- 26 Temmuz 2011
- 80
- 0
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #56.261
teşekkürler canım,özlemişim burada yazmayı,ne günlerdi yok gazları,yok dişleri...:)))Canım çok sevindim hayırllı olsun salonunda yüksek lisansında,oğlunada maşaalah.
sana da yeni evin hayırlı olsun canım,aynı zamanda kolay kilo vermeler:)Selam hanımlar bende yine taşındım eşimin aileisnin apatmanına ev alana kadar oturucaz inşaallah ramazandı taşınmaydı birde kaynım evlendi dün, yoğun geçti günlerim tek güzelliği 3 kilo verdim bu arada:) 66 kiloyum geriye kaldı 10 kilo yani evlendiğim kilo 56 olmaya:)
merhaba arkadaşlar önemli birkaç konuda fikrinizi almak istiyorum sizlerin kuzuları da benim kızımın yaşıtı olduğu için fikirleriniz benim için çok önemli çevremde bebeği olan kimse olmadığı için karar veremiyorum. eşimle aynı yerde kendi iş yerimizde çalışıyorduk kızım doğduktan sonra ben ara verdim ama tekrar başlamak istiyorum çünkü eşim zorlanıyor biraz. kızımı yarım günlüğüne kreşe göndermeyi düşünüyorum ama 18aylık kızım için çok mu erken olur bilemiyorum bakıcı bir aile dostumuz var arasıra ona haftada 4gün yarım günlüğüne bırakıyordum ama konuşması çok şiveli bir de gerçi aile dostumuz ama işte acaba nasıl davranıyor diye bir korku düştü içime.diğer bir endişem evde kızımın yemek yememesi ve sürekli tv izlemesi.. kreşe giderse biraz sosyalleşir oynar enerjisini atar belki orda arkadaşlarından görüp yemek yer diye düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım?
bir diğer konu da tvye daldırıp yemek yedirmeye alıştırdımçünkü kaşıkla yemek yemeyi reddediyordu sadece kendi eline verince çok sevdiği şeyleri yiyordu ve hala öyle devam ediyor hatta şimdi tvye dalsa bile yemiyor.. zaten yediği çok az şey var. kahvaltıda sadece zeytin çok nadiren yumurta yiyor.. bazen kornflex süt ve bal veriyorum eliyle biraz yiyip artanını mama sandalyesinden aşağı döküyor. onun dışında yoğurt çorbası tavuk balık makarna ya da pilav(yeni başladı) birde bazen mücver yiyor yani aylardır sadece bunları yiyor neredeyse başka nasıl yemek yedirebilirim sebzeye nasıl alıştıracağım bilmiyorum kendimi çok kötü başarısız hissediyorum..
diğer bir konu bebişleriniz konuşmaya başladımı iki kelimelik cümleler kuruyormu zeynep anne baba dede abi aba cici deda(derya) şu (su) mama emma(elma ) gibi kelimeleri söyleyebiliyor derdini anlatabiliyor ama tek kelimeyle yada ıh ıh diye gösterek.
kafam o kadar dağınık ki düzgün cümle bile kuramıyorum kusura bakmayın şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar iyi geceler..
sakkucuk arkadaşım Allah razı olsun içimi rahatlattın çok teşekkür ederim. bu gün iki tane kreş gezdim ikisini de beğendik ama birinin müdürü çok ilgili olduğu için onu seçmeye karar verdik ekimde başlayacağız inşallah yarım gün şeklinde. inşallah bizimki de öyle olur.
kızlar çoooook uzun zamandır giremiyordum ama güzel haberlerle döndüm:)))salonumu açalı 1,5 ay oldu yavaş yavaş oturmaya başlıyor,bir de ALES e hazırlanıyordum biliyorsunuz ...o da oldu çok şükür,yüksek lisansa başlıyorum bölüm:tıp mikrobiyoloji:)))))
hayırlı olsun her ikiside üç çocukla sana maşallah demek istiyorumküçük kuzuma gelince artık delikanlı oldular yahuuuu,kelime haznesi günden güne genişliyor,artık her istediğini bazen kelimelerle bazen de ııh ııııh larla anlatıyor:)hemen hemen söylenen her şeyi anlıyor ve yapıyor hele bir de dudaklarını büzerek sesli sesli muuuck diye öpücük atması yok mu?tam maskot oldu minik oğlum...
valla cnm kimsecikler girmiyor tabii artık öceliklerimiz değişti herkes çocuğuyla ilgileniyor vakit olursa çok arada bende girebiliyorum çoğu kişide uzun zamandır yazmadı.buraya ne zamandr bakmadigmi unuttum simdi kizlar telas yapcak senmisin gercekten diee benim canlar)
ugramiomu kimse buraya ;50:
Selam hanımlar bende yine taşındım eşimin aileisnin apatmanına ev alana kadar oturucaz inşaallah ramazandı taşınmaydı birde kaynım evlendi dün, yoğun geçti günlerim tek güzelliği 3 kilo verdim bu arada:) 66 kiloyum geriye kaldı 10 kilo yani evlendiğim kilo 56 olmaya:)
kızlar merhaba
kızım uyumuşken yazayım dedim giremiyorum çok fazla zaten kızım uyanıkken izin vermiyor tuşlara basıyor vs. bugün öğlen yazayım dedim mümkün deği yazdıklarımı sildi
daha önce yazmıştım kızımın sol böbreğinde taş var diye. tahliller ultrasonlar filan hala duruyormuş tam sol böbreğin ortasında
nefroloji doktorumuz ilaca başlıycaz dedi eşim dün devlet hastanesinden heyet raporu çıkardı ilacı aldı günde dört kere kullanıcaz suyuna, çorbasına filan karıştırabilirmişiz idrar ile atılıyormuş bakalım 2 ay sonra tekrar ultrason çektiricez inş erir
pazartesi suçiçeği aşısını yaptırıcam biraz geç kaldık ama bu işlerle uğraşmaktan kaç kere idrar tahlili yaptırdığımı hatırlamıyorum bile idrar yollraında devamlı iltihaplanma oluyor antibiyotik kullanıyoruz geçiyor hoop daha sonra tekrar oluyor tekrar antibiyotik
birazda sevindirici haber vereyim kızım bugün yürümeye başladıdün akşamdan sinyal vermişti babasıyla aramızda gelip gidiyordu bugün arkamdan gelmeye başladı çok hoş oluyor yürürken biz maşallah dedikçe havalara giriyor .herhalde en son yürüyen benimki olmuştur.
ama dilli maşallah bir çok kelimeyi ben söyleyince tekrarlıyor ben 1 2 diye sayıyorum mesela aradaki sayıları söylüyor 3 diyor 5 diyor filan beni de bu ara annesi diye çağrıyor duyanların hoşuna gidiyor herhalde babası annesi altını değiştir diye bana sesleniyor ya ondan alıştı neyse kızlar bizden bu kadar görüşürüz
hayırlı olsun her ikiside üç çocukla sana maşallah demek istiyorum
valla büyüdüler kuzucuklar allah sağlıkla yaşamalarını nasip etsin inş.
valla cnm kimsecikler girmiyor tabii artık öceliklerimiz değişti herkes çocuğuyla ilgileniyor vakit olursa çok arada bende girebiliyorum çoğu kişide uzun zamandır yazmadı.
hayırlı olsun .hadi bakalım biraz gayretle verirsin ben öyle söylüyorum ama kendim biraz gayret etsem vericem benimde 6 kilom var evlendiğim kilomun üstünde.
kızlar merhaba
kızım uyumuşken yazayım dedim giremiyorum çok fazla zaten kızım uyanıkken izin vermiyor tuşlara basıyor vs. bugün öğlen yazayım dedim mümkün deği yazdıklarımı sildi
daha önce yazmıştım kızımın sol böbreğinde taş var diye. tahliller ultrasonlar filan hala duruyormuş tam sol böbreğin ortasında
nefroloji doktorumuz ilaca başlıycaz dedi eşim dün devlet hastanesinden heyet raporu çıkardı ilacı aldı günde dört kere kullanıcaz suyuna, çorbasına filan karıştırabilirmişiz idrar ile atılıyormuş bakalım 2 ay sonra tekrar ultrason çektiricez inş erir
pazartesi suçiçeği aşısını yaptırıcam biraz geç kaldık ama bu işlerle uğraşmaktan kaç kere idrar tahlili yaptırdığımı hatırlamıyorum bile idrar yollraında devamlı iltihaplanma oluyor antibiyotik kullanıyoruz geçiyor hoop daha sonra tekrar oluyor tekrar antibiyotik
birazda sevindirici haber vereyim kızım bugün yürümeye başladıdün akşamdan sinyal vermişti babasıyla aramızda gelip gidiyordu bugün arkamdan gelmeye başladı çok hoş oluyor yürürken biz maşallah dedikçe havalara giriyor .herhalde en son yürüyen benimki olmuştur.
ama dilli maşallah bir çok kelimeyi ben söyleyince tekrarlıyor ben 1 2 diye sayıyorum mesela aradaki sayıları söylüyor 3 diyor 5 diyor filan beni de bu ara annesi diye çağrıyor duyanların hoşuna gidiyor herhalde babası annesi altını değiştir diye bana sesleniyor ya ondan alıştı neyse kızlar bizden bu kadar görüşürüz
selam cnm...bende cok uzun zamandır foruma gıremıyorum....fakat zaman zaman takıp edıyorum...mesajını gordum de cevap yazayım dedım...gercı sız doktor bulup tedavıye baslamıssınız ama yınede yazmadan edemıyorum....benım kızımında sol bobregınde 4 adet tası vardı...en buyugu 5 mm ve kuculerek devam eden 4 adet tas....5 aylıkken ogrendık tas oldugunu...cok doktor gezdık...en sonunda turkıyenın en ıyı cocuk nefrolojı doktorlarından olan prof. dr. ahmet nayır bulduk....kendısı capa nın doktoru fakat capadan ona ulasmak pek mumkun degıld...bızde cep tel numarasını bulup oyle ulastık v muayenehanesıne gıttık...muayenehanesıde capanın karsısında....neyse...derdımıze deva bu doktor oldu....6 ay ıcınde tek bır tas tanesı kalmadı kızımda...bıraz pahalıya mal oldu fakat bebegımın saglıgı soz konusu olunca gozum bırseyı gormedı walla....ıstersen ozelden doktorun tel nosunu verırırım sana....ama dedım ya sız zaten su anda bı tedavıye baslamıssınız..bundan sonuc alamazsanız eger sıddetle bu doktoru tavsıye ederım....
oofff kızlar canım sıkkın dün 18. ay aşılarını vurdurduk bir koldan bir bacaktan ve ağızdan damla verildi ama asıdan 7-8 saat sonra bacağı şişti ve bugünde kızarmıştı sizde deoldumu böyle birşey korkmaya başladım :18:
kızlar merhaba
dün sağlık ocağından aradılar hepatit a aşısı için bugün çağırdılar devlet kapsamına alınmış ilk doz 18. ayda yapılmalıymış bilginiz olsun. sizler yaptırdınız mı?
kızlaaaaaar nerdesiniz kimsecikler yok
oofff kızlar canım sıkkın dün 18. ay aşılarını vurdurduk bir koldan bir bacaktan ve ağızdan damla verildi ama asıdan 7-8 saat sonra bacağı şişti ve bugünde kızarmıştı sizde deoldumu böyle birşey korkmaya başladım :18:
Sanada geçmiş olsun aşıların ikiside bacaktan yapılmıyor mu biri koldan biri bacaktan mı ağızdan olduğunu biliyordumda birde nasıl zapdettiniz kuzuları ben eşime deim izin al beraber gidelim diye yoksa mümkün değil yıkar ortalığı kulak iltihabı geçirdi bayramda ateşlendi dr muayene edene kadar inleti hastaneyievet aynen bizde de ilk defa oldu hatta vücudunda döküntü de oldu ama geçti çok şükür
sağol cnm ben suçiçeğini 18 de yaptırdım hepatit a yı yaptırdım ama dediğim zamanda yapmadılar daha sonra yaptılar çünkü 1 hafta önce aşı olmuştu kızım gittim bayramdan sonra gel dediler hepatit a aşısı o zaman yaptırdım hiçbiri ateş yapmadı sadece kollarında döküntü ve aşı yerinde kızarıklık ve şişlik oldu ya suçiçeği yada karma aşıydı yanlış hatırlamıyorsam o yaptı zannediyorum bunarı . hepatit a da hiçbirşey olmadı.koldan olmadı bacaktan ve aızdan damla şeklinde. valla sıkıca bastırdım bacaklarından aşı olana kadar bizimki de inletiyor ortalığı hemşireyi bir gördü arkasına dönüp kaçmaya başladı zor yakaladım :)Canım sağol bende zatenyaptırmak istiyordum su çiçeğinide sorucam 15. ayda yapılıyorda yinede olurmuş bakalım ne diyecekler yarın aşımız
Bende arada giriyorum kimse yazmamış oluyor
canım geçmiş olsun
Sanada geçmiş olsun aşıların ikiside bacaktan yapılmıyor mu biri koldan biri bacaktan mı ağızdan olduğunu biliyordumda birde nasıl zapdettiniz kuzuları ben eşime deim izin al beraber gidelim diye yoksa mümkün değil yıkar ortalığı kulak iltihabı geçirdi bayramda ateşlendi dr muayene edene kadar inleti hastaneyi
Birde aşı ateş yaptı mı?
Hepatit a aşını ne yaptın?
merhabalar..
Ben aslinda yeni uye sayilmam ama pek vakit bulamiyordum yazmak icin.. guzel paylasimlar yapiliyor.. umarim beraber de paylasimlarda bulunuruz.. Benim iki kizim var biri 5.5 yasinda digeri nisan 17 2011 dogumlu.. cok keyifli iki kiz annesi olmak uyumlari iyi diyebilirim.. basta cok kiskanclik oldu tabi.. ama birazda herkesin ilgisinin kucuge kaymasi ile alakali oldu.. alistik sonra... hatta ucuncu cogu bile dusunmeye basladim ama esim pek hevesli deil ..sevkim kiriliyor o yuzden.. hep kalabalik bir aile olsun istemisimdir.. bazende diyorum cildirdinmi sen iki cocuk bazen gina getiriyor birde ucuncu...
sağol cnm ben suçiçeğini 18 de yaptırdım hepatit a yı yaptırdım ama dediğim zamanda yapmadılar daha sonra yaptılar çünkü 1 hafta önce aşı olmuştu kızım gittim bayramdan sonra gel dediler hepatit a aşısı o zaman yaptırdım hiçbiri ateş yapmadı sadece kollarında döküntü ve aşı yerinde kızarıklık ve şişlik oldu ya suçiçeği yada karma aşıydı yanlış hatırlamıyorsam o yaptı zannediyorum bunarı . hepatit a da hiçbirşey olmadı.koldan olmadı bacaktan ve aızdan damla şeklinde. valla sıkıca bastırdım bacaklarından aşı olana kadar bizimki de inletiyor ortalığı hemşireyi bir gördü arkasına dönüp kaçmaya başladı zor yakaladım :)
allah bağışlasın cnm