- 13 Ekim 2010
- 1.828
- 15
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #53.381
sizin bebeğe neden tahlil yapıldı. bnim kız 23 günde 80 gr. ancak almış. dr. az kilo alırsa idrar tahlili yaparız demişti. onun için soruyorum kusura bakmayın
Mrb kızlar
Bizim kzı da hala aynı gündüz uykusu yok...Tüm gün 1-2 saat anca uyuyor...Çevremde herkes 4. aydan sonra düzelir diyor...Bakalım şu 4. ay gerçekten bizim için farklı mı olacak yaşayıp göreceğiz:44::44:
Rabbim sağlık sıhhat versin miniklerimize de gerisi boş aslında...Eninde sonunda büyüyorlar
kızlar demin bi konuya bakarken nisan anneleri bölümünde bebeklere rezene e ıhlamur verdiklerini okudum siz veriyor musunuz?ben sadece anne sütü verdiğim için arada su veriyorum 2-3 kaşık sadece. başka bişey vermiyorum. gerçi 3 haftadır bebişim kilo almadı hiç mama konusunda da sağlık ocağındaki doktor gerek yok dedi ama huzursuzum hala
çok gecmış olsun canm.inş ıyı olacakbugün hastaneye gittik asya sonda ile ilaçlı film çekildi sonda takılırken ceseret edemedim kalınvalidem girdi içeri asyayı tuttu sonra röntgen odasına gittik çok ağladı kızım bende çok ağladım idrarda kaçak yokmuş böbrekte genişleme varmış sadece.. antibiyotiği bırak dedi doktor böyle takip edecez dedi bir haftada 230 gr almış 5,390 olmuş inşallah daha iyi olacak
Mrb kızlar
Bizim kzı da hala aynı gündüz uykusu yok...Tüm gün 1-2 saat anca uyuyor...Çevremde herkes 4. aydan sonra düzelir diyor...Bakalım şu 4. ay gerçekten bizim için farklı mı olacak yaşayıp göreceğiz:44::44:
Rabbim sağlık sıhhat versin miniklerimize de gerisi boş aslında...Eninde sonunda büyüyorlar
slm kızlar 2hafta önce benimde bebeğimin bezinde pembemsi lekeler vardı sabah görünce korktum hemen sağlık ocağına götürdüm dr. kan olabilir hemen bi hastaneye götürün tahlil yapsınlar dedi hemen götürdüm kan değilmiş sıvı kaybı oluşmuş havalar çok sıcak olduğu için su ver dedi dr. tahlil yaptırdık bişey çıkmadı çok şükür dr. muayene etti gelişimi çok güzel hiç bi sorunu yok çok iyi bakılmış yaşıtlarından da iri bi bebek ama obez değil dedi bebeğe su verme sen kendin 3-4litre su iç dedi 3 gündür içiyorum ama çok zorlanıyorum ben hiç bu kadar su içmemiştim bir günde midem bulanıyo artık ama bebeğimin idrarındaki lekerde olmuyo bebeğim iç,n içmek zorundayımmm
herkese selam kızlar bizde ttalden geldik daha doğrsu tatil denemz buna bebişle aileleri ziyaret ettik kararlym bebişim 1 yasına grene kadr bi daha bi yere gtmek
yok:)))) bzde 3.ayda emme sawaşı werdk resmen zorla emdrdim şimdi gecti rahat emyr ama su nada öle atrafına bakaamk istyr 2 cekyr bi etrafına bakyr
çok hareketli bzkide hayatta yatıramyrm yere ertık surekli ayaga kalkmak istyr napcaz blmyrm ugrascaz galii ii olsunlar da bugun ası olduk şimdye kadr iidi de biraz mayıştı yaaa bu aşılar neden bu kadr agır yaaa((
iyi akşamlar kızlar
oğlum bugün byağı usluydu bnde bütün evi tem,zledimm
yemek yaptım camlarımı sildim.
şimdi uyuyoooo yoruldum bnde dinleniyorumm
bugün hastaneye gittik asya sonda ile ilaçlı film çekildi sonda takılırken ceseret edemedim kalınvalidem girdi içeri asyayı tuttu sonra röntgen odasına gittik çok ağladı kızım bende çok ağladım idrarda kaçak yokmuş böbrekte genişleme varmış sadece.. antibiyotiği bırak dedi doktor böyle takip edecez dedi bir haftada 230 gr almış 5,390 olmuş inşallah daha iyi olacak
bu arada benim sıpa da çeneye vurdu kendini emerken bile şarkı söylüyo. hele ki babası bi ses etsin tamam..hayatta ağzına almıyo meemeyi cevap vericem diye iyice soytarı oldu bunlar ya:)
kızlar size tavsiyem özellikle ız anneleri bebeklerinie sık sık idrar tahlili ve kültürü isteyin dr dan benm kızıma 40 günlükken yapıldı temiz çıktı şimdi istedim yine dr dan idrarında koku vardı kilo alımı ve emmesi gayet güzel ama mkrop çıktı 10 tane iğne verdi sabah akşam mutlaka baktırın dr a kalsa yapmıcaktı..
Bugün hayalet gibiyim. Dün gece 3 saat uyuyabildim, kızın gazı vardı, vızıldandı, uyumadı falan uğraştım durdum. Ama emzik sağolsun onun sayesinde uyudu az da olsa ve hafif de olsa..
Bu arada sanırım emzik savaşını kazandım :) Artık emiyor hem de istekle. Tek sorun ilk verdiğimde emmekte zorlanıyor, çiğniyor, bir de ağzında uzun tutamıyor düşürüyor, öğrenir elbet..
Asıl sorunlarımız ise şöyle;
- Memeyi az emer oldu, 5-10 dakika emiyor, sonra sağı solu izlemeye başlıyor,
- İzlese yine iyi, 10 dakika sonra emdiğini kusuyor,
- Geçen hafta sonu ateşi var diye bahsetmiştim, devam ediyor, hala 37,5 larda
Reflüsü olduğundan şüpheleniyorum. Ama atşe niye onu bilmiyorum
Bugün hayalet gibiyim. Dün gece 3 saat uyuyabildim, kızın gazı vardı, vızıldandı, uyumadı falan uğraştım durdum. Ama emzik sağolsun onun sayesinde uyudu az da olsa ve hafif de olsa..
Bu arada sanırım emzik savaşını kazandım :) Artık emiyor hem de istekle. Tek sorun ilk verdiğimde emmekte zorlanıyor, çiğniyor, bir de ağzında uzun tutamıyor düşürüyor, öğrenir elbet..
Asıl sorunlarımız ise şöyle;
- Memeyi az emer oldu, 5-10 dakika emiyor, sonra sağı solu izlemeye başlıyor,
- İzlese yine iyi, 10 dakika sonra emdiğini kusuyor,
- Geçen hafta sonu ateşi var diye bahsetmiştim, devam ediyor, hala 37,5 larda
Reflüsü olduğundan şüpheleniyorum. Ama atşe niye onu bilmiyorum
cnm çok geçmiş olsun.bebişler büyüdüğü için çekiş güçleri dahada artıyo ondan kısa süre emiyo olabilir ama neden kusarki onu bilmiyorum.
1 haftadırda ateşi varmış üşüttümü acaba?bence acilen bi dr götür cnm.
canım dün araştırırken okumuştum benim oğlumun idrarıda koku varda sen kusuyor diyorsun ve ateşi var idrarında kouda var mı birde rengi sarımı bunlar idrar yolu enfeksiyonu belirtisiymiş inşaallah değildir
selam herkese bebişi hasta olanlara geçmiş olsun geçmişi okuyamadım vaktim olunca okurum artık eşim rahatsız vepek yorum azamıyorum vaktim olmuyor depresyon belirtisi var eşimde ben kafayı yiycem derken eşimin ruh sağlığı bozuldu hamileliğim doğumum tatsız anılarla dolu ve lohusalığım şimdide bu çıktı bu sene bizim içinçok zorlu belli oldu neyse....
benim bebişim bu ay 500 gr almış ve 1 cm uzamış moralim bozuldu iyice haftaiçi doktoruna götürücem mr çektirmekde kararsızız, bebeğimin hala sol gözü akıyor emme süresi bu ay azalmıştı saat başı beş dk emiyor yetmiyor galiba
Sağolun kızlar. Buraya yazdıktan sonra çıktık doktora gittik, idrar tahlili temiz, günlük kilo alımı da normal çıktı, yine de salı günü bir daha gidip tartılacak, kilo alımında azalma olursa reflü tedavisine başlayacağız.
Ateş konusuna gelince, 37,5 ve altını ateşten saymıyorlar, ayrıca koltuk altından ölç dediler (ben kulaktan ölçüyorum). Enfeksiyon da olmayınca şimdilik ateşi sadece kontrol edeceğiz.
nisan anneleri bebişlerinize salıncak aldınız mı? yada gelişimleri için ahngi tür oyuncak alıyorsunuz paylaşırmısınız?
nisan anneleri bebişlerinize salıncak aldınız mı? yada gelişimleri için ahngi tür oyuncak alıyorsunuz paylaşırmısınız?
benim bebeğim 3 gün hiç kaka yapmadı.dr götürdüğümde 5 güne kadar yapmaması normal dedi. şimdi ise 2 günde 1 yapıyor ama ne yapma.bezden çıkıyor..eğer bebeğini emziriyorsan herşey normal yani
valla ben de erken doğum yaptığım için doğum yapalı 5 ay bitti ama hala ses yok ara ara karnım ağrıyo tamam oluyorum diyorum ama yok beklemedeyim ben demrb kızlarr ben hala regl olmadım drum 12 aya kadar normal dedı ama benım gıbı olan var mı??
canım bence de fitil falan kullanma normaldir sen de yediklerine dkkat et. sen de sulu gıdalar ve sebze tüketmeye çalış sütün içindekiler bebeğin de bağrsak düzenini değiştiriyor. kuru yemememeye çalış.ilaç verme zorda kalmadıkçakatılıyorum sana canım.gunde 3 kere kaka yapan kızım buaralar yapmmaya basladı
3 gun sonra yaptı doktora goturdum 4 gun ypmassa yarım fıtıl ver dedı.almadm bıle fıtılı..ogunden sonra gunde 1 kere yapmaya basladı.ama ıkı gundur gene yapmadı ..pardon dun avuc ıcı kadar yapmıstı :)
ben de olmadım henüz cnm sabırsızlıkla bekliyorum ama tık yokmrb kızlarr ben hala regl olmadım drum 12 aya kadar normal dedı ama benım gıbı olan var mı??
valla ben de erken doğum yaptığım için doğum yapalı 5 ay bitti ama hala ses yok ara ara karnım ağrıyo tamam oluyorum diyorum ama yok beklemedeyim ben de