Bebek Beslenmesi 2011 eylül ekim kasım annleri ek besinlere başlayanlar buyrun paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tirtilkurabiye

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
3.399
29
688
İzmir
slm kızlar bizde ek besinlere başlayalı 15 gün oldu
önce yogurtla başadık
devam sütüyle ve inek sütüyle mayalım yogurdumuzu
meyve suyu ve püresi devameetik

bu ayki kontrölümüzde
kahvlatı ve corbalar ilave olduuu

sizler neler veriyorsunuz beslenme planlarımzı paylaşalım

Merhaba,biz 4.ayda meyve püresine geçtik.Çünkü sütüm kızımı beslemiyordu ve mamaya geçmiştik.Dolayısıyla şimdi 7.5 aylık ve neredeyse herşeyi veriyoruz.Sabah kahvaltısı,öğlen çorbası,akşamüstü meyve püresi ve akşam yatmadan önce sütlaçını veriyorum.Gece boyu da devam sütü veriyorum.8. aydan sonra ise evde pişen (tuzsuz olmak kaydıyla) herşeyden verebilicem.Zaten çorbalarına kırmızı et ve tavuk koyuyordum.Önümüzdeki ay balık denicem.

Benim oğlumda 6.5 aylık oldu...biz 5. ayda başladık ek gıdalara..şimdi sabah kahvaltısı,mevye püresi,çorba ,yoğurt ve muhallebi yiyo...

hg kızlar yaptıgımız tarifleride paylaşalım mı
meyve püreleri
corbalar
vssss

ben bugün kızıma
irmikli elma ve armut püresi

elma ve armutu küp küp doradım cok az sıcak suyla yumusayana kadar hasladım
içine indirmeye yakın 1 kaşık irmik koydum onunla karıstırdım süzgeçden geçirdim
kavonoza koydum soğuyunca yedirme cok sevdi tavsiye ederim

SEBZE CORBASI
1 küçük boy patetes
1 havuç
ceyrek kabak
4 dal semiz otu
hepsini haşaldım içine indirmeye yakın fındık kadar tereyagı ve 1 tatalı kaşıgı tel sehriye koydum
süzgeçden geçirdim 1 tatalı kaşıgıdazeytin yagı ilave ettimm
uyuyo kalkınca yiyecez bakalım

MERCİMEK ÇORBASI

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 patates
1/2 havuç
1/2 kabak
1/2 soğan

Hepsini az suda haşladım.İçine daha önceden hazırladığım tavuk püresini koydum.En son 1 yemek kaşığı kadar zeytin yağı ekledim.Ve hepsini parçalayıcıdan geçirdim.Yedirirken içine 2 tatlı kaşığı kadar yoğurt ekliyorum.Severek yiyor.

SÜTLAÇ

1/2 çay bardağı (ajda) pirinç
500gr. devam sütü (Ben pınar'ın devam sütünü kullanıyorum)
1/2 su bardağı şeker (isterseniz pekmezde olabilir ama benim kızım pekmezliyi sevmedi)
1 yemek kaşığı pirinç unu

Önce pirinçleri iyice haşlıyorum.(Çok az suyu kalıncaya kadar).Sonra pirinçleri sütün içine atıyorum,onları iyice kaynatıyorum.Sonra şekeri ilave edip pirinç ununu (pirinç ununu eklemeden önce ufak bir kasede suda çözüyorum) ekliyorum.Yaklaşık 5 ufak kase çıkıyor bu ölçüyle.Akşam verirken içine 2 tatlı kaşığı bebe bisküvisi ekleyip yine parçalayıcıdan geçiriyorum.Çok seviyor.

bende sabah kahvaltı öğlen evdeki sebzelerime göre çorba yapıyorum birde ben içine yumurta kadar tavuk kıyması koyuyorum çorbaların daha lezzetli oluyor yedi ayımızı doldurunca normal kıyma deniyicem meyveli yoğurtlar yapıyorum muz kivi armut vs...hergün sadece biriyle biz yemekteyken kucağıma alıyorum yediklerimizden tattırıyorum.gece yatmadan öncede arı mama yapıyorum boza kıvamında aralarda emziriyorum uykudan kalkınca yatarkne felan bizimde beslenme tablomuz böle şuan bu bnm 3. bebişim ilk ikisini kaynanamla büyütmüştük hiç bebeğe özel bişey yapmazdık.tabi o zaman nette yok gayette sağlıklı oldular ama şimdi herşey farklı düşünmedende edemiyorum önceden böyle değildi şimdi neden herşey farklılaştı.o yasak bu yasak mutfaktan çıkamaz olduk bebeğe özel yemekler ev halkına özel derken :))

kızlar benım bebegim 6.5 aylık ek gıdaya bu ay başladık devam sütü devam sütünün içine cicibebe bisküvüsü kırıyorum yogut veriyorum meyve püresi ve meyve suları tavuksuyu corbası tarhana mercimek, corbalara az miktarda bebe ekmeyi eziyorum yada tel sehriye koyuyorum severek yiyiyor bebelac kavanoz ıspanak patates püresi aldım yemedi bende onu çorba olarak verdim çok sevdi 1 kaşık yada bir kaşık unu kavurdum tavuk suyu koydum sonra içine bu kavonoz mamasından 2 kaşık ekledim ve kaynattım severek afiyetle yedi

mrhba benimde sekiz aylık bir kızım var bugün doktora gittik ve bana yoğurduna büskivi veya ona benzer şeyler katmamamı bir yaşından sonra olmasını söyledi.onun yerine kek yapıp bunla kıvam vermemin daha besin değerini yükseltecegini söyledi.hatta artan kekleri ez kavonoza koy dolapta sakla ve yoğurduna kat demişti

benim oğlumda 7.5 aylık ama bende ne yapcağımı şaşırıyorum çoğu şeyi bende denedim fakat sebze çorbası yaptım ama tuzsuz olduğundan hiç sewmedi midesi bulandı siz hiç tuz kullanmıyormusunuz merak ettim azcık at diyorlar çevremdekiler sizce?

canım ben hiç tuz seker ve salça kullanmadım yiyor sorun yasamadık keyfi varsa cok ii yiyior istemezse üstelemeiyorum acıkınca veriyorum ozaman yiyor

bende hiç tuz kullanmıyorum
tuz,şeker bir yasından önce verilmiyor

merhaba arkadaşlar ben oğluma ek gıdaya bugün başlıyorum 5,5 aylık. irmikli elma püresi vereceğim .hadi hayırlısı.emzirmek kolaydı ama gece çok sık kalkıyor .sizin bebişleriniz kaçta yatıyor ek olarak gece yatarken ne veriyorsunuz

merhaba benim oğlumda 8 ay 6 günlük....4.ay dolduktan sonra avuç suyu ve elma suyuyla ek gıdaya başlamıştım.Şuan her şey yiyor.Bize yaptığımız çorbalardan ona da yapıyorum.Çorbaların içine çok az tuz ve zeytinyağı kullanıyorum çokta güzel oluyor.Daha önceleri tuz koymuyordum iç yemiyordu hele sebze püresini..Şuan çorbalarını severek yiyor.

biskuvi verme dediyse bir bildigi vardır mutlaka peki keki nasıl yapacak mısız

tatlım tuz koyma diyorlar doktorlar ama tuzsuz benim kiside yemedi azcık koyuyorum çok az o bile farkediyor lezzetinde ve yiyiyor benim bebegimde 7.5 aylık ne verecegimi sasırıyorum hazıra kaçmamaya çalşıyorum ama bazen hazır mamalardanda verdigim oluyor

benim oğlumda 8 aylık. ilk patetes püresiyle başladım. sonra havuç, kabak,bezelye,kıyma ekleyerek devam ettim. diş çıkarma döneminde en sevdiği şey patates olduğundan kıymayla patetes haşlayıp veriyorum.

öğlen bazen meyve veriyorum. elmayı cam rendeyle rendeleyip posasıyla beraber yediriyorum.

ben bebeklerin tuz istediğini pek sanmıyorum ama kendi yemeklerimizden tattırarak tuzu öğretiyoruz bundan dolayı isteyebilirler. yani bilmediği bir tadı aramazlar bence.
mesela bizimki şapur şupur limon yer ama geçen gün azına bi parça göbek verdim malum su gibi bişey sanki çok ekşi bişey yiyomuş gibi yüzünü ekşitti. ben hala tam ek besin olayına geçmedim diyebilirim. ama akşam yatmadan önce sebze püremizi mutlaka yiyoruz.

bazende gün içinde farklı bişeyler yapıyorum. benim oğlumda şekerli şeyleri sevmiyo mesela pekmez yemiyo.
bide geçenlerde ceviz verdim kahvaltısında akşam inanılmaz kustu sanırım ağır geldi.
6. ayda 3 istavritle başlayarak balıkta yedirmeye başladım.

bazı yemekleri kendimize yaparken tuz ve biber koymadan yapıyorum ona ayırdıktan sonra kendimizinkine tuz ve biber koyuyorum. örn.:tavuk çorbası,merçimek çorbası, portakallı enginar.

he bu arada annemin yaptığı zeytinyağlı yaprak sarmasına bayılıyo :) kuymak çok seviyo bide ısırgan otu yemeğinide çok sevdi. şimdi sırada bamya var onuda deniycem ama salça olucak içinde o yüzden tadımlık veririm herhalde.

bu arada kızlar ben bebeğime hiç şu pirinç unuyla falan yapılan muhallebilerden yapıp vermedim. çünkü kof kilo yaptığını düşünüyorum onun yerine bende birgün elma suyuyla irmik yaptım. irmiğin besleyici değeri varmış araştırdım. bu pirinç ununun kilo yapması dışında bir önemini bilen varmı acaba. çünkü boş boş kilo almasını istemiyorum

benim kızım şu anda tam sekiz aylık ek gıdalara çok erken geçtim iştahlı bir bebeğim var şuanda hem emiyor hem mama veriyorum hem evde pişen tüm yemeklerden yiyebiliyor balık bile veriyorum çok şükür yemek konusunda hiç sıkıntı çekmedim hepinize sağlıklı mutlu günler diliyorum

pirinç unu adı altında marketlerde satılan saf kutulardan alıp yedirme ama piyasada bağzı marka mamaların içerisinde pirinç unu mamaları var ara sıra yedir bebeğin ishalden korunmasına yararı var sevgilerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…