2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Kesin esmanın bu tarifi acıktırdı beni :47: Güzel bi tarif nişanlımda mantarı çok sever kesin denicem ama köfteyle.. Birde taze soğan kavrulur mu kız, normal kuru soğanla yapsak olmaz mı acep :26:

Yapmadan önce bende senin gibi diyordum. Bu kesin saçma bi şey olur taze soğan hiç kavrulur mu diyordum ama. Yapınca anladım ki çok lezzetli çok kavurma ama kızgın yağda tencere bir iki soğan kendinden gecene kadar kavur pembeleşme olayı yok yani :) o soğanlar sonra mantarın ve sosisin üzerine yapışıyor müthiş bir şey oluyor. Dilerseniz mısır taneleri de atabilirsiniz :)

Mide acımaları ekşimeleri gece yediklerinizle alakalı büyük bir ihtimal dün bende de oldu acaip bir yanma vardı. Gün içerisinde geçti. Ben geceleri sadece tost ve meyve yiyorum bir de hararetimi alsın diye çay içiyorum. Maşallahım var tık yok :)

Yapmadan önce bende senin gibi diyordum. Bu kesin saçma bi şey olur taze soğan hiç kavrulur mu diyordum ama. Yapınca anladım ki çok lezzetli çok kavurma ama kızgın yağda tencere bir iki soğan kendinden gecene kadar kavur pembeleşme olayı yok yani :) o soğanlar sonra mantarın ve sosisin üzerine yapışıyor müthiş bir şey oluyor. Dilerseniz mısır taneleri de atabilirsiniz :)

Hıııııııııııı :53: taam hiç değiştirmiyorum aynısını uyguluyorum o zaman.. Bakalım nasıl olduğunu yazarım yapınca.. :34:

Mide acımaları ekşimeleri gece yediklerinizle alakalı büyük bir ihtimal dün bende de oldu acaip bir yanma vardı. Gün içerisinde geçti. Ben geceleri sadece tost ve meyve yiyorum bir de hararetimi alsın diye çay içiyorum. Maşallahım var tık yok :)

Maşallh :nazar: evet gece gece yağlı mahfediyo tuzluda susatır zaten, onlara dikkat etmek lazm..

Acıkırım diye ne bulursam yiyorum beennn :9: yumurta yapıyor sanırım ya annem ılla kaynanmıs yumurta yedırıor cocuklugumdan berı tok tutuyor dıye ama sankı bana pek yaramıyorr :26:

Taze Yufka ve Kıyma
Kuru beyaz soğan
Baharat
Salça

3-4 yaprak yufkayı üst üste dizin.
Ortadan iki kesin ve Yarım ay şeklinde kalan yufkları tekrar üst üste koyun. 1 er parmak arayla kesmeye başlayın V şeklinde yani sigara böreği gibi ama bir parmak boyu arayla kesilecek. 1 kürdan boyundan biraz fazla yani. Sonra şerit gibi V şeklinde kestiğimiz yufkaları içleri boş olarak sarmaya başlayın uclarını su ile yapıştırın. Hepsi bitince bol yağda pempeleşinceye kadar kızartın. Daha sonra ufak bir tencerede ufak ufak doğranmış soğanları kavurun. Pembeleşen soğanlara salça atıp kavurun ve kıymayı ilave edin. Ve tuz ve k.biber k.pul biber live edin. Pişince ateşten alın. Kızartmış olduğumuz yufkayı servis tabağına alın ve kavurmuş olduğumuz kıymayı üzerine eşit şekilde dağıtın.

Dilerseniz Yoğurtlu Sarımsak ile servis yapabilirsiniz.

Ama yoğurt yufkayı şişiriyor. Kola ile daha çok seviyorum ben :)

Yapan herkezin Eline Saplık.. Afiyet olsunn..

İstersen Kaşar Kullanma öyle de güzel oluyor. :)

Size çok sevdiğim bir tarif daha vereyim mi? :)

Bende sigara kullanıyorum ama tiryakisi değilim.
Hiç de canım istemedi dün de bu günde :)
Maşallah bana :)

Ver ver :) çayı sigarayı geçtim bende bugün zaten, canım fırında kaşarlı mantar filan çekiyo :1:

kızlar ben izin aldım çıkıyorum şimdi.
yarın görüşmek üzere

Görüşürz canım tekrar geçmiş olsun.. :(

Back