canım bence evin müsait olmadığını en doğru şekilde söyleyeck olan eşin bence benim eşim böyle durumlarda söyler ben zor durumda kalmayayım diye. sen yıpranma hem sana değil eşine düşeer neticede onun ailesiKızlar ya şimdi benim kayınvalidem falan hep şehir dışındalar. Bir arkadaşım yazlıkta görğmcemle karşılaşmış.Arkadaşıma doğumuma geleceğini söylemiş ve benle hiçbirşey konuşmadı. Kaldı ki istemiyorum gelmelerini çünkü geldiklerinde kalacak yer yok ve bende kalacaklarf mecburen. Düşünsenize muhtemelen ben hastanedeyken gelip evime yerleşecekler kayınvalide, kayınpeder, görümce 2 çocuğu fakan( kaldı ki evimde sadece 1 tane çek yat var başka yatacak yer yok. Ama onlara göre hava hoş salonda koltuklara yatmayı planlıyorlar. Ayy sinirim bozuldu ağlamak üzereyim. Eşime istemiyorum gelmesinler ben eve çıkmadan diyorum ben ne yapabilirim diyor. Gerçi haklı ama beni düşünen yok((( Valla bir şekilde söylemem lazım ama nasıl söylesem bilemiyorum. O kadar sinir bozucu ki beni sormak için beni aramıyorlar. Uyuz oluyorum Akla ihtiyacım var.
maşallah canım nasıl büyüttün banada söyle:)))
bizim oğlan dün 37+6 da 3050 grdı. ctesine kadar daha kilo alsın istiyorum. kayınvalidem başladı zaten yine( dedim 3 haftadır pek kilo almıyo doktorumda benle alakalı olmadığını bebeğe bağlı olduğunu söyledi dedim. kayuınvalidemde aman buruşuk çocuk doğmasın dedi nasıl yani dedim. işte zayıf olmasın kilolu doğsun. heyy Allahım yaa ben sanki kilo aldırmıyorum keşke elimden bişey gelse. benim çoculkar demekki az alıyo ( ilkinde 12 kilo almıştım doğumdan 2 gün önceki kontrolde 3 kilo olmuş dedi 2890 doğdu dedim herhalde az kilo aldım bebek beslenemedi ee bunda da 20 kilo aldım anca 3 kilo olmuş (bakalım doğduğunda kaç olucak fark çıkıcakmı?) bende mi acaba sorun var besleyemiyorum ((((
Ya canım valla rahatlıyorum senin yazdıklarını okuyunca. Haftaya çatı muayenesini tekrarladığında da rahat olamazsam , yine de normal doğum istiycem. Sonuçta epidural anestezi var. Normalde canım çok azdır, ağrı eşiğimde düşüktür. Ama sende aynısın sanırım.
Birde sana sormak istediğim birşey var. Dün akşam annemin komşusuna gittik, 1 hafta önce doğum yaptı. Epidural sezeryan... 1 haftadır başım çok ağrıyor dedi. Sende de oldu mu böyle birşey?
Canım şimdi kaç kilo minik?
Doktor ne diyor bu duruma?
aman senin kaynanan kaynanalık yapıyo sadece.. 4 kilo doğursan belki bu sefer de iri bebek der.. sağlıklı olsun da kilosu çok önemli değil bence.. kaldı ki 3 kilo da gayet iyi herkes 4 kilo mu doğursun yani. ben de fazla mı büyüdü dedim hani sağlık açısından şekerden falan olmasın da ... ama bence bu ölçüler tam çıkmıycak.. ben 11,5 kilo aldım. şekerim sınırda diye tatlıyı, makrnayı, çoğu meyveyi yemiyorum. ama bulgur, yoğurt, süt, kepek ekmeği , sebze yemeği yiyorum, haftada 3-4 kez de yumurta.. etkisi var mı hiç bilmiyorum..
ayy canımm haklısın valla zor bi durum .. insan arar sorar. şimdi gelme desen bi türlü, idare et diycem buldukları yere yatsınlar... çok da ilgilenmezsin 2-3 gün kalır giderler
İyi de senin aldığın kilo ile bebeğin kilo alması arasında zaten bir bağlantı yok. Kaldı ki her bebek 4 kg doğacak diye bir şartta yok. Kayınvalidenin patavatsızlığı olmuş o.
Kızlar ya şimdi benim kayınvalidem falan hep şehir dışındalar. Bir arkadaşım yazlıkta görğmcemle karşılaşmış.Arkadaşıma doğumuma geleceğini söylemiş ve benle hiçbirşey konuşmadı. Kaldı ki istemiyorum gelmelerini çünkü geldiklerinde kalacak yer yok ve bende kalacaklarf mecburen. Düşünsenize muhtemelen ben hastanedeyken gelip evime yerleşecekler kayınvalide, kayınpeder, görümce 2 çocuğu fakan( kaldı ki evimde sadece 1 tane çek yat var başka yatacak yer yok. Ama onlara göre hava hoş salonda koltuklara yatmayı planlıyorlar. Ayy sinirim bozuldu ağlamak üzereyim. Eşime istemiyorum gelmesinler ben eve çıkmadan diyorum ben ne yapabilirim diyor. Gerçi haklı ama beni düşünen yok((( Valla bir şekilde söylemem lazım ama nasıl söylesem bilemiyorum. O kadar sinir bozucu ki beni sormak için beni aramıyorlar. Uyuz oluyorum Akla ihtiyacım var.
bu durum beni de çok gererdi sanırım eşime baskı yapardım konuşması için başka çözümü yok ki..
aman senin kaynanan kaynanalık yapıyo sadece.. 4 kilo doğursan belki bu sefer de iri bebek der.. sağlıklı olsun da kilosu çok önemli değil bence.. kaldı ki 3 kilo da gayet iyi herkes 4 kilo mu doğursun yani. ben de fazla mı büyüdü dedim hani sağlık açısından şekerden falan olmasın da ... ama bence bu ölçüler tam çıkmıycak.. ben 11,5 kilo aldım. şekerim sınırda diye tatlıyı, makrnayı, çoğu meyveyi yemiyorum. ama bulgur, yoğurt, süt, kepek ekmeği , sebze yemeği yiyorum, haftada 3-4 kez de yumurta.. etkisi var mı hiç bilmiyorum..
ayy canımm haklısın valla zor bi durum .. insan arar sorar. şimdi gelme desen bi türlü, idare et diycem buldukları yere yatsınlar... çok da ilgilenmezsin 2-3 gün kalır giderler
canım bence evin müsait olmadığını en doğru şekilde söyleyeck olan eşin bence benim eşim böyle durumlarda söyler ben zor durumda kalmayayım diye. sen yıpranma hem sana değil eşine düşeer neticede onun ailesi
Ya canım valla rahatlıyorum senin yazdıklarını okuyunca. Haftaya çatı muayenesini tekrarladığında da rahat olamazsam , yine de normal doğum istiycem. Sonuçta epidural anestezi var. Normalde canım çok azdır, ağrı eşiğimde düşüktür. Ama sende aynısın sanırım.
Birde sana sormak istediğim birşey var. Dün akşam annemin komşusuna gittik, 1 hafta önce doğum yaptı. Epidural sezeryan... 1 haftadır başım çok ağrıyor dedi. Sende de oldu mu böyle birşey?
eyeszay çok güzel anlatmış, kendini nasıl rahat hissediyorsan o doğum şekli olur inşallah. önceki mesajlarını tamamen okuyamadım ama çok korkuyorsan normal doğum diye zorlama bence(ki ben kesinlikle normal dogumu destekleyen biriyim). sen nasıl kendini güvende hissediyorsan o doğum şekli olur inşallah. Böyle yazdım çünkü arkadaşım çooook stresle girdi normal doğuma ve biraz zorlandı(ama ben onun kadar doğumdan korkan birni daha görmedim)biraz pozitif doğum hikayelerini okuyabilirsin, doğumunun nasıl geçeceğine inanıyorsan öyle geçiyormuş salgılanan hormonlar sayesinde. Yani korkacak bir şey yok, başına ne gelirse mecbur dayanacaksın o yüzden korkma.
Bende sezeryandan çok korkuyorum, genel anestezi ile bayılacağım, sonrasında ameliyat olacağım aklıma geldikçe içim fenalaşıyor ama normal doğum yapamazsam mecbur sezeryan olacağım,düşünmemeye çalışıyorumİnşallah hakkımda hayırlısı olur.
nedir bu kaynanaların hali yaaa bence eşinle konuş onu ikna et. gelirlersede zaten yatacak yerin olmadığını görünce çok durmadan giderler
Deminden beri evde kriz yaşıyoruz. Tamam söylerim gelmezler diyor ama resmen beni geçiştiriyor.
Ya işte buldukları yere yatma durumu beni daha çok rahatsız ediyor. Benim evim 5 oda 1 salon değil ki. Sadece 1 misafir yatak odam, çocuğun odası kendi yatak odam ve salon cvar ve ben salonumda yatılmasından nefret ederim. Korkum şu ben ruh halimi çok belli eden biriyim. Eğer önden uyarılmazlarsa o zaman patlayabilirim. İlişkiler açısından daha kötü olur.
Eşim söylerde durumu tam ifade edemez. Yoksa ben de seninle aynı kanıdayım. Onun ailesi o konuşmalı. O da mutlu günümde annemler yanımda olmasuın mı diyor haklı olarak ama ben de lohusa ruh halime güvenemiyorum. Heran evden kovabilirim insanları. Bir de ben yeni durumlara zor adapte olabilen ve bu adaptasyon sürecinde yalnız kalmayı isteyen biriyimdir. Bu her yeni dönemde böyle oldu. Düşlünsene zaten yeni bir bebek ve yeni bir dünyaya adınm atıyorsun birde çevrende bir curcuna.
seninle çok benziyoruz, bende bir anda patlayıp kırarım sanırım düşüncesiz davranırlarsa. ya da o dönemde söyledikeri bir söz bana laf sokma gibi gelirse tartışmlar yaşanırdı sanırım. biz hamileliğin başında çok tartışma yaşadık bu konularda, eşimin ailesi baksın isteimyorum çünkü bebeğe. eşim tamam halledicem halledicem deyip durdu. ama beni geçiştirdiğini hissediyordum sonunda söz aldım ondan, bir sorun olursa da o konuşacak bende gelip bende kalsınlar istemiyorum çünkü. o benim ailemle anlaşabiliyor ama ben onlarla anlaşamıyoum ve stres yaşamak istemiyorum artık. eşim de tamam idyo bakalım...
Evet canım düşüncesizliğe gelemiyorum. BEn eşimin rahatsız olacağı bir durum olmadan ailemi uyarıyorum ama erkekler bu konuda biraz daha zayıflar. Şimdi söz verdi kalmayacaklar sen ne zaman onay verirsen o zaman kalacaklar diye ama bakalım ne kadar bu sözünü gerçekleştirebilir bilmiyorum. Çünkü çok anlayışsızlar. Eşim kalmamalaını söylediğinde çok eminim aman ne olacak biz ses etmeyiz vs. diyip kalacaklar
eyeszay çok güzel anlatmış, kendini nasıl rahat hissediyorsan o doğum şekli olur inşallah. önceki mesajlarını tamamen okuyamadım ama çok korkuyorsan normal doğum diye zorlama bence(ki ben kesinlikle normal dogumu destekleyen biriyim). sen nasıl kendini güvende hissediyorsan o doğum şekli olur inşallah. Böyle yazdım çünkü arkadaşım çooook stresle girdi normal doğuma ve biraz zorlandı(ama ben onun kadar doğumdan korkan birni daha görmedim)biraz pozitif doğum hikayelerini okuyabilirsin, doğumunun nasıl geçeceğine inanıyorsan öyle geçiyormuş salgılanan hormonlar sayesinde. Yani korkacak bir şey yok, başına ne gelirse mecbur dayanacaksın o yüzden korkma.
Bende sezeryandan çok korkuyorum, genel anestezi ile bayılacağım, sonrasında ameliyat olacağım aklıma geldikçe içim fenalaşıyor ama normal doğum yapamazsam mecbur sezeryan olacağım,düşünmemeye çalışıyorumİnşallah hakkımda hayırlısı olur.
canım dün 37+6 da 3050 gr olmuştu ama doktorum ölçümlerde hata olabiliceğini söyledi. zaten ilkinde de 3 kilo demişti 2 gün sonra doğum yaptım 38+3 de 2890 gr doğdu.
canım kendini sıkma bende çok zorlanmıştım çatı muayesinde bacaklarımı açamıyodum çok kasıyodum kendimi banada doktorum böyle yaparsan doğumu tehlikeye sokarsın bebeği içerde sıkıştırısın falan dedi iyice düşün normal doğumu çok rahatlıkla yaparsın ama doğumda da böyle yağarsan doğum tehlikeye girer dedi bende düşündüm korktuğum için sezeryan oldum çok şükür sıkıntısız geçti ama şimdi diyorum keşke normal yapsaydım. rahatlatmaya çalışi kendini birkaç saniyelik iş sonuçta muayenesi
Evet canım düşüncesizliğe gelemiyorum. BEn eşimin rahatsız olacağı bir durum olmadan ailemi uyarıyorum ama erkekler bu konuda biraz daha zayıflar. Şimdi söz verdi kalmayacaklar sen ne zaman onay verirsen o zaman kalacaklar diye ama bakalım ne kadar bu sözünü gerçekleştirebilir bilmiyorum. Çünkü çok anlayışsızlar. Eşim kalmamalaını söylediğinde çok eminim aman ne olacak biz ses etmeyiz vs. diyip kalacaklar
arkadaslar bu cati muayenesini bu kadar gözünüzde büyütmeyin. ben hamileligimin basindan beri her kontrole gittigimde bu parmakla muayeneyi yapiyolar bana cünkü fazla ultrasonla bakilmiyo.özellikle de son zamanlarda her hafta gidiyorum ebe olsun doktor olsun hep bu yöntemle bakiyolar kendinizi kasmanizi gerektirecek kadar cok can yakan bisey degil ki. sonucta sadece 2 parmagini iceriye sokuyo kocaman biseyi sokmaya calismiyolar ki. vajinusmus problemi falan olanlari anlayabiliyorum ama normalde kendinizi kasmasaniz hic bisey hissetmezsiniz. ve bu muayeneyi burda cati muayenesi olarak yapmiyolar ben doktora sordum bu yöntemle bebegin durus sekli ve aciklik olup olmadigini en iyi söyleyebiliriz son zamanlarda ultrason iyi sonuclar vermiyo yoksa genis mi dar mi diye bakmiyolarmis.
bi de bebeklerin kilolarini da cok fazla takmayin. 2500 gr mi gectikten sonra kilo o kadar önemli degil ki herkes illa ki 4 kilo tosun gibi bebekler doguracak diye bisey yok. sanirim böyle seyler bizim ülkemizde cok fazla önemli tutuluyo.
ilk baslarda üzülüyodum keske hamileligimde trde olsaydim diye. orda hep ultrasonla bebeklerini görüyolar doktorlar daha cok ilgileniyo falan diye ama simdi burda yazilanlari okudukca iyi ki de yurtdisindayim diyorum. yok cati muayenesi olamiyosan normal doguramazsin yok öyle yok böyle. doktorlarin tavirlari bana cok sacma geliyo acikcasi.
bu arada benim yine kasilmalarim oluyo ama agri duymuyorum sadece karnim tas gibi oluyo. yarin doktor kontrolümüz var ama geceleri daha da kötü oluyo bu kasilmalar gitsem mi acaba hastaneye diye düsünüyorummm:44:
Canım, doktor dediki kilo vermemiştir. Geçen sefer ben fazla ölçmüşümdür dedi. Muhtemelen bu hafta 100 gr filan aldı. Geçen hafta 350 almış gibiydi ama tahmini 250 almıştır.Doktor fazla ölçmüşümdür dedi. Ne bilim anlamadımki bende...
Aslında bıldırcın yumurtası işe yaradı ama bu hafta hep ishaldim ben. Bence ondan oldu. Üşütüyorum ayaklarımdan. bu havada çorap giyindim valla.
Anormal bişey yok dedi. Hatta üstüne basa basa hiç kilo almaması anormal değil mi dedim. Kilo almıştır ama 100 gr filandır dedi. Hata payı yüksek olduğu için 100 gr önemsiz...
Doğum şekli için düşünücem biraz. Haftaya kadar şu çatı muayenesi için kendimi motive edicem. Umarım bu sefer rahat olabilirim.
Bizim burda hemen sezeryana alalım diyorlar. Doktorlar için hem daha karlı, hemde planlı tarih...Ama ben yinede normalden yanayım. Bakalım artık...
arkadaslar bu cati muayenesini bu kadar gözünüzde büyütmeyin. ben hamileligimin basindan beri her kontrole gittigimde bu parmakla muayeneyi yapiyolar bana cünkü fazla ultrasonla bakilmiyo.özellikle de son zamanlarda her hafta gidiyorum ebe olsun doktor olsun hep bu yöntemle bakiyolar kendinizi kasmanizi gerektirecek kadar cok can yakan bisey degil ki. sonucta sadece 2 parmagini iceriye sokuyo kocaman biseyi sokmaya calismiyolar ki. vajinusmus problemi falan olanlari anlayabiliyorum ama normalde kendinizi kasmasaniz hic bisey hissetmezsiniz. ve bu muayeneyi burda cati muayenesi olarak yapmiyolar ben doktora sordum bu yöntemle bebegin durus sekli ve aciklik olup olmadigini en iyi söyleyebiliriz son zamanlarda ultrason iyi sonuclar vermiyo yoksa genis mi dar mi diye bakmiyolarmis.
bi de bebeklerin kilolarini da cok fazla takmayin. 2500 gr mi gectikten sonra kilo o kadar önemli degil ki herkes illa ki 4 kilo tosun gibi bebekler doguracak diye bisey yok. sanirim böyle seyler bizim ülkemizde cok fazla önemli tutuluyo.
ilk baslarda üzülüyodum keske hamileligimde trde olsaydim diye. orda hep ultrasonla bebeklerini görüyolar doktorlar daha cok ilgileniyo falan diye ama simdi burda yazilanlari okudukca iyi ki de yurtdisindayim diyorum. yok cati muayenesi olamiyosan normal doguramazsin yok öyle yok böyle. doktorlarin tavirlari bana cok sacma geliyo acikcasi.
bu arada benim yine kasilmalarim oluyo ama agri duymuyorum sadece karnim tas gibi oluyo. yarin doktor kontrolümüz var ama geceleri daha da kötü oluyo bu kasilmalar gitsem mi acaba hastaneye diye düsünüyorummm:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?