2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Anlatayım arkadaslar,biz birbirimizi çok severek 3 yıl gecirdik çok seyleri aşarak geldik bugune ama ben sinopluyum o yozgatlı tam anlamıyla kültür farkı yaşadık. İlk nevlenecek kişiyim ben ailede abim ve kardeşim bekar yani,haliyle acemisiyiz herseyin nerde ne konusulur bilemedik geldiler istediler seviyorum diye ailem bişey konusmadı heralde zamanla olur diye. anlayacagınız alınacak bilezikten oturulacak evin esyasına kadar hersey sorun oldu. hatta söz nişan ayrı yaptıgımız için sözde çıkılan carsıda bana aldıkları kıyafetın parasını bıle konustular yuzugu attım aöa yapamadım tekrar taktık yüzügü sonra nişan yaptık ve hiçbiseye karışmadılar ıkı bılezık takmaktan baska onlarda ıstemedıgım bılezıklerdı. Hepsi bi yana nişanlım değişti ailesi babası hasta oldugu için yozgata gitti o burda tek basına kalıyo, 4 tane ablası var ama bırı dahi telefon numaramı alıp bı kez bıle aramadılar beni ekimde sözlendik düşünün artık, arayıp sormuyorlar hiç ev tamir edilecek nişanlım hala birsey yapmaya baslamadı ve aılem artık üzülüyü soruyolar ve ben hep yapacak edecek dıye yalan soylemekten, kendi kendime aglamaktan bıktım, ailem bugun bıraksam nıye diye sormayacak ama ben yapamıyorum cok uzuluyorum ne olur bi akıl verin bana :50::50::50:

canım benim allah sabır versinnn:18::18::18:
dün kardeşim birinden hoşlandını dedi ona bile aynı şeyi söledim zangin fakirde çare bulunur ama kültürler çatışınca çoook zor:97::97:
oysa sevgililikte herşey ne kadar tatlı...sana kuzenimi anlatım bak taaa bebişlik aşkıydı onlar 10 yıl çıktılar çocukla farklı olmasını takmadı ama evlendi 1sene evli kalabildii:44::44::44:
herkes aynı olck demiyorum kesin daha iyilerde olmuştur ama daa şimdiden bu kadar zorsa aynı yastığa baş koyunca olabilecek şelere katlanabilip susabilcen mi canm:50::50:

Canım anladığım kadarıyla ortada belirgin bir sebep yok, küçük şeyler birikmiş ve artık senide bezme noktasına getirmiş. Dediğin gibi bunlar acemiliğin sonuçları ve karşı tarafında anlayışlı olmamasından kaynakkanıyor bence. İleler biraz aceleci hemen olsun istiyolarr soruyolar ediyolar ama herşey hemen olmuyorbence bu kadardüşünme ve üzme kendinii herşeyolurr bu zamanlar geçer merak etmee siz evlenin hele bir.
Knedine soracağın tek şey ben bu adamı seviyomuyum, ve bu adamla bir ömür geçirebilirmiyim hapsi buu.
Cevabın olumluysaa hiçbirsorun yok demekktir.

Evet ama işin içine aileler girince sevgimiz zarar gördü hep, gecen gün gidip konuştum nişanlımla sandı ki olmasını ıstediklerimi ailem özellikle de annem yaptırıyo yaa her istediğimize böyle bişey yok bizde diyolar allah rızası için siz söyleyın geline sadece sinoplulardamı set takılır sadece sinoplular mı nişan çarşısına çıkılıp bi takım seylerin alınmasını bekler bunların hepsi sorun , nişanlım yeni işe girdi subatta ve ailesinden hicbi sekilde bi desteği yok ama iki ayda düğün yapmak istediler yani borcun altına girmemi istediler ailem kabul etmedi hem eski evi tamir edip hem düğün ve eşyaların altından nasıl kalabilirdik ki, baktılar nişan zamanı iki bileziği almak dahi zor geldi cekip gittiler düğün ailemin isteğiyle mayısa kaldı ve kimsenin bisey yaptıgı yok su anda evet çok seviyorum onu ama nereye kadar dayanabilirim ki benim ailemin de bi gururu var, benim mutlu olmamı istemeleri suç oldu hep:50:

ayyy cnm ne zor şeyler bunlar yaaaaa :50:
yukarı tükürsen bıyık asagı tükürsen sakal.insan sevdiğine kıyamıyo.
ama mutsuzda olunca çıkmazda kalıyo işte böyle.
iyi düşün.iyi karar ver.

ayyy cnm ne zor şeyler bunlar yaaaaa :50:
yukarı tükürsen bıyık asagı tükürsen sakal.insan sevdiğine kıyamıyo.
ama mutsuzda olunca çıkmazda kalıyo işte böyle.
iyi düşün.iyi karar ver.

Canım bak butür takı olayları her nişan döneminde oluyor. Hele baştan konuşulmamaşsa. Nişanlının tarafınında maddi durumu müsait değil sanırım o yüzden bişeyleri yapmaktan kaçınıyor olabilirler. Yok olmayınca olmuyor anlamak lazım birazda. Evet senin ailen herşeyin iyisini ister senin için çünkü biricik kızlarısın, onların elinde olsa senden neden esirgesinlerr adetleri olmasa bile yaparlarr bence.
Bence bu tür şeylerle dolmaa nişanlının yanında ol destek ol, onun yükünü hafiflett maddi olmasa bilee manevi olarak hafiflet yanında olduğunu gösterrr illaki herşey kuralına uygun olmak zorunda değil. Sen kendin diyosun nişanlım ailesinden destek görmüyor diye. Sen ailenin nasıl yanındaysan oda o şekilde ailesinin yanınd aolmak zorunda. Hayat bu ve hayat arkadaşını seçmişken butür şeyler için bırakma. Bence nişanlını eleştirirken birazda kendini eleştirmeyidene.
Sende hata var demiyorum sakın yanlış anmala ama ilşki iki taraflı dengeyi iyi kurarsan yürür.

Haklısın ama ailemin takıldığı ve benim nişanlıma destek olmadıgım konu su deseler ki bizim durumumuz boyle boyle ailem anlayısla karsılardı bılezıgı bı sözlerıyle 6 iken 5 yaptılar ama karsı taraf hem yuksekten atıyo hem de iş icraate gelince kaçıyo sorun bu ben set ta yada bilezik meraklısı değilim takmam zaten ama sırf bı ınat ugruna ben set almam bozdurunca düşücek nasılsa yerine bilezik alırım deyıp sonra o bileziği almaktan da kaçtıkları ıcın ben nısanlımın yanında da duramıyorum hem durumları yok hem tamır edilmeden oturulmayacak evde oturmamızı ıstiyolar yaparız diyolar sız söyleyın nasıl yapıcaz nısanlım bı basına altından kalkamaz simdi yok bısey ama düğün zamanı hangısıne parası yetecek ben kırada oturmak istedim karsı cıktılar ve simdi kendi oğullarını destek olmuyolar benim ailemde bunu anlamıyo bıle bıle borcun altına girmemii istemiyolar hala ben miyim yanlış anlayan, üstelik nisanlım da artık eskısı gibi değil

Canım durumun içinde olan sensin herşeyi daha iyi bilirsin. Üzme tatlı canını herşey olacağıona varsın. Allah hakkınıza hayırlısını nasip etsin inş.. balımm:16:

Canım bak butür takı olayları her nişan döneminde oluyor. Hele baştan konuşulmamaşsa. Nişanlının tarafınında maddi durumu müsait değil sanırım o yüzden bişeyleri yapmaktan kaçınıyor olabilirler. Yok olmayınca olmuyor anlamak lazım birazda. Evet senin ailen herşeyin iyisini ister senin için çünkü biricik kızlarısın, onların elinde olsa senden neden esirgesinlerr adetleri olmasa bile yaparlarr bence.
Bence bu tür şeylerle dolmaa nişanlının yanında ol destek ol, onun yükünü hafiflett maddi olmasa bilee manevi olarak hafiflet yanında olduğunu gösterrr illaki herşey kuralına uygun olmak zorunda değil. Sen kendin diyosun nişanlım ailesinden destek görmüyor diye. Sen ailenin nasıl yanındaysan oda o şekilde ailesinin yanınd aolmak zorunda. Hayat bu ve hayat arkadaşını seçmişken butür şeyler için bırakma. Bence nişanlını eleştirirken birazda kendini eleştirmeyidene.
Sende hata var demiyorum sakın yanlış anmala ama ilşki iki taraflı dengeyi iyi kurarsan yürür.

Canım bak ben sana ailemin karşı taraftan bekleiği seyleri yazayım sonra sen bana bi akıl ver 5 bilezik bi takı seti ve nişan bohçası hepsi bu yatak odası herseyiyle bize ait ailemde 3 bilezik yapacak üstelik yeni ev aldık bızımde onlardan bı farkımız yok yani ben iş arıyorum aileme destek olamıyorum ama bunlar yapılacak bı sekılde yanı aılem de farklı değil maddi anlamda, simdi ben aılemi nasıl ikna edeyim hangısı olmazsa olur diyeyim ki kurtulayım bunları yasamaktan iş bunlarla bıtmeyecek cunku dugun yaklasınca masraflar illakı olacak esyası salonu gelinliği o zaman ben nasıl destek olabılırım kı nişanlıma o kenara parasını ayırıp koymayı dusunmedıkten sonra:50:

selam kızlar bnde geldm..

saliha bnm fikrimi soracak olursan ailesi yüzünden nişanlınla aranı açma.sen gelin olarak mutlaka bişeyler beklıosun ailende beklıyor doğal olarak..gelinsin sonuçta ve bunun hıssettrmelerini beklıorsun. bunu sadece takıyla endeksliyoruz nişanlılık döneminde.tabiki yapılması gerekenler war yapmalılar ama yapmıorlarsada elinden bişey gelmez.durumu oldugu halde yapmayanlar da war..ailesi yüzünden nişanlını üzmemelisin bence.ailesinden de bişey bekleme derim.beklentin oldukça üzülüosun çünkü..ne istıorsan nişanlından iste..zaten sana elinden gelenin fazlasını yapacktr sonuçta hayatını sana adamak senınle yaşlanmk ıstıo bunun için türlü sıkıntılarla boğuşuor.ailesi seni aramıorsa sen aramayı dene..belki küçüksün die senden beklıorlardr..ara bişey kaybetmessin..kendine sor bence gerçekten evlenmek ıstıor musun bu kişiyle bir düşün..bu dönemler geçici,bilezikler geçici,setler geçici..nişanlının değişmesini ailesiyle senın aranda kalmış olmasına baglıorum.ayrıca herşeyi anlatma kendı aılene.senın için alışwerişe çıkmıorlarsa sen kendın çık imkanın warsa yada yoksa nişanlından az bi para alıpuygun fiyatlı şeyler al onlar almış gbi göster..nişanlımla 2miz çıktık alışwerişe kimse karışmasn diye dersin..eğer mutlu olmak ıstıorsan bunları yapmak durumundasn cnm..ama adetler olmsaa mutlu olurum dıorsan bişey diyemem..

Canım bak ben sana ailemin karşı taraftan bekleiği seyleri yazayım sonra sen bana bi akıl ver 5 bilezik bi takı seti ve nişan bohçası hepsi bu yatak odası herseyiyle bize ait ailemde 3 bilezik yapacak üstelik yeni ev aldık bızımde onlardan bı farkımız yok yani ben iş arıyorum aileme destek olamıyorum ama bunlar yapılacak bı sekılde yanı aılem de farklı değil maddi anlamda, simdi ben aılemi nasıl ikna edeyim hangısı olmazsa olur diyeyim ki kurtulayım bunları yasamaktan iş bunlarla bıtmeyecek cunku dugun yaklasınca masraflar illakı olacak esyası salonu gelinliği o zaman ben nasıl destek olabılırım kı nişanlıma o kenara parasını ayırıp koymayı dusunmedıkten sonra:50:

kardeşler bile farklı karaketerlerde oluyor kaldı ki aileleriniz aynı olsn.. senin ailen fedakar belli ki ama onlar degıl..ya boyle labul edeceksn yada bu dıyardan göçeceksn mi ne derler ya tam da o işte bu durum..

Canım durumun içinde olan sensin herşeyi daha iyi bilirsin. Üzme tatlı canını herşey olacağıona varsın. Allah hakkınıza hayırlısını nasip etsin inş.. balımm:16:

Amin canımm, inş. ben de sizler gibi keşke mutluluğumu paylaşmış olsaydım ama durumum bundan ibaret hep dua ediyorum ama inan korkuyorum ya hayırlısı ayrılmamızsa diye :26:

selam kızlar bnde geldm..

saliha bnm fikrimi soracak olursan ailesi yüzünden nişanlınla aranı açma.sen gelin olarak mutlaka bişeyler beklıosun ailende beklıyor doğal olarak..gelinsin sonuçta ve bunun hıssettrmelerini beklıorsun. bunu sadece takıyla endeksliyoruz nişanlılık döneminde.tabiki yapılması gerekenler war yapmalılar ama yapmıorlarsada elinden bişey gelmez.durumu oldugu halde yapmayanlar da war..ailesi yüzünden nişanlını üzmemelisin bence.ailesinden de bişey bekleme derim.beklentin oldukça üzülüosun çünkü..ne istıorsan nişanlından iste..zaten sana elinden gelenin fazlasını yapacktr sonuçta hayatını sana adamak senınle yaşlanmk ıstıo bunun için türlü sıkıntılarla boğuşuor.ailesi seni aramıorsa sen aramayı dene..belki küçüksün die senden beklıorlardr..ara bişey kaybetmessin..kendine sor bence gerçekten evlenmek ıstıor musun bu kişiyle bir düşün..bu dönemler geçici,bilezikler geçici,setler geçici..nişanlının değişmesini ailesiyle senın aranda kalmış olmasına baglıorum.ayrıca herşeyi anlatma kendı aılene.senın için alışwerişe çıkmıorlarsa sen kendın çık imkanın warsa yada yoksa nişanlından az bi para alıpuygun fiyatlı şeyler al onlar almış gbi göster..nişanlımla 2miz çıktık alışwerişe kimse karışmasn diye dersin..eğer mutlu olmak ıstıorsan bunları yapmak durumundasn cnm..ama adetler olmsaa mutlu olurum dıorsan bişey diyemem..

merhaba canım, tabiki herkesin fikri benim için çok önemli, ben soylediklerini de denedim ama nişanlım zamanında ben istedim diye üniversiteye giden bitiren nişanlım simdi çalıştıgı halde bazen benden borc para istiyo yani anlayacagın ondan para isteyıp herseyın en ucuzunu almayı dusundugum zamanlarda oldu ama bu seferde nişanlım yardım etmedı bana :50::50::50:
Ailesini zaten arıyorum, onlarda gayet sevgecen davranıyolar bunlarda hıcbı sorun yok ama ben maddi konuları nısanlımla halletmeye aıleme belli etmeden cözmeye calıstım oysa bana aıleme gonderdım, babamın borcu vardı gıbı nedenler soyleyerek parasının bıttıgını soyledı gel de cık ısın ıcınden ben daha ne yapayım hediye ya da gezmeye gitme ya da baska bısey beklemıyorum ki daha nasıl fedakarlık yapabilirim :50::50::50:

merhaba canım, tabiki herkesin fikri benim için çok önemli, ben soylediklerini de denedim ama nişanlım zamanında ben istedim diye üniversiteye giden bitiren nişanlım simdi çalıştıgı halde bazen benden borc para istiyo yani anlayacagın ondan para isteyıp herseyın en ucuzunu almayı dusundugum zamanlarda oldu ama bu seferde nişanlım yardım etmedı bana :50::50::50:
Ailesini zaten arıyorum, onlarda gayet sevgecen davranıyolar bunlarda hıcbı sorun yok ama ben maddi konuları nısanlımla halletmeye aıleme belli etmeden cözmeye calıstım oysa bana aıleme gonderdım, babamın borcu vardı gıbı nedenler soyleyerek parasının bıttıgını soyledı gel de cık ısın ıcınden ben daha ne yapayım hediye ya da gezmeye gitme ya da baska bısey beklemıyorum ki daha nasıl fedakarlık yapabilirim :50::50::50:

bn şunu hiç anlamıorum zaten.oğluna yardım etmıorsun tamam anladık.bi de ondan neden para beklıosun ki:19::19:
nişanlınla oturup ciddi ciddi konuşmalsn cnm o da bişeyler için çözüm aramalı sen tek başına hiç bişey yapamassn.allah hakkınızda hayırlısını nasip etsn inşşalh.

kızlarrrrrrr :62:
kayınbabam babamla konuşmuş.
bizim net tarih ekimde konuşulcaktı.ama babamın kafasında mayıs sonu haziran başı,karşı tarafın kafasında 21-22 nisan vardı burdan düğüne millet rahat gidip gelsin önü tatil diye.
kayın babam babama demişki işte millet şimdiden salonları tutuyo tamam ekimde karar vercektik ama şimdiden bişeyler belli olsun salonumuzu tutalım sonra yer bulamayız seneye temmuzda ramazan demiş.
ordan düğüne gelcekleri düşünerek biz 23 nisan tatiline denk getirmek istiyoruz demiş.
babamda demişki 22 nisan gibi kına olsun nisan sonu düğün olsun demiş.
kayınbabamda farketmez ama düğünden sonra tatil olması misafirlerimiz açısından iyi olur demiş.
babamda o zaman 1 hafta ileri 1 hafta geri o önemli değil sonuçta olcak bu iş demiş.akşam evdekilerle konuşalımda yarın netleştiririz demiş :62: ayyyy %90 nisanda ohhhh :62:

Back