hayırlısıyla
Kolay doğumlar nasip etsin.
Eve gidince detaylı yazarim insallah
Allah a emanet olun

benimki erkek canım. günümüzü 1 temmuzda doldurduk bekliyoz işte :KK31:
yarın doktor kontrolmüz war bakalım ne dicek doktorumuz.. gerci o diyceni dedi, cts ye kadar gelmezse suni sancııııııı :KK4:
ayyy bu oğlan deli edicek beniii :KK36:

hayırlı olsun canım, sağlıcakla büyüsün beben.. :emir_bebek:
bizde bekliyoz cok az kişi kaldık.. sen kurtulmussun.. normal doğumda yapsak dinlenmek sart, yormussun kendini..
sen nasıl yaptın doğumunu sancın birden mi geldi ??
inşallah hayırlısıyla,istediğin gibi normal şekilde doğurursun canım
benim sancım gelmedi,alta yazayım doğum hikayemi,tabi bebiş o ara uyanmassa
doğum yaptığım günden beri bölük pörçük uyuyorum
normal doğum yaptığım için 24 saat sancıyla beraber uykusuz kaldım
ilk gece sıpam uyumadı sonra ki günlerde uyusa bile uykusunda
mıkırdanıp duruyor öyle olunca bende uyuyamıyorum
bide kokuma alıştı yanımızda uyumak istiyor beşiğe yatırında ağlıyor
sabaha kadar sırtım bacaklarım ağrıyor:KK1:

bi an bu yazıyı ben yazdım sandım:KK53:

19 haziran salı günü sabah kalkınca nişanım gelmişti ama nişandan sonra sancınız olmadan dr a gitmeyin,bi kaç gün sürebilir doğum denildiği için dr a gitmek aklımın ucundan bile geçmedi
zaten arkadaşlar gelip evi temizleyeceklerdi ve geldiler,baya yoruldular,ben de onları izlerkin yorulmuştum,biraz uzancam dedim,arkadaşım uzanmış halimi görünce,senin karnın inmiş,yarın doğurursun dedi,ben de sancım yok hiç demiştim
neyse ertesi gün,yani ayın 20 sinde gene sabah kalkınca nişan geldi,gene sancı yok ama bi ebeyi arayım dedim,o da ilk doğumum olduğu için,ne olur ne olmaz git dr una diye yönlendirdi
hemen dr u aradım ama hastanede değildi,asistanına ulaşmamda biraz zaman aldı ama o da hemen gel deyince gittim
muayeneye aydı,pazartesi iki parmak dedikleri açıklık,çarşamba üç parmak olmuştu(niye cm hesabı söylemedilerse)biraz da biz yardımcı olalım dedi asistan ve açılması için elinden geleni yaptı ama hala sancı yok
nst ye soktu beni,bakıyorum 30 dan yukarı çıkmıyo,oda bir iki defa 30 a ulaştı ama biraz sancı çoğaldı gibi geldi bana,dr geldi,nst de çıkmıyo ama senin karnın taş gibi,sancı başlamış,doğru yatışa dedi
ben hala bi eve gideyim,çantamı falan almadım diyorum,ne evi doğum başlamış,doğru doğumhaneye diye kışkışladı beni
doğumhaneye girer girmez beni yatırdılar,direk lavman ve akabinde serum ama benim sancılar bi çoğaldı,bırakın beş dk yı,üç dk,iki dk arayla giriyo.
serumda suni sancı var mıydı bilmiyorum,bana öyle bişey söylemediler(bu konuyu merak ediyorum doğrusu)
bebek tam aşağı inmemiş biraz yürü dediler,yaklaşık 15 dk yürüdüm sanırım
sonra beni tekrar muayeneye aldılar,açılma 7 cm olmuş,orda suyumu patlattılar,ya da kendi patladı,sancıdan gözüm bişey görmüyo,kimseden bilgi de alamıyorum.
bu defa yatakta tekrar nst bağlıyım ve dr lar başımda bekliyolar,sancı geldikçe elle kontrol ediyolar,el yordamıyla artık nasıl yaptılarsa bebeği çevirdiler,yardımcı oldular,yürüyerek doğumhane bölümüne götürdüler,bi 15 20 dk da orda çok büyük sancı çektim ama gene de dayanılmıcak sancılar değildi
her sancı geldiğinde nefes tekniğiyle ıkındım,onlar da karnıma bastırmadan yardımcı oldular ve benim için dünyanın tüm tatlarından daha tatlı yavrum dünyaya gözlerini açtı
ilk ağzımdan çıkan çok şükür oldu,çünkü çok korkutmuştu drlar beni,normal doğum senin bebeğin için riskli olabilir,yaş faktörün var,çok uzun süredir beklediğin bi bebek,riske atmamalısın diye
ama rabbim yardım etti ve saat 16 da yatıp,21 de doğum gerçekleşmiş oldu.
hemen bebeğimi silip kucağıma verdiler,o kadar mutlu bi andı ki benim için,rabbim isteyen herkese nasib eder inşallah
doğumdan sonra dikişler biraz uzun sürdü sadece
ertesi gün de çıkışımız verildi ama daha öncede dediğim gibi,hem mutlulukla,hem de ilaçların etkisiyle kendimi çok iyi hissederek hem çocuk,hem iş koşturmacasına girince güçten düştüm,ağrılarım da arttı ve bi kaç gün hiç kıpırdayamadım
işte benim doğum serüvenim de böyle oldu
rabbim herkesi sağlıcakla kurtarsın inşallah

Merhabalar sabah basladığım mesajı anca bitirip yollayabiliyorum

30 haziran da 40. hafta doldu. 29 haziranda doktora gittiğimde hiç bir belirti yoktu .
30 haziran akşamı hadi bi avm ye gidip son alışverişlerimizi de yapalım uzun süre ugrayamayabılırız dedık.
AVM de bir magazaya girmemizle bikac damla altıma kacırır gibi hissetmem bir oldu.
Hemen dışarı cıkalım ya da eve gıdelım ya suyum gelıyor ya da altıma kacırıyorum tuvaletımı tutamıyorum dedım eşime...
o da yolda tutturdu hastane yakın önce doktora gidelim içimiz rahatlasın eve gitmeyelım...
neyse hastanede nst ye bagladılar muayene ettıler baktılar kı suyum azar azar gelmeye baslamıs 1 cm acıklık var ama hıcbır sancı belırtısı yok biz doktorunuza haber verdik. Sizi müşaade altında tutmalıyız eve gönderemeyız dedıler
olurdu olmazdı cumartesı aksamı 10 da yatışım yapıldı. ailelere ne zmn hbr verelim vermeyelım derken sabahı beklemeye karar verdik.
Sabahleyınde doktorum geldı muayenemı yaptı durumda bır degısıklık yoktu 1 cm acıklık vardır ...
sancılarım baslamıstı duzenlıleşti 116ları vurdu fakat acılma olmadı. Suni sancı verdiler acılmayı artırmak ıcın devamlı yürüdüö fakat yıne acılma olmayınca aksam 6 da sezeryana aldılar sezeryan sırasında gördük ki prensesimiz kakasını bile yapmış
neyse pazzar akşamı 18.14 de bizde prensesimize kavuşmuş olduk:) darısı tüm bebek bekleyenlerın başına...
prensesimizle cok zor 4-5 gün gecırdık uyum problemı yasıyoruz ve bebegımız her gece sabaha kadar aglıyo :KK43:

kızlar doğum yapmayan kaldımı. kaldıysa hayırlısıyla sağlıklı doğumlar nasip etsin Rabbim...

Cuma günü sabah 9 da yatısım yapıldı.. 10 saat suni sancı cektim we yalnızca 1 cm acılmam oldu.. cok zordu kızlar.. doktor acil sezeryana aldı.. ameliyata giderken we cıktıgımmda hala suni sancılar dewam ediyodu.. hastanede de 3 gün yattım. omzum tutuldu, bütün wücudum kabardı. bebek bana zarar wermeye baslamıs.. yasadıklarımı anlatsam ağlarsınız..
ama bütünn o zorlukları cekip böyle bi warlığa sahip olmak ANLATILMAZ Bİ DUYGUYMUS..
Suan cok mutluyum.. Yanımda yatan sıpama bakıp bakıp gülüyoruz esimle.. hele o hawalarda ucuyo. herseyini kendi yapmak istiyo :) ben geceleri emzrirken o da kalkıp bizi izliyo :)
Masallah sübhanaalh cok uslu we iştahlı bi oğlum war..
darısı isteyen herkesn basına..

bu arada doktorumuzun 3.600 ciwarı doğar dediği Sirac'ımız 4.130 gr 55 cm doğdu. :)
ultrasonlara bi daha asla güwenmem.. doğum hikayemi de en kısa zamamnda yazıcam.. öpüyoruz sizii..

X