Merhabalar arkadaşlar.
Dün son kontrolümüze gittik; pazartesi sabah 7. 30 da sezaryene alınacağım.
Sanki ilk bebeğimmiş gibi heyecanlıyım; korkuyorum, seviniyorum, hüzünleniyorum, heyecanlanıyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
kizlar gercekten cok kotuyum boyle olsem olur yani. agrim hala gecmedi. hastane hicbir care olmadigi gibi yine biton test bilmemne icin iceriye herbiseyi soktuklarindan dolayi dikislerimde aciyor simdi. tamda gecmisti derken. dun kendi kendime nazar degdirdim sanirim. karnim indi diye giydim topuklu ayakkabilari elbiseyi bugunde esimin konserine gitme planlari yapiyordum. bebegi emziririm 3 de gelirim 5 de beraber doneriz diye. bugun basima gelenlere bak. cok canim yaniyor dayanamiyorum. sanirim bu gaz spazmi gibi birsey hicbirsey ise yaramiyor. ufacik bir gaz bile cikmiyor. herkese sinir oluyorum. bebegimi kucagima bile alamiyorum acidan. herkesin yaptigi batiyor. aglamaktan harap oldum. voltaren yaptilar hastanede bebegi emzirdim acaba etkilemismidir diye onada uzuluyorum. bide cok sessiz bi bebekti simdi altini degistirirken ustunu degistirirken hep agliyor. sut iciyor deli gibi cok hizli cok fazla sora kusuyor. pediatrisimizde tatilde. onada uzuluyorum. simdi hersey bir oldu boguluyorum cidden. bugun tvden geliceklerdi eve roportaja beyefendi evde olmak istemedi sevmiyor.bide gazetecilerle hic muhatap olmakta istemiyor. ama ben gene calismak zorundayim. neyse hastaneye gidince dedim iptal edilmesi gerek bugun yapamam. ara ertele dedi. hic ben ariyim erteliyim yok. off cidden herseyden biktim. annemede uzuluyorum durmadan. herseyine uzuluyorum. cani sikiliyor diye uzuluyorum. is yapiyor diye uzuluyorum. mahvoldu psikolojim valla yaa
kizlar gercekten cok kotuyum boyle olsem olur yani. agrim hala gecmedi. hastane hicbir care olmadigi gibi yine biton test bilmemne icin iceriye herbiseyi soktuklarindan dolayi dikislerimde aciyor simdi. tamda gecmisti derken. dun kendi kendime nazar degdirdim sanirim. karnim indi diye giydim topuklu ayakkabilari elbiseyi bugunde esimin konserine gitme planlari yapiyordum. bebegi emziririm 3 de gelirim 5 de beraber doneriz diye. bugun basima gelenlere bak. cok canim yaniyor dayanamiyorum. sanirim bu gaz spazmi gibi birsey hicbirsey ise yaramiyor. ufacik bir gaz bile cikmiyor. herkese sinir oluyorum. bebegimi kucagima bile alamiyorum acidan. herkesin yaptigi batiyor. aglamaktan harap oldum. voltaren yaptilar hastanede bebegi emzirdim acaba etkilemismidir diye onada uzuluyorum. bide cok sessiz bi bebekti simdi altini degistirirken ustunu degistirirken hep agliyor. sut iciyor deli gibi cok hizli cok fazla sora kusuyor. pediatrisimizde tatilde. onada uzuluyorum. simdi hersey bir oldu boguluyorum cidden. bugun tvden geliceklerdi eve roportaja beyefendi evde olmak istemedi sevmiyor.bide gazetecilerle hic muhatap olmakta istemiyor. ama ben gene calismak zorundayim. neyse hastaneye gidince dedim iptal edilmesi gerek bugun yapamam. ara ertele dedi. hic ben ariyim erteliyim yok. off cidden herseyden biktim. annemede uzuluyorum durmadan. herseyine uzuluyorum. cani sikiliyor diye uzuluyorum. is yapiyor diye uzuluyorum. mahvoldu psikolojim valla yaa
evet tam öpmelik ama ben öpmüyorum eşim cork cork öpüyor..öpme diyorum ben babasıyım diyoroyy maşallah çok tatlı bu minnoş gelişimci senin terminatöre de bayıldı öp beni diyo yanakları:)
sağol canımcım paralar suyunu çekmese düşünürdüm..netten baktım çok güzelmiş, güzel günlerde kullanın prensesinle..vermidocum doktor iğne ve corasprinin kesilme zamanı konusunda başından beri aynı şeyi söylüyodu doğumdan bir hafta önce asprin bi gün önce iğne kesilecek diye.. ööle de yaptık.. şimdi doğuma kalan günle birlikte şu kadar iğnem kaldı diye sayıyorum toplamda 500'e yakın iğne yedim 15 aydır da corasprin kullanıyorum ama şifa olsun oğluma. doğumdan sonra da iğne kullananlar var onu hiç sormadım. bana gerek görmedi herhalde..
QUOTE=eyeszay;20441127]evet canim benimde aynen. koskoca hastanede gordugum butun bebeklerde babalarina benziyordu tezi dogruladi:)
canim graco sweetpeace. gunduzleri huysuzlaninca ona koyuyoruz tavsiye ederim.
gelişimci cnm seni tebrik ediyorum 20 günlük bebeğin var ve topiğe olsun face olsun hep zaman ayırıyosun
yani dedikleri kadarda zor değil sanırım bebek bakmak
sürekli ilgilenmek falan gerekmiyo heralde
her dk bişile ilgilenmek lazım gibi geliyo bana
kızlar dün gece yazmıştım ama pek kimse yoktu pek cevap alamadım yeni anneler özellikle yardımcı olmanızı bekliyorum ben yenidoğan 0-3 ay aşağıda saydıklarımı almıştım ama şimdi sayıca az gibi geldi.sizce nasıl eğer eksikse neyden kaç tane daha alayım
3 tulum
3 alttan çıtçıtlı kolsuz badi
2 göbeği düşene kadar olan badiden
3 alt
2 uzun kollu üst
şapka eldiven çorap vs var epey.
görmeye glenler getirir diyorlar ama pek kimse gelmeyecek getiren de olacağını pek düşünmüyorum açıkçası.
yarın kontrolüm var soracam cnm...
evet ben normali çok istiyodum kendime normale alıştırmıştımda ne güzel
ama eşimin yoğun isteği üzerine ve bebişimizin tüp bebekle olması bizi daha çok sezeryane yönlendirdi
yani anlayacağız sezeryan olucam...
cnm çok geçmiş olsun yaaa,inş en kısa zamanda ağrıların geçer ve gaz şikayetin kalmaz..
canım ya çok geçmiş olsun psikolojinin bozulması hep sancından bi geçse rahatlayıp hepsini unutacaksın... hemencecik şifaya kavuşursnu inşallah haberdar et.. çıkıyorum ben..
eyeszay canım inşallah geçer ağrın ama psikolojini de çok bozma insan bir stres yaptı mı herşey stres yapması için sebep oluyor. hepsi geçicek ama ağrının sebebi ne acaba ?
Canım sen üşütmüş olabilirsin. Lohusalar ayaklarına çok dikkat etmeli diye biliyorum. Havalar sıcak, aldanıyoruz tabi..
Çok kötüysen tekrar doktora git.
canım birde lohusalık psikolojsinden böyle hereşeye üzülüyorsun bende çok hrşeye takıyorum..ayrıca boğluyor gibi oluyordum..eşime nefes alamyorum boğuluyorum diyordum ilk haftalarda...canım dr. sana kan hapı verdimi? kansızlıkta moral bozukluğu yaparmış...inşallah ağrılarında en kısa zamanda biter...
evet tam öpmelik ama ben öpmüyorum eşim cork cork öpüyor..öpme diyorum ben babasıyım diyorbende annesiyim ama öpmüyorum diyorum
QUOTE=eyeszay;20441127]evet canim benimde aynen. koskoca hastanede gordugum butun bebeklerde babalarina benziyordu tezi dogruladi:)
canim graco sweetpeace. gunduzleri huysuzlaninca ona koyuyoruz tavsiye ederim.
gelişimci cnm seni tebrik ediyorum 20 günlük bebeğin var ve topiğe olsun face olsun hep zaman ayırıyosun
yani dedikleri kadarda zor değil sanırım bebek bakmak
sürekli ilgilenmek falan gerekmiyo heralde
her dk bişile ilgilenmek lazım gibi geliyo bana
kızlar dün gece yazmıştım ama pek kimse yoktu pek cevap alamadım yeni anneler özellikle yardımcı olmanızı bekliyorum ben yenidoğan 0-3 ay aşağıda saydıklarımı almıştım ama şimdi sayıca az gibi geldi.sizce nasıl eğer eksikse neyden kaç tane daha alayım
3 tulum
3 alttan çıtçıtlı kolsuz badi
2 göbeği düşene kadar olan badiden
3 alt
2 uzun kollu üst
şapka eldiven çorap vs var epey.
görmeye glenler getirir diyorlar ama pek kimse gelmeyecek getiren de olacağını pek düşünmüyorum açıkçası.
[/QUOTE]isallah gecer. neden hersey bole beni buldu anlamadim. hic acisiz dogur sonra gaz sancisi seni mahvetsin. acimdan arabada bayilmisim. o kadr voltaren yaptilarda banamisin demedi. bide nedeninin kesin gaz oldugunu bilsek.
isallah canim tam gecti diyorum baska bisey cikiyor.
bilmiyorum canim ultrasonda baktilar bisey yok. onun icin dikislerimi mahvettiler zaten. sora idrar aldilar oda kocaman bi hortumla. sonra kan tahlili hicbisey cikmadi. daha bir mefta olmus sekilde eve dondum. doktor ya gaz ya uterus dedi. korseden olurmu diye sordum. olmaz ama emin olmak icin bikac gun giyme dedilker.
valla sen deyince giydim corap. alex evdeki butun camlari aciyor. bide bizim ev zaten sukur aslinda cok esiyor heryeri acinca 2 tarafta cephe cunku. bebegide aciyoruz iyice hava alsinmis doktor ole demis. bende usuyorum heryer esiyor. bu konuda cok dusuncez. gerci gece o kadar ruzgara ragmen sicaktan fenalasti nefes alamadi ama. ne biliyim aslinda dusuncesizdegildir bu konuda deli ediyor beni. gerci bi yandanda bebek dayanikli olucak diye seviniyorum cunku esimide annesi ole buyutmus. alex kisin banyo yapip disari ciksa bisey olmaz. isallah bebegide hasta etmeyiz.
valla sorma lohusalik psikolojisimidir agri psikolojisimidir bilemedim. yaa bide bende bu dikis olayi ile ilgili bir travma var. annem yillarca dogumdaki dikislerinin acidigini soleyip durdugundan gecmeyecek o dikisler saniyorum. simdi ultrasonda bakmak icin o aleti sokup gene dikislerimi tahris edince psikolojim dahada bozuldu. tam gecmisti oysakikan hapi vermedi bu arada doktor. zaten benim doktorum herseyin dogalindan yana. hastanedeykende agrim var diyordum 2 gun verip sora kesti ilaclari. simdi bi voltaren yaptilar. neden bide gaz ilaci yapmadilarki (
sağol canımcım paralar suyunu çekmese düşünürdüm..netten baktım çok güzelmiş, güzel günlerde kullanın prensesinle..
ayy canımm güzel haberlerini bekliyoruz. allah bi avazda kurtarsın inş.
ahh canım kıyamam ya.. inş önemsiz bişeydir, stresten falan kasılıyodur uterus.. geçmiş olsun..
canım kontrolun çok iyi geçer inş. ben de o kadar sordum ki pztyi bekler di mi diye.. çünkü madem sezeryan oluyorum bi de nişanmış, suymuş,yok sancıymış uğraşmayayım.. bi de genel aneztesi olursa doğumdan çok ameliyat gibi olcak..
ayyy hayırlısıyla yine güzel bi doğum haberi alıcaz inş.. allah bi avazda kurtarsın tatlım.
canım ana kucağına bebişi koyduğumuzda emniyet kemerini takıcaz mı hemen.. bi de arkadaşım ana kucağı kılıfından bahsetti ondan da alsam mı ki? ayy kendi kılıfını çıkardım üşenmedim daha yıkaması var...
ayyy canım çokkk geçmiş olsun stresten mi ki?
tahmin edebiliyorum heyecanını... güzel bebişini al kucağına da hemen haber ver bize...
merhaba kızlar nasılsınız biz bebişimle beraber cok ıyıyız şimdi uyuyor bılıyosunuz 3 ağustos çarsamba gunu sabah saat 8.20 de doğdu bebişim sezeryan oldum genel anestesi bebeğim 3 kilo 50 cm doğdu cok sağlıklı bıcırığım cok güzel bir duygu allahım herkese nasip etsin ömrüm boyunca yaptığım en güzel seymiş onu anladımcok harıka bır duygu sütümde hemen geldı allaha şükür şuan bir problem yok inş hiç olmaz
Genelde bebeklerin %80'i sarilik olurmus, cabuk atlatmasi dilegiyle, bizimkinin sanirim bitti.canim nasilsin? sarilik olayi nasil oldu? benim bebisimdede az seviyede sarilik oldu 3. gun. sana soledigim gibi doktorlar hicbirsey olmaz cogu bebek oluyor dedi. o gun eve ciktik zaten. iste sabah pediatrist geldi oda gunduzleri butun pencereleri acin odasinin isikta kalsin mumkun oldugunca dedi. boyle. seninki gectimi?
inş düşer göbeği artık.altını değiştirken çok korkuyorum canı acıycak diye.benim bebk emekten vazgeçti malesef( biberon kolayına geldi.en azından şimdilik biberonlka besleyeyim diyorum biraz kilo alınca yve benimd e sütüm çoğalınca inş. emmeye devam e der belki.inş eder yaa..ben emzirmekten mutluluk duyuyorum inş. bebeğim bana bu hazzı yaşatır..birde bebeğin bir seferde kaç ml anne sütü alması gerekir biliyor musunuz?
Canım biraz daha iyiyim sank,i biraz küçüldü hemoroidim.
Canım Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. Maşallah kuzuna
Canım Sab Simplex çok tavsiye ediliyor ama ben internette daha önce araştırmıştım doğum sonrasında işime yarra mı diye ama derinlemesine araştırınca yan etkileri olduğıunu çok da sağlıklı bir ürün olmadığını gördüm. Muhtemelen çevrende tavsiye eden çok olacaktır. Benim tavsiyem bebeğe ılık bir banyo ve bebeği kucağına bebeğin bacaklarını karnına doğru ittir. Cuma akşam bize gelen arkadaşın 3 aylık bebeğide gazlı bşr bebek ve ben bunu yaptığımda bebek rahatladı. Bir de Nurse Harvey's diye bir şurup duydum ama içeriğini daha araştırmadım. ama sab simplex de nurse harvey's de bebek 1 aylık olmadan verilmiyor.
Bunlar dışında dün D&R da alışveriş yaparken KOLİK diye bir albüm buldum ve aldım ama tabiki daha de neme gibi bir şansım olmadı. Albüm buziki orhan' a ait ve Marmara ÜniversitesiSağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından destekleniyor. Bu kanıtlanmış bir çalışma. Kolikli bebeklere beyaz gürültünün etkisi [The influence of white noise on colicky infants]
Bunları bir incele bence..
Evet o ayakta sırtını pış pışlamak da işe yarıyormuş. Diğer tecrübeli arkadaşlarım bunu da öneriyor. Ama öyle kibar kibar vurulmayacakmış. Baya pat pat vuruyorlar kuzuların sırtına :))
6 kilo gitti ,eve geldiğimde ilk iş tartıya çıkmaktı ama 18 kilo aldığım için o 6 solda sıfır kaldı :):):)
emzirme ile erimeye devam edices inşallah...şu ameliyat ağrılarım bi geçse tamamen ...hala zorlanıyorum yataktan kalkarken..bu arada benim ayaklar hala şiş,ödemi atamadı vücut...doktorum biraz daha sabretmem gerektiğini söyledi ödemlerden kurtulmam için
bu arada kuzumun gözü çapak çapaktı dün...doktora kontrolümüz vardı gittik..yeni doğan konjonktiviti omuş kuzumun sağ gözü
ıslak pamukla silip sonra damla kullanıoruzz işte...umarım kısa zamanda geçer...bizde de ABO uyuşmazlığı oldu ve Bade kız 3.gün sarılığa yakalandı ama emzirmeyle atlattık çok şükür...dünkü kontrolde doktorumuz rahatlattı biiziiiiiiii....
neyse ben kaçiim şimdi....kızımı özledim:) babayyyyyyyyyyyy
yaa kizlar bu dikislerin acisi ve kanama ne zaman bitiyor?? rahat rahat tuvalete ne zaman gidebilicem?? bide gecince aciyomu bu dikisler?
Evet anneler ben geldim...
Perşembe 9:30 da doğuma girecem derken başıma gelenlere bakın..
Eşim şehir dışındaydı. Öğlen 1 de geldi , ben evi iki gündür temizletiyordum. Temizlik işim henuz bitmişti.Eşimede birkaç iş kalmıştı. Bebişin avizesini taktı. Beşiği kurdu. Bende pedikür yaptım, sacımı boyadım, saat 4 de sir için kuafore gittim. Sirden sonra sancı geldı. Kuafor kadın sen nasıl sezeryan olacaksın resmen doğum sancısı cekiyorsun dedi. Eve döndüm. Ağrım hiç azalmadı. Doktoru aradık saat 6 falan olmustu. hastaneye git nst cekilsin dedi her ihtimale karsı valizimi aldım yanıma .Duşta aldım. Saat yedide hastanedeydik.Eşim ,kızım ve ben. Doktor geldi bebeğin kalp atışları düşüyor alalım hemen riske atmayalım dedi. Zaten 2 cm açılmada olmuş.
Tamam dedik ama eşim benle ameliyata girecekti kızım ne olacak dedik Ailelerimizede yeni haber verdik ve iftar saatiydi. Kızımı hemsireler oyalamış tv falan açmışlar ona.
Neyse epidural sezeryanla eşimde yanımdayken kızımı akşam ezanında doğurdum.3200 gr 52 cm dünyaya geldi. Ben cıkana kadar ailelerimiz gemişti. Ertesi gün eve döndük. Keşke bebek yapmaktan korkmayıp daha önceden yapsaydım .Allahım herkese versin. Cok tatlı yaaa..Gözümde büyüttüğüm kadar zor işde değil. Bi şekilde insan hallediyor.
3. gün sarılığına yakalandı. Umarım yükselmez.Yarın doktora gideceğiz.
Bende iyiyim. Ayaklandım yavaş yavaş ..Ağrı kesiciyle idare ediyorum...
Doğum yapacak tüm arkadaşların Allah yardımcısı olsun. Sakın panik yapmayın öyle yada böyle miyadı dolan içeride kalmıyor...
kızlar size suleslinin msjını gönderiyorum..çok zor durumda lütfen bol bol dua edelim lütfen.....
canım beni doğuma aldılar.gece 1den beri sancı çekiyorum ama sadece 3cm açılma var.nolur formdakilere söyle .dua edin.çok kötüyüm oluyorum
of kızlar ya sinir oldum....kaynım anjiyo oldu ..yarında tekrar muayenesi var..ameliyat yapıcaklar...neyse 2-3 gündür kayınvalidemle konuşamadım..zaten haberleri eşimdende alıyorum..ayrıca aradığımda mutlaka moral bozacak bişey dediği için çokta aramak istemiyordum..neyse arayayım kadını dedim..bi aradım sesi bozuk neden beni aramıyorsun dedi...bebek emiyormu herzmanki sorusu? neyse birde annen ne yapıyor dedi..bebek kucağında şuan dedim...işte kucağına almasın alışır..sonra sen çok çekersin dedi...bende daha yeni aldı kucağına dedim...kendi yanımızda yokya..kısknaıyo herlde..gerçi olsada kendi bebekle ilgilenmez rahatına düşkündür...birde annem yanımda o öyle deyince ne açıklama yapacağıma şaşırdım..annem duydu tabi kayınvalidelik yapacak illa diyor...yani annemin kucağına almasına karışmaması gerek ..annemde belki üzülmüştür kucağına almasın demesine..çok ayıp ya...yine kafaya takacak bişey buldum
gunaydin kizlar.
sulesli icin dilerim dualarla kolay bir dogum olmustur. ben her boyle bisey duydugumda icim aciyor yaa( ama eminim kolayca gecicek dogumu. zaten 3 cm e kadar acilmasi saatler aliyor. gerisi daha cabuk geciyor. isallah saglikla almistir bebisini kucagina.
biz dun gece hic uyumadik. zaten babamiz gelincede bir kavga ettik. ben hic esimi bole gormemistim sinirli. acaba omu hakli benmi kizlar.sora icim acidi. eve geldi iste evaya banyo falan yaptiricaktik. iste gazini cikarmaya calisiyorum ole degil bole yap diyor. baska bisey yapiorum boyle yap diyor. sora sinirlendim. sen herseyi biliyorsun annem herseyi biliyor alin herseyi siz yapin dedim. bi anda iyi tamam yapmiorum hicbirsey dedi sanki benim bebegim degil annenle senin bebeginiz dedi kalkti balkona gitti. sora evayi giydirdim ettim sevsin diye goturdum aglamak uzereydi balkonda. ilgilenmedi. sora dedim hersey icin bole yapma sole yap diyorsun dedim. oda bende fikir veremezmiyim. kendi bebegime dokunamiyorum. annenle yikiyorsun, onunla degistiriyorsun. biyerden dokunmak icin firsat kolluyorum. ben bebegime dokunmayacakmiyim dedi. cok uzuldum. cidden banyo yaptirirken ben onunu kapadim garibim gitti baska yerden dokunmaya calisti. sora uzuldum. neyse konustuk hallettik. dedim bende kendimi eksik hissediyorum sen bole soleyince ole yapma bole yap daha kotu oluyorum bisey yapamiomusum gibi hissediyorum dedim. oda sen herseyi mukemmel yapiyorsun ben yapamiyorum dedi. neyse hallettik. ama evde 3 anne olmasi cok zor kizlar. hadi annem gene daha bir geri kaliyor bazen. ama esim altini temizlemek, gazini cikarmak, pispislamak herseyi oda yapmak istiyor. gece kalkiyoruz eva aglayinca. dun hic uyumadi mesela karni agridi. oda benle kalkiyor sabaha kadar duruyor. dakika basi kaka yapiyor zaten her 3 dakikada bir bezini degistirmek istiyor. offf off napicam bilmiyorum. bole iste. simdide hic uyumadim uykusuzum. oda uykusuz kordon kani icin sozlesmemiz vardi onu doldurmaya vermeye gitti hastaneye.
bugun dogum yapan arkadaslara ve yapicaklara allah kolay dogumlar versin isallah.
kızlar suleslidoğum yapmış..mesajını gönderiyorum..
canım berrak doğdu.49 cm 2410 gr.sezaryanla oldu..ağrım var..dua edin olurmu öptüm...
selam kızlar özledim hepinizi..
nete girmek hayal oldu
meleğim şuan uykuda fırsat buldum girdim tabi geçmişe uzanamadım..
sulesli ve peppermint de doğurmuş Allah analı babalı büyütsün inşallah..
bizim meme yaraları sorunumuz yanında bir de sarılık sıkıntımız var hala..canım çok sıkılıyor
sürekli kan ağlıyorlar topuktanölçüm için meleğim ağlıyor ben ağlıyorum
geçecek inşallah Allah başka sıkıntı göstermesin...
umarım herkesler ve tüm melekler iyidir...
Kızlar selam,
şimdi doktordan geldik. Çok moralim bozuldu yine. Kızım kilo almamış gözüküyor. 2500 gr çıktı. Geçen haftaya göre kilo vermiş bile gözüküyor. 1 haftadır ishaldim, ondan olabilir.
Birde normal doğum istiyorum ben...Bugün çatı muayenesi yapacaktı doktor. Yapamadı..
Yani yaptırmadım bir türlü. Feci acı verici bişeymiş. 3 kere denedi ama ancak tek parmağını sokabildi. Bağırdım...
Sen böyle normal doğum yapamazsın dedi. Haftaya kadar düşün, tekrar konuşalım dedi. Haftaya çatı muayenesini yapmaya çalışacak. Yine aynı şeyi yaparsam, ben seni normal doğurtmam dedi...
Off yaaa ne zormuş.
Kızlar ya şimdi benim kayınvalidem falan hep şehir dışındalar. Bir arkadaşım yazlıkta görğmcemle karşılaşmış.Arkadaşıma doğumuma geleceğini söylemiş ve benle hiçbirşey konuşmadı. Kaldı ki istemiyorum gelmelerini çünkü geldiklerinde kalacak yer yok ve bende kalacaklarf mecburen. Düşünsenize muhtemelen ben hastanedeyken gelip evime yerleşecekler kayınvalide, kayınpeder, görümce 2 çocuğu fakan( kaldı ki evimde sadece 1 tane çek yat var başka yatacak yer yok. Ama onlara göre hava hoş salonda koltuklara yatmayı planlıyorlar. Ayy sinirim bozuldu ağlamak üzereyim. Eşime istemiyorum gelmesinler ben eve çıkmadan diyorum ben ne yapabilirim diyor. Gerçi haklı ama beni düşünen yok((( Valla bir şekilde söylemem lazım ama nasıl söylesem bilemiyorum. O kadar sinir bozucu ki beni sormak için beni aramıyorlar. Uyuz oluyorum Akla ihtiyacım var.
kızlar sabah 3.30 da suyum geldi, lavoboya gittiğimde çamaşırım açık pembe renk olmuştu, sonra ara ara yine gelmeye devam etti. Hastaneyi aradım kasılmaların 3dk bir olunca yeniden ara dediler ama bazen 2dk da bir oluyor artık. Lütfen dua edin güçlü olayım da koyvermeyeyim kendimi. Bir şey de yiyemiyorum midem bulanıyorhalbuki enerji lazımmış... bu arada şu an saat 05:50 :) aralarda kasılınca mola veriyorum yazmaya sonra yeniden devam ediyorum :) gülücük koymamdan anladığınız üzere sancılar geçince sorun olmuyor, sancılar biraz acıtıyor ama kısa sürüyor şimdilik :) canlı yayın yapmış oldum he he :) bir sancı daha atlattık bu arada... lütfen dua edin bebeğim sağlıklı olsun doğum da kolay olsun...
oh, buğün efsung da vardı. bakıyorum 3 tane doğum buğün kesinleşti. umarım kolaylıkla bebeklerinize kavuşup onları öpüp koklarsanız. hepinize kolay gelsin ve tebrikler.arkadaşlar sonunda sıra bana geldi birazdan yola çıkacağız ve oğluşumla döneceğiz inşallah.. doğum yapan herkesin çok şükür sağlığı yerinde hepsini tebrik ediyorum, allah bize de sorunsuz bir doğum nasib eder inşallah..
canım, bende senin gibi sıaramı bekliyorum ama hala da tık yok. bu kız galiba içerde olmaya sevdi:)senerd 37+6 görünüyor ben de 38+6 Allahım sıra bana gelsin kızlar her yerim ağıtıyor bugün mide bulantım var anlamadım neden ama artarsa hastaneye gidicem çok halsizim üşüttüm mü acaba yoksa gebelikle mi ilgili bilemedim.
Senerd canım hayırlı doğumlar Allah kolaylık versin...
canım, biz travel sistem aldık. onun ana kucağını kullanacağım. sadece içine alt değiştirme minderi yerleştirmeye düşünüyorum.kızlar ya bişey sorcam bebeği hastaneden çıkarırken ne kullanacaksınız/kullandınız? ben ana kucağı-oto koltuğu almayı düşünüyordum ama herkes yeni doğan bebek onda rahat etmez diyor.
portbebemi daha kullanışlı olur?ne bileyim oda bu sıcaklarda olurmu?
oh, maşallah sana, hala da canlı yayına devam:):) bir sonraki flaş haberleri bekliyoruz. inş. güzel olurlarKizlar hepinize ayri ayri tesekkur ederim. Esim mesajlarinizi okudu amcs telden yaziyorum uzun yazamicam. Epidural yapildi aciklik su an 9cm. Gulme gazi ve epidural harika birseymis. Bundan sonrasi da insallah zor degildir. Vaktim olursa yine yazarim :)
canım, benim bebek SAT göre uyumlu ama doğum tarihi git gide erteleniyor çünkü ne sancım var nede bebek indi. ben kendimde 42 haftalık doğmuşum, kızımda galiba bana benzeyecek. o yüzden sen kafana çok takma. hem son haftalarda haftalar pek kesin hesaplanamıyormuşkızlar doğum yapan tum arkadaslarımız ve yapacak olanlarımız hepınızın bebegı SAT la uyumlu mu ? SAT tan gerıde gelıpte doğum yapan yada yapacak olanlarınız var mı?
bir ben miyim böyle yoksa ? kafam cok karısık meraktan sabırsızlıktan acaba bnm doğumum ne zaman olacak dıye dusunmeden edemiyorum.
KIZLAR HALA CEVAPLARINIZI BEKLIYORUM
canım, ben ilk 3 ay çok rezalet geçirdim. yediğim içtiğim herşeyi kusuyordu. ayıp söylenmsei ama bazen burnumdan sıvılar geliyordu. o zamanlarda serum falan bile takıldı bana. sonra çok rahatladım ama şu son iki haftadır bu mide bulantısı yine başladı, şükür kusmam yok. fakat baze çok kötü oluyorummrb kızlar....
senerd cnm Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş...
kızlar yaa ne oluyo bana anlamıyorum geçen hafta yoğun mide bulantısı istifra ve ishalden sonra akşam yine yoğum mide bulantısı ve istifra olaylarını geçirdim
neler oluyo mideme anlamıyorum yediklerimden yiyen bi sürü kişi var onlarda bişi yok ama benim mide şu dönem daha hassas sanırım...
ilk 3 ayı bulantılı istifralı geçirenin son zamanlarıda öyle olurmuş,şükürki benim sadece bulantım ve istifra sadede gece vuruyo ve hergün değil,ne güzel bebeişim son 7 gününde kilolansın diye bol bol vitaminli şeyler yiyorum onlarıda çıkarıyorum...off yaaa
ee, insan hayecanlı olmaz mı:) ben daha belli olmadan heyecan yapıyorum. inşan yarın kolaylıkla oğluna kavuşursun sonra burada fotoğraflarınıda koyarsınbugün son kontrolden geldil ekg,nst, kan değerleri falan kontrol edildi. yarın sabah 9da giriorum sezeryana oğlum geliooooooçok heyecanlıyımmmmm
Merhabalar arkadaşlar.
Dün son kontrolümüze gittik; pazartesi sabah 7. 30 da sezaryene alınacağım.
Sanki ilk bebeğimmiş gibi heyecanlıyım; korkuyorum, seviniyorum, hüzünleniyorum, heyecanlanıyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
az bir şey kaldı. allah yardımcınız olsun, herşey umarım kolay ve sorunsuz geçer. insan tabiki hem bebeğinden artık ayrı beden olacağı için hüzünleniyor, hem artık elinle ona dokınacağı için heyecenlanıyor. bu çok değişik bir duygudur....canım benim de dün son kontrolumdü. pzt 10da sezeryan olucam.. ilk bebebğim benim saatleri sayıyorum resmen.,
bizim yumurcaklarda aynı gün doğucak inşallah
canım, umarım iyi haberlerle dönerseniz. ikinizide bekliyoruz:)ovv 9 cm çok heyecanlı Allahım kolaylıkla sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin:)
kontrole gidicem ben de birazdan gerginim biraz bana da dua edin olur mu...
canım, geçmiş olsun. tam doğum olayı falan bitti derken şimdide gaz sancısı var. ee insanında ağrısı varkende bu sefer herkese ve herşeye patlıyor. benimde dün kızım sırtıma çok vurmaya başladı, bende acıdan ha biri eşime patlayıp durdum. umarım ağrıların hızlı geçerlerkizlar gercekten cok kotuyum boyle olsem olur yani. agrim hala gecmedi. hastane hicbir care olmadigi gibi yine biton test bilmemne icin iceriye herbiseyi soktuklarindan dolayi dikislerimde aciyor simdi. tamda gecmisti derken. dun kendi kendime nazar degdirdim sanirim. karnim indi diye giydim topuklu ayakkabilari elbiseyi bugunde esimin konserine gitme planlari yapiyordum. bebegi emziririm 3 de gelirim 5 de beraber doneriz diye. bugun basima gelenlere bak. cok canim yaniyor dayanamiyorum. sanirim bu gaz spazmi gibi birsey hicbirsey ise yaramiyor. ufacik bir gaz bile cikmiyor. herkese sinir oluyorum. bebegimi kucagima bile alamiyorum acidan. herkesin yaptigi batiyor. aglamaktan harap oldum. voltaren yaptilar hastanede bebegi emzirdim acaba etkilemismidir diye onada uzuluyorum. bide cok sessiz bi bebekti simdi altini degistirirken ustunu degistirirken hep agliyor. sut iciyor deli gibi cok hizli cok fazla sora kusuyor. pediatrisimizde tatilde. onada uzuluyorum. simdi hersey bir oldu boguluyorum cidden. bugun tvden geliceklerdi eve roportaja beyefendi evde olmak istemedi sevmiyor.bide gazetecilerle hic muhatap olmakta istemiyor. ama ben gene calismak zorundayim. neyse hastaneye gidince dedim iptal edilmesi gerek bugun yapamam. ara ertele dedi. hic ben ariyim erteliyim yok. off cidden herseyden biktim. annemede uzuluyorum durmadan. herseyine uzuluyorum. cani sikiliyor diye uzuluyorum. is yapiyor diye uzuluyorum. mahvoldu psikolojim valla yaa
aranizda korse takaniniz varmi kizlar? bide dikisleriniz gectimi??yada benim gibi sancisi olan varmi?? ben neden boyle oldum anlamiyorum(
kızlar ya bişey sorcam bebeği hastaneden çıkarırken ne kullanacaksınız/kullandınız? ben ana kucağı-oto koltuğu almayı düşünüyordum ama herkes yeni doğan bebek onda rahat etmez diyor.
portbebemi daha kullanışlı olur?ne bileyim oda bu sıcaklarda olurmu?
ben, biliyorsunuz henüz doğum yapmadım ama korsemi daha ilk aylarda almıştım bile:) fakat ebemle doktorum ilk haftalar giyme dediler çünkü rahim kısmına baskı yaptığından ağrıya ve kanamaya sebep olabilirmiş. istersen sen bir hafta kadar takma, ondan sonra takmaya başla. belki bu ağrıların ondan olmuştur...aranizda korse takaniniz varmi kizlar? bide dikisleriniz gectimi??yada benim gibi sancisi olan varmi?? ben neden boyle oldum anlamiyorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?