- 28 Kasım 2011
- 1.772
- 0
-
- Konu Sahibi TwoPrincess
- #35.581
Kadin olmak ne zor yahuuu doguma bile giderken ev islerini bitirmeye calisiyoruz
Herhalde sadece TURK kadinlarina ozel bir durum
Herkez caninin kiymetini biliyor saclarini yaptiriyor, masajini yaptiriyor, ojeler mojeler o bicim bir bizim elimizden bez dusmuyor
canlarım ben cıkıyorum ufaktan evımı toplayayım dusa gıreyım derken ezan okunmus olur namazı kılar hazırlanır cıkarım
hepınızı optum mubarek cuma saatı dularınızda benı unutmayın eger hastaneye yatacak olursa msj atarım yoksa gelınce olanları yazarım
hadi kızlar ben çıkıyorum, ben gelene kadar tansel doğurmuş olsun
hatta ve hatta bdt sine 3 gün kalan herkesi burda doğurmuş olarak görmek istiyorum
hadi öpt hepinizi
kurabiye tarifi
250 gr margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3,5 su bardağı un (az gelebilir kıvamını alana kadar un ekleyeblirsin)
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı nişasta
tarçın (ben koymadım tarçın)
bütün malzemeleri karıştırıp hamuru elde ediyoruz 1 saat buzdolabında beklettikten sonra istediğin gibi yapabilirsin.
şeker hamuru tarifi
Malzemeleri
• 450 gr (üç paket) marshmallow şeker(bimde satılıyor)
• 4 yemek kaşığı su
• 500 gr pudra şekeri
• Bir tutam tuz
Yapılışı
Şekerleri bir kaseye koyun ve kaseyi su dolu bir tencerenin içinde benmari usulü ısıtmaya başlayın. Tencereyi orta ateşte tutun, şekerleri erirken karıştırmayı unutmayın. Şekerin çok fazla erimemesi ve içine su kaçmaması önemli. Eriyen şekerlerin içine 250 gram pudra şekeri, tuz ve suyu ilave edin, karıştırın ve hamuru kenara alın.
Yoğurma işlemi için geniş tabanlı bir kap alın ve kaba bol miktarda pudra şekeri yayın. Hamuru bu kaba aktarın, üzerine kalan pudra şekerinin tamamını döküp yoğurun. Hamuryumuşak ve ele yapışmayacak bir hale geldikten sonra avucunuzla top şekli verin, çevresine margarin sürün ve tercihen naylon bir malzemeyle hava almayacak şekilde sarın.
Sarılı halde en az 24 saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurla, ister mutfak malzemelerinizi ister hazır kalıpları kullanarak hayalinizdeki şeker ve pasta süsleriniyapmaya başlayabilirsiniz. Hamuru kullanmadan önce bir süre daha yoğurmak şekil vermeyi kolaylaştıracaktır
canım ben bu tarife göre yaptım. kabartma tozu yerine karbonat koyan arkadaşlar da var. ama kabartma tozuyla da oldu. bi de ben az bişey toz zencefil kattım. bayatlamayı geciktiriyomuş.
kalıpları past dizayn diye bi site var ordan aldım. yenidoğan kurabiye seti diye satılıyor. 55 tl. ama hepsini kullanmadım. şeker hamurları da arttı. 1 kg beyaz 1 kg mavi vardı. kurabiye malzemesini 2 kat koydum. şeker khamurunun 3te 2 si yetti. sadece şeker hamuru ve kalıpları alıp yapabilirsin daha hesaplı olur. 1 kg şeker hamurunu ikiye bölüp gıda boyasıyla renklendirebilirsin. ayrıca marshmallowla yapanlarda var. bim de satılıyo haribonun şekeri. onu eritip şeker hamuru yapılıyor. nette tarifini bulabilirsin.
kızlar çook teşekkür ederim ben sadece zıbın kalıbı alıp mavi puantiyeli yapmak istiyorum üzerinede yenilebilir gıda kalemiyle oğluşumun ismini yazacağım çook çook teşekkürleral bakalım sana tarif.ben en fazla 20 yada 30 tl masraf yapmışımdır kalıp ve malzeme parası olarak..kalıpları PASTDZAYN PROFESYONEL KURABYE PASTA VE KOLATA SARF MALZEMELER bu adresten aldım..
kurabiye tarifi
250 gr margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3,5 su bardağı un (az gelebilir kıvamını alana kadar un ekleyeblirsin)
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı nişasta
tarçın (ben koymadım tarçın)
bütün malzemeleri karıştırıp hamuru elde ediyoruz 1 saat buzdolabında beklettikten sonra istediğin gibi yapabilirsin.
şeker hamuru
Malzemeleri
450 gr (üç paket) marshmallow şeker
4 yemek kaşığı su
500 gr pudra şekeri
Bir tutam tuz
Yapılışı
Şekerleri bir kaseye koyun ve kaseyi su dolu bir tencerenin içinde benmari usulü ısıtmaya başlayın. Tencereyi orta ateşte tutun, şekerleri erirken karıştırmayı unutmayın. Şekerin çok fazla erimemesi ve içine su kaçmaması önemli. Eriyen şekerlerin içine 250 gram pudra şekeri, tuz ve suyu ilave edin, karıştırın ve hamuru kenara alın.
Yoğurma işlemi için geniş tabanlı bir kap alın ve kaba bol miktarda pudra şekeri yayın. Hamuru bu kaba aktarın, üzerine kalan pudra şekerinin tamamını döküp yoğurun. Hamuryumuşak ve ele yapışmayacak bir hale geldikten sonra avucunuzla top şekli verin, çevresine margarin sürün ve tercihen naylon bir malzemeyle hava almayacak şekilde sarın.
Sarılı halde en az 24 saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurla, ister mutfak malzemelerinizi ister hazır kalıpları kullanarak hayalinizdeki şeker ve pasta süsleriniyapmaya başlayabilirsiniz. Hamuru kullanmadan önce bir süre daha yoğurmak şekil vermeyi kolaylaştıracaktır.
eksik bişi varsa sorabilirsin
güle güle git canım hayırlarla gel inş :))canlarım ben cıkıyorum ufaktan evımı toplayayım dusa gıreyım derken ezan okunmus olur namazı kılar hazırlanır cıkarım
hepınızı optum mubarek cuma saatı dularınızda benı unutmayın eger hastaneye yatacak olursa msj atarım yoksa gelınce olanları yazarım
güle güle git canım hayırlarla gel inş :))
kızlar biz de dr dan geliyoruz. dün gece bi acayptim,tansiyon falan yükseldi demiştim hatırlayan varsa.. idrarda albumin(protein) bulunduğu için riskliydi. tansiyon takibi yapman gerekiyo demişti dr.. bizim kendi dr umuz bizi pzt görecekti ama dayanamadım,bizi bıraktığı kadın doğumcuya gittim. kadın çok tuhaftı. eşim bile bir ara "el elin eşeğini..." dedi. sanki zorla muayeneye sokmuşuz gb davrandı herhalde kendi hastası olmadığımız için. yürürken ağrılarımın çok olmasının sebebi yine böbrekçıktı..idrarda da kan ve protein bulgusuna yine rastlandı.. kan kaçağı başladığı için hgb değerlerim de düşmeye başlamışyaa son haftalara kdr geldim normal diye diye.. daha kanala falan da inmemiş anladığım kadarıyla..ultrasonda sordum dr a aşağıda ama o kdr da değil dedi. zaten daha çatı muayenesi hiç olmadık,pzt ye kısmetse.. açılma,kanal girişi falan olmazsa şimdilik söylemiyolar ama acil sezaryen durumum olabilir.. çünkü protein şimdilik eser miktarda.. çoğalırsa böbreklerim işlevini yitiriyor demektir hayati riskten ötürü hiç mi hiç bekletmezler.. normalde 41-42 yi göze almıştım ben ama şimdi o kdr bile bekleyemeyebilirim.. bu arada kilomuz 3180 olmuş tek sevindiğim nokta da bu oldu zaten.. sadece dua bekliyorum kızlar tansiyonumun yükselmemesi gerekiyor düzenli ölçüm yapmam lazım..
kızlar biz de dr dan geliyoruz. dün gece bi acayptim,tansiyon falan yükseldi demiştim hatırlayan varsa.. idrarda albumin(protein) bulunduğu için riskliydi. tansiyon takibi yapman gerekiyo demişti dr.. bizim kendi dr umuz bizi pzt görecekti ama dayanamadım,bizi bıraktığı kadın doğumcuya gittim. kadın çok tuhaftı. eşim bile bir ara "el elin eşeğini..." dedi. sanki zorla muayeneye sokmuşuz gb davrandı herhalde kendi hastası olmadığımız için. yürürken ağrılarımın çok olmasının sebebi yine böbrekçıktı..idrarda da kan ve protein bulgusuna yine rastlandı.. kan kaçağı başladığı için hgb değerlerim de düşmeye başlamışyaa son haftalara kdr geldim normal diye diye.. daha kanala falan da inmemiş anladığım kadarıyla..ultrasonda sordum dr a aşağıda ama o kdr da değil dedi. zaten daha çatı muayenesi hiç olmadık,pzt ye kısmetse.. açılma,kanal girişi falan olmazsa şimdilik söylemiyolar ama acil sezaryen durumum olabilir.. çünkü protein şimdilik eser miktarda.. çoğalırsa böbreklerim işlevini yitiriyor demektir hayati riskten ötürü hiç mi hiç bekletmezler.. normalde 41-42 yi göze almıştım ben ama şimdi o kdr bile bekleyemeyebilirim.. bu arada kilomuz 3180 olmuş tek sevindiğim nokta da bu oldu zaten.. sadece dua bekliyorum kızlar tansiyonumun yükselmemesi gerekiyor düzenli ölçüm yapmam lazım..
kızlarrrrrr
eşime acayip sinirliyim
görümceme hepten sinirliyim...
yaa bence de öyle ama ben sezaryenle doğmuşum ve başıma gelen çoğu şey erken sezaryen ve anne sütü emmeme yüzünden geldi.. oğlum böyle yaşasın istemiyorum hep sağlıklı gürbüz hayal ettim ben onu.. belki kendi bünyem çok zayıf olduğu için korkuyorum. bi de böbreklerde zaten sorun var hem benden,hem genetik olarak. böbrek yetmezliğine kdr neden olabilirmiş bu bulgular artarsa.. bunu okumak bile yetti zaten canımın sıkılmasına.. canım annecim o da beni sezaryenle hayati riski olduğu için 34. haftada falan doğurmuş. şimdi sezaryen istemiyorum dedikçe o da kendini suçlu hissediyo..Çok geçmiş olsun canım.. Bebeğine sağ salim kavuşta sezeryan olması çok önemli değil bence
ne oldu ya??? dur bi anlat bakalım??kızlarrrrrr
eşime acayip sinirliyim
görümceme hepten sinirliyim...
yaa bence de öyle ama ben sezaryenle doğmuşum ve başıma gelen çoğu şey erken sezaryen ve anne sütü emmeme yüzünden geldi.. oğlum böyle yaşasın istemiyorum hep sağlıklı gürbüz hayal ettim ben onu.. belki kendi bünyem çok zayıf olduğu için korkuyorum. bi de böbreklerde zaten sorun var hem benden,hem genetik olarak. böbrek yetmezliğine kdr neden olabilirmiş bu bulgular artarsa.. bunu okumak bile yetti zaten canımın sıkılmasına.. canım annecim o da beni sezaryenle hayati riski olduğu için 34. haftada falan doğurmuş. şimdi sezaryen istemiyorum dedikçe o da kendini suçlu hissediyo..ama bağışıklık sistemim çok kötü,inanılmaz alerjik bünyem var korkmakta haksız değilim yani.. hayatımda birçok ile sırf hastaneye,tıp fakültesine gitmek için gitmişimdir o kdr yani..