2011 Nisan Anneleri

kızlar size tavsiyem özellikle ız anneleri bebeklerinie sık sık idrar tahlili ve kültürü isteyin dr dan benm kızıma 40 günlükken yapıldı temiz çıktı şimdi istedim yine dr dan idrarında koku vardı kilo alımı ve emmesi gayet güzel ama mkrop çıktı 10 tane iğne verdi sabah akşam mutlaka baktırın dr a kalsa yapmıcaktı..

canm uyutucam die kendini yorma gece uyuyosa artık gündüz uykuları azalıo günde 15 saat uyuması lazım benm kızım akşam 10 dan sabah 11 e kadar uyuyo gündüzde 30-35dk bazen 1 saat uyuyo normaldir yani

canım dr lar su vermeyin der ama benm dr um bol bol su ver bebek çaylarından ver dedi hele de yaz aylarında bide damakları geliştiği için ağzında demirimsi bi tat olurmuş emme istediği azalırmış su o tatı yok edermiş emmesi iileşirmiş..

çok gecmış olsun canm.inş ıyı olacak

ayy aynı benım kızım kucakta ne kestırırse o gece ıyı uyuyordu şimdı gecede çok uyanıyor ben de tum gun sersem gıbı dolanıyorum

Bugün hayalet gibiyim. Dün gece 3 saat uyuyabildim, kızın gazı vardı, vızıldandı, uyumadı falan uğraştım durdum. Ama emzik sağolsun onun sayesinde uyudu az da olsa ve hafif de olsa..
Bu arada sanırım emzik savaşını kazandım :) Artık emiyor hem de istekle. Tek sorun ilk verdiğimde emmekte zorlanıyor, çiğniyor, bir de ağzında uzun tutamıyor düşürüyor, öğrenir elbet..
Asıl sorunlarımız ise şöyle;
- Memeyi az emer oldu, 5-10 dakika emiyor, sonra sağı solu izlemeye başlıyor,
- İzlese yine iyi, 10 dakika sonra emdiğini kusuyor,
- Geçen hafta sonu ateşi var diye bahsetmiştim, devam ediyor, hala 37,5 larda
Reflüsü olduğundan şüpheleniyorum. Ama atşe niye onu bilmiyorum

geçmiş olsun cnm.umarım bi daha yaşamazsınız.
bebeğin için katlanıcaksın yapıcak bişi yok malesef onlar sağlıklı olsunlarda biz herşeyi yaparız.

aytencim hoşgeldin cnm.özledik seni valla.
aşılar malesef ağır geliyo bebişlere bide 2 tane olunca hepten ağırlaşıyolar.geçmiş olsun inci'm e.

iyi akşamlar kızlar
oğlum bugün byağı usluydu bnde bütün evi tem,zledimm
yemek yaptım camlarımı sildim.
şimdi uyuyoooo yoruldum bnde dinleniyorumm

maşallah oğluşuna nazar değmesin.
bende dün akşam uyuyunca temizlik ve ütü yaptım ama çok yoruldum.

cnm çok geçmiş olsun.inşallah en kısa sürede iyileşicek asya.
maşallah güzelde kilo almış.

bu arada benim sıpa da çeneye vurdu kendini emerken bile şarkı söylüyo. hele ki babası bi ses etsin tamam..hayatta ağzına almıyo meemeyi cevap vericem diye iyice soytarı oldu bunlar ya:)

maşallahh.sizinki erken doğdu sanırım dimi.tickerda öle gözüküyoda.

çok geçmiş olsun cnm.umarım bi daha yaşamazsınız.

cnm çok geçmiş olsun.bebişler büyüdüğü için çekiş güçleri dahada artıyo ondan kısa süre emiyo olabilir ama neden kusarki onu bilmiyorum.
1 haftadırda ateşi varmış üşüttümü acaba?bence acilen bi dr götür cnm.

canım dün araştırırken okumuştum benim oğlumun idrarıda koku varda sen kusuyor diyorsun ve ateşi var idrarında kouda var mı birde rengi sarımı bunlar idrar yolu enfeksiyonu belirtisiymiş inşaallah değildir

selam herkese bebişi hasta olanlara geçmiş olsun geçmişi okuyamadım vaktim olunca okurum artık eşim rahatsız vepek yorum azamıyorum vaktim olmuyor depresyon belirtisi var eşimde ben kafayı yiycem derken eşimin ruh sağlığı bozuldu hamileliğim doğumum tatsız anılarla dolu ve lohusalığım şimdide bu çıktı bu sene bizim içinçok zorlu belli oldu neyse....

benim bebişim bu ay 500 gr almış ve 1 cm uzamış moralim bozuldu iyice haftaiçi doktoruna götürücem mr çektirmekde kararsızız, bebeğimin hala sol gözü akıyor emme süresi bu ay azalmıştı saat başı beş dk emiyor yetmiyor galiba

Sağolun kızlar. Buraya yazdıktan sonra çıktık doktora gittik, idrar tahlili temiz, günlük kilo alımı da normal çıktı, yine de salı günü bir daha gidip tartılacak, kilo alımında azalma olursa reflü tedavisine başlayacağız.
Ateş konusuna gelince, 37,5 ve altını ateşten saymıyorlar, ayrıca koltuk altından ölç dediler (ben kulaktan ölçüyorum). Enfeksiyon da olmayınca şimdilik ateşi sadece kontrol edeceğiz.

cnm çok geçmiş olsun.umarım eşin en kısa sürede düzelir ve tüm tatsızlıklar geçer gider.bebeğin içinde üzülme lütfen 500 gr az değilki.biz mama yiyoruz takviye olarak dün sağlık ocağında tartırdım 25 günde 400 gr almış.bakalım kendi dr ne dicek.gözü ne zamandır akıyo cnm?bizede oldu bi ara mikrop kapmıştı sanırım.temiz suyu kaynatıp ılıtıp siliyodum.sanırım bunların ilaçlarıda var.mr neden çekilicekti hatırlayamadım sanırım kaçırmışım konuyu.bebeğinede çok geçmiş olsun cnm.umarım tüm sorunlar biran önce geçer.

cnm çok sevindim bişi çıkmadığına.
bizim dr da kulaktan ölçerken 37.8 i geçerse ateş var demektir demişti.bi kere bende 37.4 diye aradım kabul etmedi :)

nisan anneleri bebişlerinize salıncak aldınız mı? yada gelişimleri için ahngi tür oyuncak alıyorsunuz paylaşırmısınız?

cnm biz salıncak almadık.oyuncak olarakta oyun halımız ve sırt üstü yattığında üstüne koyduğum bi oyuncak var.ışılkı müzikli bişi adını bilmiyorum valla :) ayıcıkları çekince müzik felan çalıyo.mama sandalyesi aldık 0 aydan itibaren kullanılanlardan onun üstünde varmı oyuncak onunla çok oynuyo.ana kucağımız var teğesinde ayna var ona çok bakıyo.bide artık en çok diş kaşıyıcılarıyla oynuyo.önce dolaba koyuyırum bayılıyo soğuk soğuk :)

nisan anneleri bebişlerinize salıncak aldınız mı? yada gelişimleri için ahngi tür oyuncak alıyorsunuz paylaşırmısınız?

Biz bunu kullanıyoruz, eğimi çok iyi; ne çok dik, ne de çok yatık.. Yalnız oyuncaklarına olan tepkisi biraz karmaşık, çok heyecanlanıyor, kollarını bacaklarını çırpmaya başlıyor, 5 dakika sonra da ağlamaya başlıyor ama nedenini anlamış değilim. O yüzden önündeki oyuncaklı barı çıkarıp sadece koltuğunu kullanıyorum çoğunlukla. Bazen bunda uyuyor, özellikle gazını rahat çıkarıyor bu pozisyonda.
Aynı markanın oyun halısı gibi bir şeyi de var ama yatıp durmaktan hoşlanmıyor bizim kız, o sebeple onu kullanamıyorum şimdilik.
Tüm oyuncaklara tepkili bizimki. 5-10 dakika inceliyor, uzanmaya çalışıyor, tutuyor falan sonra nedendir bilmiyorum ağlamaya başlıyor. Yoruluyor ya da aşırı uyarılıyor diye düşünüyorum.

bd
benim oğlumda malesef çarşafta uyumaya alıştı,yataga yatırınca al beni diye ağlıyo kuzum,hele evde kimsede yoksa uykusu sapıyo sallanamadığından ,uyuyamıyo diye aglıyo cok şarftan nasıl vazgecircem bilemedim

katılıyorum sana canım.gunde 3 kere kaka yapan kızım buaralar yapmmaya basladı
3 gun sonra yaptı doktora goturdum 4 gun ypmassa yarım fıtıl ver dedı.almadm bıle fıtılı..ogunden sonra gunde 1 kere yapmaya basladı.ama ıkı gundur gene yapmadı ..pardon dun avuc ıcı kadar yapmıstı :)

canım bence de fitil falan kullanma normaldir sen de yediklerine dkkat et. sen de sulu gıdalar ve sebze tüketmeye çalış sütün içindekiler bebeğin de bağrsak düzenini değiştiriyor. kuru yemememeye çalış.ilaç verme zorda kalmadıkça

mrb kızlarr ben hala regl olmadım drum 12 aya kadar normal dedı ama benım gıbı olan var mı??
ben de olmadım henüz cnm sabırsızlıkla bekliyorum ama tık yok
valla ben de erken doğum yaptığım için doğum yapalı 5 ay bitti ama hala ses yok ara ara karnım ağrıyo tamam oluyorum diyorum ama yok beklemedeyim ben de

aynen benimde öyle valla karnım ağrıyo bişeyler oluyo içerde tamam bugün kesin olucam oluyorum oldum diyorum bi bakıyorum yine hüsran ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…