2011 Okunacak Kitaplar Listesi

2011 yılında okumak istediğim kitaplar...
1- Stieg Larsson - Ejdarha Dövmeli Kız
2- Stieg Larsson - Ateşle Oyanayan Kız
3- Arı Kovanına Çomak Sokan Kız
4- Serdar Özkan - Hayatın Işıkları Yanınca
5- Jacqueline Pascarl - Bir Zamanlar Prensestim
6- Jean Paul Sartre - Bulantı
7- İskender Pala - Şah ve Sultan
8- Alexandra Cavelius - Leyla

şuan aklıma gelmeyen bir iki kitap daha var...

CANAN TAN-İZ

Arka Kapak

Yakın çevremizde benzerlerini görebileceğimiz gerçeklikte bir baba-kız öyküsü... Babasına hayran Verda, hatta âşık. Biricik kahramanım diyor onun için. Ne var ki, yıllar önce annesiyle babasının boşanmasından sonra ayrı düşmüşler birbirlerine. Çatışmışlar, çelişmişler ama sevgileri içten içe hep sürmüş. Kariyerinde zirveye ulaşmış ünlü avukat Vedat Karacan'ın intiharıyla başlıyor öykü. Bu beklenmedik ölümün ardında yatan gizi çözmek Verda'ya düşmektedir. Geriye dönüp baktığında yüzleştiği keşke'leriyle, pişmanlıklarıyla ve içini kavuran devasa bir özlemle sürecektir babasının izini... Minicik çocuk ellerimi avucunun içine hapsettiğinde, yüreğim yüreğinde eriyordu babacığım. Parmaklarım büyüdü diye mi tutmuyorsun artık ellerimi? Keşke hep küçük kalsalardı... Ne oldu da ayrıldı ellerimiz baba? Hiçbir zaman soramadım bunu sana. Sormak istediğimde fırsat olmadı, fırsat olduğunda cesaretim... Soluk soluğa okuyacağınız, farklı bir Canan Tan romanı...

Yazar: Canan Tan

Sayfa Sayısı:
400
Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Kitaplar

kızlar benim de listem şöyle

1-Flaubert- Madam Bovary (şuan okuyorum)
2-Ahmet Ümit- Kukla
3-Dan Brown- Dijital Kale
4-Yakup Kadri Karaosmanoğlu- Kiralık Konak
5-Tuncay Özkan-MİT
6-Sabrina Jeffries- Bir Prense Aşık Oldum

Ben pek de hızlı okuyamadığımdan listem çok uzun değil

benim listem oldukça kabarık. bazı arkadaşlar puslu kıtalar atlası ve tutunamayanları yazmış. puslu kıtalar atlası' nı okudum ve çok beğendim ardından ihsan oktay anar' ın tüm kitaplarını aldım. hepsi nefis. tutunamayanlara gelince çok duyduğum bir kitap, ben de okumalıyım deyip almıştım ama 50. sayfadan öteye gidemedim.
işte listem;

1.aşk ve öbür cinler
2. kırmızı pazartesi
3. leyla' nın evi
4. yabancı
5. bülbülü öldürmek
6. beyaz gemi
7. leyleklerin uçuşu
8. sergüzeşt
9. dönüşüm
10. dokuzuncu hariciye koğuşu
11. babil' de ölüm istanbul' da aşk
12. parfümün dansı
13. türkan
14. bay pipo
15. aşkın gözyaşları
16. kuyucaklı yusuf
17. bir gün tek başına
18. kör baykuş
19. alacakaranlık serisi
20. orman
21. saatleri ayarlama enstitüsü

Son düzenleme:
ben uçurtma avcısını okudum güzel bir kitaptı, çok üzüldüm şimdi de elimde ahmet ümitin istanbul hatırası var oda güzel gerçi başlarda sıkılmıştım ama şimdi çok sürükleyici..

Faydalı paylaşımlar için güzel bir topik olmuş. Konu sahibi arkadaşıma teşekkür ederim.

Okumak için planladığım kitaplar:
Bir Gün Tek Başına ...... Vedat Türkali
(Okuyorum)
Daha Çok Ateş Daha Çok Rüzgar.... Susanna Tamaro
Yapboz ....... Jodi Picoult
Rus Cariye ...... Kate Furnivall
Sarayı Yıkalım ....... Mehmet Altan
Bin Muhteşem Güneş .... Khaled Hosseini
Kalp İbresi ...... M.Fethullah Gülen
Piruze ........ Sinan Akyüz
Gümüş Yıldönümü ...... Meave Binchy
Güven (1 ve 2) ..... Vedat Türkali

Okumamış olanlar için

Kız Kardeşim İçin - Jodi Picoult
Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini
tavsiye ederim. İkisi de muhteşem.

arkadaslar kıtap okumayı ben de cok severım yalnız hangı kıtabı okuyacagıma karar vermeden once ayın en cok okunan kıtapları cok satanlar gıbı lıstelere takılmam boyle kıtapların cogu tıcarı amaclı yapılmıs cok anlamı olmayan ınsana cok sey katmayan kıtaplar oluyo genelde ıstısnalar dısında.
su an okudugum kıtaplardan bırını mutlaka okumalısınız nıetzsche agladıgında bu da yenı bır kıtap sayılır 2000lerden
klasıklerı seversenız anna karennına ya da emıle zolanın meyhane sı cok ıyıdır
felsefe de franz kafka nıetzshe
1984
otomatık portakal
daragcında 3 fıdan
cok ıyılerdır

Listeler çoğalmış bakıyorum
Yürüyün kurtlarım kim tutar siziii :)
Yalnız nefis kitaplar görüyorum listelerde. Biran önce kitap okumak istiyorum artık çok ihtiyacım var.
Hadi Haziran gel :)
Bakışaçım gün geçtikçe değişiyor tarzım değişiyor sanki.
Aklımda başka kitaplar oluşuyor.
Du bakalım. Güncelleyeceğim yakın zamanda.

Şairin Romanı-Murathan Mungan

Arka Kapak

Adı Yerküre olan bir gezegen. En büyük kara parçası sayılan Anakara'da farklı yerlerden farklı nedenlerle Odragend'e varmak üzere yola çıkan gezginler. Elli yıl sonra yurduna dönen bir bilge şair. Yıllarca evinden hiç çıkmadan yaşadıktan sonra, çıraklarıyla birlikte kendisini yollara vuran bir şiir filozofu. Yalnızca şairleri öldüren bir katilin izini süren atlı polis ve yardımcısı.

Yol boyu içinden geçtikleri yerler, yaşamlar. Surlarında şiir bayrakları dalganan şehirler. Kanatları göğün gizemlerini birbirine bağlayan kuşlar. Sayıların, sözcüklerin, şifrelerin ardında ömür tüketen matematikçiler, dilciler, sözlükçüler, şairler... İnsanların ruhlarını sağaltan rüya terbiyecileri.

Batı'nın modern çağ fantazi romanlarıyla Doğu'nun Binbir Gece Masalları'nın özgün bir bileşimi.
Tabiata, emeğe ve şiire bir övgü.

Yazar:Murathan Mungan

Sayfa Sayısı: 592
Yayınevi: Metis Yayıncılık

Kızlar şehirfırsati.com da 10 TL lik kitaplar 2TL ye satılıyor kaçırmayın derimm
10 adet aldım şahsen
tük listemi tamamlayacağım

Kızlar kitaplarınızı okumaya başladınız mı?
BİR GÜN TEK BAŞINA - Vedat Türkali ...... Son 20 sayfadayım lakin öyle güzel ki! Vedalaşamıyorum.

kendi kendime mi konuşuyorum ben yahu
nerdesiniz kitap solucanlarıııııııııı

He he işte geldiii bir kitap solucanı.
Yaşasııın bana uygun bir tanım senden geldi canımcım.
Kitap kurdu daha çok sıkı okuyuculara uygun bir tanım.
Hani ayda 10 - 20 kitap bitirenler kitap kurdu olunca,
yılda 30 - 40 kitap bitirebilen benim için kitap solucanı
cuk oturan bir ünvan oldu. Hi hi hi çok mutluyum tatlım.
Sağol varol.

ben kitapyurdunda görür görmez sipariş etmiştim bunu, daha okumadm şu an kütüphanemde.
o zamana kadar okumazsanız size bilgi verebilirim.

elimdeki kitabı bitirdiğimde ona geçicem.
elimde ne var, "aklındakini okuyabilirim" diye bişi. liebermann soyadlı bi yazarın. beden dili konularına ilgi duyuyosanız tavsiye ederim.

yeni kitap keşfettim okumak için çok sabırsızlanıyorum

Murathan MUNGAN-Yüksek Topuklar

Arka Kapak

Bundan birkaç yıl önce yazmaya karar vermiştim bu öyküyü.
Güzel ve uzun bir öykü olsun istemiştim. Her zamanki gibi onca iş, onca uğraş girdi araya; gündeliğin hayhuyunda başka öyküler, başka öykücükler; yalnızca yazılan, yazılmayı bekleyenler değil, yaşananlar da geçit vermedi... Sonunda, "Bir gün yazarım, nasıl olsa bir gün yazarım," diye beklettiklerimden biri olup çıktı bu da... Kimi zaman, yazdığımda, kim bilir nasıl müthiş bir kitap olacağını düşleyip, heyecanlandıklarımdan biri olarak geliyordu aklıma; kimi zaman da yazamadıklarımın yüreğimi daraltan ağır çeki taşlarından biri olarak... Bu tür "muhasebeler" içinde bulunduğum ruh haline göre değişiyordu; belki yazacağı onca şeyi üst üste yığıp yıllar boyu onlarla birlikte gezen bütün yazarlarda böyle oluyordur. Artık onları bilemem. Ama her zaman söylerim, yazıp da, düşlediklerinizin ne kadarını yazabildiğinizi görmektense, "bir gün yazdığımda nasıl müthiş bir şey olacak kim bilir!" diyerek kendinizi geleceğe ertelemeniz daha heyecan vericidir.
Bilirsiniz, insanları heyecanları yaşatır.
Buraya kadar söylediklerimden benim bir yazar olduğumu düşünmüş olmalısınız; hayır, değilim, ama öyle zannedilmek hoşuma gidiyor. Aslında yazıya gönül vermiş olduğumu, boş zamanlarımda, nasıl derler, "kendi çapımda" öyküler, öykücükler, çeşitli denemeler yazdığımı, ne yazık ki, ancak birkaç yakınım biliyor. Onların da pek ciddiye aldığını sanmıyorum. Başarılı bir grafikerim, işime çok asılmamakla birlikte fena para kazanmıyorum; bunların bana yettiğini düşünüyor olmalılar. Yazdıklarımdan, yazmaya çalıştıklarımdan kimselere pek söz etmem; hem kendimi sahiden bir yazar olarak görmeyişimden kaynaklanıyor bu -insan kendini bir yazar gibi hissetmezse, başkaları için nasıl ikna edici olabilir?-; hem de heyecanlarıma kapılıp birkaç kez anlatacak gibi olduğumda, karşılaştığım genel bir kayıtsızlık, umursamaz tavırlar ya da anlattıklarımın başkaları tarafından inançsız gözlerle dinlenmesi, beni bu konuda iyice ürkek yaptı. Ben de bu arzumu kendime saklamaya karar verdim. Eğer günün birinde iyi bir kitap yazabilirsem, hepsinden öcümü almış olacağım.
(Kitabın İçinden)

Yazar:Murathan Mungan

Sayfa Sayısı: 527
Baskı Yılı: 2004
Yayınevi: Metis Yayıncılık

Son düzenleme:
Listelerde çok güzel kitaplar çarptı gözüme. İsimlerden güzel oldukları anlaşılıyor çoğunun tabi okunmadan bilinmez ama dikkatimi çektiler. Bende yakın zamanda Ahmet Ümit - İstanbul Hatırasını bitirdim harika bir kitaptı çok beğendim. Biraz eski ama şimdide aynı yazarın Sis ve Gece romanına başlayacağım eminim buda harikadır

sınav yüzünden kitap okuyamıorum buara çünkü bi başladım mı elimden bırakamıyorum alıp biriktiriorum okumak istediğim kitapları hazirandan sonra başlıcam.listem:
Sana Gül Bahçesi Vadetmedim, Joanne Greenberg
Faust,Goethe
Genç Werther'in Acıları,Goethe
Zahir,Paulo Coelho
Ecce Homo,F.Nietzsche
Böyle Dedi Bellavista,Luciano De Crescenzo
Portobello Cadısı,Paulo Coelho
Eğitimci Olarak Schopenhauer,F.Nietzsche

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…