2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim de dün son kontrolumdü. pzt 10da sezeryan olucam.. ilk bebebğim benim saatleri sayıyorum resmen.,
bizim yumurcaklarda aynı gün doğucak inşallah

Canım sen üşütmüş olabilirsin. Lohusalar ayaklarına çok dikkat etmeli diye biliyorum. Havalar sıcak, aldanıyoruz tabi..

Çok kötüysen tekrar doktora git.

canım birde lohusalık psikolojsinden böyle hereşeye üzülüyorsun bende çok hrşeye takıyorum..ayrıca boğluyor gibi oluyordum..eşime nefes alamyorum boğuluyorum diyordum ilk haftalarda...canım dr. sana kan hapı verdimi? kansızlıkta moral bozukluğu yaparmış...inşallah ağrılarında en kısa zamanda biter...

oyy maşallah çok tatlı bu minnoş gelişimci senin terminatöre de bayıldı öp beni diyo yanakları:)
evet tam öpmelik ama ben öpmüyorum eşim cork cork öpüyor..öpme diyorum ben babasıyım diyor bende annesiyim ama öpmüyorum diyorum

QUOTE=eyeszay;20441127]evet canim benimde aynen. koskoca hastanede gordugum butun bebeklerde babalarina benziyordu tezi dogruladi:)

canim graco sweetpeace. gunduzleri huysuzlaninca ona koyuyoruz tavsiye ederim.[/QUOTE]
sağol canımcım paralar suyunu çekmese düşünürdüm..netten baktım çok güzelmiş, güzel günlerde kullanın prensesinle..

ayy canımm güzel haberlerini bekliyoruz. allah bi avazda kurtarsın inş.

ahh canım kıyamam ya.. inş önemsiz bişeydir, stresten falan kasılıyodur uterus.. geçmiş olsun..

canım kontrolun çok iyi geçer inş. ben de o kadar sordum ki pztyi bekler di mi diye.. çünkü madem sezeryan oluyorum bi de nişanmış, suymuş,yok sancıymış uğraşmayayım.. bi de genel aneztesi olursa doğumdan çok ameliyat gibi olcak..

ayyy hayırlısıyla yine güzel bi doğum haberi alıcaz inş.. allah bi avazda kurtarsın tatlım.

canım ana kucağına bebişi koyduğumuzda emniyet kemerini takıcaz mı hemen.. bi de arkadaşım ana kucağı kılıfından bahsetti ondan da alsam mı ki? ayy kendi kılıfını çıkardım üşenmedim daha yıkaması var...

ayyy canım çokkk geçmiş olsun stresten mi ki?

tahmin edebiliyorum heyecanını... güzel bebişini al kucağına da hemen haber ver bize...[/QUOTE]

canım kemeri takmana grek yok..zaten hareketli bir bebek değil küçük olduğu için..ayrıca dikkatli taşıdıktan sonra kemere gerek kalmıyor..

sağol canımcım paralar suyunu çekmese düşünürdüm..netten baktım çok güzelmiş, güzel günlerde kullanın prensesinle..

ahh canım kıyamam ya.. inş önemsiz bişeydir, stresten falan kasılıyodur uterus.. geçmiş olsun..

canım kontrolun çok iyi geçer inş. ben de o kadar sordum ki pztyi bekler di mi diye.. çünkü madem sezeryan oluyorum bi de nişanmış, suymuş,yok sancıymış uğraşmayayım.. bi de genel aneztesi olursa doğumdan çok ameliyat gibi olcak..

ayyy hayırlısıyla yine güzel bi doğum haberi alıcaz inş.. allah bi avazda kurtarsın tatlım.

canım ana kucağına bebişi koyduğumuzda emniyet kemerini takıcaz mı hemen.. bi de arkadaşım ana kucağı kılıfından bahsetti ondan da alsam mı ki? ayy kendi kılıfını çıkardım üşenmedim daha yıkaması var...

tahmin edebiliyorum heyecanını... güzel bebişini al kucağına da hemen haber ver bize...[/QUOTE]

canım kemeri takmana grek yok..zaten hareketli bir bebek değil küçük olduğu için..ayrıca dikkatli taşıdıktan sonra kemere gerek kalmıyor..
canım sana bu cevabı yazdım ama karıştı...ana kucağı kılıfı ben almadım ama dediğin şey sanırım arkadaş almıştı...bebeğin terlememesi için filan..benim ihtiyacım olmadı..içine halen battaniye ve alt değiştirme minderi koyuyorum ben

canım sana bu cevabı yazdım ama karıştı...ana kucağı kılıfı ben almadım ama dediğin şey sanırım arkadaş almıştı...bebeğin terlememesi için filan..benim ihtiyacım olmadı..içine halen battaniye ve alt değiştirme minderi koyuyorum ben

redmaskcım üsteki iletim sana ama bi türlü normal gönderemedim..3.kez gönderiyorum şuanda...

eyeszay canım cok gecmıs olsun hormonlarımız doğumdan sonra eskıye dönmeye baslıyorlar ya ondan mıki acaba.cunku doğumdan sonra ıyı oldgnu soylemıstın aradan gunler gçtı sımdı sen rahatsızlandın..ınsallah ıyı olursun en kısa zmanda.bırde bu rahatsızlgn uzerıne psıkolojıkte bır çökuntu.oda ıste bu hormonların eskıye dönmeye basladıgından sureklı ruhsal degısıklık ıcınde oluyorsun.annene uzulmen eşine kızman ustune bırde kızını kucagına bıle alamaman senı oldkca germiş.gergınlık kaslarınıda etkıler agrı yapar guselım.voltaren yaptılar demıssın kaslarını rahatlatmak ıcın yapılmıs anlasılan.voltaren ı cok kullandm bende cunku.sakınlesmeye calıs bebegını yanına al onu ızlerken sana keyıf veren muzıklerı dınlemeyı denesen.yada annenle ufak dedıkodular yapsan kendını dınlememeyı bu sekıl basarabılırsın.ağrı konusunda doğum sonras bambaskadır elbette ama benım rahtszlklarımdan dolayı bu dınmek bılmeyen ılaçların faydasız oldg agrıları cok yasadgmdan soyluyorum.tekrar gecmıs olsun guzel anne

kızlar sulesliiile görüştüm..bebeği gayet iyi çok şükür..kendinde astım olduğu için nefes almada ve konuşmada zorlanıyor..ama oda çok şükür iyi..size çok selamı var..bol bol dua etsinler dedi..eve çıkmış çok şükür...

gelişimci cnm seni tebrik ediyorum 20 günlük bebeğin var ve topiğe olsun face olsun hep zaman ayırıyosun
yani dedikleri kadarda zor değil sanırım bebek bakmak
sürekli ilgilenmek falan gerekmiyo heralde
her dk bişile ilgilenmek lazım gibi geliyo bana

kızlar dün gece yazmıştım ama pek kimse yoktu pek cevap alamadım yeni anneler özellikle yardımcı olmanızı bekliyorum ben yenidoğan 0-3 ay aşağıda saydıklarımı almıştım ama şimdi sayıca az gibi geldi.sizce nasıl eğer eksikse neyden kaç tane daha alayım
3 tulum
3 alttan çıtçıtlı kolsuz badi
2 göbeği düşene kadar olan badiden
3 alt
2 uzun kollu üst

şapka eldiven çorap vs var epey.
görmeye glenler getirir diyorlar ama pek kimse gelmeyecek getiren de olacağını pek düşünmüyorum açıkçası.

canım bebek uyudukça hem buraya giriyorum hem evimin işini yapıyorum...birde benim net sürekli açık ondan sanırım..boş oldukça oturup yazıyorum size..birde çok şükür benim doğum çok rahat geçti..ve çok şükür bebeğim çok sorunlu bebek değil..belki bununda etkisi vardır..ayrıca gelenim gidenimde yok ramazan dolayısıyla

canım yeter bence..zaten kirlendikçede yıkıyorum ben...şapka hiç işime yaramadı ama eldiven ve çorap işe yarıyor..

isallah gecer. neden hersey bole beni buldu anlamadim. hic acisiz dogur sonra gaz sancisi seni mahvetsin. acimdan arabada bayilmisim. o kadr voltaren yaptilarda banamisin demedi. bide nedeninin kesin gaz oldugunu bilsek.

canım ya çok geçmiş olsun psikolojinin bozulması hep sancından bi geçse rahatlayıp hepsini unutacaksın... hemencecik şifaya kavuşursnu inşallah haberdar et.. çıkıyorum ben..

isallah canim tam gecti diyorum baska bisey cikiyor.

eyeszay canım inşallah geçer ağrın ama psikolojini de çok bozma insan bir stres yaptı mı herşey stres yapması için sebep oluyor. hepsi geçicek ama ağrının sebebi ne acaba ?

bilmiyorum canim ultrasonda baktilar bisey yok. onun icin dikislerimi mahvettiler zaten. sora idrar aldilar oda kocaman bi hortumla. sonra kan tahlili hicbisey cikmadi. daha bir mefta olmus sekilde eve dondum. doktor ya gaz ya uterus dedi. korseden olurmu diye sordum. olmaz ama emin olmak icin bikac gun giyme dedilker.

Canım sen üşütmüş olabilirsin. Lohusalar ayaklarına çok dikkat etmeli diye biliyorum. Havalar sıcak, aldanıyoruz tabi..

Çok kötüysen tekrar doktora git.

valla sen deyince giydim corap. alex evdeki butun camlari aciyor. bide bizim ev zaten sukur aslinda cok esiyor heryeri acinca 2 tarafta cephe cunku. bebegide aciyoruz iyice hava alsinmis doktor ole demis. bende usuyorum heryer esiyor. bu konuda cok dusuncez. gerci gece o kadar ruzgara ragmen sicaktan fenalasti nefes alamadi ama. ne biliyim aslinda dusuncesizdegildir bu konuda deli ediyor beni. gerci bi yandanda bebek dayanikli olucak diye seviniyorum cunku esimide annesi ole buyutmus. alex kisin banyo yapip disari ciksa bisey olmaz. isallah bebegide hasta etmeyiz.

valla sorma lohusalik psikolojisimidir agri psikolojisimidir bilemedim. yaa bide bende bu dikis olayi ile ilgili bir travma var. annem yillarca dogumdaki dikislerinin acidigini soleyip durdugundan gecmeyecek o dikisler saniyorum. simdi ultrasonda bakmak icin o aleti sokup gene dikislerimi tahris edince psikolojim dahada bozuldu. tam gecmisti oysaki kan hapi vermedi bu arada doktor. zaten benim doktorum herseyin dogalindan yana. hastanedeykende agrim var diyordum 2 gun verip sora kesti ilaclari. simdi bi voltaren yaptilar. neden bide gaz ilaci yapmadilarki(

aranizda korse takaniniz varmi kizlar? bide dikisleriniz gectimi??yada benim gibi sancisi olan varmi?? ben neden boyle oldum anlamiyorum(

[/QUOTE]

canım annenle kendini bir tutma..teknoloji gelişti...sen dkişlerini sürekli düşündükçe geçmiycek gibi gelir...canım dediğim gibi kansızlık olumsuz düşünmeye yol açarmış ve psikolojik olarakta kendini kötü hissetemene sebep olurmuş...dr.una danışverebilrise kan ilacı versin vermezsede kan yapan şeyler ye...benim dr. 1 ay kan ilacı kullan dedi..çünkü doğumda çok kan kaybediyoruz..zaten lohusalık psikolojisi genelde hormonlardan ve kansızlıktan oluyormuş....

Gozunuzaydin, gule gule buyutun.

Genelde bebeklerin %80'i sarilik olurmus, cabuk atlatmasi dilegiyle, bizimkinin sanirim bitti.

Bana da altini degistirirken yada kucagima alidigimda acitiyormusum gibi geliyordu ama acimazmis. Sut calismalarina simdiden devam etsen iyi olur herkes bana da ayni seyi soylemisti....

Ayy canim sagolasin. Demek boyle bir tez bile hazrilanmis, vakit yaratinca detayli bakacagim.

Kilolarin 40 gun sonra azaldigini soyluyorlar, ayni zamanda odem de bu sure icinde gidiyormus. Bizim bir ay oldu gercekten bayagi farkettik ama hala 9 kilo fazlam var, bakalim gorecegiz....

yaa kizlar bu dikislerin acisi ve kanama ne zaman bitiyor?? rahat rahat tuvalete ne zaman gidebilicem?? bide gecince aciyomu bu dikisler?

Benim sezeryandi ve hala az da olsa kanama devam ediyor, bitti zannediyorum yeniden basliyor....

Gozunuzaydin, gule gule buyutun bebisinizi....

Gecmis olsun, duacisiyiz.

Zaten hepimiz hassas bir donemdeyiz, bunlara cok takmamak lazim diyecegim ama takiyoruz maalesef... Bebislerimize odaklanalim.

Erkeklerde lohusa sendromuna giriyorlarmis, kendilerini cok dislanmis hissediyorlarmis, sanirim hepimiz biraz daha dikkat ve ozen gostermeliyiz diyecegim ama bizim de ozene ve dikkata ihtiyacimizin cok oldugu bir donemdeyiz zaten....

kızlar suleslidoğum yapmış..mesajını gönderiyorum..

canım berrak doğdu.49 cm 2410 gr.sezaryanla oldu..ağrım var..dua edin olurmu öptüm...

Hayirli olsun, gule gule buyutsunler.

Bence de nete girmek cok zorlasti haklisin. Bir bakiyorum sayfalar dolusu yazi olmus.... Sarilik kisa surede geciyor, emzirmenin cok yaradgi soyleniyor. O topuktan kan alma isininin acisini cok iyi biliyorum ben de cok aglamistim kuzumla birlikte...Cok gecmis olsun.

Bazen olcumler yanlis olabiliyor, cok takilmamak lazim. Cati muayenesi konusunda kesinlikle haklisin.

Canim cok kolay gelsin diyecegim, en iyisi esinle detaylica konusmak. Umarim sonu iyi bir konusma ve karar olur.

Kızlar, herkese iyi günler. umarım hepiniz iyisinizdir. dün size sspatyass ile ilgili haberler verecektim, hem alıntı yaparak cevaplar yazacaktım ama sonra internet kendi kendine gidince buğüne kaldı.
sspatyass'ı ve Çınar'ı hastanede gördüm. bebeği görseniz maşallah, çok tatlıydı. uyuyordu, uyandırmamak için yanına pek yaklaşmadım ama çok güzeldi. kafasında da baya saç vardı. umarım bizimkide saçlı doğar. kendisi iyiymiş, sadece sezeryandan olan dikişler ağrıyormuş. arada gezdiriyorlarmış. büyük ihtimal bu sabah çıkmıştır.

sonra kendi doktoruma geçtim, kızımıza bu sefer ultrasyon yapılmadı ama nst çekildi. hiçbir kasılma çıkmadı. anladığınız kadarıyla kızımın gelme niyetinde değil gibi:) zaten bebeğim aşağa bile inmemiş. bide bu pıtırcık çok hareket ediyor, hele bazen çok acı veriyor.

canım, inş. sorunsuz bir şekilde doğumun gerçekleşmiştir ve minicik yavrunu kucağına almışsındır. sizi şimdiden tebrik ediyorum. darısın artık bizim bekleyenlerin başına:)
bu arada, canlı yayın şekline de bayıldım, tebrik etmek gerekiyor. ben büyük ihtimal panikten bilgisayarı bile açamazdım:)

oh, buğün efsung da vardı. bakıyorum 3 tane doğum buğün kesinleşti. umarım kolaylıkla bebeklerinize kavuşup onları öpüp koklarsanız. hepinize kolay gelsin ve tebrikler.

canım, bende senin gibi sıaramı bekliyorum ama hala da tık yok. bu kız galiba içerde olmaya sevdi:)

canım, biz travel sistem aldık. onun ana kucağını kullanacağım. sadece içine alt değiştirme minderi yerleştirmeye düşünüyorum.

oh, maşallah sana, hala da canlı yayına devam:):) bir sonraki flaş haberleri bekliyoruz. inş. güzel olurlar

canım, benim bebek SAT göre uyumlu ama doğum tarihi git gide erteleniyor çünkü ne sancım var nede bebek indi. ben kendimde 42 haftalık doğmuşum, kızımda galiba bana benzeyecek. o yüzden sen kafana çok takma. hem son haftalarda haftalar pek kesin hesaplanamıyormuş

canım, ben ilk 3 ay çok rezalet geçirdim. yediğim içtiğim herşeyi kusuyordu. ayıp söylenmsei ama bazen burnumdan sıvılar geliyordu. o zamanlarda serum falan bile takıldı bana. sonra çok rahatladım ama şu son iki haftadır bu mide bulantısı yine başladı, şükür kusmam yok. fakat baze çok kötü oluyorum

bugün son kontrolden geldil ekg,nst, kan değerleri falan kontrol edildi. yarın sabah 9da giriorum sezeryana oğlum gelioooooo çok heyecanlıyımmmmm
ee, insan hayecanlı olmaz mı:) ben daha belli olmadan heyecan yapıyorum. inşan yarın kolaylıkla oğluna kavuşursun sonra burada fotoğraflarınıda koyarsın

canım benim de dün son kontrolumdü. pzt 10da sezeryan olucam.. ilk bebebğim benim saatleri sayıyorum resmen.,
bizim yumurcaklarda aynı gün doğucak inşallah
az bir şey kaldı. allah yardımcınız olsun, herşey umarım kolay ve sorunsuz geçer. insan tabiki hem bebeğinden artık ayrı beden olacağı için hüzünleniyor, hem artık elinle ona dokınacağı için heyecenlanıyor. bu çok değişik bir duygudur....

ovv 9 cm çok heyecanlı Allahım kolaylıkla sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin:)

kontrole gidicem ben de birazdan gerginim biraz bana da dua edin olur mu...
canım, umarım iyi haberlerle dönerseniz. ikinizide bekliyoruz:)

canım, geçmiş olsun. tam doğum olayı falan bitti derken şimdide gaz sancısı var. ee insanında ağrısı varkende bu sefer herkese ve herşeye patlıyor. benimde dün kızım sırtıma çok vurmaya başladı, bende acıdan ha biri eşime patlayıp durdum. umarım ağrıların hızlı geçerler

aranizda korse takaniniz varmi kizlar? bide dikisleriniz gectimi??yada benim gibi sancisi olan varmi?? ben neden boyle oldum anlamiyorum(

canım geçmiş olsun... lohusayken dikkatli olmak gerektiğini, hele de hiç üşütmemeyi tavsiye eder ya büyükler... hem sana hem bebeğe gaz yapar derler.. inşallah seninki de basit bir üşütmedir ve cabuk gecer... gecen gece ben de bi uyandım titremekten neredeyse çenem birbirine çarpıyor... ama nasıl üşümek.. hemen sırtıma ne bulduysam geçirdim, ayağıma çorap falan... resmen sıtma nöbeti geçirdim... halbuki bizim ev en üst katta ve geceleri sıcaktan pişiyoruz.. evdeki herkes sıcaktan buram buram terlerken ben donma nöbetleri geçirdim... sabaha karşı ısınınca uyukakalmışım... hiç anlamadım neden öyle olduğumu...

Biz portbebe ile ciktik cunku bizim bebis minik dogdu.

Eyeszay, bebise masallah.

Efsung, gozunuzaydin, gule gule bebisinizi buyutun.

net ten alıntı bir yazı..

'bir çocuk doğunca bir anne dünyaya gelir.ne kadar da doğru..anne olanlar için süper..ben,anne olmasaydım eğer..topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.

hamileliğim esnasında 80 li kilolara kadar çıkıp,kendi çapımda ilk defa bu alanda rekorumu kırmayacaktım.

o küçücük ellerle,renkli kartonlardan yapılmış bir kağıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.

kan yapsın diye danadili haşlayıp,üzerine yumurta kırıp,ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi,üretkenliğin sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
s
u almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda,kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.

birinin canı yandığında,ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin,sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip,süt ısıtıp,yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.

üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için,insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.

bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde,Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.

babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.telaşsız sevinmenin hayalini kuramayacaktım.

annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.annesinden zorla ayırdılar diye,Uçan Fil Dumbo! çizgi filminde,böğürerek ağlamayacaktım.

geceleri kesintisiz uyuyacak,hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım.ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.

çantamda sürekli ıslak mendil,bir adet oyuncak,düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.

acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanamayacaktım.38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.

yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak,sen bir lokma daha yiyesin diye,kalabalığın ortasında,kafamda peçete dansı yapmayacaktım.

sen olmasaydın eğer..yaşamın karmaşıklığını unutup,tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.

sen olmasaydın eğer..ben asla ANNE olmayacaktım.

bir çocuk doğduğu anda,bir anne doğarmış.bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım.

tüm annelere sonsuz saygılar...

ben, biliyorsunuz henüz doğum yapmadım ama korsemi daha ilk aylarda almıştım bile:) fakat ebemle doktorum ilk haftalar giyme dediler çünkü rahim kısmına baskı yaptığından ağrıya ve kanamaya sebep olabilirmiş. istersen sen bir hafta kadar takma, ondan sonra takmaya başla. belki bu ağrıların ondan olmuştur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…