2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

slm arkadaslar benımde 18 gunum fılan kaldı belkı dahada erken haftaya çarsamba doktorum vajınal muayene edıcem dedı. yaptıran varmı acıyormu benım su aralar zaten bacak aram cok agrıyo yurumekte bıle zorlanıyorum. nasıl olucak cok korkuyorum

slm arkadaslar benımde 18 gunum fılan kaldı belkı dahada erken haftaya çarsamba doktorum vajınal muayene edıcem dedı. yaptıran varmı acıyormu benım su aralar zaten bacak aram cok agrıyo yurumekte bıle zorlanıyorum. nasıl olucak cok korkuyorum

hamilyken fiziksel hemen yoruluyoruz bunalıyoruz..ama doğunca kendimi çok hafif hissediyorum ama bu sefer bebekle ilgilenmekten yoruluyoruz...karnını doyuruyorum gazını çıkarıyorum altını değiştiriyorum..yatırıyorum ..bu seferde sürekli gidip bakıyorum uyuyormu? nefes alıyormu? üzerimizde artık küçük bi yavrunun sorumluluğu var...buna da binlerce şükür....

cnm kilo almasın tamada neden veriyo yaa inş bi sıkıntı olmaz
morelini bozma sen
bi daha ne zaman kontrolün?bıldırcın yumurtası yiyordun sen fayda etmedimi acaba bende alayım diyodumda
Kızlar buarada 37 hafta çalışamaz raporumu almayı başardım sonunda :)))

ohh hadi gözünaydın cnm...rahatladın valla

sspapatyass tebrik ederim canım...Allah sağlıkla büyümesini nasip etsin
efsung 'dan haber yok mu? diğer doğum yapan arkideşlerden?

dünden önceki gece bizimki de öyleydi canım ya...içim gitti...eşim o kadar sakinki...bebişler için olan klasik müzikler varya onlardan dinletiyorus biz öyle huysuz olunca...işe yarıyor yaw :)

Hastanedeyiz yatis islemleru dr hemsire ziyaretleri tamamlandi anestzi uzm ok dir simdi saatimizi bekliyoruz
ayyyyyy hadi güzel haberlerini bekliyoruzzzzzzzzzzz

dün gece ilk defa babişi uyandırmadan kuzumu emzirdim,gazını çıkardım,bezini değiştim..iyileşiyorum sanırsam....onun o mis gibi kokusunu içine çektiğim an herşeyi unutuyorum yaaaaaaaaaa...içerde mışıl mışıl uyuyor kuzum ben de teyzoşlara bi bakiyim dedimmmmmmmm...iyisinizdir umarım kıslarrrrrrrrrrrrr...öptük sizi sevgiyleeeeee

Canım doktor anormal bir durum bulmadıysa sorun yok demektir. Sıkma canını.Doğana kagar 2700 olur dşiye düşünüyorum. Biraz üşütmemeye çalış tatlım. Ama normal denenip olmuyorsa sezeryana geçilebilir. Ama malesef türkiye deki doktorlar pek zorlamaktan yana değiller

maaşallah nihayet alabildin canım.ben 37. hafta raporu almadım öğretmen olduğum için ve yaz tatiline geldiği için umarım sorun çıkmaz

Canım iyice araştırdın mı ? sonradan doğum iznin yanmıyor değil mi?
canım çok komiksin ama dediğin gibi onu ilk gün yaptık ..işlemedi ondan sonra fitile başvurduk..benim kızım terminatör gibi hiç bişey işlemiyor

:)))) Valla asıl senin kızın komik olan :))) bütün topiği parmağında döndürüyor kereta. Hiç birşey e eyvallahı yok Gülse karşısında çaresiziz valla

ayyy gerçekten acaip rahatladım. Şu doğum sonrası ne yapacağım bilmiyorum. Ama neyse şimdilik düşünmemeye çalışayım :)))

Hehe imrendiriyorsun bizi de ama ben 19 undan önce doğmaması için dua ediyorum. Çünkü doktorumuz 13 ü ile 19 u arasında tatilde

merhaba kızlar.. doktor yeni geldim hemen yazayım..
sezeryan tarihim netleşti konuştuğumuz gibi 15 ağustos saat 10'da.. bu arada 2 hafta önce 35+2 de 2600'dü 2800 olması lazımdı azıcık altı demişti. şimdi 37+3 ken 3300 olmuş. ben yarım kilo almışım. nası büyüttüm o kadar bilmiyorum. bana 3300 civarı doğar demişti. ama üstüne basa basa söyledi. bebekler büyüdükçe ölçümlerde çok hata olur belli olmaz kilosu ama bunun altında doğacağını sanmıyorum dedi.

ntsyi sordum ben hiç girmemiştim. haftan bebeğin durumu itibariyle bakmaya hiç gerek yok . daha çok bekler seninki dedi. bu arada bi resmini aldık nası anlatsam bi burun çıkmış kocaman .. eşim çıktıktan sonra keşke sorsaydık dedi o derece.. kolunu dayamış burnuna sanırım ondan..

gelişimci canım şekerime dikkat ediyorum ama bebiş şşekerden dolayı fazla büyümüş yoksa haftada 350 gr normal mi.. ilaç, diyet yok ama kendimce uzak duruyorum çoğu şeyden..

Maşallah bebişine tatlım. 1 haftadan az kaldı kavuşmanıza. 2500 den sonra benim doktorumda ölçüm almak gereksiz demişti.

maşallah canım nasıl büyüttün banada söyle:)))
bizim oğlan dün 37+6 da 3050 grdı. ctesine kadar daha kilo alsın istiyorum. kayınvalidem başladı zaten yine( dedim 3 haftadır pek kilo almıyo doktorumda benle alakalı olmadığını bebeğe bağlı olduğunu söyledi dedim. kayuınvalidemde aman buruşuk çocuk doğmasın dedi nasıl yani dedim. işte zayıf olmasın kilolu doğsun. heyy Allahım yaa ben sanki kilo aldırmıyorum keşke elimden bişey gelse. benim çoculkar demekki az alıyo ( ilkinde 12 kilo almıştım doğumdan 2 gün önceki kontrolde 3 kilo olmuş dedi 2890 doğdu dedim herhalde az kilo aldım bebek beslenemedi ee bunda da 20 kilo aldım anca 3 kilo olmuş (bakalım doğduğunda kaç olucak fark çıkıcakmı?) bende mi acaba sorun var besleyemiyorum((((

Maşallah bebişine tatlım. 1 haftadan az kaldı kavuşmanıza. 2500 den sonra benim doktorumda ölçüm almak gereksiz demişti.

canım biz 35 haftadan beri her hafta gidiyoruz kontrole 36 da 2600 dü ortalama haftada 250 gr alsa 3300 civarı doğar diyoduk ama bizim oğlan almadı herhafta anca 100-150 gr aldı. her hafta ölçüm alıyo doktorumuz

Kızlar ya şimdi benim kayınvalidem falan hep şehir dışındalar. Bir arkadaşım yazlıkta görğmcemle karşılaşmış.Arkadaşıma doğumuma geleceğini söylemiş ve benle hiçbirşey konuşmadı. Kaldı ki istemiyorum gelmelerini çünkü geldiklerinde kalacak yer yok ve bende kalacaklarf mecburen. Düşünsenize muhtemelen ben hastanedeyken gelip evime yerleşecekler kayınvalide, kayınpeder, görümce 2 çocuğu fakan( kaldı ki evimde sadece 1 tane çek yat var başka yatacak yer yok. Ama onlara göre hava hoş salonda koltuklara yatmayı planlıyorlar. Ayy sinirim bozuldu ağlamak üzereyim. Eşime istemiyorum gelmesinler ben eve çıkmadan diyorum ben ne yapabilirim diyor. Gerçi haklı ama beni düşünen yok ((( Valla bir şekilde söylemem lazım ama nasıl söylesem bilemiyorum. O kadar sinir bozucu ki beni sormak için beni aramıyorlar. Uyuz oluyorum Akla ihtiyacım var.

canim cok saol. aksam aglayinca deneyecegim bunu

inanamiyorum cidden yaa. gercekten en komik bahane sezeryan yapmak icin. yok canim ben gercekten hicbirsey hissetmedim. kasilmalari hissetmen yeterli ikinman icin. ama kasilma agri degil zaten butun hamileligimiz boyunca yasadik kasilmalari. kesinlikle hicbir aci yok. olsa soylerdim birazcik acidi derdim. ki tamamen agriya konsantre olmustum korkudan. biri bin algiliyordum. cati muayenesi nedir zaten onu hic anlamis degilim. en kapali kemikler bile dogum aninda aciliyor zaten. yani bnm acildiysa eger. bence bir iki doktorun daha fikrini danis. hani baska birsey olsa tansiyonun sekerin okey dicem riske atma sezeryan en iyisi. ama bu sepeple sezeryan ne biliyim.

cnm kilo almasın tamada neden veriyo yaa inş bi sıkıntı olmaz
morelini bozma sen
bi daha ne zaman kontrolün?bıldırcın yumurtası yiyordun sen fayda etmedimi acaba bende alayım diyodumda

Canım, doktor dediki kilo vermemiştir. Geçen sefer ben fazla ölçmüşümdür dedi. Muhtemelen bu hafta 100 gr filan aldı. Geçen hafta 350 almış gibiydi ama tahmini 250 almıştır.Doktor fazla ölçmüşümdür dedi. Ne bilim anlamadımki bende...
Aslında bıldırcın yumurtası işe yaradı ama bu hafta hep ishaldim ben. Bence ondan oldu. Üşütüyorum ayaklarımdan. bu havada çorap giyindim valla.

Anormal bişey yok dedi. Hatta üstüne basa basa hiç kilo almaması anormal değil mi dedim. Kilo almıştır ama 100 gr filandır dedi. Hata payı yüksek olduğu için 100 gr önemsiz...

Doğum şekli için düşünücem biraz. Haftaya kadar şu çatı muayenesi için kendimi motive edicem. Umarım bu sefer rahat olabilirim.
Bizim burda hemen sezeryana alalım diyorlar. Doktorlar için hem daha karlı, hemde planlı tarih...Ama ben yinede normalden yanayım. Bakalım artık...

bu durum beni de çok gererdi sanırım eşime baskı yapardım konuşması için başka çözümü yok ki..

Ya canım valla rahatlıyorum senin yazdıklarını okuyunca. Haftaya çatı muayenesini tekrarladığında da rahat olamazsam , yine de normal doğum istiycem. Sonuçta epidural anestezi var. Normalde canım çok azdır, ağrı eşiğimde düşüktür. Ama sende aynısın sanırım.

Birde sana sormak istediğim birşey var. Dün akşam annemin komşusuna gittik, 1 hafta önce doğum yaptı. Epidural sezeryan... 1 haftadır başım çok ağrıyor dedi. Sende de oldu mu böyle birşey?

aman senin kaynanan kaynanalık yapıyo sadece.. 4 kilo doğursan belki bu sefer de iri bebek der.. sağlıklı olsun da kilosu çok önemli değil bence.. kaldı ki 3 kilo da gayet iyi herkes 4 kilo mu doğursun yani. ben de fazla mı büyüdü dedim hani sağlık açısından şekerden falan olmasın da ... ama bence bu ölçüler tam çıkmıycak.. ben 11,5 kilo aldım. şekerim sınırda diye tatlıyı, makrnayı, çoğu meyveyi yemiyorum. ama bulgur, yoğurt, süt, kepek ekmeği , sebze yemeği yiyorum, haftada 3-4 kez de yumurta.. etkisi var mı hiç bilmiyorum..

ayy canımm haklısın valla zor bi durum .. insan arar sorar. şimdi gelme desen bi türlü, idare et diycem buldukları yere yatsınlar... çok da ilgilenmezsin 2-3 gün kalır giderler

canım biz 35 haftadan beri her hafta gidiyoruz kontrole 36 da 2600 dü ortalama haftada 250 gr alsa 3300 civarı doğar diyoduk ama bizim oğlan almadı herhafta anca 100-150 gr aldı. her hafta ölçüm alıyo doktorumuz

Canım şimdi kaç kilo minik?
Doktor ne diyor bu duruma?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…