2011 Nisan Anneleri

sağol canım, dün yine 38'e yaklaşınca öğleden sonra ve akşam olmak üzere 2 kez yarım fitil verdim. akşam düştü ve bir daha çıkmadı çok şükür.

Ben Rota da yaptırdım, oral veriliyor zaten. Çok tartışılıyor ama doktorum önerdi, ben de ishal olması veya ağır geçirmesindense aşı yaptırmayı tercih ederim.

canım korkma hemen, doktoru bir anlasın bakalım. erken kapanması durumunda d vitamini kesiliyormuş ama bunun kararını doktor verecek. şöyle bir bilgi var nette:
Ön fontanel (ön bıngıldak) çocuklarda 3. ay ile(%1 de) 24. arasında(%96 da) kapanıp ortalama 13,8. ayda kapanır. Ön bıngıldak 4 aydan önce kapanırsa baş çevresi takibi, nörolojik gelişim takip edilmelidir. Baş çevresi ayına uygun artıyorsa sorun yok demektir. Bıngıldağın erken kapandığı durumlarda genellikle suturalar aracılığı ile baş çevresi büyür.

Baç çevresi miad (zamanında doğan) bebeklerde 0-3 ay arası ayda 2 cm,3-6 ay arası ayda 1 cm,6-12 ay arası ayda 0.5 cm artmalı(1 yıl içinde ortalama olarak toplam 12 cm artar).

geçmiş olsun canım umarım sıkıntı çıkmaz bebişin de sağlıkla büyür.
çok tesekjkür ederim bilgilendirmen için suan bi problem yok şükür devite devam et dedi doktorumuz bu ay 1cm büyümüş beklemekdeyiz her ay dahada dikkat ediliyor bas cevresine

basolkubra banada sağlık ocağında öyle dediler
fakat ben iki tane ayrı doktora götürdüm yok öyle bişey.
olsa bile başı normal ölçülerde büyüyorsa sorun olmaz dediler.
hem hemşire ne anlar allah aşkına yaa.
bi kaç cahil hemşireyi oturtmuşlar takmışlar bıngıldağa.
moda oldu herkeze aynı şweyi sölüolar dedi doktorumuz.

hem bıngıldağın kesinlikle d vit. ile alakası yok dedi doktor.
kemikleri gelişicek dedi d vit o yuzden dedi.

bu arada ben adet oldum kızlar.
yani 4. ayda oldum.

bişey cıkmadı kendimi üzdügüme degmedi ben adet olmadım hala ne yapacaksammm ayyyyyyyyyy

Evet canım kendim mayalıyorum. Kaşık mamaları muhallebi tarzı sütlü prinçli tahıllı pişirilen mamalar canım.

ya benim oglan mayaladıgım yogurtu yemedi hazır yogurtun içine karpuz suyu faln koyuyorum öle yiyo su hazır daninoları denedim cok güzel yiyo etrafımdakiler hazır yedirme dio ne yapmam lazım

kızlar bu hafta tatıle gıdıcez denıze sokma konusunda kararsızım dr bışe olmaz dedı ama korkuyorum uşutur ateşlenır dıye.bırde arabayla yolculuk yapıcaz donuşe tek başına kızımla uçak yolculugu yapıcaz çocukla nasıl olcak bılmıyorum uçkla tatıle çıkan oldumu .eşime anlatamıyorum mamayı ver durur dıyor taşıma koltugu olmadan zor olcak

selam kızlar demir damlasını biz küvezden çıktığımızdan beri alıyoruz birinci ayın sonunda başladık.ağzını çok buruşturuyodu ama haklı kuzular tadın baktım da gerçekten iğrenç yarım saat ağızdan tadı gitmiyor.ben çay kaşığına devitle ikisini karıştırıp veriyorum yutuyor.üzerine de 2-3 çay kaşığı su veriyorum artık suya başladık nasılsa diye iyi oluyor.yalnız 3 aydır ferro kullanan biri olarak söyleyim lekesi çıkmıyor kızlar kabus gibi kıyafetlerine dikkat edin.ben mendllerini ne kadar kaynatsam çıkaramadım.o yüzden tükürmesini falan bekleyin elinizde mendille akıtmasın biyerlere

kızlar bu hafta tatıle gıdıcez denıze sokma konusunda kararsızım dr bışe olmaz dedı ama korkuyorum uşutur ateşlenır dıye.bırde arabayla yolculuk yapıcaz donuşe tek başına kızımla uçak yolculugu yapıcaz çocukla nasıl olcak bılmıyorum uçkla tatıle çıkan oldumu .eşime anlatamıyorum mamayı ver durur dıyor taşıma koltugu olmadan zor olcak

ben geçen hafta tailde kucağımda soktum suya başını ıslatmadan sıpayı.2-3 dakika tabiii.ondan sonra da hemen kuruladım.bi de tuzlu su yakmasın diye yanıma su almıştım onunla su tutup hemen giydirdim.güneşte hemen ısınıyor zaten. ama tabii uzun süre sokmamak lazım başını faşan soğuk su ne de olsa.uçağı bilmiyorum ama arabayı biz 3 aydır 15 güne bir hemen hemen uzun yoldayız maşallah bi sıkıntı yok dikkat edersen bir şey olmaz inşalah

selam kızlar demir damlasını biz küvezden çıktığımızdan beri alıyoruz birinci ayın sonunda başladık.ağzını çok buruşturuyodu ama haklı kuzular tadın baktım da gerçekten iğrenç yarım saat ağızdan tadı gitmiyor.ben çay kaşığına devitle ikisini karıştırıp veriyorum yutuyor.üzerine de 2-3 çay kaşığı su veriyorum artık suya başladık nasılsa diye iyi oluyor.yalnız 3 aydır ferro kullanan biri olarak söyleyim lekesi çıkmıyor kızlar kabus gibi kıyafetlerine dikkat edin.ben mendllerini ne kadar kaynatsam çıkaramadım.o yüzden tükürmesini falan bekleyin elinizde mendille akıtmasın biyerlere
aaaaa çıkmıyormu ben ıkı gundur kullanıyorum badısıne de bulaştı yıkamamıştım daha.bende çıkar dıyodum pıjamasına dokulmuştu hemen yıkadıgı ıçın çıktı
ben geçen hafta tailde kucağımda soktum suya başını ıslatmadan sıpayı.2-3 dakika tabiii.ondan sonra da hemen kuruladım.bi de tuzlu su yakmasın diye yanıma su almıştım onunla su tutup hemen giydirdim.güneşte hemen ısınıyor zaten. ama tabii uzun süre sokmamak lazım başını faşan soğuk su ne de olsa.uçağı bilmiyorum ama arabayı biz 3 aydır 15 güne bir hemen hemen uzun yoldayız maşallah bi sıkıntı yok dikkat edersen bir şey olmaz inşalah

sağol cnm çok uzun tutmam zaten.

ucakta biraz zor. bebekler çok ağlıyor basınçtan dolayı. uçak kalkmadan önce uyutursan problem olmaz tabi uçağın sesine uyanmazsa:)) bide kucakta sabit kalması gerekiyor. daha önce bindin mi bilmem anneye kemerle sabitliyorlar bebeği

ucakta biraz zor. bebekler çok ağlıyor basınçtan dolayı. uçak kalkmadan önce uyutursan problem olmaz tabi uçağın sesine uyanmazsa:)) bide kucakta sabit kalması gerekiyor. daha önce bindin mi bilmem anneye kemerle sabitliyorlar bebeği

daha once bebklı annelere hıç dıkkat etmemıştım benım kızımda huysuz napcm bılmıyorum

kızlar benim oğlan genelde uyuyacağı zaman çok ağlıyor birde dalacağı vakit inilti şeklinde sesler çıkartıyor bir yeri mi ağrıyor ki?

X