2011 Nisan Anneleri

selam kızlar geçmişi okuyamadım tatildeyim ve moralim bozuk yardım lütfen..yarım saatte bi emmek isteyen kızım şimdi emmek istemio yukarda okudum dediği gibi arkadaşın iki fırt çekio etrafa bakıo bırakıo..uyuyacakken emio uyandığında uyku sersemi de emio..geceleri emio ama gözü açıkken boğuşuoruz resmen..ben biberonla mama takviyesi yapıodum ondan mı ki?biberonu kestim aç da kalsa mama bi süre vermicem ya da kaşıkla vercem..napabilirim?önceden bu aylarda böle yapabilio bebişler diye okumuştum..bebeği emmeyi reddeden arkadaşlar tekrar aldılar mı naptılar??6 aya kadar emseydi bari zaten günde 1 kere mama veriorum die üzülüodum şimdi bide bu çıktı..etrafımda mama verde doysun diyen herkese çook kızgınımmmm

ah cnm aynen bnmkide 3 aylıkkken istememye başladı.
en son 3.5 aylıkken tamamen bıraktı veeeee ne yazıkkki mamaya başladık:S
çünkü o 15 gün içinde ben mama vermicem diye inat ediince oda zayıflamıştı

selam kızlar geçmişi okuyamadım tatildeyim ve moralim bozuk yardım lütfen..yarım saatte bi emmek isteyen kızım şimdi emmek istemio yukarda okudum dediği gibi arkadaşın iki fırt çekio etrafa bakıo bırakıo..uyuyacakken emio uyandığında uyku sersemi de emio..geceleri emio ama gözü açıkken boğuşuoruz resmen..ben biberonla mama takviyesi yapıodum ondan mı ki?biberonu kestim aç da kalsa mama bi süre vermicem ya da kaşıkla vercem..napabilirim?önceden bu aylarda böle yapabilio bebişler diye okumuştum..bebeği emmeyi reddeden arkadaşlar tekrar aldılar mı naptılar??6 aya kadar emseydi bari zaten günde 1 kere mama veriorum die üzülüodum şimdi bide bu çıktı..etrafımda mama verde doysun diyen herkese çook kızgınımmmm

evet canım bende kızıma bi kaç kez dışarı çıkarken süt sağıp biberondan verdim aynen dediğin gibi boğuşuoduk sanırım alışmış ama benm kızım memeye döndü çok şükür kendiliğinden

kızlar bebeklerinizi kayınvalidenizden kıskanıyormusunuz ben çok kıskanıorum bide kavgalıyım doğumumda ailemi evimden kovdu falan çok problem yaşattı bana ailemi kıskandı şimdi yüzünü görmek istemiorum ama mecbur kızım 3 aylık oldu 4 defa falan almıştır kucağına alıncada alıorum elinden acıktı uyucak falan diorum ..

nefret edıyorummm kendısındennnn nefrettttttttttt.damarıma bastın yaaaa nefret edıyorumm okadındannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn......

kızlar bugün oğlumun ve bnm aşım vardı.
ben tetonozumu yaptırdım.
oğlumada aşısını yaptırdı
iki bacağından vurdular yine.
inş. ateş yapma.z
eve gelince calpol verdim

boyu 64 cm kilosuda 6800 olmuş kuzumun.
900 gr almış bu ay maşallah.

Slm kızlar:KK64:
Benim kızı emzirdim bugün en son 2-2,5 saat önce emmişti...Ben de acıkmıştır diye verdim bi güzel emdi snra hop herşeyi dışarı az falan da değil 5 kere kıyafet değiştirdim kızımı,ben ve babası da birer kere üzerimizi değiştirmek zorunda kaldık...Sorum şu ağlamadan da olsa emziriyor musunuz 2-3 saat geçince yoksa acıkınca ağlar mantığıyla ağlamasını mı bekliyorsunuz???Acaba benimkisi acıkmamış mıydı bu kadar kusmasına çok şaşırdım ve üzüldüm:KK50::KK50:
genelde 2 saatte bir emziriyorum..oğlum saatini hiç şaşmıyor zaten ama pek ağlamıyor kucağıma aldığımda gögüslerime yumulunca acıktığını anlıyor veriyorum..bazen de uykudan uyanınca hemen isiyor ozaman biiraz ağlıyor..
kızlar bebeklerinizi kayınvalidenizden kıskanıyormusunuz ben çok kıskanıorum bide kavgalıyım doğumumda ailemi evimden kovdu falan çok problem yaşattı bana ailemi kıskandı şimdi yüzünü görmek istemiorum ama mecbur kızım 3 aylık oldu 4 defa falan almıştır kucağına alıncada alıorum elinden acıktı uyucak falan diorum ..
ben çok memnunum k.validemden saolsun varolsun diyorum hatta..hem bize bakıyor hemde oğluma bakıyor çok şükür çok da seviyor oğlumda onu çok seviyoor..ama benden daha çok birlkte olduğu için öyle bir kıskanma var..ben işe geliyorum o bütün gün onunla,ona da şükür tabii ama öyle iştee üzülüyorum..
:26:

benzer şeyleri yaşayan çok arkadaş var,büyüme atağıymış sanırım bu durum geçici yani..inş.tez zamanda atlatırsınız sizde,ama sen emzirmeye devam et canım,hatta yatarak emzir uyanıkkende oda işe yarabilir..

evt hep boş burası hamıleyken ne gzl paylaşm yapıyorduk gercıyazın evde kımse olmuyor tatıl felan derken
benım kızım gunduzlerı 10dk uyuyor uyanıyor ama gecelerı uzun uyuyor buna da şukur dıyorum gecen ay çok çektrdı bıze.annem hala bende gecen hafta gtcektı bu seferde bınaya hırsız gırınce yıne bırakamadı bızı tabı bu da benım ışıme geldı yoksa cımcımemle baş edemem hep kucak gunduz kucakta ne uyursa o beşıge bırakıyorum aglıyor peşımden uykusunda çok sıçrıyor

aynen benımkıde gnduzlerı 10ar dakıka uyuyo ama maşallah gece uzun uyuyo bırkacgundr sütüm çok az.mama gunde ıkı kez verırken sütü ıkı kez vermeye başladım neden böyle oldu anlamıyorum tekrardan artarmı yoksa böyle böyle bıtecekmı.90cc mama verıyorum 2saatte bır.

kızlar birde benim bebeğim 3ay 1haftalık ama ancak 5950gr.olmus cokmu düşük kilosu dun sağlık ocagına goturdum üüzüldüm çok.

seninki maşaallah iyi benimkide 3 ay 10 günlük 5100gr. boy 57. bana kırkı çıktımı diye oruyorlar. benimde moralim bozuluyor ama ne yapalım canları sağ olsunda. benim kızım hiç emmek istemiyor mamayıda uykuda veriyorum zorla.

seninki maşaallah iyi benimkide 3 ay 10 günlük 5100gr. boy 57. bana kırkı çıktımı diye oruyorlar. benimde moralim bozuluyor ama ne yapalım canları sağ olsunda. benim kızım hiç emmek istemiyor mamayıda uykuda veriyorum zorla.

bızde emmeyı bırakmak uzereyız ama süt az.bugun dünden daha iyi gerci ama artar inşallah napalım artmazsada mama verecez açmı bırakalım.

aynen benımkıde gnduzlerı 10ar dakıka uyuyo ama maşallah gece uzun uyuyo bırkacgundr sütüm çok az.mama gunde ıkı kez verırken sütü ıkı kez vermeye başladım neden böyle oldu anlamıyorum tekrardan artarmı yoksa böyle böyle bıtecekmı.90cc mama verıyorum 2saatte bır.

sıcaktan heralde bütün bebekler az emmeye başladı galiba. topiklerde hep aynı konudan muzdarip herkes. tabii bizimki de aynı..
sütün gitmemesi için emzirmeye devam etmelisin benim bildiğim kadarıyla.. beyin üretilen sütün tüketildiğini bilecek ki hormon üretilecek. arz-talep meselesi, süt talebi olmazsa vücut da üretmeyi bırakıyor.

kızlar oğlum çok ateşlendi bütün gece uyumadı 4. ayki aşımız yüzünden.:S
gece fitil falan attım yavrucum hep ağladı.

Kızlar,bebeğine rotavirus aşısı yaptıran var mı ? Doktorumuz mutlaka yaptır dedi tanıdığım bebekli herkese soruyorum kimse de yaptırmamış.Ne yapsam kararsız kaldım

cnm bende yaptırdım rotavirüs aşısını hiç bi yan etkisini de görmedim. arada ishal oldu ama her zaman arada bir oluodu çok uzun sürmedi o da kesildi gitti zaten . özelde yaptırıyorum ben aşılarını doktorumuz bize sormadı bile yapalımmı diye yaptı kendisi.

kızlar birde benim bebeğim 3ay 1haftalık ama ancak 5950gr.olmus cokmu düşük kilosu dun sağlık ocagına goturdum üüzüldüm çok.

cnm bebeğinin kilosu hiçte az değil salın üzülme bizimkide 3.ayında 6000 kgdi.

geçmiş olsun cnm.umarım bi daha yaşamazsınız.kıyamam ben o kuzuya yaa...

Aynısını bizim kız 1,5 aylıkken yapmıştı, panikleyip doktora götürmüştüm, tahlillerde bir şey çıkmadı, midesini üşüttük heralde diye düşündük bir daha da olmadı. Kusma değil fışkırmaydı resmen, iki kere öyle çıkarmış, üçüncüde öğürmüş ama bir şey kalmadığı için çıkaramamıştı.. Öncesinde biraz da durgundu o gün..Belki üşütmüş olabilir eğer dediğim gibi çıkarmışsa.. Fazlalık olarak kustuğu azar azar oluyor.
Ben ağlamasını beklemiyorum, 2,5-3 saatte bir emziriyorum. Ağlamasını beklemiyorum.

Seninkine benzer bir durum olarak gazı olduğu zaman boğuşuyor bizimki. Emdiğini de kustuğu oluyor hatta kıvranmaktan. Bazen emmezlik ettiği, az emdiği oluyor, büyüme atağı falan gibi bir şey de olabilir mi acaba?
inşallah büyüme atağıdır canım..gene 2 2.5 saatte bi emio şükür ama uyutup uyandıktan sonraa emziriorum
ah cnm aynen bnmkide 3 aylıkkken istememye başladı.
en son 3.5 aylıkken tamamen bıraktı veeeee ne yazıkkki mamaya başladık:S
çünkü o 15 gün içinde ben mama vermicem diye inat ediince oda zayıflamıştı
ama benim sütüm var canım yaa..mamaya alıştığı için emmio sıpam.mamayı bıraktık bakalım.bu ay kilo alımımız mamadan dolayı ii maşallah.ama tek sütle bakalım nolcak.haftaya bidaha tarttırcam.
evet canım bende kızıma bi kaç kez dışarı çıkarken süt sağıp biberondan verdim aynen dediğin gibi boğuşuoduk sanırım alışmış ama benm kızım memeye döndü çok şükür kendiliğinden
benimki de inşallah döner canım.uyandıktan sonra emio..emmeyi mi bırakmak istiıo yoksa artık sık acıkmıo da ondan mı anlayamadım
kızlar bugün oğlumun ve bnm aşım vardı.
ben tetonozumu yaptırdım.
oğlumada aşısını yaptırdı
iki bacağından vurdular yine.
inş. ateş yapma.z
eve gelince calpol verdim

boyu 64 cm kilosuda 6800 olmuş kuzumun.
900 gr almış bu ay maşallah.
maşallah kuzucuna..
cnm panik yapma bence ama sakında bırakma emzirmeyi.bide sakın zorlama.ben bi kere zorladım ogün beni nerdeyse hiç emmedi sonra oyunlarla öpücüklerle gönlünü aldımda gene emiyo.benimkide çok kısa emiyo önceleri çok üzülüyodum mama yiyo diye ama oğlumun sağlığı için yapıcak bişi yok.ben her öğünde 60 cc mama veriyorum cnm sakın günde 1 kere veriyorum diye üzülme.ben artık 1 damla bile anne sütü alsa kardır demeye başladım ve kendimi kastıkça oğlumunda huzursuz olduğunu anladım.sende sakince yaklam bebeğine ve emzirmenin keyfine bak.belkide gelişim atağıdır en kısa sürede düzelir.

bende yaptırdım 90 günlükken ikinciside 5 aylıkken olucakmış.bizde hiç bi yan etki yaşamadık.doktorumuz sadece karın ağrısı yapabilir biraz masaj yaparsın demişti.sadece azcık gaz yaptı o kadar.

:nazar::nazar:maşallah cnm oğluşuna.bende tetenozun 3. dozunu oldum 4. seneye olcakmışım.
inşallah büyüme atağıdır bırakmasını hiç istemiorum.sütüm varken etrafımdakiler yüzünden mama verdim.ayda 1 kiloaya yakın alıodu ama illa zayıf bi toplanmadı diip durdu herkes..oysa ayda 600 gr alması yeterli ama toplumda niyeyse bi tombul çocuk isteği oluyo..sağlıklı ve anne sütüyle beslenio olması daha önemli.ha süt yetmez tabi ki mama..ama benim sütüm akıodu..yok yaramadı yok sütün yağlı değil mi ne..zaten zar zor emzirdim yaralarım yüzünden.belki ondan az aldı.az da almadı ama herkes bebişimin ayda 2 kilo almasını falan bekliodu galiba..şimdi buyüzden emmeyi bırakırsa çok üzülcem.emio allaha şükür ama eskisi gibi hevesle değil.uyanınca.aralarda verince almıo.bu dönemde olabiliomuş.sıcaktan da olabilr dedi ebemiz.ya da belki çenesi kuvvetlendi emio ve doyuyo eskisi gibi acıkmıo.

genelde 2 saatte bir emziriyorum..oğlum saatini hiç şaşmıyor zaten ama pek ağlamıyor kucağıma aldığımda gögüslerime yumulunca acıktığını anlıyor veriyorum..bazen de uykudan uyanınca hemen isiyor ozaman biiraz ağlıyor..

ben çok memnunum k.validemden saolsun varolsun diyorum hatta..hem bize bakıyor hemde oğluma bakıyor çok şükür çok da seviyor oğlumda onu çok seviyoor..ama benden daha çok birlkte olduğu için öyle bir kıskanma var..ben işe geliyorum o bütün gün onunla,ona da şükür tabii ama öyle iştee üzülüyorum..
:26:

benzer şeyleri yaşayan çok arkadaş var,büyüme atağıymış sanırım bu durum geçici yani..inş.tez zamanda atlatırsınız sizde,ama sen emzirmeye devam et canım,hatta yatarak emzir uyanıkkende oda işe yarabilir..
yatarken de emmio canım.baygınken emio bizimki daha çok..
kızlar spiral(ria)taktıran veya taktıracak olan var mı ben düşünüyorumda daha adet olmadım ama olmadan da takılabiliyomuş
ayy ben spiral taktırmaktan korkuyorum valla yaa..
yok canım gayet ii maşallah.
sıcaktan heralde bütün bebekler az emmeye başladı galiba. topiklerde hep aynı konudan muzdarip herkes. tabii bizimki de aynı..
sütün gitmemesi için emzirmeye devam etmelisin benim bildiğim kadarıyla.. beyin üretilen sütün tüketildiğini bilecek ki hormon üretilecek. arz-talep meselesi, süt talebi olmazsa vücut da üretmeyi bırakıyor.
evet cebren ve hile ile de olsa 2 3 satte bi emzirmeye çalışıorum.geceleri de emziriorum ki sütüm çekilmesin.allah korusun şu 6 ayımız bari bi dolsaydı bırakırsa çok üzülürüm.

geçmiş olsun canım kuzuna

selam kızlar.cevaplarınız için saolun.kızımın daha az emmeye başlaması sayesinde tracy hogg un easy yöntemi kendiliğinden oluşaya başladı.kızım uyanıo.emziriorum.eat.sonra oyalıorum yaklaşık bi saat.activity.sonra ayağımda sallayıp uytuyorum.tracy teyzem sallamaya karşı ama pişş patla falan olmuo bu iş.uyanınca tekrar emzir.tabi tracy teyzem 1.5 saat uyucak dio ama bizimki en fazla 1 saat uyuyo oda keyfi yerindeyse.bazen de 10 dk.neyse olsun napalım.aman emsin de bu ara başka bişey istemiorum.

inşallah büyüme atağıdır bırakmasını hiç istemiorum.sütüm varken etrafımdakiler yüzünden mama verdim.ayda 1 kiloaya yakın alıodu ama illa zayıf bi toplanmadı diip durdu herkes..oysa ayda 600 gr alması yeterli ama toplumda niyeyse bi tombul çocuk isteği oluyo..sağlıklı ve anne sütüyle beslenio olması daha önemli.ha süt yetmez tabi ki mama..ama benim sütüm akıodu..yok yaramadı yok sütün yağlı değil mi ne..zaten zar zor emzirdim yaralarım yüzünden.belki ondan az aldı.az da almadı ama herkes bebişimin ayda 2 kilo almasını falan bekliodu galiba..şimdi buyüzden emmeyi bırakırsa çok üzülcem.emio allaha şükür ama eskisi gibi hevesle değil.uyanınca.aralarda verince almıo.bu dönemde olabiliomuş.sıcaktan da olabilr dedi ebemiz.ya da belki çenesi kuvvetlendi emio ve doyuyo eskisi gibi acıkmıo.

selam kızlar.cevaplarınız için saolun.kızımın daha az emmeye başlaması sayesinde tracy hogg un easy yöntemi kendiliğinden oluşaya başladı.kızım uyanıo.emziriorum.eat.sonra oyalıorum yaklaşık bi saat.activity.sonra ayağımda sallayıp uytuyorum.tracy teyzem sallamaya karşı ama pişş patla falan olmuo bu iş.uyanınca tekrar emzir.tabi tracy teyzem 1.5 saat uyucak dio ama bizimki en fazla 1 saat uyuyo oda keyfi yerindeyse.bazen de 10 dk.neyse olsun napalım.aman emsin de bu ara başka bişey istemiorum.

Ya ben bebeğin kilosuyla ilgili yorum yapan insanlara tokat atma isteğiyle doluyum, şöyle ağızlarının üstüna sağlam bi tane çakıveresim geliyorrrrrr.......... Herkes de en iyisini biliyor maşallah.. Ben kilosunu soranlara önce söylemiyorum, ısrar ederlerse söyleyip "olması gerektiği kadar" diye ekliyorum, "azmış" gibi yorum yapan olursa da "hayır gayet normal" diyip direkt susturuyorum artık.
Tracy teyzenin 1,5 saatini uygulayabilene rastlamadım zaten :)) bizim de 15-30-45 dk en fazla.. Çok uykusu varsa bazen 1-2 saat uyuduğu oluyor ama ancak haftada 1-2 kez falan..

X