• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 kpss hakkında yardımcı olurmusunuz??

xxtalyaxx

hayat buysa gerçek nedir?
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2009
6.508
3.350
398
ben işletme lisans mezunuyum ve kpss hakkında hiç bir bilgim yok..malesef 2010 kpssye katılmayarak çok büyük bir ihmallik yaptım...2011 kpssye daha kapsamlı hazırlanır katılırım diyordum... ama ufak bir araştırma yapınca 2011 yılında yapılan sınavın üst düzey memurluk için olduğunu ve malesef bir çok torpil olayının döndüğünü ancak o şekilde yerleştirme yapıldığını duydum:(:(:( şimdi benim sormak istedğim bugün bir dershaneyle görüştüm ve bana eğer istersem 2011 yılındaki kpssye girebileceğimi genel kültür genel yetenekten 75 ve üstü aldığımda polis memurluğuna atanabileceğimi vs söyledi.. yada bu sene 2011 yılındaki genel kültür genel yetenek sınavından alacağım puanı 2012 açılacak düz memurluk gibi kadrolarda kullanabileceğim bilgisini verdi.. kafam karıştı hepten... böyle bir durum sözkonusumu?? ablamda genel kültür ve yetenek set halindeki kitaplardan almış... şimdi bunlara çalışsammı?? aslında benim amacım bu senekursa gitmek hazırlanmaktı tlfonuda o amaçla açmıştım kursa ordaki bayanda ısrarla gelin görüşelim filan dedi alandan girersiniz vs dedi yada polis memurluğu için genel yetenekten ama kurs ücretleride epey pahalı... sizce ne yapmalıyım ???

Evet kpss den aldığınız puan 2 yıl geçerli.
Düz memur olmak istiyorsanız atanmak için 2012 yi beklemeniz gerekecek.
Dersaneler öğrenci kapmak için bu şekilde davranıyorlar.
Kpss için 1 yıl dersaneye gitmek yeterli tabi sadece genel kültür ve yetenekten girecekseniz.
2.yıl gidilen bir kurs size hiçbir katkı sağlamaz.

Evet kpss den aldığınız puan 2 yıl geçerli.
Düz memur olmak istiyorsanız atanmak için 2012 yi beklemeniz gerekecek.
Dersaneler öğrenci kapmak için bu şekilde davranıyorlar.
Kpss için 1 yıl dersaneye gitmek yeterli tabi sadece genel kültür ve yetenekten girecekseniz.
2.yıl gidilen bir kurs size hiçbir katkı sağlamaz.

yorumunuz için teşekkür ederim.. bu sene elimdeki kaynak kitaplarla kendim çalışıp sınava gireceğim.. umarım iyi bir puan olur.. eğer yetersiz olduğumu görürsem 2012 yılında daha sıkı bir çalışma ve dershaneye giderek tekrar sınava girmeyi düşünüyorum..

Merhaba xxtalyaxx ,;

Bende aynı senin gibi işletme lisans mezunuyum ve kpss hakkında hiç bilgim yok ,internetten kurs araştırırken senin yazını gördüm hemen aradım dershaneyi malesef doğruymuş bu sene lisans mezunları düz memurluk için giremiyormuş sadece uzmanlık sınavı açılıyormuş ve uzmanlıkta aldığın puanı 2012 deki düz memurluk için kullanamıyormuşsun yediiklim böyle bilgi verdi :sinifsinif

Peki kpss uzmanlık hakkında bilgisi olan var mı?

canım kpss uzmanlık sınavı üst düzey memurluk için olan bir sınav.. bu sınavda başarılı olsan bile girceğin kuruma ataman öyle hemen yapılamıyor... kurumlarında genelde kendi bünyesinde açtığı sınavlar var..ve ilk mesajımda yazdığım gibi bir çok torpil olayı söz konusu malesef..çok yüksek puan alıp kurumun sınavından geçip sözlü mülakatlarda kalanlar oluyormuş düşün yani..kitapları aldım şimdilik çok sıkı olmasada çalışıyorum ben... bu sene genel kültür yetenekten giricem.. hem kendimi sınamış olurum hemde kpss sınav soru şekli vs bilgi edinirim... ayhhh zaten ömrümüz sınavlarla geçiyor...nerde bi sınav görsem giresim geliyorkaydirigubbakcemile3. spk lisansı almak istiyorum ben birde.. istiyorsan onuda bir araştır.. birçok firma artık spk lisansınıda şart koşuyor.. özellikle bankayı düşünürsen.. ve şuanda bildiğim kadarıyla spknın sınavı mebde ama daha sonra ismmm odasına geçicekmiş ve o zaman dahada zorlaşıcak..

Son düzenleme:
Back
X