2011 Şubat Anneleri

Hamilelik sırasında anne adaylarına yapılacak tetanoz aşısının, doğum sırasında anne ve bebeğin öldürücü hastalıktan korunması açısından son derece önemli olduğu belirtildi.
Acıbadem Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cemile Alçay, her annenin gebelik sırasında aşılanmasının bebeğin koruyucu miktarda tetanoz antitoksiniyle doğmasını sağladığına vurgu yaparak, doğurganlık çağındaki her kadının aşılanması gerektiğini bildirdi.

Son doz doğumdan en az iki hafta önce olmak üzere, gebelik sırasında, '4. aydan itibaren' birer ay arayla yapılan 2 doz tetanoz toksoid aşısının yüksek oranda aktif bağışıklık sağladığını anlatan Dr. Cemile Alçay, "Anneden fetusa geçen antikor miktarı son dozla doğum arasındaki süreyle ilişkilidir. Bu nedenle aşılanan gebede son dozla doğum arasındaki süre en az iki hafta olmalıdır. Minimal korunma sağlayan tetanoz antitoksin düzeyi 0.01 ml'dir." dedi.

tetanoz aşısı olmamız hem bebiş hemde bizim için yararlıymış anlaşılan.etrafımda da sürekli duyuyordum aşı olanları.şimdi sıra bizde demekki

Selam kızlar.. Nasılsınız? Nasıl geçti haftasonlarınız?
Benim bu cuma randevum vardı çarşamba gününe aldılar... Bebişimi daha erken görücem inşallah.

hımm o zaman belki bunuda görmemişsindir. Ünlü emlakçının ofisinin bulunduğu bina varya adisasın oralarda orayada gittiğimiz hastanenin kadın doğum bölümünü taşıyacaklarmış sanırım tabela filan asmışlardı. Benim eşim Bursalı olduğu için görümcem hastaneler hakkında bayağı bilgili ona danışacağım bende.Birde bizim hastane bebeğin cd sini filan vermiyor sanırsam .Sırf cd alabilmek için Medikal park yada acıbademe gidebilirim hem görmüş olurum ne var ne yok Bursa da.Gidersem burada sanda yazarım.

Bunu biliyorum canım,ablamın bir arkadaşı bizim gittiğimiz hastanede hemşire ablama söylemiş böyle böyle taşınıcaz diye.hatta erkek dr.da ablamın arkadaşının eşi ama ben ona gitmek istemiyorum nedense :))
Cd ben çok istiyordum hatta gidince sorıyım diyordum.O cd alabilmek için bende giderim yeterki onu göriyim,onada hediye olarak kalmış olur.
Benide haberdar edersen çok sevinirim canım.Senin bir dahaki kontrol ne zaman benim 25 ağustos :))

kızlarr merabaa size birşey soracagım ben.

sabahları uyandıgımızda hani böyle esnerken gerilirizya bu sakıncalımı acaba
uyanınca aklıma gelmiyo istem dışı oluyo ama sizede sorayım dedim

Kızlar ben bunu yarım gerinme olarak yapıyorum hafifçe gerçi hiç gerindim mi gerinmedim mi anlamıyorum ama.Çok fazla yapınca karnım sızlıyor onun için böyle bir yol buldum.

tetanoz aşısı olmamız hem bebiş hemde bizim için yararlıymış anlaşılan.etrafımda da sürekli duyuyordum aşı olanları.şimdi sıra bizde demekki

Ben en iyisi kısa zamanda şu kaydımı yaptırıyım aşı zamanınıda geçirmemiş olurum.Hem bebek için hem kendimiz için önlemleri atlamamız gerekiyor

Uzanmamak eldemi acaba,bulaşık makinasını yerleştirirken hep uzanmak zorunda kalıyorum ben.Ya taburenin üzerine çıkıcaz yada merdiven kullanıcaz.İlerde daha zor olacak ev işleri bizim için :((

Onu da çok yapıyorum ben:( bazende unutup pat diye oturuyorum yada yatıyorum bunlarada dikkat etmeliyiz heralde dimi?

aysebetülcüm senin kedinde mi var? resminde var kucağında canım o da bebişlere çok zararlı diye biliyorum. evet biraz dikkat edicez canım napalım mecburen. minişler sağlıkla gelsinde bizde o kadar sıkıntı çekelim artık.seninde ilk bebişmiş galiba Allah kucağına almayıda nasip etsin.

Birde uyurken uyandığımda kendimi yarı karnımın üzerine yatmış oldugumu görüyorum bundan da çok korkuyorum.

Onun için şöyle birşey yapabilirsin.Küçük yastıklarım var benim evde yatarken karnımın yanına onlardan koyuyorum.Böylece çok yüklenmemiş oluyorum.Birde alıştırdım kendimi solda yatıyorum.Sağa yatınca karnıma birşeyler batıyor hafiften istemiyor galiba artık bende solda yatıyorum

Back