2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

uykusu çok vardır annesi bırak yatsın keyfi iyi demekki orda 15i ile 25 si arası çağırdı beni de doktor ama ben yaptırmıcam eşimle düşündük taşındık karar verdik

evet benim ufaklık uykucu kesin olsun uyusunda büyüsün minik kuzum

hayır henüz onu da yaptırmadım. 9 hafta 6 günlük hamileyim. ne zaman aşılar başlıyo??? ne zamana kadar kayıt yaptırmam gerekli??

yanlış hatırlamıyorsam 4.ayda çağırdı beni sağlık ocağı aşı için. Kayıdını 12.haftaya kadar yaptırman gerekiyor diye biliyorum canım. Bende geçen hafta yaptırdım. Bilgilerini alıyorlar, kayıt açıp takip ediyorlar hamileliğini.

merhabkdenız
hrkesın yaptırmasımı grekıyormus bunu bırde saglk ocagı yerıne aıle hkımımıze bıldırsek olurmu acep

Kızlar bir şey soracağım ben.
Bebeklerin sat'a göre ve ultrasona göre değişiklik gösterdiğini biliyorum.
Yumurtlamadan dolayı birkaç gün geri ya da ileri olabiliyor mesela.
Ama onun dışında bazen daha ileride ya da daha geride olan bebişler de oluyor.
Bunlar neye göre bu şekilde oluyor,bilginiz var mı acaba:26:

ultrasonda yapılan ölçümlerden dolayı da farklı çıkabbiliyor. Benimki basta 4 gün önceden gidiyordu mesela sonrada Sat ve ultrason ölçüleri aynı göstermeye başladı. Bebeğin gelişimi ile alakalı olarak sata göre erken ya da geç gelişebiliyor. Doktor aksini söylemedikçe korkulacak birşey olduğunu zannetmiyorum.

Korkulacak bir şey olduğunu ben de zannetmiyorum ama
mesela sonlara doğru
birkaç hafta geriden gelebiliyor bebekler.
Bunlar sanırım gelişim ile ilgili.
Yani belki yetersiz beslenme falan..
Öyleyse birkaç hafta ilerden giden bebekler de çok iyi geliştikleri için mi öyle diye merak ettim.

Biraz grip oldum ben canım
Canım sıkkın azcık bu yüzden.
Çabucak toparlanmaya bakıyorum işte..

çok geçmiş olsun canım salgın varmış valla bende korkumdan sokağa bile çıkmıyorum. Hamileliğin başında ciddi bi grip atlattım korkuyorum şimdi. Bol bol portakal,greyfurt,nar karışımı yapıp iç hergün. Bide kivide çok vitamin var tabi dinlenmek zorundasın.Bol bol dinlen canım geçmiş olsun..

merhabkdenız
hrkesın yaptırmasımı grekıyormus bunu bırde saglk ocagı yerıne aıle hkımımıze bıldırsek olurmu acep

tabiki olur. zaten aile hekimin yönlendirir seni. aile hekimin yanındaki bayan yardımcı senin eben oluyo zaten.

sonlara dogru doktorlar da sasiriyo biraz bence ölçümlerde. Ablamın doktoru dogumuna 1 hafta kala bizim ödümüzü kopardi yok gelişmemiş, 1 kilo eksik falan diye. Ki izmirde çok ünlü bir doktor. ama sonradan yegenim bir dogru nur topu gibi. Ama senin de dedigin gibi ilerden gidiyorsa iyi gelişiyo demektir heralde. Hepimizinki saglikli olur insallah.

Evet canım salgına yakalandım ben de..
Halbuki evden pek çıkmıyorum çok soğuk ama gene de oldu.
Çok sağol canım,dikkat etmeye çalışacağım kendime.
Bebiş için çok önemli benim sağlığım..

Sağol açıklamaların için.
Evet umarım hepimiz çok sağlıklı bebekler getiririz dünyaya..

yapmaz canım, onlar sadece yapılma zamanlarını takip edip , annelere bildirmekle yükümlü.

poff ( sigortam işi bıraktığımdan beri ödenmiyodu bu ay tekrar prim ödemeye başladım ama mart ayından itibaren sağlıktan yararlanabiliyormuşum. Daha önceki tahlillerimide cepten ödedik şimdi ikili testi de cepten ödemek zorunda kalıcaz. Ne tutucak bilmiyorum. Neyse sağlık olsun , iyi çıksın sonuçları da öderiz.

Ne kadar tutar hiç bilmiyorum ben de..
Biz özel hastaneye gidiyoruz eşimin sağlık sigortası ile.
Ona rağmen tahliller için 150 falan ödedik.
Bir de sigorta olmasa sanırım çok daha fazla tutar.

sigortalı, bildigim kadariyla primi ödenmeye başlar başlamaz bakılabiliyor hastanelerde. eşlerinin bakımı için 3 ay gerekiyor diye biliyorum ben.

Ne kadar tutar hiç bilmiyorum ben de..
Biz özel hastaneye gidiyoruz eşimin sağlık sigortası ile.
Ona rağmen tahliller için 150 falan ödedik.
Bir de sigorta olmasa sanırım çok daha fazla tutar.

sorma biz bir önceki toplu tahliller 500 tuttu oturduğumuz sitenin bi özel hastaneyle anlaşması var orda bize indirim yapılıyor ( normalde doktorum başka özel hastanede) bize indirimli 390 liraya çıktı. O zaman sorduğumda ikili test daha pahalı demişti. Bakalım bi ara arayıp sorucam..

ilk bebeğimde ben de özel hastaneye gidiyordum sigortamız olmasına rağmen ikili teste yanlış hatırlamıyorsam 120 tl ödemiştik.sigortası olmayanlar için bu miktar bayağı yukarı çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…