- 17 Nisan 2010
- 658
- 9
- 38
-
- Konu Sahibi TwoPrincess
- #35.681
Sagol canim, bende hala bir halsizlik yuruyememezlik falan yok. Hatta sabah yuruyuse gidemedik diye aksam gidicez kocam gelince.
Ben bazi seylere hic inanamiyorum, bacak bacak ustune atmak, karnin asagiya inmesi, hurmanin dogumu tetiklemesi falan gibi. Ne zaman geleceklerine bebekler karar veriyor, kanala girme olayi da her an olabilecek birsey. Bir de benim annemin dogum hikayesi var, insallah ona benzemem. Suyunun gelmesiyle dogum baslamis, hic sanci cekmeden 25 dk icinde beni dogurmus. Ani bir dogum oldugu icin kanamasi cok fazla olmus ama yine de ayni gun babam imza verip cikarmis. Gece 02:50de dogmusum, oglen evimizdeymisiz, annem ertesi gun strech pantolonunu giyip bakkala yumurta almaya gitmis, bakkal saskinliktan dilini yutuyormuskanamasinin durmasi icin ilac kullanmis falan ama 10 gun siddetli devam etmis. Bende zaten kan yok, dogumdan sonra kan 2 unite kan vercekler, ani dogum riskli olabilir:-(
Canim insallah bir aksilik olmaz, hakkimizda hayirlisini dilemekten baska birsey gelmiyor elimden...
İnancimizi kaybetmeyelim, daha vaktimiz var nasilsa telasa gerek yok
Bugun kabul gunumdu, sabah annem, ogleden sonra arkadasim geldi. Annem doguma giderken haber verin diye tutturdu ama cok panik yapacagini bildigimden istemiyorum. Kesin doktorla, ebeyle tartisir. Bir de onla ugrasmiyim diyorum ama kadinin kalbi cok temiz herseyi hissediyor, kesin arar ve yakalaniriz! Arkadasim uzun zamandir gormuyordu beni, hamile halimi cok yadirgadi. Kimse de bana anneligi yakistiramiyor, sinir oluyorum.
Anne gibi gorunmenin gizli bir formulu mu var?
canım ben senin fotolarını gördüm 19 mayıs yürüyüşündekileri falan.bence sende gayet kız annesi tipi var.valla içimden öyle geçirmiştim gördüğümde
birde kızlar benim minnak bugün hiç hareket etmedi.kafayı yedim bir sürü tatlı yedim yok bana mısın demedi sonra eşim gelince dedim beni doktora götür.bize tıp fakültesi yakın oraya gidelim bir problem çıkarsa kendi doktorumu ararım diye düşündüm.gittik nst ye bağladılar hareketsiz çıktı.ama kalbinin attığını duydum ya o bile yetti o an.sonra tekrar git tatlı biraz yürü de gel faslı oldu.neyse yarım saat sonra tekrar çektiler minnağım normale dönmüş.çokonat istemiş meğersem canı
sonrada ultrasonla baktılar suyu plasentası normal dedi çok şükür.
kanala girmiyor diye üzülüyordum ben ordaki kadın doğumcuya sordum önemli olan kanala girmesi değil sancının olması dedi.sancın gelmeyip kanala girse yine bir şey olmaz hem senin daha günün var sonuçta ilk gebeliğin dedi.çok rahatladım valla
umutluyum o kanala giricek ve sancım günümde gelecek
Herkese Merhaba..
Bir türlü gelmek bilmeyen sancılarımın, salı günkü doktor muayenesinde nst de başlamış olduğu görüldü. Ben hiç bir şey hissetmiyordum. Dışkısı da olgunlaşmış olduğundan doktor suni sancıyla başlatalım doğumu dedi. Çarşamba sabahı (39+6) doğuma gittim arkadaşlar. Normal doğum diye başladık ta ki suni sancı verilmeye başlandığı anda bebeğin kalp atışları düşmeye başlayana kadar. Tabi ben de, hemşireler de çok telaşlandık. Suni sancıyı kestiler hemen ama benim kasılmalarım devam etti. Doktorum, normal doğum riskli, çocuk doğumu kaldırmayabilir, sezeryan yapalım dedi. Normal doğum odasından ameliyathaneye geçtik doğal olarak.. Saat 13:05'te epidural+spinal kombine anestezi ile bebeğim dünyaya geldi. Meğerse kordon dolanmış iki kez, boynuna ve başına. Ondan kalp atışları düşmüş yavrumun. Çok şükür sağlıcakla aldım kucağıma. Şimdi babasının kucağında uyuyor.Evimize de geldik. Ben de haber vereyim sizlere dedim. Darısı başınıza inşallah..
Herkese Merhaba..
Bir türlü gelmek bilmeyen sancılarımın, salı günkü doktor muayenesinde nst de başlamış olduğu görüldü. Ben hiç bir şey hissetmiyordum. Dışkısı da olgunlaşmış olduğundan doktor suni sancıyla başlatalım doğumu dedi. Çarşamba sabahı (39+6) doğuma gittim arkadaşlar. Normal doğum diye başladık ta ki suni sancı verilmeye başlandığı anda bebeğin kalp atışları düşmeye başlayana kadar. Tabi ben de, hemşireler de çok telaşlandık. Suni sancıyı kestiler hemen ama benim kasılmalarım devam etti. Doktorum, normal doğum riskli, çocuk doğumu kaldırmayabilir, sezeryan yapalım dedi. Normal doğum odasından ameliyathaneye geçtik doğal olarak.. Saat 13:05'te epidural+spinal kombine anestezi ile bebeğim dünyaya geldi. Meğerse kordon dolanmış iki kez, boynuna ve başına. Ondan kalp atışları düşmüş yavrumun. Çok şükür sağlıcakla aldım kucağıma. Şimdi babasının kucağında uyuyor.Evimize de geldik. Ben de haber vereyim sizlere dedim. Darısı başınıza inşallah..
Herkese Merhaba..
ne kadar heyecan verici sizleri okumak :18::18::18:bu topikte acaba benim gibi plasentası aşağıda olup 38. hafta bebeği sezeryanla alınacak arkadaş varmı ayrıca 38.haftada bebekler 3kilo oluyomu acaba :26::26::26:
Geçmiş olsun canım. Senin durumunu yaşayan var mı hatırlamıyorum ama benim bebişim 38 de 3100 kg falandi. Büyük ihtimalle çok minik bi bebek değilse üç kiloyu geçer bebişin.