2011 Nisan Anneleri

benimkide tv ünitesine ve çekmecesine çıkıyo ve çekmecenin içine oturuyo en çok ona gülüyorum

arkadaşlar merhaba
çookk çoook çoookk uzun zamandır gıremıyordum..ara ara gırıp yazdıklarını okuyordum...
kızım 1 aydır yuruyor...ama ne yurumek....sankı profesyonel yuruyuscu olmusda sımdı kosuya baslamıs gıbı heryere kosarak gıtmek ıstıyor...dişlerimiz derseniz 13. dişimiz patladı geçen gün.....yaklaşık 4-5 aydır kakasını söylüyor...ve hatta geldiğinde anne kaka deyip gidip lazımlığını alıp yanıma getirip bezini çıkarmamı istiyor...asla bezine yapmıyor...buna çok seviniyorum....fakat nedense çişini söylemiyor...ne yapıcamı bilmiyorum...çişini söylemeyi nasıl öğretebilirim bi fikriniz var mı?

canım benm kızımda 3aydır kaka çiş dio kakasını bezine asla yapmıo ama 1hafta ishal oldu biraz kaydı düzen çişinide çiş geldi dio ama herzaman anlayamaıo kaslarının gelişmediğinden sanırım onuda ben takip ediorum lazımlığına yada tuvalete yapıo artık gündüz uykuda bez bağlamıorum kuru kalkıo 2saatte bir çişe tutuorum ben arada var mı diye soruorum kolay gelsin sanada...

mrb kızlar bayadır giremiyorum
oğlum 17 aylık oldu. bayağı bayağı derdini anlatıyo
herşeyi anlıyor.
kumandayı ver elimi tut vs komutları yerine getiriyo çok şükür
ama yaramazlık son noktada.
bazen öyle oluyoki çıldırıyorum.
ama sağlıkları yerinde olsunda yaramaz olsn diyorum
geçen hafta ağzının içine 3 4 tane aft çıktı ve bir hafta ağzını bıçak açmadı hiç bişeyde yemedi.
neyseki geçti
benden böylee bu kadarr:)

kızlar herkese merhaba
en sonunda girebildim 1 aya yakın yoktum kayınvalidemlere gitmiştik görümcemi evlendirdik geldik.tatil çok iyi geldi kızıma ve bana. sonra ramazan girdi filan derken özlemişim burayı yaklaşık 2 aydır girmemişim sayfalar çok ilerlememiş yazdan dolayı sanırım herkes bir yerlerde.
sizler napıyorsunuz bebişleriniz nasıl?
bizim kızda iyi çok şükür yürümüyor daha sadece koltuklara tutunup geziyor ayakta duruyor birazcık adım atıyor ama düşecek diye korkuyor ben de fazla zorlamıyorum zamanı var herhalde diyorum.
konuşmaya gelince maşallah çok dilli. söylediğim kolay olan kelimeleri tekrarlıyor hele üst katımızda kendinden küçük bir bebek var bizimki balkona çıkınca kardeşşş diye ona sesleniyor çok gülüyoruz
yanlız bir sorunumuz var sol böbreğinde 3 mm lik taş var. bir de idrar yollarında enfeksiyon. o yüzden yarın tekrar idrar tahlili ve kültürü yaptırmaya götürücem 5. kez yaptırıyorum antibiyotik kullanmıştık sonucunu öğrenmek için
geçen hafta ateşi 40 ları geçmişti kusma filan oldu vücudu kıpkırmızı olmuştu 1 gün içinde kaçkere banyoya koyduğumu hatırlamıyorum 1 kere doktora gittik idrar yollarından dolayı dedi doktorumuz. 1 kerede acile.2-3 gün devam etti bir iğne yaptılar 2. gün normale döndü 3. gün de vardı ama 38 lerdeydi
böbreğindeki taş içinde şu an kontrol altında tutuyoruz böbrekte bir genişleme bir şey yapmamş zaten çok küçük ama yine de bakılması lazım çünkü ailelerimizde yok o yüzden 2 ay içinde 3 kere idarar da değişik tahliller ve ultrason istedi nefroloji doktorumuz 2 ay sonunda hala duruyorsa yurtdışından ilaç gettirilecek erimesi için ameliyat en son çare. inşallah kaybolur erir gider diye dua ediyorum
benim kız ek gıdalara başladığında su filan hiç içmiyordu öğürüyordu yaz girdiğinde başladı suya şimdi içiyor bir de doktorumuz limon yesin dedi eritebiliyormuş limon arada çorbalarına sıkıyorum eline filan veriyorum
Allah beterinden korusun bizden böyle işte

bu arada biraz geçmişe baktım hasta olan bebeklere Allah şifa versin
sakkucuk sağol cnm geldim en sonunda sana da hayırlı olsun hayırlı kazançların olsun inş.

kızlar hazır girmişken size birkaç şey sormak isterim
sabahları kahvaltıda içecek olarak bir şey veriyor musunuz yoksa su yeterlimi acaba inek sütünü hem sağlık ocağı hem nefroloji doktorumuz hem de düzenli götürdüğm doktor verme dedi.(sütlü ürünlerin çok verilmesi de taş yaparmış ondan olabilir dedi dr. daha belli bir şey yok ama ondan da olabilir denildi) bazı tanıdıklarımda çay veriyor siz veriyor musunuz?
ben hergün yumurta veriyorum aile hekimi eğer alerji yapmıyorsa verebilirsin dedi. bazen de biraz sulu olarak veriyorum yumurtayı siz sulu veriyormusunuz?
peynir olarak ne veriyorsunuz?labne verebilir miyim acaba? ben diğer peynirlerden veriyorum suya koyarak veriyorum ama tuzu gitmiyormuş gibi geliyor.tuz yasak çünkü
bir de yemaklere azda olsa tuz katıyorum çok tussuz da nasıl yiyecek tatsız tuzsuz bilmem

kızlar merhaba uzun zamandır girmiyordum 2011 nisan annesiydim allah izin verirse birde 2013 nisan annesi olucam çok garip duygular içerisindeyim umarım ikisinede hakkıyla bakabilirim

maşaallah kızına,kakasına bile erkencanım çişine sabret ben iki yaşına kadar kullanmayı düşünmüyorum lazımlık şimdi sadece oğlum kaka mı yaptın diyorum birde gaz çıkarınca anne bırt diyor:)

maşaallah canım nemimkide herdediğimi anlıyortekrarlıyor kelime haznesi epey gelişti hemen hemen her şeyi söylüyor ama dediğin gibi çok yaramaz artık hiç dinlemiyor nasıl terbiye vereceğimi şaşırdım,bizim dişimizde dört ön diş üç alt ön diş iki de azı dişimiz oldu biri altta biri üstte,geçmiş olsun.

canım geçmiş olsun düğünüz hayırlı olsun,taş için en önemlisi bol bol su içmek daha çok küçük erir merak etme

kahvaltıda arada bir ydum su veriyorum başkabir şey vermiyorum zaten içmiyor suyu yeni içiyoriyumurtyı az pişmiş hiç vermedim güvenemiyorum peynir labne olur ben hala veriyorum normal peynirde veriyorum labneyi genelde yumurtasını yemek istemeyince ona katıp veriyorum,eğer sütden olsaydı taş benim oğlumda kesin olmalıydı Allah korusun var mı bilemiyorum ama belirtileri neydi nasıl anlaşıldı
kızlar merhaba uzun zamandır girmiyordum 2011 nisan annesiydim allah izin verirse birde 2013 nisan annesi olucam çok garip duygular içerisindeyim umarım ikisinede hakkıyla bakabilirim

hayırlı olsun canım Alllah yardımcın olsun

canım ben de şimdi fırsa buldum bi yazayım dedim sen yazmışsın:))
doğum yaptım çok şükür 15 ağustosta aldılar sezeryanla bu sefer de plesenta çabuk yaşlanmaya başladığı için doktor riske atamam dedi aldı.15 gün önce oldu ama şükür bu sefre sorun çıkmadı.bebişim 3 kılo doğdu teyzeleri pek tatlı küçük paşam.büyüğü sorarsanız o da iyi gibi.ilk bikaç gün evin kalabalığından şımardı huy değiştirdi her şeye ağlıyordu canım çok sıkıldı ama şuan iyiyiz şükür.benimsedi kardeşini.daha çok küçükler tabii biliyoosunuz pek anlamıyor ama hemen gelip öpüyor başını okşuyor.çok engellemiyorum ki daha çok üzerine düşmesin diye.şimdilik böyle.dua edin bize ailecek güç versin allah

Sevindim canım sorunsuz olarak almışsın kucağına Allah çokça kolaylık sabır versin size.

hayırlısı ile kucağına da alırsın inş.

allah analı babalı büyütsün inş. uzun hayırlı ömürler versin

Son düzenleme:

canım günaydın bana yaşadıklarını müsait bi zamanda daha detaylı anlatman mümkünmü çok kafam karışık bende 8 haftalık hamileyim korkuyorum yaa oğlumu ihmal edermiyim diye hakkını yermiyim diye gelen bebeğe ii bakabilecekmiyim diye

inşaallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız ve dilediğiniz gibi büyütürsünüz kuzularınızı

canım hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz,tebrik ediyorum canııııım,Allah hep güzel günlerini göstersin

kızlar çoooook uzun zamandır giremiyordum ama güzel haberlerle döndüm:)))salonumu açalı 1,5 ay oldu yavaş yavaş oturmaya başlıyor,bir de ALES e hazırlanıyordum biliyorsunuz ...o da oldu çok şükür,yüksek lisansa başlıyorum bölüm:tıp mikrobiyoloji:)))))

küçük kuzuma gelince artık delikanlı oldular yahuuuu,kelime haznesi günden güne genişliyor,artık her istediğini bazen kelimelerle bazen de ııh ııııh larla anlatıyor:)hemen hemen söylenen her şeyi anlıyor ve yapıyor hele bir de dudaklarını büzerek sesli sesli muuuck diye öpücük atması yok mu?tam maskot oldu minik oğlum...

buraya ne zamandr bakmadigmi unuttum simdi kizlar telas yapcak senmisin gercekten diee benim canlar)
ugramiomu kimse buraya ;50:

Canım çok sevindim hayırllı olsun salonunda yüksek lisansında,oğlunada maşaalah.

Selam hanımlar bende yine taşındım eşimin aileisnin apatmanına ev alana kadar oturucaz inşaallah ramazandı taşınmaydı birde kaynım evlendi dün, yoğun geçti günlerim tek güzelliği 3 kilo verdim bu arada:) 66 kiloyum geriye kaldı 10 kilo yani evlendiğim kilo 56 olmaya:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…