cessss bizim hafta
21.HAFTA
Bebeğiniz…
Bebeğin boyu 18 santim ve ağırlığı yaklaşık 300 gramdır. Bebeğinizin kırmızı kan hücreleri üretilmeye başlanır ve dilindeki tat alma duyusu gelişimine devam eder. Önemli gelişmelerden biride kalp kasının güçlenmesidir.
Siz…
Kilonuz bu haftadan sonraki 10 hafta içinde hızla artar. İştahınızda bir artış olabilir ve metebolizmayı desteklemek için günlük ekstra 500 kalori daha almaya ihtiyaç duyabilirsiniz.Tek çeşit yiyecekler değil, çeşitli gıdalar ile beslenmek ve kilo yapıcı besinlerden kaçınmak gerekir. Bu dönemde de protein ve vitamin içeren besinlere ağırlık vermelisiniz. Gün içerisinde ayaklarınızda ve bileklerinizde şişme görülebilir. Bol su içmek ve iki saaten fazla ayakta kalmamak faydalı olabilir.Eğer başlanmadıysa bu hafta itibarıyla demir alımı faydalı olabilir.
canım boy ve kilo az geldi bana. ben 2 hafta önce gittigimde 20cm'den fazlaydı. zannedersem bu haftalarda 25 cm civarı ve 400-450 gr arasıdır. 2 hafta önce 300 gr idi çünkü ölçtürmüştüm. ama bizim beslenmeyle ilgili olan konuya gelince, benhep tamam makarnayı bırakıyorum diyorum ama dayanamıyorum. hele bi çeşidi var ki her öğün yesem bıkmam heralde. sonra da koyveriyorum gitsin. kendi kendime bir daha mı hamile olcam neden kısayım ki makarnamdan diyorum. Allaaaah Egemen çıkıcak şimdi göbek deliğimden.