Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlarrrr kurabiyelerimi paketledim, sepetine yerleştirdim hava almayacak şekilde poşete yerleştirdim artık hastane odamızdaki yerlerini almayı bekliyorlar :)[/URL][/IMG]![]()
[/URL][/IMG]![]()
Kızlar ya bebiş doğunca kurban kesmeyi düşünüyorduk şükür kurbanı gibi ama akika kurbanı diye bişey varmış zaten bebeiş doğduktan 7 gün sonra kesiliyormuş.Varmı ayrıntılı bilgiye sahip olan aranızda? Daha detaylı şartları filan varmı birde şu kulağa ezan okuma meselesi illa bi hocanınmı yapması gerekiyor babası filan okusa olurmu?
canım bizim adağımız var zaten ama bende duydum her çocuğa kesilmesi gereken bir kurbanmış ama bizim adağımız olunca onunla ilgili bilgi edinmedim ezan meselesine gelince bende hoca okusun dedim kayınbabamlar yeni adetmi çıkardın dediler o yüzden eşim okusun istiyorum bende
selam kızlar
bu sabah kalktık benim oğlanda tık yokk
hiiçç hareket etmiyoo.eşim seslendi geldi gitti çikolata yedim bissürü şey yedim yatakta yok yok
nasıl korktuk nasıl böyle rengimiz falan attı eşimle
kalktım oturma odasına geldik eşim biraz daha seslendi artık salladık bile yaniii tam ağlamaya başlayacaktım yanii doktora gidecektimm bi silkelendi içerdenn bi gerindii elini kolunu oynattı.bi ohhh dedik resmennn.
eşimde bende çok korktukk.
kahvaltıdan sonrada biraz kıpırdandı ama öyle işte nazlı nazlııı.şimdide öyle pek nazlıı dinleniyoomu ne
bugün temizlik yaptık bide.daha doğrusu ben bişi yapmadım.eşim yatak odasının halılarını sildi yeğenimde yatak odası dolabını tuvalet masasını yerleri falan sildi.şöyle bi ortalığı süpürdüler. bu pazar evdeydik yani.eşim şimdi dışarı yiyecek bişiler almaya gittii
pööff benim oğlan yine ağırdan alıyo ses soluk yokk.
geçmişi okumadımm sizlerde iyisinizdir inşallah
canım akika kurbanı müstehab ibadetlerdendir,anlam itibariylede çocuk için Allaha şükür amacıyla kesilir,zaten sizin niyetinizde şükür kurbanıymış,dolayısıyla aynı anlama gelir,ama isim olarak akika denmesi daha iyidir,sıkıntı yapma bebeğin hayırlısıyla doğduğunda uygun bir zamanda kesersin kurbanını,doğumdan sonra 7. gün kesmek daha güzel,etinide siz dahil herkes yiyebilir...birde akika kurbanı farz değil müstehabdır,durumu uygun olan herkes keser..
bide illa ezanı hoca okuyacak diye bişey yok,babası okur,dedesi okur,akıl baliğ olmuş her erkek okuyabilir,benim kızımın ezanını babası okuyacak.
selam kızlar bebeğin bu göbek bağı düşünce napcaksınız evdemi tutucaksınız yoksa bi yere gömecekmisiniz?
ah canım seni çok iyi anlıyorum dün de benim yaramaz korkuttu ağlattı beni
neler yapmadım sağa yattım sola yattım-göbişimi dürtükledim-müzik dinlettim -tatlı yedim yok yok aklım çıktı valla sonra bi başladı harekete ay nasıl mutlu oldum sanki ilk kez tekmesini hissetmiş gibi oldum arada derin uykuya mı yatıyolar napıyolarsa ya da yerleri çok daraldı diye mi yapıyolar ama çok fena olmuştum bende inşallah hepimiz sağ salim kucaklarız bebişlerimizi annelik sürekli bir endişe haliymiş meğer şimdiden anladım
bahçeye gömücez
evet kanal 7 deki hocaya sormuşlardı.işte bide saçı kadar altın verilirmiş kaç gramsa.hoca anlattı ama durumu olanlar yapar dedi hani borcun harcın varsa durumun müsait diilse illa yapmak zorunda değilsiniz dedi.
Evet benim eşimde hocaya okuturuz diyor bende sen oku diyorum eşimin okumasını istiyordum ama şüphe vardı içimde demekki okuyabiliyormuş söyleyeyimde deneme çalışmalarına başlasın bari:) Sen oku deyince nasıl gerildi ya sanki kameralar önünde demeç ver dedik:) Kurbanında günü olduğunu internette araştırıken denk geldim biz 1-2 ay sonra keseriz diyorduk ama iyi oldu öğrendiğim.
kimisi evde saklıyomuşki çocugu evine bağlı olsun cami bahcesine gömen dindar okul bahceside eğitim hayatında başarılı olurmuş karar veremiyorum napsam die
Kızlarrrr kurabiyelerimi paketledim, sepetine yerleştirdim hava almayacak şekilde poşete yerleştirdim artık hastane odamızdaki yerlerini almayı bekliyorlar :)[/URL][/IMG]![]()
[/URL][/IMG]![]()
maşallah kızına cnm ne güzel normale karar vermişsin bende senin gibi sölicem doktoruma cnm öçünkü diğer kontrolde karar vermiş ol demişti eğer bi durum olursa ki olmaz inş sağlıkla kolaycacık doğururuz olursa sezeryana alıyolar zaten artık normali beklicez hayırlısyla
tatlım Rabbim gönlüne göre versin inş yanında olur eşin
hayırlı olsun gözdecim bende baktım ama yapmadım zaten çok sınırlı yazabileceğim yer vardı vazgeçtik artık temmuzkpss yi beklicem inş atanırım öğretmenliğe başlaamyı çok isityorum ya hayırlısıyla
cnm gelsin artık senin şu minnoş nazlı çıktı valla ama bugün yarın gidersin doğuma :)
bitanemmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
sen burayamı geldin canım bnm rüzgarım nasıl ya çok özlüyorum sizin senle muahbbeti neyse bi doğuriimde bizim sıpaları geçiririz ekranın başına birbirlerine gülücükler atarlar:):) öpüyorum iknizide msn i açıcam şimdi ordasındır belki grşz cnm
Cnm çok sağolasın, Rabbim hepimize nasip etsin inş. :))burcucum allah yardımcın olsun cnm uff zor ama annelik herşeye değer işte sen o güzel duyguyu katlayara yaşıcaksın ne mutlu sana cnm ne kadar az var ya ben sizden duydukça kendim gitcekmiş gibi heyecanlanıyrum sağlıkla al oğluşunu kucağına inşallah darısı bize cnm
Cnm sana yazdığım cevap çıkmamış bende yeniden yazmak istedim, normali düşünmekle en iyisini yapmışsın cnm, dr lar zaten riskli bir durum olursa riske atmıyolar sezaryene alıyolar hemen merak etme, boşuna o kadar ameliyat ağrısını çekme cnm, doğum 1 gün sürüyo bitiyo sezaryen dikişlerinin acısı yaraların iyileşene kadar devam ediyo, ağır fln kaldıramıyosun uzun süreherkese günaydın şekerler
oyy maşallah.inşallah sağlıkla kucağına da alırsın.bu arada bnm kızımın adı da öykü olacaknaz ismini de çok severim
![]()
kocaman bi maşallahayy ben de o günleri görmek istiyorum artıkkk
cnm çok geçmiş olsun.Allahtan evde diilmişsin
hayırlısı cnm.Allah gönlüne göre versin
cnm inşallah gelebilir eşin doğumuna.Allah hepimizin gönlünde olanı versin inşallah.Aminnnnnn
kızlar bizim de dün görüş günümüzdü.kızım 3.250 olmuş maşallahayy nasıl tontişti yanakları
doğumu konuştuk.ve ben artık son kararımı verdim.normal doğumu bekliycem.zaten Allah korusun bi terslik olursa doğumda acil sezeryana alıyolar.Allah yardım eder inşallah da müdahalesiz doğururum
![]()
Cnm sağolasın :) darısı başına inş.çok geçmiş olsun canım çok şükür evde değilmişsin bulurlar inşallah yapanları..
Allah yardımcın olsun canım sağ sağlim alırsın inşallah yavrunu kucağına darısıda bize olsunn..
Anammm bebiş geliyoçok az kalmış yaa ben en sona kalacağım topikte kimse kalmayacak
sağ sağlim alırsın inşallah oğluşunu kucağına canım dualarımız seninle..
reflüdenmiş bulantılar doktorum öyle söyledi bana ben sabahları çıkarıyorum bile bazen hepsi geçecek bu sıkıntıların inşallah az kaldı..
hadi hayırlısı bakalım kızın kısmetiyle gelir inşallahh annesi,iyi sonuçlar alırsın inşallahh![]()
Cnm gelicek galiba bebişin :) haftasıda gelmiş artık , hadi hayırlısıkızlar nasılsınız benim hafif sancılarım yine devam ediyor annemi aradım sordum benimde öyle olurdu o zaman yakın senin doğumun hazırlıklı ol dedi doktorda çarşamba perşembe kontrole çağırdı annemde yaa o zamana doğurmazsan gidersin dedibeni çok zorlamıyor ama hafif hafif sancı yapıyor kızım yavaş yavaş gelmeye çalışıyor galiba
selam kızlar bebeğin bu göbek bağı düşünce napcaksınız evdemi tutucaksınız yoksa bi yere gömecekmisiniz?
Cnm 1 yaşına kadar yorgan önerilmiyor, ama kastettiğin yatak değil dimi ben üstüne örtmek için yorgan anladımselam kızlar herkese keyifli pazarlar,
şimdi oğlanın yatağını hazırlayacağız. malum birkaç güne kadar bizimle olacak sıpam
siz yorgan koydunuz mu? kalın gelir mi acaba?
Cnm hazırlıklar artık nihayetleniyor :) hadi hayırlısısandığı deşeledik eşimle
lohusa yatağı için takımlarımı çıkardım.incili patikler vardı onları da attım valize.
annemler biz hastanedeyken kalacağı için battaniye ve yastıkları onları hemen alabileceği şekilde koyduk valizi şöyle bi gözden geçirdik eksik var mı diye
yorulduk ama iyi oldu bitti işlerimiz
Olur cnm olurrr bencedekızlar bişey sorucam dün gece gr gittiğimde 2 cm açıklık vardı acaba bu hafta doğururmuyum ağrılarımda var ama kalçam bacaklarım bile ağrıyor
Cnm akika kurbanı deniyor bebek doğunca kesilen kurbana, kız yada erkek bebek için 1 tane kesiliyor, ilk 7 gün içinde kesebilirsen adet tam olur, ama ne zaman kesersen olur,durumunuz varsa çok geciktirmemek lazım, ben akika kurbanını kağanın mevlütünde kestirip kavurma yaptırmıştım, yanına pilav ayran tatlı fln, ne kadar çok kişinin boğazından geçerse o kadar sevapmışKızlar ya bebiş doğunca kurban kesmeyi düşünüyorduk şükür kurbanı gibi ama akika kurbanı diye bişey varmış zaten bebeiş doğduktan 7 gün sonra kesiliyormuş.Varmı ayrıntılı bilgiye sahip olan aranızda? Daha detaylı şartları filan varmı birde şu kulağa ezan okuma meselesi illa bi hocanınmı yapması gerekiyor babası filan okusa olurmu?
Bebişin korkutmuş seni cnm, benimkide çok az hareket ediyor artık sıkıştı içeri sanırımselam kızlar
hiiçç hareket etmiyoo.eşim seslendi geldi gitti çikolata yedim bissürü şey yedim yatakta yok yok
kalktım oturma odasına geldik eşim biraz daha seslendi artık salladık bile yaniii tam ağlamaya başlayacaktım yanii doktora gidecektimm bi silkelendi içerdenn bi gerindii elini kolunu oynattı.bi ohhh dedik resmennn.
kahvaltıdan sonrada biraz kıpırdandı ama öyle işte nazlı nazlııı.şimdide öyle pek nazlıı dinleniyoomu ne
bugün temizlik yaptık bide.daha doğrusu ben bişi yapmadım.eşim yatak odasının halılarını sildi yeğenimde yatak odası dolabını tuvalet masasını yerleri falan sildi.şöyle bi ortalığı süpürdüler. bu pazar evdeydik yani.eşim şimdi dışarı yiyecek bişiler almaya gittii
Sağolasın cnm, 6tane beyaz badem şekeri 2 tanede renkli çikolatalı badem şekeri koydum, bebişin adının yazılı olduğu kağıtlarıda içine ekledim, arkasına mıknatıs yapıştırdık buzdolabı süsü oldular :)
çoook şahane olmuş canım ellerine sağlıkkkk
bu arada biberonların içine ne koydunuz
Cnm sağolasın, kız sen gel şekerin hazır :) bu arada erkek okuyacak ezanı,illa hocanın okumasına gerek yok, abdest alıyor vakti ve usulü var, biz kağan için babasına okuttuk adınıEvet benim eşimde hocaya okuturuz diyor bende sen oku diyorum eşimin okumasını istiyordum ama şüphe vardı içimde demekki okuyabiliyormuş söyleyeyimde deneme çalışmalarına başlasın bari:) Sen oku deyince nasıl gerildi ya sanki kameralar önünde demeç ver dedik:) Kurbanında günü olduğunu internette araştırıken denk geldim biz 1-2 ay sonra keseriz diyorduk ama iyi oldu öğrendiğim.
BURCUUU çok güzel olmuş canım hastaneye gizlice ebe kılığında girebilirim haberin olsun:)
SEDACIMM korkma canım ara ara yapıyor öyle minişler sen ne zaman görecektin oğlunu 4 boyutluda?
selam kızlar
bendende tum annişlere slm...yok bızım doğurmaya nıyetımız yok bızımkıler yerınden memnun gıbı....Merhaba güzel anneler bir kaç günlük yokluktan sonra kızımla biz geri geldik.
Aramızda doğum yapan arkadaş varmı.Geçmişe hiç bakmadan size bir merhaba demek istedim.
canım çoooookkkkk begendim çok güzel olmuşlar
bendende tum annişlere slm...yok bızım doğurmaya nıyetımız yok bızımkıler yerınden memnun gıbı....