- 18 Şubat 2011
- 529
- 0
-
- Konu Sahibi TwoPrincess
- #35.601
daha önce bahsettim mi bilmiyorum biz nişanlıyken görümcemin eşime karşı arkadaşını ayarlama komploları falan olmuş bana da gelip dilek onu çok karizma bulmuş çok haşlanmış falan demişti...
neyse böyle laflardan sonra ben kıza zıt gittim doğal olarak ve görümce de kızla arkadaşlığını ilerletti...
en son geçen ay sonu kayınvalidenin sene mevlüdünde o kızda vardı...görümcenin garip davranışları,o kızın evin gelini oymuş gibi rahat tavırları falan beni iyice sinir etti ve ben o günden sonra görümceyi aramadım tlf.larına da cevap vermedim...
bugünde eşim o tarafa gidecekti sabah işten çıkıp arabayı alayım babamdan her an doğum olur falan araba bizde olsun diye...
neyse ben uyandım benimkini aradım,sesi bir garip nerdesin dedim...
ablamla kale centerdayız ( avm) dedi...belli ki bacısı bunu fişeklemiş karın açmıyor tlf.larımı falan diye...
erkeklerin de huyudur sonuca bakarlar oluşuma değilde...neden böyle demez kocam zaten işte direkkkk hımmm bu böyle olmuş der...abla neden böyle acaba niye açmıyor dememiştir bana tavırlı konuşuyor gıcık...
amannnnn ne halleri varsa görsünler....
bir koca bulaydı görümce belki de rahat edeceğim biraz ama...hakkımızda hayırlısı...
daha önce bahsettim mi bilmiyorum biz nişanlıyken görümcemin eşime karşı arkadaşını ayarlama komploları falan olmuş bana da gelip dilek onu çok karizma bulmuş çok haşlanmış falan demişti...
neyse böyle laflardan sonra ben kıza zıt gittim doğal olarak ve görümce de kızla arkadaşlığını ilerletti...
en son geçen ay sonu kayınvalidenin sene mevlüdünde o kızda vardı...görümcenin garip davranışları,o kızın evin gelini oymuş gibi rahat tavırları falan beni iyice sinir etti ve ben o günden sonra görümceyi aramadım tlf.larına da cevap vermedim...
bugünde eşim o tarafa gidecekti sabah işten çıkıp arabayı alayım babamdan her an doğum olur falan araba bizde olsun diye...
ablamla kale centerdayız ( avm) dedi...belli ki bacısı bunu fişeklemiş karın açmıyor tlf.larımı falan diye...
erkeklerin de huyudur sonuca bakarlar oluşuma değilde...neden böyle demez kocam zaten işte direkkkk hımmm bu böyle olmuş der...abla neden böyle acaba niye açmıyor dememiştir bana tavırlı konuşuyor gıcık...
bir koca bulaydı görümce belki de rahat edeceğim biraz ama...hakkımızda hayırlısı...
geçmiş olsun canım. kendi doktorun en iyisi neyse onu yapar zaten. bebeğinin kilosu da iyi. bu saatten sonra alalım dese de sıkıntı olmaz zaten. Allah acil şifalar versin canım.
canım Allah yardımcın olsun.. Hayırlısı ne ise o olsun. sıkma canını. bu cuma waktinde dualarım seninle we bütün hamile kardeslerimze..
saolun canlarım yaa walla ii moral oluyo burası.. kendimi olumluya şartlasam ii olacak,haklısınızCanım bende sezeryanla doğmuşum 7.5 aylık ve benimde atrofik böbrek sorunum var ama doktorum bunun bebeğe zararı olmadığı söyledi. Yani sen ölesin diye bebekte öyle olacak diye birşey yok iyi düşün iyi olsun
aaaaaaaaaaaaa tebiyesize bakdaha önce bahsettim mi bilmiyorum biz nişanlıyken görümcemin eşime karşı arkadaşını ayarlama komploları falan olmuş bana da gelip dilek onu çok karizma bulmuş çok haşlanmış falan demişti...
canım merak ettim ben şu kocakarı işini.. çevrimiçi görünce bi yazayım dedim.. :26::26:tuanacim gozun aydin kavusmussun yavruna Allah uzun saglikli hayirli omurler versin.
kizlar gunaydin gogus ucu yarasi ilk gunler bende yasadim buna ragmen bebisim sarilik olmasin diye surekli emzirdim ayni zamanda ben gunde 1 kasik sekerli suda verdim bebegime sarilik falan olmadi cok sukur. gogus ucu yaralarina lansinoh fayda etmiyor ben suanda kullaniyorum emzirmeden once rahatlatiyo biraz ama asil ilac garmastan pomad 1 gunde gecirdi benim yaralarimi ama emzirmeden once yikamak gerekiyo bence yaniniza bu merhemden alin cok faydasini gorursunuz. bir yontem daha var ama onu burda soylemeyeyim beni kinayabilirsiniz buda cokcok etkili kocakari isi bende inanmazdim dayanilmayacak aci cektigim icin bir deneyeyim dedim ki denedigim andaki rahatligi hissettim ve bu sekilde gecti
dediğim gb canım anne va ablanın sonsuz itibarı var eşlerin gözünde. onların tüm söyledikleri doğru kabul ediliyor. sen canını sıkmamaya çalış. istersen hormonlara suç atabilirsinkocaman bir ah çekip beklentilerimin benden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha anladım
bir kadının kocasına ve ailesine neden güvenmediğini,neden bu kadar nefret ettiğini neden hayatta huzurlu ve mutlu yaşamak varken kendini mutsuz ettiğini sorarım sana ey anne olacak kadın!!!
eşim az evvel bu msj.ı gönderdi...
al işte ölür müsün öldürür müsün...
güle güle git canım hayırlarla gel inş :))
kızlar biz de dr dan geliyoruz. dün gece bi acayptim,tansiyon falan yükseldi demiştim hatırlayan varsa.. idrarda albumin(protein) bulunduğu için riskliydi. tansiyon takibi yapman gerekiyo demişti dr.. bizim kendi dr umuz bizi pzt görecekti ama dayanamadım,bizi bıraktığı kadın doğumcuya gittim. kadın çok tuhaftı. eşim bile bir ara "el elin eşeğini..." dedi. sanki zorla muayeneye sokmuşuz gb davrandı herhalde kendi hastası olmadığımız için. yürürken ağrılarımın çok olmasının sebebi yine böbrekçıktı..idrarda da kan ve protein bulgusuna yine rastlandı.. kan kaçağı başladığı için hgb değerlerim de düşmeye başlamışyaa son haftalara kdr geldim normal diye diye.. daha kanala falan da inmemiş anladığım kadarıyla..ultrasonda sordum dr a aşağıda ama o kdr da değil dedi. zaten daha çatı muayenesi hiç olmadık,pzt ye kısmetse.. açılma,kanal girişi falan olmazsa şimdilik söylemiyolar ama acil sezaryen durumum olabilir.. çünkü protein şimdilik eser miktarda.. çoğalırsa böbreklerim işlevini yitiriyor demektir hayati riskten ötürü hiç mi hiç bekletmezler.. normalde 41-42 yi göze almıştım ben ama şimdi o kdr bile bekleyemeyebilirim.. bu arada kilomuz 3180 olmuş tek sevindiğim nokta da bu oldu zaten.. sadece dua bekliyorum kızlar tansiyonumun yükselmemesi gerekiyor düzenli ölçüm yapmam lazım..
ayy inş canım yaa.. bakalım seninki inş girer şu kanala.. bugün bizimki girmemişti,iki gün sonra bi daha gidicez,bakalım bi değişiklik olacak mı?Canim bu belirtiler preklamsi suphesi uyandirdi bende. Umarim tansiyonun cok yukselmez. İnsallah hersey yolunda gidr istedigin gibi dogumunu yapar saglikla alirsin kuzuyu kucagina.
Bugun ilk kez bende asagiya dogru bir baski var, sanirim kizim kanala girdi ya da giriyor. Hafif sanci hissediyorum, hayirlisi diyelim...
canım merak ettim ben şu kocakarı işini.. çevrimiçi görünce bi yazayım dedim.. :26::26:
dediğim gb canım anne va ablanın sonsuz itibarı var eşlerin gözünde. onların tüm söyledikleri doğru kabul ediliyor. sen canını sıkmamaya çalış. istersen hormonlara suç atabilirsinburadan kimdi hatırlamıyorum ama biri eşine tatlı dille yaptıklarının sorumlusu olarak hormonları göstermişti de ertesi gün kapıya harika çiçekler gelmişti.. sen de sinirlenip iyice üstelersen iş sarpa sarar, biraz alttan alıp gerçeği anlatmaya çalış. erkekler çok sert ve ani tepkiler gösterebiliyorlar bu tarz durumlarda..
selam kızlar
geçmişe baktım da doğum haberi yok gibi
sıkıntısı olanlara da geçmiş olsun
aklımda tutarım gibi geldi ama okuduğum herşeyi unuttum
biz de bugün okuldaki arkadaşlarla kahvaltıdaydık
açık havada güzel bir gün oldu
eve geldim ama şimdi nereye gitsem diye düşünüyorum, evde durasım yok nedense
yarın ve pazar günü için de piknik planı yaptık, bakalım
benim ağrı sızı sancı vs yok
sadece ayaktayken ve yürürken baskı hissediyorum
ama benimki kanala falan girmemişti en son
bacak bacak üstüne de rahat atıyorum
geceleri de rahat uyuyorum
yani benim doğuma daha çok var gibi
yarın da tekrar kontrolümüz var
en son salı gitmiştik, 4 gün olacak
artık biraz sıklaştırdık randevuları
cumaya da tekrar alıcam
ne kadar çok gidersem içim o kadar rahat ediyor nedense
ferdacım ne güzel yapmışsın...ben de bugün okula arkadaşların yanına uğrarım demiştim ama 10:30 da kalkınca bütün planlarım suya düştü
şimdi de evde yalnızım annemlerdeyim ama babam işte kız kardeşim dışarda işi var annem de partisinin kadın kolları bilmem ne seçimi varmış oraya gitti böhöööhööööö ben evde yalnız kaldım...
kaç gündür evim diye sayıklayan ben şimdi eve de gitmek istemiyorum...hem koceme kızdım diye hem de iş var evde yapılacak...kim uğraşacak....
Doğum sonrası kilolar anne ve anne adaylarının korkulu rüyası...
Doğum sonrası kilolar, tüm yeni annelerin veya anne adaylarının korkulu rüyası... Peki bunlardan kurtulmak için ne yapmanız gerektiğiniz biliyor musunuz?
Emzirin...
Artık tüm doktorların tavisye ettiği emzirme, gebelik sonrasında kilo vermenize de yardımcı oluyor. Op.Dr. Fatmanur Hacıbaloğlu gebelik sonrasında emzirmenin kilo vermeye olan faydalarını şöyle açıklıyor: "Emzirmek annelere kilo vermede yardımcı olur. Emzirme sırasında bazal metabolizma hızı normal dönemden daha fazladır. Bu da kilo vermeye yardımcı olur"
Egzersiz yapın...
Diyet doğum sonrasında dönemde ne kadar önemliyse, egzersiz de bir o kadar önemlidir. Michigan State Universitesi'nden doktor James M.Pivarnick, bu dönemde egzersiz salonuna gidecek vaktiniz olmasa bile bebeğinizi arabasına koyup haftada en az 150 dakika yürüyüş yapmanızı öneriyor. Doğum sonrasında yapacağınız egzersiz kaslarınızı güçlü tutmanıza yardımcı olacağı gibi aynı zamanda depresyona, uykuya, stresi yenmenize yardımcı olur.
Ev işi yapın...
Bebeğiniz uyuyor ve evdesiniz, küçük bir dinlenme arası verdikten sonra ev işlerine zaman ayırın. İngiliz alışveriş dergisi Saga'nın yaptığı araştırmada kadınların bel bölgesinde genişleme olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre bunun nedeni kadının artık eskisi gibi ev işi yapmaması; çamaşırı, bulaşığı teknolojiye bırakması.
30 dakikalık ev işine karşılık yakılan kalori oranları şöyle:
Toz almak, yüksek rafları temizlemek - 50 kalori
Ütü yapmak, yatak hazırlamak - 70 kalori
Yemek hazırlamak - 80 kalori
Yerleri süpürmek ya da silmek - 90 kalori
Bulaşık yıkamak odayı toplamak - 100 kalori
Camları silmek, araba yıkamak - 150 kalori
Banyo ovmak, torba taşımak - 200 kalori
Merdiven çıkmak, boya yapmak - 250 kalori
Doğru beslenin...
Diyet uzmanlar tarafından lohusalık döneminde çok önerilmez. Bunun nedeni yeni annenin bebeğine süt üretmesi gerektiğindendir. Bunun için Obezite ve metabolizma uzmanı Dr. Ayça Kaya lohusalık döneminde kilo almadan süt artırmanın yollarını şöyle açıklıyor:
Gebelikten sonra otoimmun tiroid hastalıklarının ortaya çıkmasında bir artış olur. Eğer lohusalık depresyonunuz var ise ve kilo artışı yaşıyorsanız bu açıdan öncelikle bir iç hastalıkları uzmanına muayene olmanızda fayda var. Hem tiroid, hem şeker hem de genel metabolizmanızın değerlendirilmesi iyi olur.
Toplumda şekerli yiyeceklerin ve içeceklerin anne sütünü artırdığı ile ilgili yanlış bir inanış vardır. Bu tür yiyecekler sütü artırmaz. O nedenle loğusa şerbetleri, hazır meyve suları, şeker eklenerek yapılmış kompostolar, helvalar, tatlılar ve çikolatalardan uzak durun. Sütü artıran en önemli madde sudur. Ne kadar çok su içerseniz o kadar çok sütünüz olur. Özellikle her yemekte 2 bardak su için. Yediğiniz her meyveden sonra su için. Ortalama 10–12 bardak su içmeye özen gösterin.
Su oranı yüksek olan sebzeler ve meyveler çok süt yapar. Her yemeğinizin yanında bolca yeşil salata yiyin. O nedenle salatayı baş tacı yapın. Ancak içine yağ, mayonez ve salata sosu koymayın. Nar ekşisi, limon, sirke ve 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde yağ ekleyebilirsiniz.
Su oranı yüksek olan ıspanak, pazı, karalâhana, yeşil fasulye gibi sebze yemeklerine sofranızda daha çok yer açın. Bu sebzeleri pişirirken kıymalı veya yumurtalı olarak hazırlamak besin kalitesini yükseltir. Ama eğer kıymalı yemek sevmiyorsanız yanında ayrıca köfte olarak hazırlayabilirsiniz.
Taze sıkılmış meyve suyu, ayran, maden suyu ve şekersiz bitki çaylarını içecek olarak tercih etmekte fayda var.
Yağlı yiyeceklere karşı dikkatli olun. Kızartmalar, pastane ürünleri, kurabiyeler, cipsler, çerezler, kremalı yiyecekler kalori oranları yüksek yiyeceklerdir. Küçük miktarda yenildiğinde çok fazla kilo yapabilir.
Süt veren annenin gece kalkmaları nerede ise bir rutindir. Emzirmek ayrıca enerji ihtiyacını artırır. Ancak geceleri kalktığınızda karnınız zil çalsa bile sakın ağzınıza bir lokma koymayın. Çünkü gece insan vücudu depolamaya daha eğilimlidir. Gece yediğiniz bir lokma gündüz yediğiniz 10 lokmaya bedeldir. Çok acıkırsanız sadece 1 bardak su için ve sabah güzel bir kahvaltı yapacağınızı hayal edin.
Emziklilik dönemi kilo vermek için bulunmaz bir fırsattır aslında. Çünkü insan vücudu süt yapmak için bir enerji harcar. Harcanan bu enerji özellikle ilk 2 ayda çok fazladır. Nerede ise günde 2 saatlik spor yapmaya bedeldir. O nedenle doğru yiyecek tercih yapmayı bilirseniz biraz da hareketinizi artırırsanız haftada 1- 1,5 kilo kaybedebilirsiniz.