2011 Şubat Anneleri

hımm.anladım.sağol canım.dr dan dra değişiyo galiba.neyse gittiğimde soracağım artık.bende vitamin ve balık yağı kullanıyorum şimdilik.

hımm.anladım.sağol canım.dr dan dra değişiyo galiba.neyse gittiğimde soracağım artık.bende vitamin ve balık yağı kullanıyorum şimdilik.

canım balık yağını dr.un mu önerdi.ne gibi faydaları varmış.eczanelerde 2 çeşidi var diye duymuştum ben.biri balığın derisinden diğerinide hatırlayamadım.sen hangisini kullnıyorsun

canım balık yağını dr.un mu önerdi.ne gibi faydaları varmış.eczanelerde 2 çeşidi var diye duymuştum ben.biri balığın derisinden diğerinide hatırlayamadım.sen hangisini kullnıyorsun

evet bende merak ediyorum balık yağı kullanmak istiyorum ama dr mu öneriyor yoksa takviye olarak biz alabilirmiyiz.düşünüyorum bi kaç haftadır alsammı almasammı diye???

canım ben hiç balık yemiyorum.bunu druma söyleyince bana balık yağını önerdi.bende fark olduğunu bilmiyodum dr bana marincap isimli balık yağı kapsülünü verdi.1 haftadır kullanıyorum.içeriğinede hiç bakmadım.

Merhaba arkadaslar!
Bende balık seven biri değilim ama yemem gerektiğini biliyorum.bu balık yağı hapını çok pratik gözüküyor peki acaba aynı faydayı sağlıyor mudur?

kızlarr merabaa size birşey soracagım ben.

sabahları uyandıgımızda hani böyle esnerken gerilirizya bu sakıncalımı acaba
uyanınca aklıma gelmiyo istem dışı oluyo ama sizede sorayım dedim

evet bende onu merak ediyorum aslında uykuda istemeden yapılabiliniyor sakıncalımı ki

Merhaba arkadaslar!
Bende balık seven biri değilim ama yemem gerektiğini biliyorum.bu balık yağı hapını çok pratik gözüküyor peki acaba aynı faydayı sağlıyor mudur?

valla canım küçükken babam bize zorla içirirdi böyle sarı yumuşak bi haptı,balya derdik.çok faydalı olduğunu biliyorum ama faydalarını net bilmiyorum belki tam balık yerini tutmuyodur ama zeka gelişiminde çok yararlı olduğunu biliyorum.ben almaya karar verdim galiba.çok sevdiğim balığı yiyemiyorum çünkü bari hapını içiyim hiç yoktan yine iyidir...

bende balık yiyemiyorum hamileliğimden bu zaman kadar sadece 3 defa yemişimdir normalde haftada 1 yemem lazım aslında ben hiç sormadım bu gidişimde bir sorayım kullanıylıyormu diye

Elifcim bende gerilirken çok huzursuz oluyorum ama bilmiyorum zararlımı değilmi??? hatta bazen çok gerilince böyle cızz diye bişey batıyo ödüm kopuyo :)) bilen varsa söylesin kızlaaarrr zararlımı gerilmek eyvahedigeldismile

Hamilelikte balık yağı kullanımı hem zararlı hem de değildir. Temel olarak balık yağı tabletleri iki şekilde üretilirler. Bunların bir kısmı balıkların karaciğerinden elde edilirken diğerleri gövdesinden üretilir.

Zararlı olan balık karaciğerinden üretilen ürünleridir. Bu ürünler yüksek oranda retinol adı verilen bir madde içerirler. Retinol A vitamininin bir formudur ve hamilelik sırasında alınan miktar günde 3300 mikrogramı geçmemelidir. Daha fazla alınması durumunda bebekte hasara neden olabilir.

Öte yandan balık karaciğeri yani retinol içermeyen balık yağı tabletlerinde ise omega 3 yağ asidi adı verilen dokosaheksanoic asit (DHA) maddesi bulunur. Ceviz ve keten tohumu gibi besin maddelerinde de az miktarda bulunan DHA bebeğin gelişimi açısından yararlıdır.

En fazla omega 3 içeren balıklar uskumru, somon, alabalık, sardalya ve ringadır. Haftada 2 kez balık yemenin hamileler için yararlı olabileceği ileri sürülmektedir. Bugün için hamilelikte DHA'nın güvenli dozunun ne olduğu belirli değildir. Eğer yeterli miktarda balık yiyorsanız ek olarak omega 3 içeren tabletler almanıza gerek yoktur. Eğer balık yiyemiyor ve balık yağı tableti almak istiyorsanız gebeler için özel olarak üretilen ve retinol içermeyen tabletler kullanmanız şart olmamakla birlikte sakıncalı değildir.
DR. ALPER MUMCU

biz en iyisi sormadan kullanmayalım sositososito

evet evet bende aynı şeyi soracaktım söylediğiniz çok iyi oldu

çünkü bazen bende farkında olmadan yapıyorum ve bazen benimde karnımda bir sızı oluyor çok tedirgin oluyorum

kızlar size şaka gibi gelecek ama en son balığı 2 yıl önce yemiştim oda malum sonla bana göre balık yiyebiliyorsanız ek ilaca falan hiç gerek yok.

hamilelikte yapılmaması gereken 12 maddeden biri

11)YUKARI DOĞRU UZANMAYIN!

Zıplamak, gerinmek ve yukarı doğru uzanmak sizin için riskli olabilir. Zaten yorulmamanız gereken bir süreç içindesiniz. Bırakın bu işleri çevrenizdekiler yapsın, siz de hamile olmanın ve naz yapmanın biraz keyfini çıkarın..

kızlaaar bide balık hiç yiyemiyorsanız günde 2-3 tane ceviz yada 2 tane badem yiyin diyor. sanırım bu daha kolay ve tehlikesiz :enbuyukkk:

ben anca haftada bir balık yiyebiliyorum.

ton balığını hiç denemedim ama arkadaşlarım ton balığının yağını iyice süzüp salatalarda falan yememi tavsiye etti

ama ton balıklarıda neeticede konserve değilmiii

canım sağolll.hepimizin ortak sorusuydu gerinmek. demekki zararlıymış mafoldumben

evet bakalım bizim oğluş bi değişim yapmışmı görücez büyümüştür akşamı iple çekiyorum karnımızda hafif çıkmaya başladı mutlu oluyorum her yeni gün seninde tahmin vermiş canım kız oy kıyamam ben ona sen kız istiyodun zaten yalnış hatırlamıyosam bakalım benimki değişmezse seninkide değişmez allah hepimizin gönlüne göre versin sağlıklı hayırlı olsunlar heyecanları çok güzel ya...ben daha sağlık ocağına kayıt yaptırmadım olmazsa dışarı çıktığım bi gün uğrayım bu aşı şartmıymış acaba bi bilgin varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…