doğum yapan anneler bebişlerin gazı sancısı sütü derken yoruluyorlar bizde artık çıksılar karnımızdan sıkıldık bunaldık diyoruz hepsi zor galiba ANALIK BU İŞTE ANAM ANAM GARİP ANAM ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUNN
doğum yapan anneler bebişlerin gazı sancısı sütü derken yoruluyorlar bizde artık çıksılar karnımızdan sıkıldık bunaldık diyoruz hepsi zor galiba ANALIK BU İŞTE ANAM ANAM GARİP ANAM ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUNN[/QUOTE
haftaya vajınal muayenem var 18 gunum kaldı dogumanasıl olucak bılmıyorum su aralar zaten bacaklarımın arası cok agrıyo benımle aynı seylerı yasayanlar varmı???
cnm kilo almasın tamada neden veriyo yaa inş bi sıkıntı olmazKızlar selam,
şimdi doktordan geldik. Çok moralim bozuldu yine. Kızım kilo almamış gözüküyor. 2500 gr çıktı. Geçen haftaya göre kilo vermiş bile gözüküyor. 1 haftadır ishaldim, ondan olabilir.
Birde normal doğum istiyorum ben...Bugün çatı muayenesi yapacaktı doktor. Yapamadı..
Yani yaptırmadım bir türlü. Feci acı verici bişeymiş. 3 kere denedi ama ancak tek parmağını sokabildi. Bağırdım...
Sen böyle normal doğum yapamazsın dedi. Haftaya kadar düşün, tekrar konuşalım dedi. Haftaya çatı muayenesini yapmaya çalışacak. Yine aynı şeyi yaparsam, ben seni normal doğurtmam dedi...
Off yaaa ne zormuş.
Kızlar buarada 37 hafta çalışamaz raporumu almayı başardım sonunda :)))
dünden önceki gece bizimki de öyleydi canım ya...içim gitti...eşim o kadar sakinki...bebişler için olan klasik müzikler varya onlardan dinletiyorus biz öyle huysuz olunca...işe yarıyor yaw :)saol canim yaa. kabizda degil surekli yapiyor kakasini. karnina masaji denememistik bide onu yaopalim bakalim. gerci bugun neseli ama. uyudu simdi. gece bole agliyor neden anlamiorum.
atesi yok. bide durup durup agliyor. sanki agri gelmis biyerine gibi. sora gecince susuyor. hani ates olsa heralde durmadan aglar diye dusundum. bi anda geliyor. bi anda hickiriklara boguluyor sora susuyor.
ayyyyyy hadi güzel haberlerini bekliyoruzzzzzzzzzzzHastanedeyiz yatis islemleru dr hemsire ziyaretleri tamamlandi anestzi uzm ok dir simdi saatimizi bekliyoruz
Canım doktor anormal bir durum bulmadıysa sorun yok demektir. Sıkma canını.Doğana kagar 2700 olur dşiye düşünüyorum. Biraz üşütmemeye çalış tatlım. Ama normal denenip olmuyorsa sezeryana geçilebilir. Ama malesef türkiye deki doktorlar pek zorlamaktan yana değillerYa çok acı verici bişey şu çatı olayı. Tam 3 kez hazırım dedim ama yok mümkün değil. Daha elini sokar sokmaz ağrımaya başlıyor. Tutuyorum kendimi ama dayanamadım artık...
Hayır canım yorum yapmadı. Çok normal karşılıyor herşeyi. Ne bilim anlamadım. 32. haftaya kadar herşey normal ama sonra noluyo..
Aslında son dönemde klimadan dolayı sürekli bir ishal halim var. Belkide ondandır. İnternette biraz araştırdım da soğuk almak sürekli ishal yapıyormuş. Bu hafta biraz dikkat edicem. Bakalım haftaya nolcak...
Canım ne güzel diyosun. İnşallah 3 kilo doğar..
Valla doktora göre de önemli olan haftasını doldurması ama en az 2700-2800 olsa iyi olur diyor.
Çatı muayenesi yaptırmadan normal doğursam diye öneride bulunucam doktora. Eyeszay'ın yaşadıklarını referans alıyorum. Çatı muayenesi yaptırmadan çatır çatır doğurdu, hemde dikişsiz. Bende yapablirim siye düşünüyorum ama bakalım haftaya belli olacak artık...
maaşallah nihayet alabildin canım.ben 37. hafta raporu almadım öğretmen olduğum için ve yaz tatiline geldiği için umarım sorun çıkmaz
canım çok komiksinama dediğin gibi onu ilk gün yaptık ..işlemedi ondan sonra fitile başvurduk..benim kızım terminatör gibi hiç bişey işlemiyor
Hastanedeyiz yatis islemleru dr hemsire ziyaretleri tamamlandi anestzi uzm ok dir simdi saatimizi bekliyoruz
cnm kilo almasın tamada neden veriyo yaa inş bi sıkıntı olmaz
morelini bozma sen
bi daha ne zaman kontrolün?bıldırcın yumurtası yiyordun sen fayda etmedimi acaba bende alayım diyodumda
ohh hadi gözünaydın cnm...rahatladın valla
dün gece ilk defa babişi uyandırmadan kuzumu emzirdim,gazını çıkardım,bezini değiştim..iyileşiyorum sanırsam....onun o mis gibi kokusunu içine çektiğim an herşeyi unutuyorum yaaaaaaaaaa...içerde mışıl mışıl uyuyor kuzumben de teyzoşlara bi bakiyim dedimmmmmmmm...iyisinizdir umarım kıslarrrrrrrrrrrrr...öptük sizi sevgiyleeeeee
merhaba kızlar.. doktor yeni geldim hemen yazayım..
sezeryan tarihim netleşti konuştuğumuz gibi 15 ağustos saat 10'da.. bu arada 2 hafta önce 35+2 de 2600'dü 2800 olması lazımdı azıcık altı demişti. şimdi 37+3 ken 3300 olmuş. ben yarım kilo almışım. nası büyüttüm o kadar bilmiyorum. bana 3300 civarı doğar demişti. ama üstüne basa basa söyledi. bebekler büyüdükçe ölçümlerde çok hata olur belli olmaz kilosu ama bunun altında doğacağını sanmıyorum dedi.
ntsyi sordum ben hiç girmemiştim. haftan bebeğin durumu itibariyle bakmaya hiç gerek yok . daha çok bekler seninki dedi. bu arada bi resmini aldık nası anlatsam bi burun çıkmış kocaman .. eşim çıktıktan sonra keşke sorsaydık dedi o derece.. kolunu dayamış burnuna sanırım ondan..
gelişimci canım şekerime dikkat ediyorum ama bebiş şşekerden dolayı fazla büyümüş yoksa haftada 350 gr normal mi.. ilaç, diyet yok ama kendimce uzak duruyorum çoğu şeyden..
merhaba kızlar.. doktor yeni geldim hemen yazayım..
sezeryan tarihim netleşti konuştuğumuz gibi 15 ağustos saat 10'da.. bu arada 2 hafta önce 35+2 de 2600'dü 2800 olması lazımdı azıcık altı demişti. şimdi 37+3 ken 3300 olmuş. ben yarım kilo almışım. nası büyüttüm o kadar bilmiyorum. bana 3300 civarı doğar demişti. ama üstüne basa basa söyledi. bebekler büyüdükçe ölçümlerde çok hata olur belli olmaz kilosu ama bunun altında doğacağını sanmıyorum dedi.
ntsyi sordum ben hiç girmemiştim. haftan bebeğin durumu itibariyle bakmaya hiç gerek yok . daha çok bekler seninki dedi. bu arada bi resmini aldık nası anlatsam bi burun çıkmış kocaman .. eşim çıktıktan sonra keşke sorsaydık dedi o derece.. kolunu dayamış burnuna sanırım ondan..
gelişimci canım şekerime dikkat ediyorum ama bebiş şşekerden dolayı fazla büyümüş yoksa haftada 350 gr normal mi.. ilaç, diyet yok ama kendimce uzak duruyorum çoğu şeyden..
Maşallah bebişine tatlım. 1 haftadan az kaldı kavuşmanıza. 2500 den sonra benim doktorumda ölçüm almak gereksiz demişti.
Bütün alıntılarım gitti baştan yazıyorum ama bu sefer daha kısa kısa :)
37+0 ve 37+ 6 arasında raporu alman gerekiyor o yüzden bayram sonrası 37+ 6 yı geçiyorsa raporun yanar öncesinde al. Ama yok 37 hafta içinde oluyorsa o zaman sonrasında al.
Güzel haberlerle gel inşallah
tatlım karnına masaj yap sanki gaz sancısı gibi sizinki. ayağının altına zeytinyağı sürüp ov. birde bacaklarını karnına itmek de işe yarayabilir.
Biraz kocakarı yöntemi gibi ama çevremdeki herkes zeytinyağlı kulak pamuğunu bebeğin totosuna sürmenin işe yaradığını söylüyor. Gerçi bu Gülse' ye işler mi bilmiyorum :)))
Bozma moralini canım toparlar elbet. Doktor bir yorum yapmadı mı şundan yada bundan diye?
Doğum tarihiniz hayırlı olsun tatlım. Umarım tansiyonun düzene girer. Tuza çok dikkat et bir de dinlenmen çok önemli.
Bizim bir arkadaşın bebeğinde vardı böbrek büyümesi gebeliğin sonuna doğru onu düzenli takip ettiler. Doğum sonrasında biraz sancılı oldu. Pipiden bişiler sokup ultrason çektiler o biraz canını yaktı ve tahriş etti bebeği. Sonra serumlu bir tedavi uyguladılar. Bebeik şuan 8 aylık ama gayet iyi.
Tatlım Allah biran önce kurtarsın. Sağlıkla kavuş bebişine
Ya bende çok şaşırdım.. Bende seni referans alıyorum valla. Hatta doktor dediki, buna dayanamıyosun normal doğumda napıcan? Bende seni söyledim. Bir arkadaş var dedim, hiçbirşey hissetmemiş. Yok öyle bişey dedi. Epidurale güvenme dedi.Acı hissedeceksin ki ıkınacaksın dedi, yoksa bebeği de strese sokarmışım.
Ya çok acı verici bişey şu çatı olayı. Tam 3 kez hazırım dedim ama yok mümkün değil. Daha elini sokar sokmaz ağrımaya başlıyor. Tutuyorum kendimi ama dayanamadım artık...
Hayır canım yorum yapmadı. Çok normal karşılıyor herşeyi. Ne bilim anlamadım. 32. haftaya kadar herşey normal ama sonra noluyo..
Aslında son dönemde klimadan dolayı sürekli bir ishal halim var. Belkide ondandır. İnternette biraz araştırdım da soğuk almak sürekli ishal yapıyormuş. Bu hafta biraz dikkat edicem. Bakalım haftaya nolcak...
Canım ne güzel diyosun. İnşallah 3 kilo doğar..
Valla doktora göre de önemli olan haftasını doldurması ama en az 2700-2800 olsa iyi olur diyor.
Çatı muayenesi yaptırmadan normal doğursam diye öneride bulunucam doktora. Eyeszay'ın yaşadıklarını referans alıyorum. Çatı muayenesi yaptırmadan çatır çatır doğurdu, hemde dikişsiz. Bende yapablirim siye düşünüyorum ama bakalım haftaya belli olacak artık...
cnm kilo almasın tamada neden veriyo yaa inş bi sıkıntı olmaz
morelini bozma sen
bi daha ne zaman kontrolün?bıldırcın yumurtası yiyordun sen fayda etmedimi acaba bende alayım diyodumda
Canım doktor anormal bir durum bulmadıysa sorun yok demektir. Sıkma canını.Doğana kagar 2700 olur dşiye düşünüyorum. Biraz üşütmemeye çalış tatlım. Ama normal denenip olmuyorsa sezeryana geçilebilir. Ama malesef türkiye deki doktorlar pek zorlamaktan yana değiller
Kızlar ya şimdi benim kayınvalidem falan hep şehir dışındalar. Bir arkadaşım yazlıkta görğmcemle karşılaşmış.Arkadaşıma doğumuma geleceğini söylemiş ve benle hiçbirşey konuşmadı. Kaldı ki istemiyorum gelmelerini çünkü geldiklerinde kalacak yer yok ve bende kalacaklarf mecburen. Düşünsenize muhtemelen ben hastanedeyken gelip evime yerleşecekler kayınvalide, kayınpeder, görümce 2 çocuğu fakan( kaldı ki evimde sadece 1 tane çek yat var başka yatacak yer yok. Ama onlara göre hava hoş salonda koltuklara yatmayı planlıyorlar. Ayy sinirim bozuldu ağlamak üzereyim. Eşime istemiyorum gelmesinler ben eve çıkmadan diyorum ben ne yapabilirim diyor. Gerçi haklı ama beni düşünen yok((( Valla bir şekilde söylemem lazım ama nasıl söylesem bilemiyorum. O kadar sinir bozucu ki beni sormak için beni aramıyorlar. Uyuz oluyorum Akla ihtiyacım var.
inanamiyorum cidden yaa. gercekten en komik bahane sezeryan yapmak icin. yok canim ben gercekten hicbirsey hissetmedim. kasilmalari hissetmen yeterli ikinman icin. ama kasilma agri degil zaten butun hamileligimiz boyunca yasadik kasilmalari. kesinlikle hicbir aci yok. olsa soylerdim birazcik acidi derdim. ki tamamen agriya konsantre olmustum korkudan. biri bin algiliyordum. cati muayenesi nedir zaten onu hic anlamis degilim. en kapali kemikler bile dogum aninda aciliyor zaten. yani bnm acildiysa eger. bence bir iki doktorun daha fikrini danis. hani baska birsey olsa tansiyonun sekerin okey dicem riske atma sezeryan en iyisi. ama bu sepeple sezeryan ne biliyim.
maşallah canım nasıl büyüttün banada söyle:)))
bizim oğlan dün 37+6 da 3050 grdı. ctesine kadar daha kilo alsın istiyorum. kayınvalidem başladı zaten yine( dedim 3 haftadır pek kilo almıyo doktorumda benle alakalı olmadığını bebeğe bağlı olduğunu söyledi dedim. kayuınvalidemde aman buruşuk çocuk doğmasın dedi nasıl yani dedim. işte zayıf olmasın kilolu doğsun. heyy Allahım yaa ben sanki kilo aldırmıyorum keşke elimden bişey gelse. benim çoculkar demekki az alıyo ( ilkinde 12 kilo almıştım doğumdan 2 gün önceki kontrolde 3 kilo olmuş dedi 2890 doğdu dedim herhalde az kilo aldım bebek beslenemedi ee bunda da 20 kilo aldım anca 3 kilo olmuş (bakalım doğduğunda kaç olucak fark çıkıcakmı?) bende mi acaba sorun var besleyemiyorum ((((
Kızlar ya şimdi benim kayınvalidem falan hep şehir dışındalar. Bir arkadaşım yazlıkta görğmcemle karşılaşmış.Arkadaşıma doğumuma geleceğini söylemiş ve benle hiçbirşey konuşmadı. Kaldı ki istemiyorum gelmelerini çünkü geldiklerinde kalacak yer yok ve bende kalacaklarf mecburen. Düşünsenize muhtemelen ben hastanedeyken gelip evime yerleşecekler kayınvalide, kayınpeder, görümce 2 çocuğu fakan( kaldı ki evimde sadece 1 tane çek yat var başka yatacak yer yok. Ama onlara göre hava hoş salonda koltuklara yatmayı planlıyorlar. Ayy sinirim bozuldu ağlamak üzereyim. Eşime istemiyorum gelmesinler ben eve çıkmadan diyorum ben ne yapabilirim diyor. Gerçi haklı ama beni düşünen yok((( Valla bir şekilde söylemem lazım ama nasıl söylesem bilemiyorum. O kadar sinir bozucu ki beni sormak için beni aramıyorlar. Uyuz oluyorum Akla ihtiyacım var.
canım biz 35 haftadan beri her hafta gidiyoruz kontrole 36 da 2600 dü ortalama haftada 250 gr alsa 3300 civarı doğar diyoduk ama bizim oğlan almadı herhafta anca 100-150 gr aldı. her hafta ölçüm alıyo doktorumuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?