2011 Şubat Anneleri

Fns cim özel hastanede beklediğinden sözetmişsin.Ben yaklaşık 3 yıldır özel hastanelere gidiyorum,hepsinde de bekliyorum.Şayet dr dan memnunsan sırf bu yüzden hastaneni değiştirme derim.

Benim doğum yapmayı planladığım hastanede fiyatlar çok uygun şaşırdım valla.
Eşimin arkadaşının eşi çok yakın tarihte doğum yaptı sezeryan 565 TL,özel hemşire istersen 24 saat başında duruyormuş 50 tl.Bulunduğunuz şehirde Medical Park varsa bir bakın derim.

Kızlar tavsiyeler için teşekkürler deniycem söylediklerinizi.

Manikk evet canım bizim orası için duydum arkadaşımda kontrollere oraya geliyormuş sonra doğuma bursaya gitmiş işte ama hala araştırıyorum ben,sigortam var canım ama,bazıları kampanya yapıyorlar diyor bazıları yok diyor.Tam olarak kafam karıştı benim senin bilgin varmı doğum ücreti ne kadarmış bizim orada.

bizim öğretmen arkadaşlar doğumlarını orada yaptılar 600 lafı filan geçiyordu (sezeryan olmuştu o 2. çocuğuydu)bende diğer özel hastanelere göre oldukça uygun olduğunu düşünmüştüm.Bende ara ara Bursa daki medical park a gitmeyi düşünüyorum yedek olarak.Birde haberin varmı bilmiyorum ama bizim devlet hastaneside yeni bir yenidoğan birimi açıyormuş.Çok güzel olacakmış öyle duydum.
Sezeryan konusundada o hastaneye değilde doktora bağlı birazda.Mesela senin ilk gittiğin doktor türlü hastalık bahaneleriyle en yakın arkadaşlarımdan birine zorla sezeryan yaptırdı.O yüzden baştan ondan vazgeçmiştim.Ama şimdiki doktorumuz sanki böyle yapmazmış gibi geliyor güveniyorum ona nedense.Tabi birde kota geldiya artık sezeryan oranlarına.Biz iyi düşünelim iyi olsun.

herkese merhabalar...ikili test sonuçları iyi çıkanlar olmuş.onlar adına çook sevindim.inş. hep böyle sorunsuz devam ederiz.bende bugün sonucumu aldım.benimkide çook şükür iyi çıktı.ultrasona almadı 2 doğum vardı ve çook kalabalıktı ya :( 2 hafta sonra tekrar gideceğim cinsiyet için.bugün sağlık ocağına kaydımı yaptırdım kızlar.20. haftada 1. tetanoz aşısı bir ay sonrada 2. si yapılıyormuş.

herkese merhabalar...ikili test sonuçları iyi çıkanlar olmuş.onlar adına çook sevindim.inş. hep böyle sorunsuz devam ederiz.bende bugün sonucumu aldım.benimkide çook şükür iyi çıktı.ultrasona almadı 2 doğum vardı ve çook kalabalıktı ya :( 2 hafta sonra tekrar gideceğim cinsiyet için.bugün sağlık ocağına kaydımı yaptırdım kızlar.20. haftada 1. tetanoz aşısı bir ay sonrada 2. si yapılıyormuş.

Hoşgeldin cnm test sonuçlarının iyi çıkmasına sevindim.
Kan testini aç karnınamı yaptırmıştın?

yeşim cim bende eylül 15 de gidicem kısmet olursa tatle sizz yüzdük dedikce cesaretleniyorum ama bazıları aklımı karıştırıyor,zararlı olabilir diye,ama okadar çok ihtiyacım varki tatile gitmek ve yüzmek istiyorumm:gitme:
bu arada benim içimede kesin erkek gibi doğuyor seninki, güzel haberlerle gel...

canım yüzmek gerçekten çok güzel bişey bende korka korka gittim çünkü 8 haftalıkken gittiğimde hafif kanamam olmuştu ve denize girmeden apar topar dönmüştük doktorum çok cesaretlendirdi bebeğime iyi geleceğini söledi fazla yüzmesemde suya girmek çok iyi geldi tehlikeli zamanı atlattık artık yolun çok uzun değilse git derim kötü düşünme hep iyi düşün iyi olsun inşallah doktorum yüzde 90 erkek dedi ama bakalım bugün ne diyecek ben bi iki cicisini aldım bile mavi mavi:):nazar:

bizim öğretmen arkadaşlar doğumlarını orada yaptılar 600 lafı filan geçiyordu (sezeryan olmuştu o 2. çocuğuydu)bende diğer özel hastanelere göre oldukça uygun olduğunu düşünmüştüm.Bende ara ara Bursa daki medical park a gitmeyi düşünüyorum yedek olarak.Birde haberin varmı bilmiyorum ama bizim devlet hastaneside yeni bir yenidoğan birimi açıyormuş.Çok güzel olacakmış öyle duydum.
Sezeryan konusundada o hastaneye değilde doktora bağlı birazda.Mesela senin ilk gittiğin doktor türlü hastalık bahaneleriyle en yakın arkadaşlarımdan birine zorla sezeryan yaptırdı.O yüzden baştan ondan vazgeçmiştim.Ama şimdiki doktorumuz sanki böyle yapmazmış gibi geliyor güveniyorum ona nedense.Tabi birde kota geldiya artık sezeryan oranlarına.Biz iyi düşünelim iyi olsun.

Bunları iyi araştırmamız lazım hiçte haberim olmadı devlet hastanesinde böyle birşey olduğunu orayada gidip bakmak lazım.ben hastaneye çok yakın oturuyorum yürüyerek 15 dk falan :))
İlk gittiğim dr.böyle birşey yaptığını bilmiyordum çok şaşırdım akannehir.Gerçi onun için gitti geri gelmez diyorlar çünkü tabelası falan kaldırılmış gördün mü bilmiyorum.
Şimdiki dr.çok iyi ama ya çok güler yüzlü ve tatlı dilli benide etkileyen o oldu açıkçası.
Evet iyi düşünüp herşeyide araştırmak lazım.medikal park'ta nasıl peki hiç araştırmadım orayı bursaya gidince bir bakmak lazım aslında hepsine birden :))

Gözünaydın canım.Ben daha kaydımı yaptıramadım ama şimdi aralık annelerinde aşı olayını okudum yaptırmaya başlamışlar bir an önce kayıt olsam iyi olacak

yeşimcim hayırlısı olsun.bugün ne güzel bebişini görecekmişsin.sağlıklı bi şekilde görürsün inş.bi oğluş geliyo hadi bakalım.banada kıza benziyo dedi ama 1 ay sonra kesinleşir dedi.2 eylülde bi dahaki randevum .zaman nasıl geçecek yaa.ben tetanoz aşımı perşembe günü olucam.sağlık ocağındaki hemşirem çağırdı.

Bunları iyi araştırmamız lazım hiçte haberim olmadı devlet hastanesinde böyle birşey olduğunu orayada gidip bakmak lazım.ben hastaneye çok yakın oturuyorum yürüyerek 15 dk falan :))
İlk gittiğim dr.böyle birşey yaptığını bilmiyordum çok şaşırdım akannehir.Gerçi onun için gitti geri gelmez diyorlar çünkü tabelası falan kaldırılmış gördün mü bilmiyorum.
Şimdiki dr.çok iyi ama ya çok güler yüzlü ve tatlı dilli benide etkileyen o oldu açıkçası.
Evet iyi düşünüp herşeyide araştırmak lazım.medikal park'ta nasıl peki hiç araştırmadım orayı bursaya gidince bir bakmak lazım aslında hepsine birden :))

hımm o zaman belki bunuda görmemişsindir. Ünlü emlakçının ofisinin bulunduğu bina varya adisasın oralarda orayada gittiğimiz hastanenin kadın doğum bölümünü taşıyacaklarmış sanırım tabela filan asmışlardı. Benim eşim Bursalı olduğu için görümcem hastaneler hakkında bayağı bilgili ona danışacağım bende.Birde bizim hastane bebeğin cd sini filan vermiyor sanırsam .Sırf cd alabilmek için Medikal park yada acıbademe gidebilirim hem görmüş olurum ne var ne yok Bursa da.Gidersem burada sanda yazarım.

Gözünaydın canım.Ben daha kaydımı yaptıramadım ama şimdi aralık annelerinde aşı olayını okudum yaptırmaya başlamışlar bir an önce kayıt olsam iyi olacak

teşekkür ederim canım.20. haftada yapıyorlarmış.1-2 hafta içinde gitsende sorun olmaz :)

Ok cnm.

Kızlar Antalya gibi yerde yaşıyorum daha denize giremedim çatladımmmmmmmmm.
Eşim şu 3 ayı tamamlayalım ,drda soralım öyle gir diyor :(

kızlar ben daha kan ilacı kullanmıyorum.bugün sormayıda unutmuşum.acaba kaçıncı haftada başladınız kan ilacı kullanmaya ve ismiı ne?

kızlar ben daha kan ilacı kullanmıyorum.bugün sormayıda unutmuşum.acaba kaçıncı haftada başladınız kan ilacı kullanmaya ve ismiı ne?

ben geçen hafta başladım kan ilacına.bana erken geldi.değerlerim çok iyi ama 4.ayda herkese başlatıyoruz dedi dr.ferrum fort kullanıyorum ben çok memnunum hiç bi yan etkisi olmadı bana.bazıları yan etki yapıyormuş topiklerde okuduğum kadarıyla

ben geçen hafta başladım kan ilacına.bana erken geldi.değerlerim çok iyi ama 4.ayda herkese başlatıyoruz dedi dr.ferrum fort kullanıyorum ben çok memnunum hiç bi yan etkisi olmadı bana.bazıları yan etki yapıyormuş topiklerde okuduğum kadarıyla

sağol canım.bende 2 hafta sonra gittiğimde drdan isteyeceğim.benimde kan değerlerim iyi ama bugün sağlık ocağında önemli olduğunu söylediler.

:emir_bebek:
Ok cnm.

canım merhaba.ben 15 gündür sudan hiç çıkmadım bişey olmuyor merak etme.doktoruma defalarca sordum.en son cuma görüştük karnım sürekli ıslak kalıyor hep sudayım filan diye herşeyi sordum.bişey olmaz rahat ol dedi,sadece temizliğine dikkat et dedi.yalnız benim tavsiyem sakın havuza girme. denizin bi sakıncası yok ama.antalyada yaşayıpta denize girememek kötü olur ya .

Fns cim özel hastanede beklediğinden sözetmişsin.Ben yaklaşık 3 yıldır özel hastanelere gidiyorum,hepsinde de bekliyorum.Şayet dr dan memnunsan sırf bu yüzden hastaneni değiştirme derim.

evet aslında bu açıdan bakınca doğru bi bakayım diyorum diğer tarafada sadece merak ve bebişimide görmüş olurum yeniden :)

Ayy canım ya görüpte girememekte kötüdür demin bir arkadaşa sen en azından görüyorsun demiştim ama şimdi daha fena bir durum olduğunu anladım.Bizde kayınvalidemlere Antalyaya gidelimmi gitmeyelimmi hala düşünüyoruz aslında çok istiyorum denize girmeyi falan ama sıcağa ve yola dayanabilirmiyim bilmiyorum bide bişey olursa diye korkuyorumfisfisfis

kızlar tetanoz aşısıyla ilgili yanlış yönlendirmiş olmayım.

Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte 1 veya 2 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır.

cnm ben 1 aya yakındır kullanıyorum diye söylemiştim hatırlarsın belki ama cuma günü dr değiştirdim bıraktırdı ilacı 4 aylıkken başlıyoruz değerlerin gayet iyi 4. ayda başlarız şimdi boşuna içme onu dedi.bıraktım bende. sadece multivitamin kullanıyorum şimdi...

kızlar tetanoz aşısıyla ilgili yanlış yönlendirmiş olmayım.

Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte 1 veya 2 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır.

evet birde bağlı olduğun sağlık ocağını öğren tetanoz aşının yapılması lazım artık dedi.ama kaç kez yapılıcak onu sormadım.eski doktorum hiçbişeyi sormadan söylemiyodu bunu çok beğendim.ikili testi de cinsiyetide aradan çıkardı hemen.ilaçlarımla ilgilendi.tetanoz aşını yaptır dedi.rahatladım valla şimdi güvende hissediyorum kendimi hihoyyyt

Back