2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım bence evin müsait olmadığını en doğru şekilde söyleyeck olan eşin bence benim eşim böyle durumlarda söyler ben zor durumda kalmayayım diye. sen yıpranma hem sana değil eşine düşeer neticede onun ailesi

İyi de senin aldığın kilo ile bebeğin kilo alması arasında zaten bir bağlantı yok. Kaldı ki her bebek 4 kg doğacak diye bir şartta yok. Kayınvalidenin patavatsızlığı olmuş o.

eyeszay çok güzel anlatmış, kendini nasıl rahat hissediyorsan o doğum şekli olur inşallah. önceki mesajlarını tamamen okuyamadım ama çok korkuyorsan normal doğum diye zorlama bence(ki ben kesinlikle normal dogumu destekleyen biriyim). sen nasıl kendini güvende hissediyorsan o doğum şekli olur inşallah. Böyle yazdım çünkü arkadaşım çooook stresle girdi normal doğuma ve biraz zorlandı(ama ben onun kadar doğumdan korkan birni daha görmedim)biraz pozitif doğum hikayelerini okuyabilirsin, doğumunun nasıl geçeceğine inanıyorsan öyle geçiyormuş salgılanan hormonlar sayesinde. Yani korkacak bir şey yok, başına ne gelirse mecbur dayanacaksın o yüzden korkma.

Bende sezeryandan çok korkuyorum, genel anestezi ile bayılacağım, sonrasında ameliyat olacağım aklıma geldikçe içim fenalaşıyor ama normal doğum yapamazsam mecbur sezeryan olacağım,düşünmemeye çalışıyorum İnşallah hakkımda hayırlısı olur.

İyi de senin aldığın kilo ile bebeğin kilo alması arasında zaten bir bağlantı yok. Kaldı ki her bebek 4 kg doğacak diye bir şartta yok. Kayınvalidenin patavatsızlığı olmuş o.

bende diyorum sağlıklı olsunda zayıf olsun. sanki kendileri 4 kilomu doğurmuş çocuklarını yooo eşim zaten 2500 kilo falan doğmuş ee benden ne istiyolar yaaa ben sanki kilo aldırmıyorum.
bende sürekli et, bulgur,yoğurt,yumurta falan yiyorum doktorumda bunlarla alakalı olmadığını sööyledi bebekle alakalı dedi bazen bebekler kilo alımını yavaşlatıp hızlandırabiliyomuş

nedir bu kaynanaların hali yaaa bence eşinle konuş onu ikna et. gelirlersede zaten yatacak yerin olmadığını görünce çok durmadan giderler

bu durum beni de çok gererdi sanırım eşime baskı yapardım konuşması için başka çözümü yok ki..

Deminden beri evde kriz yaşıyoruz. Tamam söylerim gelmezler diyor ama resmen beni geçiştiriyor.

Ya işte buldukları yere yatma durumu beni daha çok rahatsız ediyor. Benim evim 5 oda 1 salon değil ki. Sadece 1 misafir yatak odam, çocuğun odası kendi yatak odam ve salon cvar ve ben salonumda yatılmasından nefret ederim. Korkum şu ben ruh halimi çok belli eden biriyim. Eğer önden uyarılmazlarsa o zaman patlayabilirim. İlişkiler açısından daha kötü olur.

Eşim söylerde durumu tam ifade edemez. Yoksa ben de seninle aynı kanıdayım. Onun ailesi o konuşmalı. O da mutlu günümde annemler yanımda olmasuın mı diyor haklı olarak ama ben de lohusa ruh halime güvenemiyorum. Heran evden kovabilirim insanları. Bir de ben yeni durumlara zor adapte olabilen ve bu adaptasyon sürecinde yalnız kalmayı isteyen biriyimdir. Bu her yeni dönemde böyle oldu. Düşlünsene zaten yeni bir bebek ve yeni bir dünyaya adınm atıyorsun birde çevrende bir curcuna.

canım kendini sıkma bende çok zorlanmıştım çatı muayesinde bacaklarımı açamıyodum çok kasıyodum kendimi banada doktorum böyle yaparsan doğumu tehlikeye sokarsın bebeği içerde sıkıştırısın falan dedi iyice düşün normal doğumu çok rahatlıkla yaparsın ama doğumda da böyle yağarsan doğum tehlikeye girer dedi bende düşündüm korktuğum için sezeryan oldum çok şükür sıkıntısız geçti ama şimdi diyorum keşke normal yapsaydım. rahatlatmaya çalışi kendini birkaç saniyelik iş sonuçta muayenesi

Aynen ben de sezeryandan çok korkuyorum. Bencede kim nasıl iyi hissediyorsa o şekilde doğum denenmeli

nedir bu kaynanaların hali yaaa bence eşinle konuş onu ikna et. gelirlersede zaten yatacak yerin olmadığını görünce çok durmadan giderler

Canım onlara göre yatacak yer bir şekilde yaratılır. Daha öncede toplu halde gelmeye klktıklarında yerim yok diyordum ama aldırış etmeden biz yatacak yer buluruz diyip doluşuyor salonumda falan yatıyorlardı. Şimdi ben ağlayınca eşim ben konuşurum hastanede görür geri dönerler dedi. Sen nasıl istiyorsan herşey öyle olacak d,iyor ama bakalım. :S

seninle çok benziyoruz, bende bir anda patlayıp kırarım sanırım düşüncesiz davranırlarsa. ya da o dönemde söyledikeri bir söz bana laf sokma gibi gelirse tartışmlar yaşanırdı sanırım. biz hamileliğin başında çok tartışma yaşadık bu konularda, eşimin ailesi baksın isteimyorum çünkü bebeğe. eşim tamam halledicem halledicem deyip durdu. ama beni geçiştirdiğini hissediyordum sonunda söz aldım ondan, bir sorun olursa da o konuşacak bende gelip bende kalsınlar istemiyorum çünkü. o benim ailemle anlaşabiliyor ama ben onlarla anlaşamıyoum ve stres yaşamak istemiyorum artık. eşim de tamam idyo bakalım...

Evet canım düşüncesizliğe gelemiyorum. BEn eşimin rahatsız olacağı bir durum olmadan ailemi uyarıyorum ama erkekler bu konuda biraz daha zayıflar. Şimdi söz verdi kalmayacaklar sen ne zaman onay verirsen o zaman kalacaklar diye ama bakalım ne kadar bu sözünü gerçekleştirebilir bilmiyorum. Çünkü çok anlayışsızlar. Eşim kalmamalaını söylediğinde çok eminim aman ne olacak biz ses etmeyiz vs. diyip kalacaklar

evet ben ailemi uyarabiliyorum ama eşim ben onlara ne yapmaları gerektiğini söyleyemem koca insanlar diyor :) bende böyle bir durum yaşanırsa annemlere gideceğim kesin kararlıyım. ya konuşması gereken yerlerde konuşacak ya da oğlunu daha az görecek, her şeyin bir bedeli var.

selamlar güzel annişler
az önce ablamla konuştum ayın 17sinde akşaqm üstü 5 gibi doğum olucak inşallah
ablamın hocası yapıcak o akşam ablam nöbetçi o da başımda olucak ....
yarın da kontrole gel bir bakalım sana dedi bakalım kaç kg olmuş minnağım:)))

Canım doğumdan korktuğumdan değil. Doktor çatı muayenesi yaparken azıcık bağırdım da

doktorumda normal doğumu nasıl yapıcan, yapamazsın böyle giderse dedi. Ama ben yine de normal istiyorum...

canım dün 37+6 da 3050 gr olmuştu ama doktorum ölçümlerde hata olabiliceğini söyledi. zaten ilkinde de 3 kilo demişti 2 gün sonra doğum yaptım 38+3 de 2890 gr doğdu.

Maşallah canım

Bizimkide azıcık kilo alsa da

Aslında ilk yaptığında sıktım, sonra rahat bırakmaya çalıştım ama olmadı... Çok acıdı, bağırdım resmen...
Rahatlatmaya çalışıcam haftaya...

Motive olmuş bir şekilde gidicem. Çünkü gerçekten normal doğurmak istiyorum. Zaten ufacık yavrum, büyük olsaydı zor olurdu ama şimdi sanmıyorum...

canım bence düşünüp kendini yıpratma eşinle konuş o ailesiyle konuşsun sonrasında olacaklar için kendi kendini yıpratma doğuma benim abim eşiyle gelecekti ki 3 çocukları var ve 2 ay önce doğum yaptı söyledim anneme ne işleri var stres istemiyorum en güzel günümde evde kim nerede yatacak diye stres olamam dedim. ve gelmiyorlar. eşimin ablası kız kardeşleri de doğuma gelmek istiyorlar hiç yorum yapmadım eşim kız ameliyat olucak bir iki sonra bbeği görmeye gelirsiniz dedi. stres yapmak istemiyorum işler olacağına varıyor. bence sen de sadece bebeğini ve eşini düşün iyi düşün iyi gör iyi yaşa mantığı. yoksa ben de senin gibi takarım kafamave içimde geçen hemen yüzüme yansır yapmacık olamam o yüzden eşin gerekeni söylesin ama gerisini de çok düşünme kim ne yaparsa yapsın kim gelmek isterse zorla gelirse kalırsa elden gelen bişey yok sen yavrunu sağlıkla kucağına alıp yaşayacaklarını düşün her gün nasıl olsa geçicek

arkadaslar bu cati muayenesini bu kadar gözünüzde büyütmeyin. ben hamileligimin basindan beri her kontrole gittigimde bu parmakla muayeneyi yapiyolar bana cünkü fazla ultrasonla bakilmiyo.özellikle de son zamanlarda her hafta gidiyorum ebe olsun doktor olsun hep bu yöntemle bakiyolar kendinizi kasmanizi gerektirecek kadar cok can yakan bisey degil ki. sonucta sadece 2 parmagini iceriye sokuyo kocaman biseyi sokmaya calismiyolar ki. vajinusmus problemi falan olanlari anlayabiliyorum ama normalde kendinizi kasmasaniz hic bisey hissetmezsiniz. ve bu muayeneyi burda cati muayenesi olarak yapmiyolar ben doktora sordum bu yöntemle bebegin durus sekli ve aciklik olup olmadigini en iyi söyleyebiliriz son zamanlarda ultrason iyi sonuclar vermiyo yoksa genis mi dar mi diye bakmiyolarmis.

bi de bebeklerin kilolarini da cok fazla takmayin. 2500 gr mi gectikten sonra kilo o kadar önemli degil ki herkes illa ki 4 kilo tosun gibi bebekler doguracak diye bisey yok. sanirim böyle seyler bizim ülkemizde cok fazla önemli tutuluyo.

ilk baslarda üzülüyodum keske hamileligimde trde olsaydim diye. orda hep ultrasonla bebeklerini görüyolar doktorlar daha cok ilgileniyo falan diye ama simdi burda yazilanlari okudukca iyi ki de yurtdisindayim diyorum. yok cati muayenesi olamiyosan normal doguramazsin yok öyle yok böyle. doktorlarin tavirlari bana cok sacma geliyo acikcasi.

bu arada benim yine kasilmalarim oluyo ama agri duymuyorum sadece karnim tas gibi oluyo. yarin doktor kontrolümüz var ama geceleri daha da kötü oluyo bu kasilmalar gitsem mi acaba hastaneye diye düsünüyorummm:44:

Canım çatı muayenesini gözümde büyüttüğümden değil, bizzat yaşayıp acı çektiğimden anlattım...

Bugün yapamadı doktor. Neden olmadı anlamadım. altı üstü 2 parmak ama tek parmağıyla bakınca bile çığlık attım...

3 kez denedi ama nafile. Çok acıdı...Öyle böyle değil...Haftaya tekrar deneyecek...

Kilo için insan endişeleniyor tabi... Acaba bir sorun mu var bebeğimde diye düşünüyorsun... Yoksa zayıf yada kilolu olmasından değil. Allah korusun bişey olacak gibi geliyor insan... Yani 1 haftada hiç kilo almamış olması enteresan. Gerçi doktora göre geçen hafta fazla ölçmüşmdür dedi ama...

Endişeleniyorsun işte:26:

Canım ne kadar rahat olursan o kadar az acıyor güzel şeyler düşünüp rahtlamaya çalışıyodum ben bi de derin bir nefes... korkunca kasınca gerçekten daha çok acıyor...

slm kızlar okuyunca benide korkuttunuz yarın sabah dk kontrolum var benimde muayene edicek açılma varmı diye bakıcak ayrıca benim durumumda olan varmı benim kız biraz nazlı çıktı yarın günüm doluyo ama hiç gelmeye niyeti yok napıcam bilmiyorum.....

kızlar doktorum aradı şimdi ctesi 11.30 12 gibi hastaneye gel 1-2 gibi doğuma alırız dedi. sabah en geç 7.30 a kadar kahvaltını yapmış ol ve bol bolsu iç dedi
ayy çok heyecan sardı beni hem korku hem heyecan tutmayın beni ağlıcammmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…